![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zamiast robic aluzje do moderatora mozesz koledze poslac adres i reszte danych na priv
![]() a adres z mojego punktu widzenia mozesz zamieszczac do woli.. niektorzy pamietaja jeszcze ile trwalo zakladanie netu dla mapsa wiec nie bedzie to reklama
![]() |
![]() |
#49 |
odeszły MAJSTER
![]() |
jak nikt inny nie chce, to ja zareklamuję:
www.senet.pl jak już mnie przypięli, to musze stwierdzić, że firma solidna. net działa, a wszelkie problemy są rozwiązywane praktycznie od ręki. mogę polecić tego dostawcę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Moim zdaniem podłaczyliśmy mapsajma w terminie, jeszcze w ubiegłym roku uprzedzałem mapsajma, że może zostać podłączony najwcześniej w kwietniu a może maju, a to że się łudził, że wcześniej to już inna sprawa. Już trochę czasu jestem związany z tą firmą i jak powiedziałem kwiecień/maj to było mało prawdopodobne, żebym się pomylił, wiem jak wygląda sytuacja od strony technicznej i zaopatrzenia w sprzet, którego niekupuje się w sklepie na rogu tylko się zamawia, a dodatkowo wiem ile osób czeka na podłączenie i wiem w jakiej kolejności będzie to realizowane. Gdybyśmy mogli podłączyć mapsajma wcześniej to byśmy to poprostu zrobili, ale...
Zwykle biorę poprawkę około 2-3tygodni w stosunku do tego co nam obiecują dostawcy i jeszce nigdy niedostaliśmy sprzętu wcześniej niż z ty 2-3tygodniowym opóźnieniem a bywały większe opóźnienia, ale już się wyleczyliśmy z tamtego sprzetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
odeszły MAJSTER
![]() |
Cytat:
"przyłączyliśmy Mapsajma w terminie, który mu podałem." poprostu nie rób ze mnie idioty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty wczoraj się uczyłeś do kolokwium zamiast się ze mną napić. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
odeszły MAJSTER
![]() |
ehhh...ja to mam miękkie serce - już ci wybaczyłem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Kiepskiego admina zatrudniają jak tak prosto da się to obejść. Zablokować tak sobie portów to nie można, pewnie wycieli wyoskie porty, na których chodzi maskarada, daj mail'a do niech to podpowiem jak zablokować skuteczniej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
A ja sie dziwnie ze nie zapłaciliscie za takie praktyki zadnej kary i ze jeszcze macie neta. U mnie w firmie podlaczenie neta kosztuje 350 pln za instalacje i 70 zeta abonamentu(160Kb/s). Podpisujac z nami umowe wyrazie jest napisane w jedny z podpunktow iz nielegalne podłączanie innych ludzi do danego lacza kosztuje zablokowaniem lacza i kara w wysokosci 20 tys. pln. Co skutecznie eliminuje jakie kolwiek tego typu praktyki. Jesli ktos chce dodatkowy ip dostaje go za polowe abonamentu, czyli za 140 zeta 2 lacza po 160 kb/s.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() |
i po takich wypowiedziach adminow wiem juz czemu tak szybko rozwija sie neostrada plus... ktorej nic nie blokuje, od czasu wymiany routerow nic sie rowniez nie psuje - a za 512kbit placisz 190 zeta - czyli troszke wiecej niz za 160kbps
a na obreb lokalu mozesz dzielic do woli ![]() konkurencja to zdrowa rzecz
![]() |
![]() |
#57 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Dlaczego taka analogia? Bo myślałbyś, że samochód Ci więcej pali, tu jest podobnie, żyjemy z podziału łącza, za które płacimu duże pieniądze a zarabiamy na statystykach, myślisz, że powinniśmy na każdych 8 klientów kupować 1Mbps i płacić za niego powiedzmy 1600netto ![]() Policzmy: 8klientów *128kbps=1Mbps 8klientów *90zł brutto=720zł(673netto) Czyli: 1600netto-673netto=927netto. Powiedz mi teraz: kto ma dołożyć te 927netto ![]() Oczywiście jak kupisz 2Mbps to zapłacisz mniej(paradoksalnie MIR=CIR=3Mbps kosztuje nieproporcjonalnie więcej, ale to akurat kwestia wielkości CIR'u), ale i tak zostanie Ci widoczna strata. Dlatego takie udostępnianie poza lokal nazywam BESZCZELNĄ KRADZIEŻĄ!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Przeciez tez caly podzial jesttylko w obrebie lacza i nic sie nie sciagnie z wieksza predkoscia jak ograniczone jest lacze. Dzielas jedno lacze na 2 kompy, gdy kazdy korzysta w tym samym czasie z netu, jest to w jakis sposob podzielone. Nie wiem o co tyle krzyku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]() |
nie ponosisz zadnych dodatkowych kosztow z tytulu tego ze ktos odstepuje innym lacze
nie nazwiesz tego takze strata w domniemaniu przyszlych zyskow bo wiekszosc dzielacych i korzystajacych z dzielenia moze wykazac ze nie stac ich na lacze zorganizowane w inny sposob - a nie mozesz wykazac przed sadem jako straty czegos czego nie dosc ze nigdy nie miales to nigdy bys tego nie mial rozumiem emocjonalny stos do sprawy - to w sumie normalne - ale zrozum tez mnie - czlowieka z drugiej strony furtki ktory patrzy na to z innej strony
![]() |
![]() |
#60 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |