![]() |
Philip Marlowe rozwiąże tę zagadkę na pewno, rozwiązanie samo do niego przyjdzie jak zwykle. Proponuję się do niego zgłosić, niezastąpiony w takich sprawach.
|
Szukam osoby, którą poznałam w internecie. Dlatego, że ona o mnie dużo wie a ja o niej dużo ale nie są to podstawowe dane...
Znam jego nick, datę urodzenia, miejsce studiowania, miejsce zamieszkania, info ogólne oraz jego ryjek... Gdyż jest vlogerem i pakuje swoją twarz regularnie do internetu. zapraszam na priv podam dużo informacji dodatkowych. |
To jak jest vlogerem to zapewne zostawił dane kontaktowe, użyj ich xD
|
Cytat:
|
Miejsce zamieszkania >>> pojedź tam i popytaj o niego, jeśli się przeprowadził to spytaj gdzie
Miejsce studiów >>>>> popytaj o niego na uczelni, może ktoś go zna i wie gdzie najczęściej spędza czas, ew. możesz powiedzieć, że miał Ci coś oddać a nie zapisałas sobie jego nr telefonu. Coś wymyśl :) Data urodzenia i nick >>> wpisz obie rzeczy w google, przeszukaj portale społecznościowe(nk, fb, goldenline, fotka) jak ma profil tam to go szybko znajdziesz Twarz chyba Ci się nie przyda, bo nie znam żadnej wyszukiwarki co szuka po twarzach. PS On jest z Twoich okolic czy nie? Bo jak mieszka blisko to masz ułatwione zadanie (poproś koleżankę by się dyskretnie o niego wypytała np.) Powodzenia w szukaniu :) |
Dobrze prawisz, poza jednym:
Cytat:
|
Mam jeszcze jeden sposób ale trzeba się wykazać kreatywnością i sprytem ;)
Jak znajdziesz jego profil na FB na przykład to załóż fałszywy profil(uzupełnij go zdjęciami/znajomymi) i zagadaj do niego, pisz z nim na FB pod jakimś pretekstem (np. miłosnym :P) i wyciągaj z niego jak najwięcej informacji. Często ludzie po bliższym zapoznaniu się z kimś (nawet przez internet) dają sporo informacji o sobie, których normalnie nie udostępniają. Tylko że pytania muszą być zadawane obojętnie, bez większego zainteresowania by nie połapał się o co chodzi. Tylko, że nie wiem czy będzie Ci się chciało w to bawić :P |
Cytat:
Szukanie ludzi jest drogie. Jeśli sama nie potrafisz dojść w jaki sposób wyłudzić informacje od ofiary to tym bardziej nie będziesz umiała skorzystać z tych porad. Bez obrazy, ale tak to dla mnie wygląda. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ale zdobyć informacje o kimś w dzisiejszych czasach jest łatwo >> bardzo dużo osób ma serwisy społecznościowe, konta na jakiś forach( przez ich profil możemy określić czym dana osoba się interesuje). Jak ma się nick/imię lub jakąkolwiek nazwę oraz ogólne info nt. osoby (nie musi być dokładne) to się szuka i drogą eliminacji wskazuje daną osobę(np. osoba przedstawiająca się jako fan muzyki metalowej nie będzie miała konta na forum hip-hopowym, katolik nie będzie korzystał z serwisów randkowych) to można łatwo ustalić profil danej osoby.
Jak nam brakuje danych, a chcemy mieć ścisłe informacje to korzystając z dotychczas zebranych wypytujemy o więcej (prosty przykład wierzącego pytamy się czy należy do jakiś wspólnot itp. , fana rapu zapytamy o ulubione składy, na jakim ostatnio koncercie był i gdzie> ustalamy miejsce zamieszkania(jeśli nie znamy)> ponarzekać że ma się daleko i się nie dojedzie na koncert i 'przypadkiem' wypytać czy ma daleko do danego klubu czy miejsca, spytać o fajne miejscówki na mieście[wiemy gdzie mieszka] to otrzymamy listę miejsc gdzie nasz cel prawdopodobnie spędza czas) Itp. Itd. Oczywiście tożsamość dobieramy sobie w zależności od tego co chcemy osiągnąć - jak szukamy faceta to podajemy się za kobietę > dodajemy fotki > facet będzie bardziej rozmowny zwłaszcza jeśli zahaczymy o wiadome tematy. Ufff, trochę się rozpisałem, ale wyciąganie informacji od ludzi, internetowe tożsamości to jeden z moich ulubionych tematów ;) |
Cytat:
Mam nick, zainteresowania, dużo info, łącznie z wiadomymi sprawami. Ale co z tego, że wiem o jego zmianie wyznania na protestanckie skoro nie chce powiedzieć na jakie dokładnie. On nie chce być znaleziony. Nie ma prywatnego fb, ani nk. Nick na wszystkich forach taki sam. |
Nie pisz dwóch postów pod rząd, to nie chat. Jeśli zapomniałaś o czymś wspomnieć w poprzednim do temu służy opcja ich edycji, aktywna przez dwie godziny od napisania ostatniego.
Cytaty zamykaj w tagi bbc, czyli: "[QUOTE]" i taki sam tylko z domknięciem "[/" QUOTE]. |
[QUOTE=Berion;1289443]Nie pisz dwóch postów pod rząd, to nie chat. Jeśli zapomniałaś o czymś wspomnieć w poprzednim do temu służy opcja ich edycji, aktywna przez dwie godziny od napisania ostatniego.
Cytaty zamykaj w tagi bbc, czyli: " Cytat:
|
Seksowna - poszukaj na forach na których się zarejestrował, o czym rozmawia tam z ludźmi i na tym, na którym najwięcej pisze zarejestruj się (oczywiście nie jako Ty tylko jak takie alter ego - wymyślona tożsamość inna niż Twoja) i rozmawiaj tam z nim. I wyciągaj od niego informacje.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:29. |