![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#106 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#107 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
2. Jak jesteś taki mądry to proszę załóż sieć i dziel i wtedy się wypowiadaj. 3. Jak niepotrafisz sobie wyobrazić jaki to jest koszt to przeczytaj moje wyliczenia. 4. Jak kupuje sygnał od futrzaków 2Mbps za 2600netto to jak myślisz po ile musiałbym go sprzedawać, żeby każdy mógł ciągnąć nonstop ![]() LUDZIE TARGUJĄ SIĘ O KAŻDE 5ZŁ!!! DOPÓKI BĘDĘ MIAŁ TAKIE KOSZTY(A TANIEJ JUŻ SIĘ NAPRAWDĘ NIE DA) będzie to tak wyglądało. Jak Ci nieodpowiada to nie musisz z takimi kiepskimi firmami podpisywać umowy. Idź sobie w cholere do tepsy i baw się dobrze(tylko nie marudź, że już byś tak zrobił, ale tepsa nie ma możliwośći w twojej dzielnicy). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() chętnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... mam ogórki kiszone i śledziki, mogę się dołączyć ?
![]() |
#110 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
A radiem naprawdę nie można ćkać gdzie popadnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
odeszły MAJSTER
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
bas - szczerze - ilu klientow upychasz na 1mbit lacza? pamietam twoje stare posty gdzie ta liczba siegala kilkudziesieciu... mozesz to wyjasnic? bo jesli dobrze pamietam (a moge nie pamietac - to byla mowa o 100 ilus osobach na 2 lub 4 mbitach - i jeszcze kawalek tego lacza byl odsprzedawany kafejce...
to prawdopodobnie o tym jako zdzierstwie i nabijaniu kabzy tanim kosztem mowil weron - bo z tego co mowisz to na zarobki nie narzekasz, interes sie kreci a na dodatek masz w domciu niezle lacze (kto za nie placi? firma? [czyli klienci?]) pozatym - nie robmy z siebie balonow - prowadzicie inna dzialalnosc - udostepniacie www, poczte, adresy - z tego tez leci kasa - jak juz wyliczasz wszystkie koszta to wymien tez wszystkie dochody, bedzie uczciwiej moze dlatego paput czeka na to na co czeka... ja tez czekam szczerze mowiac
![]() |
![]() |
#113 | |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
Pisze dlaczego tak sądze. Chciałbym podzielić się ( podkreślam podzielić się ) tym sygnałem z moimi dziećmi które mają swój drugi komputer. Kablówka mi tego zabrania. Dla mnie prosto byłoby gdyby ograniczono mi górny limit do 128 kb i nie mógłbym nic więcej wyciągnąć. Pewnie nie wykożystałbym tego limitu bo chodzi mi tylko o to aby nie zaśmiecały mojego komputera swoimi rzeczami. Zakupiłem nawet routera aby rozdzielić sygnał ale okazuje się że wpakowałem mamone na darmo. Mogę co prawda zamówić sobie drugiego uzytkownika ale będzie to mnie kosztowało następne 50% abonamentu. Troche się z tym niezgadzam bo jak podpiszę umowę z elektrownią o dostarvzenie do domu energii 8kW to tyle mogę pobrać ( powyżej zadziałają zabezpieczenia ) i nie interesuje ich czy korzystam z nij tylko ja - czy też podłączony jest do tego mój sąsiad. Tak chciałbym też mieć za moje pieniądze. Pomijam fakt że nikt nie gwarantuje mi że będzie zawsze transfer 128kb - bo obciążenie sieci i inne bla,bla ( a spada czasem drastycznie ).Co to konia obchodzi że wóz mu się wywraca ? Odsyłanie do tepsy jest nie fair. Może to i złodzieje ale wtedy u nich płaciłem za połączenie czyli tyle ile byłem połączony tyle płaciłem ( na nowej centrali nie było tak najgorzej ). A tu chce się odemnie stałą opłatę obiecując góry , a zakładając z góry że "osioł" i tak nie będzie cały czas korzystał. Panowie - mnie nie interesują obliczenia kto i ile na tym traci. zaproponowano mi ofertę 128k/64k łącze za konkretne pieniądze i chciałbym to mieć niezależnie ilu użytkowników do niej będzie podłączonych. A skoro jest to takie drogie i nieopłacalne to dlaczego zaproponowano mi taką cenę ? Trzeba było dać większą i nie mielibyście wtedy klientów bo wszyscy wróciliby do złodziejskiej tepsy. Mam nadzieje że nikogo nie uraziłem i proszę popatrzcie oczami zwykłego użytkownika - płacącego osiołka. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Teraz to standard wszyscy tylko czychaja aby cie "wydymac"
I nie ukrywam, ze czekam takze za tym co paput. Tylko czy sie doczekam. Pewnie bede juz tak stary, ze nie bede mial sily nawet poklikac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A tak swoja droga ja mam SDI i w tej relacji cenowej to najtansza alternatywa ineternetu z TPSA, w moim miescie oprocz kablowego LANu z kablowki, wybuchla wlasnie isntalacja lacza radiowego na calkiem tanich zasadach, kilka roznych firm i im sie to oplaca... podlaczenie kosztuje 300 zl, a abonament miesieczny 50 zl za 64 kbps, to jest calkiem ciekawa propozycja na laczy radiowym pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
Oczywiście wiem że istnieją ludzie nie posiadający innej alternatywy niż lokalny provider lub nie mają środków na założenie sobie np. Neostrady i w tym miejscu im współczuje. Co do zakładania sieci to nie muszę i nie zamierzam - po za tym nie widzę związku z moją poprzednią wypowiedzią. Rozumiem że pracujesz u dostawcy internetu i posiadasz tzw. zawodową lojalność, ale na sprawy nie można patrzeć tylko z poziomu na którym się siedzi, trzeba patrzeć szerzej - w końcu mamy demokrację, kapitalizm i wolny rynek. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 08.05.2003 o godz. 23:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Jeszcze jedno.
Jak ktoś chce obejrzeć sobie pingi od nas to zapraszam na http://www.senet.pl/sieci.php?u=siec |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
odeszły MAJSTER
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |