Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - druga tura (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybory-prezydenckie-2015-druga-tura-94691/)

grzeniu 18.05.2015 20:07

Nie. Będzie zamknięty.
Pozostanie tylko polityka.

mgit 18.05.2015 20:05

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1325047)
Nie wrzucać mi politykierki do innych tematów poza polityką. :bicz:
Ten wyborczy wyjątkowo jeszcze się trzyma - póki jest grzecznie.

I tak trafi do śmietnika - nie ma co się oszukiwać :fiu:

grzeniu 18.05.2015 19:47

Nie wrzucać mi politykierki do innych tematów poza polityką. :bicz:
Ten wyborczy wyjątkowo jeszcze się trzyma - póki jest grzecznie.

revolver0 18.05.2015 16:58

tacy kandydaci...

Zetoxa 18.05.2015 16:55

no właśnie próbuję ratować temat, bo nuuudny strasznie :(

revolver0 18.05.2015 16:52

zawsze te memy można w śmiesznych obrazkach dać... by ten temat uratować.

Patrix 18.05.2015 16:51

Zetox, ten mem nie jest merytoryczny, prosiłem aby przez tydzień wstrzymać się.
Póki co idzie dobrze, memów w necie są dziesiątki jak każdy zacznie wklejać to będzie nieczytelnie,
ja też mam kilka i nie wklejam :P

Zetoxa 18.05.2015 16:48

Ilość załączników: 1
na wybory nie idę, oczywiście :nie:
debatę wygrał Bronek, niestety :sciana:
ten mem mi się spodobał :D

Patrix 18.05.2015 16:39

Manipulacji Bronka ciąg dalszy... na debacie zajadle reklamował stronę.

Cytat:

Reklamował "mamprawowiedziec.pl", a we władzach Zofia Komorowska. Przypadek? pytają internauci
Bronisław Komorowski próbując - podczas wczorajszej debaty - nieudolnie zaatakować Andrzeja Dudę, przy okazji co najmniej dwukrotnie zareklamował serwis mamprawowiedziec.pl Tymczasem we władzach spółki zasiada Zofia Komorowska. Identycznie nazywa się córka prezydenta. Przypadek? Próbowaliśmy zweryfikować.

src: http://niezalezna.pl/67157-reklamowa...aja-internauci

Odnośnie kwestionariusza Dudy, który został błędnie zinterpretowany przez Bronka.
Cytat:

Odpowiedzi, których Duda udzielił w poprzednich pytaniach dają pełniejszy obraz jego poglądów na politykę klimatyczną i trudno je uznać za szkodliwe dla polskiego górnictwa

src: http://polittyka.blogspot.com/2015/0...bk-debata.html

Reetou 18.05.2015 15:28

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1325030)
Duda niestety wypadł słabo merytorycznie, wizerunkowo już nie najgorzej.

E, tam...

Zauważyłem już to przed pierwszą turą, spece od wizerunku wzięli go ostro w obroty, jest teraz moda na machanie łapkami przy wypowiedzi. Niestety starych przyzwyczajeń nie sposób szybko wyplenić i zamiast otwartej postawy jak u BK często gęsto łapałem go na grożeniu mi palcem. Nie wiem, czy to działa na ludzi, spece twierdzą że tak, ale ponieważ ja szkulony, to zwróciłem na to uwagę i źle to wyglądało u Dudy.

grzeniu 18.05.2015 15:04

Nie przesadzaj, nie było źle.
Dudek też notorycznie przekraczał wyznaczony czas, i to nie na dokończenie rozpoczętego zdania. Jakichś większych ekscesów nie było, a szkoda :D
W sumie nudno i grzecznie, nie ma się czego czepiać.

Kogoro 18.05.2015 14:53

Duda niestety wypadł słabo merytorycznie, wizerunkowo już nie najgorzej.
Komorowski zaskoczył żwawością. Zawiedli dziennikarze. Powinni mocno zareagować na faule Komorowskiego.

sobrus 18.05.2015 10:36

W przypadku Dudy to ma sens, to powinien być raczej wywiad.
W przypadku Bronka po prostu krew może zalać człowieka jak mówi co innego niż robił przez 5 lat.
Ja wiem, że on wie, co ja chce usłyszeć :P tylko w jego przypadku sorry ale jest spalony.

Jeżeli chodzi o przegrywanie to pamiętam jak w 2005 roku PO nawoływało do obywatelskiego nieposłuszeństwa, moje miasto było potem oklejone billboardami "rządzi PiS a polakom wstyd". Tusk straszył benzyną po 10zł (a była potem po 3,5) a w internecie moda "kartofel nie moj prezydent".

Zgoda buduje.

grzeniu 18.05.2015 09:50

Oczywiście, że debaty mają sens. Celem ich jest przekonanie do siebie wyborców niezdecydowanych.
Jeśli sam wiesz, na którego oddasz głos, to możesz je sobie darować albo obejrzeć w ramach wieczornej rozrywki.

W tym konkretnym przypadku po Bronku mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, ale po Dudzie nie. Taka debata jest okazją do zadania mu paru niewygodnych pytań i wysłuchania odpowiedzi (albo i nie). Przygotowane frazesy i formułki ze spotkań wyborczych zazwyczaj pomijają tematy trudne i dyskusyjne. Niech się spręża i pokaże na co go stać. Na o potem już każdy wyborca z osobna musi sobie odpowiedzieć, który go przekonał i któremu wierzyć....albo raczej który będzie mniejszym złem.

PS A mnie w tym wszystkim interesuje tylko jak zachowa się przegrany. :D Do tej pory było z tym ciężko.
Może już gotowe czekają tysiące protestów, łącznie z zarzutami sfałszowania wyborów - może z obu stron. A może zwyczajnie i honorowo podają sobie ręce i podziękują za walkę? Zamiast osławionego 'panu moge podać noge'.

sobrus 18.05.2015 08:54

Dla mnie debata nie ma żadnego sensu.
Co Bronek umie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat. Czy serio musi coś jeszcze mówić?
Przecież wiadomo, że druga kadencja nie będzie wcale inna niż pierwsza.
I nagłe obietnice o referendach i takich tam może sobie wsadzić, miał 5 lat żeby takie organizować. Miał pięć lat by nie podpisywać głupich szkodliwych ustaw. I co?

Z resztą zapowiedział, że będzie robił to, co do tej pory. Czyli pewnie wysłanie 80-latków do pracy || i 2 latków do szkół ||
I dalej będzie przynosił nam wstyd na arenie międzynarodowej.

Po co więc pytać się go o cokolwiek? :szczerb:

Wybór jest dla mnie tylko jeden, czy Dude lubię czy nie.

A jakim będzie prezydentem no to niestety, ale będzie można ocenić dopiero jak nim będzie...
O gorszego niż mamy moim zdaniem ciężko.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:53.