![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Cytat:
W zasadzie traktuja nas tak jak sami siebie traktujemy, jak bede uwazal ze jestem z Polski i nie pasuje do reszty to tak mnie beda traktowac, a jak sam siebie zaakceptuje i bede sie uwazal za "swojaka" to tak mnie beda traktowac, moze nie odrazu ale napewno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.06.2002
![]() |
Czytam te dyskusje z wielkim zainteresowaniem gdyz w pewnym stopniu mnie ona dotyczy.
Wyjechalem z Polski 11 lat temu. Nie uwazam sie za zyciowego nieudacznika bo checi i uporu nigdy mi nie brakowalo. Mialem szanse i postanowilem zaryzykowac. Polecialem do Stanow, nie wybralem Chicago czy NY bo 'zaduzo rodakow" a gdy mi sie noga podwinie to chociaz angielski bede znac. Dobrze zrobilem bo pewnie tam bym dlugo miejsca nie zagrzal. Wiekszosc ludzi jest OK tylko przez niestety tych "zlych" opinia leci na leb. Kazdy kto byl zagranica to wie ze poczatki nie sa latwe, ale jesli WIERZYSZ W SIEBIE to dasz rade i osiagniesz to czego pragniesz. Wiele, wiele miesiecy ciezkiej pracy (poczatkowo praca fizyczna->restauracje, naprawy pozniej intensywna szkola, zeby jezyk podszlifowac i 3-4 godziny snu i tak przez pare miesiecy). Gdy potrafisz sie dogadac juz jest lepiej co mozna odczuc blyskawicznie. Teraz wiem ze dobrze zrobilem bo cenia mnie za to co robie i sposob w jaki robie. U mnie w firmie pracuje 10 osob z Polski i wszyscy sa bardzo zadowoleni ( firma i pracownicy). Jesli sa jakies otwarcia szef pyta sie czy nie znamy jakis ludzi, ktorzy potrzebuja pracy. Nie chce tutaj cukrowac ani upiekszac ale dzieki wielu osobom ktore wykonuja swoje prace najlepiej jak potrafia (nie kazdy rodzi sie geniuszem) ale sumiennosc i starannosc ktora Polacy maja sprawia ze wiele osob potrafi cos osiagnac. Poczatkowo moze byc ciezko bo jedziesz z rodzina ale postaraj sie byc twardym punktem zaczepienia zeby znalezli w Tobie ostoje gdy przyjda trudnie chwile. Nie znam Ciebie ale skoro sie zdecydowales to wierze ze dasz sobie rade i moze Ty bedziesz pomostem dla kolejnych osob ktore chca zmienic swoj los. Zagranica jest duzym wyzwaniem, ale to ze kraza dowcipy o Polakach ze jestesmy tacy a nie inni sie zmieni tylko potrzeba czasu i ludzi, ktorych inni beda dostrzegac jak uczynnych, zaradnych, inteligentych itd. Ale sie rozpisalem i to jest moj pierwszy post... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Kurcze - człowiek wraca na forum "po urlopie" - a tu takie zmiany...
No cóż Rembrant - pozostaje mi jedynie życzyć Ci powodzenia - pozdrów Dudka z Liverpool'u ![]() ![]() Ja sam niekiedy zastanawiam się nad opuszczeniem tej cudownej ojczyzny mojej - ale jednak przynajmniej na razie sporo mnie tu trzyma - studia, praca i przede wszystkim rodzina... jakoś rodziny najbardziej by mi brakowało... to chyba normalne, nie? ![]() ![]()
![]() |
#50 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
acha, w przypadku uzasadnionego podejrzenia, gliny mogą wejść ci na chatę, bez nakazu. tak samo mogą cię zamknąć na 48h (o ile dobrze pamiętam), jeśli istnieje tzw "podejrzenie". wierz mi, mam do czynienia z policją w moim mieście i wiem, jak łatwo owe "podejrzenie" znaleźć. może nie wiesz, ale od 11.09.2001 zmieniło się w tym kraju parę rzeczy... niestety na gorsze. swoją drogą ciekawe... kraj posiadający najpotężniejszą armię i gospodarkę świata znalazł się niemal na krawędzi zapaści przez 2 wieże wtc... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
captain u-k
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rodzina jest wazna...ale jak nie ma tutaj perspektyw to co ? nalezy byc wykwalifikowanym bezrobotnym? lepiej pojechac zagranice popracowac troche i sciagnac tam rodzine ........ niz grysc sciane w tym kraju
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@demek, dokładnie to samo pomyślałem, dlatego jestem, gdzie jestem i nie żałuję, chociaz rodzina jeszcze ze mną nie jest.
@rembrant, jak postępy? mail wysłany?
![]() |
![]() |
#55 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
czekajcie jeszcze troche i bedzie
WielkaRezczypospolita w necie juz jest http://www.wielkarzeczpospolita.net/
![]() |
#56 | |
captain u-k
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Prawo ma pewne wady zarówno u nas jak i w Ameryce. Z tą tylko różnicą, że tam nie jest nadużywane, a jeśli już coś takiego się zdarzy, odpowiedzialne za to osoby poniosą za to konsekwencje. U nas nigdy..
![]() |
![]() |
#58 | |
( o )( o )
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
captain u-k
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
( o )( o )
Zlotowicz
Cytat:
Bo ja nie mam żadnych wiadomości. Nie wiem czy była dla ciebie jakaś dobra oferta?
![]() |
![]() |
![]() |
|
|