Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2005, 18:57   #1
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Leaving Poland

No i podjalem decyzje opuszczam moja ukachona ojczyzne ktora:

-dala mi wyksztalcenie,
-nie dala mi srodkow do zycia,
-doprowadzila moja zone do skrajnej depresji,
-wyciagneła ze mnie wszystko przez podatki,
-nie zapewnia opieki zdrowotnej,
-pozbawiła poczucia godnosci,

Ja juz tak dluzej nie moge, nie poddam sie i pokaze ze jestem Polakiem ktory potrafi wiele i chce dzieki temu godnie zyc.
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.04.2005, 19:00   #2
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Gratuluję decyzji i zycze powodzenia w realizowaniu postawionych sobie celów
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 19:01   #3
mello
m3llO

Data rejestracji: 09.05.2004
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przykre...a gdzie uciekasz? i jakie wyksztalcenie posiadasz jesli moge zapytac ?
Stary 27.04.2005, 19:02   #4
rynek89
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.10.2004
rynek89 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szkoda że uciekasz od nas,ale................................
życze samych sukcesów na nowej ścieżce życia

rynek89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 19:44   #5
rembrant
captain u-k

Cytat:
Napisany przez thomascamel
Gratuluję decyzji i zycze powodzenia w realizowaniu postawionych sobie celów
Ja nie uciekam, wyjezdzam do Liverpool, w Polsce mam dobra opinie wszyscy mnie chwala a nikt nie placi za wykonywana praca, a przynajmniej nie placi tylw ile powinien.
Ktos pytal o wyksztalcenie: Inzynier budownictwa Politchnika Krakowska
Stary 27.04.2005, 19:52   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Rozumiem decyzję.

Ja codziennie wychodząc z domu na każdym wręcz kroku widzę rzeczy, które można by zrobić lepiej, inaczej. Nie muszę nawet włączać telewizji, czy brać do ręki gazety, żeby widzieć partactwo, czy po prostu niechęć zrobienia czegoś dobrze.

Jednak nie chcę opuszczać tego kraju, ponieważ mam nadzieję, że kiedyś uda się w nim coś zmienić i że w jakiś sposób będę mógł wziąć w tym udział.

Bo jeżeli nikt nie zechce tego zrobić, to ten kraj w końcu naprawdę się rozsypie. To już teraz zresztą jest ruina...

Życzę szczęścia i powodzenia w pewien sposób w nowym życiu. Nie da się ukryć, że poza granicami naszego kraju, można naprawdę normalnie i godnie żyć. I tego Ci życzę

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 20:03   #7
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
Ja nie uciekam, wyjezdzam do Liverpool, w Polsce mam dobra opinie wszyscy mnie chwala a nikt nie placi za wykonywana praca, a przynajmniej nie placi tylw ile powinien.
Ktos pytal o wyksztalcenie: Inzynier budownictwa Politchnika Krakowska

Moze i zle sie troche wyraziłem, rzeczywiście, jednak niektórzy nie potrafią sie zebrać by wyjechać, wiedzą iż wiąże się to z cięzką pracą, niejednokrtnie fizyczna jak i psychiczna. Domyslalem się iż nie chcesz uciec ( chociaz czasem wydaje sie to jedynym wyjsciem), tylko wyjechac w celach zarbkwych, niemniej jednak decyzja jest warta pogratulowania. Zyczył będe Ci mnóóóóstwa kasiorki.

Powiem coś niemiłego Polsce: Oto kolejny Polak który oposzcza nasz kraj za pieniądzem, Polak pracowity i mogący pomóc temu krajowi. Tylko czy w Polsce kogoś to obchodzi,....

Powodzenia...
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 20:08   #8
rembrant
captain u-k

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Rozumiem decyzję.

Ja codziennie wychodząc z domu na każdym wręcz kroku widzę rzeczy, które można by zrobić lepiej, inaczej. Nie muszę nawet włączać telewizji, czy brać do ręki gazety, żeby widzieć partactwo, czy po prostu niechęć zrobienia czegoś dobrze.

Jednak nie chcę opuszczać tego kraju, ponieważ mam nadzieję, że kiedyś uda się w nim coś zmienić i że w jakiś sposób będę mógł wziąć w tym udział.

Bo jeżeli nikt nie zechce tego zrobić, to ten kraj w końcu naprawdę się rozsypie. To już teraz zresztą jest ruina...

