![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
zablokowali nam internet - pomocy
usuniete na prosbe autora/Sid
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... w moim Okrutnym Mieście TV DAMI robi to samo, swoja drogą nie dziw się , że sie bronią przed "pajęczarzami" (tak to się chyba nazywa).
![]() |
#3 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() JA nie mam nic napisane w umowie że nie można dzielic lacza, wiec dlaczego mieliby mi je blokowac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Najprostszym rozwiązaniem jest uruchomienie usługi proxy na kompie podłączonym do modemu, w ten sposób to ty będziesz mógł decydować o tym kto , gdzie i kiedy może się połączyć z internetem.
robiłem to 7lat temu i to właśnie na win95. W tych czasach to robiło wrażenie, jak tylko kilka komp. w firmie miało stałe łącze. pozdrawiam i życzę powodzenia
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
I tak powinniście się cieszyć, że nie przywalili wam kary zgodnie z cennikiem - nielegalne podłączenie terminala abonenckiego:500pln.
Nie wiem jak to jest u was rozwiązane, ale jeżeli nie ma ustalonego max limitu transferu na dany IP wewnętrzny to wasza "działalność" jest "trochę" nie_w_porządku w stosunku do innych użytkowników sieci. Bardzo prawdopodobne jest to, że ktoś się wkur**ł i was podkablował :chytry: do Admina. Zupełnie inna sytuacja jest w przypadku SDI czy Neo+. Tu przy nielegalnym współdzieleniu połączenia pokrzywdzonym jest jedynie TPSA a ona do biednych nie należy, więc mi ich nie szkoda ![]() Pewnie, że możecie zmienić dostawcę np. Tele2 - łącze 512 kbps na 5 osób i abonament ok 100pln od osoby ![]() Pozdro
.::darsoon::. Athlon 2500+ Barton | Thermaltake Silent Boost | Abit NF7-S v2.0 | 512 MB DDR RAM Kingstone | Albatron GeForce4Ti4200 Turbo | Zalman ZM80C-HP | HDD 80GB Barracuda IV Ostatnio zmieniany przez darsoon : 30.04.2003 o godz. 09:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
1. W przypadku sdi jest to legalne.
2. Nieobraź się, ale (...) zrobiłbym to samo. 3. Wczoraj byłem u klienta, który robi dokładnie to samo tyle, że w ramach mieszkania i na xp. Koleś zadzwonił, powiedział co chce zrobic i po co, proponowaliśmy mu, żeby kupił sobie switch'a a my mu damy drugie ip, ale okazało się, że chce się chłopak pobawić sieciami. Bez naszej zgody za pomocą ŻADNEGO WINDOWSA BY TEGO NIEZROBIŁ. Oni nietyle zablokowali co uruchomili zabezpieczenia, które my mamy standardowo uruchomione, wprawdzie domyślam się co zrobili i jak to obejść, ale jak się domyślacie ten interes opiera się na statystykach jak już gdzieś pisałem 1 komp na tych 192kbps statystycznie generuje mniejszy ruch niż 5. Generalnie trzeba było pogadać z nimi to może zaproponowali by wam jakieś rozwiązanie a nie ich okradacie, teraz to jest po jabkach. A ja nieprzyłoże do tego palca, żeby pomóc wam ominąć te zabezpieczenia bo statystycznie pewnie mógłby się znaleść ktoś kto pomoże komuś okradać mnie. Włąsciwie to mogę wam powiedzić co zrobili, bo i tak nieznam wielu osób, które potrafią to obejść na linuxie a na windowsie się nieda mimo, że z tego co widziałem wczoraj to winroute ma taką opcję, ale niestety nieda się. Oni obcieli wam ttl do 1, zauważ, że jak pingujesz coś z tego kompa podłączonego bezpośrednio do modemu to masz teraz wartość ttl=1 a kiedyś miałeś conajmniej 2. Ostatnio zmieniany przez bas : 30.04.2003 o godz. 09:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
tylko ten nowy dselek mozna spokojowo dzielić nie pytając o zgode tpsów pozdro
![]() |
![]() |
#11 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Cytat:
A to jacy są to urzytkownicy wie tylko właściciel windowsa z proxy. Dodatkowa zaleta to to iż jeżeli ktoś odwiedzał już te same strony dla 2komputera są one również w cachu
![]() |
![]() |
#14 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Mam pytanie ile ta straszna firma zdziera z was za ten internet, że wam tak drogo? Jeszcze mi się przypomniało: w źródle maili będą różne komputery, pomijam fakty, że będzie mały rózne nazwy to pop3 prze typowego w3cach niebardzo chce działać, żeby nie powiedzić, że niedziała. I chodzi mi tu o wszystkie maile, nie tylko te wysyłane do nich, to niejest problem, oglądać sobie takie rzeczy. Weź spróbuj się z nimi jakoś dogadać innego wyjścia niewidzę. Ostatnio zmieniany przez bas : 30.04.2003 o godz. 11:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |