![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Leaving Poland
No i podjalem decyzje opuszczam moja ukachona ojczyzne ktora:
-dala mi wyksztalcenie, -nie dala mi srodkow do zycia, -doprowadzila moja zone do skrajnej depresji, -wyciagneła ze mnie wszystko przez podatki, -nie zapewnia opieki zdrowotnej, -pozbawiła poczucia godnosci, Ja juz tak dluzej nie moge, nie poddam sie i pokaze ze jestem Polakiem ktory potrafi wiele i chce dzieki temu godnie zyc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Gratuluję decyzji i zycze powodzenia w realizowaniu postawionych sobie celów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
m3llO
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
przykre...a gdzie uciekasz? i jakie wyksztalcenie posiadasz jesli moge zapytac ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.10.2004
![]() |
Szkoda że uciekasz od nas,ale................................
życze samych sukcesów na nowej ścieżce życia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
captain u-k
![]() |
Cytat:
Ktos pytal o wyksztalcenie: Inzynier budownictwa Politchnika Krakowska |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rozumiem decyzję.
Ja codziennie wychodząc z domu na każdym wręcz kroku widzę rzeczy, które można by zrobić lepiej, inaczej. Nie muszę nawet włączać telewizji, czy brać do ręki gazety, żeby widzieć partactwo, czy po prostu niechęć zrobienia czegoś dobrze. Jednak nie chcę opuszczać tego kraju, ponieważ mam nadzieję, że kiedyś uda się w nim coś zmienić i że w jakiś sposób będę mógł wziąć w tym udział. Bo jeżeli nikt nie zechce tego zrobić, to ten kraj w końcu naprawdę się rozsypie. To już teraz zresztą jest ruina... Życzę szczęścia i powodzenia w pewien sposób w nowym życiu. Nie da się ukryć, że poza granicami naszego kraju, można naprawdę normalnie i godnie żyć. I tego Ci życzę ![]()
![]() |
#7 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Moze i zle sie troche wyraziłem, rzeczywiście, jednak niektórzy nie potrafią sie zebrać by wyjechać, wiedzą iż wiąże się to z cięzką pracą, niejednokrtnie fizyczna jak i psychiczna. Domyslalem się iż nie chcesz uciec ( chociaz czasem wydaje sie to jedynym wyjsciem), tylko wyjechac w celach zarbkwych, niemniej jednak decyzja jest warta pogratulowania. Zyczył będe Ci mnóóóóstwa kasiorki. ![]() Powiem coś niemiłego Polsce: Oto kolejny Polak który oposzcza nasz kraj za pieniądzem, Polak pracowity i mogący pomóc temu krajowi. Tylko czy w Polsce kogoś to obchodzi,.... Powodzenia... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
captain u-k
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
powodzenia Rembrant i czekamy na pierwszy post z Liverpoolu
![]() (ps. powoli robi sie miedzynarodowka na forum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
captain u-k
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ostatnio zacząłem się także zastanawiać, że do cholery, co mnie tu tak naprawdę trzyma? Z jakiej racji mam poświęcać swoje życie w kraju, w którym nie można normalnie żyć, dlaczego ktokolwiek ma się tutaj męczyć, skoro są na tym świecie miejsca i to jest ich sporo, gdzie można normalnie i godnie żyć? A myśli te pogłębiły się jeszcze ostatnio, kiedy moja mama wróciła ze Stanów, po dwóch miesiącach życia w normalności... Ale ja nie chcę wyjeżdżać. Jest coś, co mnie tu trzyma.. jest to chęć zmiany tego wszystkiego. Wiem, że to może mrzonki myśleć, że jedna osoba może coś zmienić, ale ja patrzę na to tak, że wszystko zaczyna się od jednostki. A ja naprawdę chciałbym w tym kraju coś zmienić. Sprawić, aby można w nim było w końcu normalnie mieszkać i godnie żyć...
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2004
![]() |
Good luck & Have fun
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
ale mamy nadzieje, że tam gdzie jedziesz będziesz miał internet i nadal będziesz obecny na tym forum... powodzenia...
![]() |
#14 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hehe, witam w klubie...
Życzę samych sukcesów i ogólnie jak najmniej zdziwienia codziennym życiem na emigracji ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
GB jest dość chłonnym rynkiem pracy, ale też i uważaj, bo cwaniaków nigdzie nie brakuje. Najbardziej przykkre jest jednak to, że za granicą najbardziej należy się obawiać Polaków właśnie ![]() Może kiedyś też zdobędę sie na odwagę i w końcu w cholerę rzucę pracą i wyjadę stąd, bo nic mnie tutaj nie trzyma. Niby dobra, pewna praca, ale wiem, jak wygląda ta sama praca za granicą... a raczej, jak godnie za nią można żyć. W Polsce wystarcza od pierwszego, do pierwszego. Szkoda gadać... Raz jeszcze: POWODZENIA!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|