Życzę szczęścia i powodzenia w pewien sposób w nowym życiu. Nie da się ukryć, że poza granicami naszego kraju, można naprawdę normalnie i godnie żyć. I tego Ci życzę
Mnie tez to boli, pracuje tutaj od 2.5 roku teraz robie uprawnienia budowlane, mam rodzine i ledwie zipie zeby ja utrzymac, malzonka jest architektem i od ukonczenia studiow od 2 lat wczoraj miala pierwsza rozmowe o prace w swoim zawodzie wysylala po 150 cv na tydzien i po taki czasie wreszcie ktos sie odezwal. Umowila sie na spotkanie i okzalo sie ze oprocz niej jest chetnych tyle ze przyjmowali od 17 do 18 co 15 minut osobe i 2 dni nie starczylo. To ma byc normalane nie wspomne o stawce.
Stary 27.04.2005, 20:35   #9
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
powodzenia Rembrant i czekamy na pierwszy post z Liverpoolu

(ps. powoli robi sie miedzynarodowka na forum az sam gdzies wyjade )
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 20:37   #10
rembrant
captain u-k

Cytat:
Napisany przez Predi
powodzenia Rembrant i czekamy na pierwszy post z Liverpoolu

(ps. powoli robi sie miedzynarodowka na forum az sam gdzies wyjade )
bedzie post nie ma sprawy, do wyjazdu mam jeszcze pare tygodni wiec jeszcze pogadamy lokalnie
Stary 27.04.2005, 20:42   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
Mnie tez to boli, pracuje tutaj od 2.5 roku teraz robie uprawnienia budowlane, mam rodzine i ledwie zipie zeby ja utrzymac, malzonka jest architektem i od ukonczenia studiow od 2 lat wczoraj miala pierwsza rozmowe o prace w swoim zawodzie wysylala po 150 cv na tydzien i po taki czasie wreszcie ktos sie odezwal. Umowila sie na spotkanie i okzalo sie ze oprocz niej jest chetnych tyle ze przyjmowali od 17 do 18 co 15 minut osobe i 2 dni nie starczylo. To ma byc normalane nie wspomne o stawce.
Ja o tym niestety wiem.. Byłem przez rok w Ameryce, miałem sporo znajomych, którzy wyjeżdzali do różnych krajów, sam pewnie na wakacje pojadę do Stanów albo Anglii.. Wiem, jak wygląda tam rzeczywistość, jak bardzo różni się od naszej...

Ostatnio zacząłem się także zastanawiać, że do cholery, co mnie tu tak naprawdę trzyma? Z jakiej racji mam poświęcać swoje życie w kraju, w którym nie można normalnie żyć, dlaczego ktokolwiek ma się tutaj męczyć, skoro są na tym świecie miejsca i to jest ich sporo, gdzie można normalnie i godnie żyć?

A myśli te pogłębiły się jeszcze ostatnio, kiedy moja mama wróciła ze Stanów, po dwóch miesiącach życia w normalności...

Ale ja nie chcę wyjeżdżać. Jest coś, co mnie tu trzyma.. jest to chęć zmiany tego wszystkiego. Wiem, że to może mrzonki myśleć, że jedna osoba może coś zmienić, ale ja patrzę na to tak, że wszystko zaczyna się od jednostki. A ja naprawdę chciałbym w tym kraju coś zmienić. Sprawić, aby można w nim było w końcu normalnie mieszkać i godnie żyć...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 20:43   #12
sherrif
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2004
sherrif zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Good luck & Have fun
sherrif jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 20:54   #13
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale mamy nadzieje, że tam gdzie jedziesz będziesz miał internet i nadal będziesz obecny na tym forum... powodzenia...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 21:29   #14
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Hehe, witam w klubie...
Życzę samych sukcesów i ogólnie jak najmniej zdziwienia codziennym życiem na emigracji
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 21:33   #15
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
No i podjalem decyzje opuszczam moja ukachona ojczyzne ktora:

-dala mi wyksztalcenie,
-nie dala mi srodkow do zycia,
-doprowadzila moja zone do skrajnej depresji,
-wyciagneła ze mnie wszystko przez podatki,
-nie zapewnia opieki zdrowotnej,
-pozbawiła poczucia godnosci,

Ja juz tak dluzej nie moge, nie poddam sie i pokaze ze jestem Polakiem ktory potrafi wiele i chce dzieki temu godnie zyc.
Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Tobie powodzenia i aby się Tobie udało.
GB jest dość chłonnym rynkiem pracy, ale też i uważaj, bo cwaniaków nigdzie nie brakuje. Najbardziej przykkre jest jednak to, że za granicą najbardziej należy się obawiać Polaków właśnie Żadnej solidarności...
Może kiedyś też zdobędę sie na odwagę i w końcu w cholerę rzucę pracą i wyjadę stąd, bo nic mnie tutaj nie trzyma. Niby dobra, pewna praca, ale wiem, jak wygląda ta sama praca za granicą... a raczej, jak godnie za nią można żyć. W Polsce wystarcza od pierwszego, do pierwszego. Szkoda gadać... Raz jeszcze: POWODZENIA!!
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: