Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.04.2005, 21:14   #46
MariuszV
..:: NYC ::..

Data rejestracji: 24.08.2003
MariuszV w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez smolik
Rembrant powodzenia życze może właśnie tego potrzeba żeby ludzie zaczeli
masowo wyjeżdżać by w końcu tam na "górze" (choć dla mnie to jest samo dno")
się opamiętał i zaczął robić coś dla tego kraju a nie tylko dla siebie.
Dokladnie. Polska jest bardzo ladnym krajem do mieszkania (myslcie co chcecie ja tak uwazam) i jakby tylko byly warunki do prowadzenia biznesu i jakies normalne wynagrodzenie za prace to 3/4 mlodych ludzi (wg. jednego z ostatnich sadazy) nie chcialoby wyjechac z Polski.
MariuszV jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2005, 21:16   #47
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nieprawda.. do pewnego momentu tak, to jest obcokrajowiec, ktoś, kogo traktuje się z pewną dozą niepewności. Ale można udowodnić to, kim jest się naprawdę i wtedy bariery narodowościowe przestają mieć znaczenie. Poza tym ma się wolny wybór, zawsze można znaleźć miejsce, gdzie będziemy czuli się dobrze. Polska niestety dla większości osób nie jest takim miejscem...
Zgadzam sie z przedmowca.
W zasadzie traktuja nas tak jak sami siebie traktujemy, jak bede uwazal ze jestem z Polski i nie pasuje do reszty to tak mnie beda traktowac, a jak sam siebie zaakceptuje i bede sie uwazal za "swojaka" to tak mnie beda traktowac, moze nie odrazu ale napewno
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 21:47   #48
Hetman
Bywalec

Data rejestracji: 19.06.2002
Hetman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czytam te dyskusje z wielkim zainteresowaniem gdyz w pewnym stopniu mnie ona dotyczy.
Wyjechalem z Polski 11 lat temu. Nie uwazam sie za zyciowego nieudacznika bo checi i uporu nigdy mi nie brakowalo.
Mialem szanse i postanowilem zaryzykowac. Polecialem do Stanow, nie wybralem Chicago czy NY bo 'zaduzo rodakow" a
gdy mi sie noga podwinie to chociaz angielski bede znac. Dobrze zrobilem bo pewnie tam bym dlugo miejsca nie
zagrzal. Wiekszosc ludzi jest OK tylko przez niestety tych "zlych" opinia leci na leb. Kazdy kto byl zagranica to
wie ze poczatki nie sa latwe, ale jesli WIERZYSZ W SIEBIE to dasz rade i osiagniesz to czego pragniesz.
Wiele, wiele miesiecy ciezkiej pracy (poczatkowo praca fizyczna->restauracje, naprawy pozniej intensywna szkola, zeby
jezyk podszlifowac i 3-4 godziny snu i tak przez pare miesiecy). Gdy potrafisz sie dogadac juz jest lepiej co mozna odczuc
blyskawicznie. Teraz wiem ze dobrze zrobilem bo cenia mnie za to co robie i sposob w jaki robie. U mnie w firmie pracuje
10 osob z Polski i wszyscy sa bardzo zadowoleni ( firma i pracownicy). Jesli sa jakies otwarcia szef pyta sie czy nie znamy
jakis ludzi, ktorzy potrzebuja pracy. Nie chce tutaj cukrowac ani upiekszac ale dzieki wielu osobom ktore wykonuja swoje
prace najlepiej jak potrafia (nie kazdy rodzi sie geniuszem) ale sumiennosc i starannosc ktora Polacy maja sprawia ze
wiele osob potrafi cos osiagnac. Poczatkowo moze byc ciezko bo jedziesz z rodzina ale postaraj sie byc twardym punktem
zaczepienia zeby znalezli w Tobie ostoje gdy przyjda trudnie chwile.
Nie znam Ciebie ale skoro sie zdecydowales to wierze ze dasz sobie rade i moze Ty bedziesz pomostem dla kolejnych osob
ktore chca zmienic swoj los. Zagranica jest duzym wyzwaniem, ale to ze kraza dowcipy o Polakach ze jestesmy tacy a nie
inni sie zmieni tylko potrzeba czasu i ludzi, ktorych inni beda dostrzegac jak uczynnych, zaradnych, inteligentych itd.
Ale sie rozpisalem i to jest moj pierwszy post...
Hetman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 21:49   #49
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kurcze - człowiek wraca na forum "po urlopie" - a tu takie zmiany...
No cóż Rembrant - pozostaje mi jedynie życzyć Ci powodzenia - pozdrów Dudka z Liverpool'u Mam nadzieję, że Ci się powiedzie i wszystko się dobrze ułoży - no i nie będziesz miał powodów do żałowania tej decyzji
Ja sam niekiedy zastanawiam się nad opuszczeniem tej cudownej ojczyzny mojej - ale jednak przynajmniej na razie sporo mnie tu trzyma - studia, praca i przede wszystkim rodzina... jakoś rodziny najbardziej by mi brakowało... to chyba normalne, nie? No ale zobaczymy jak się sytuacja będzie przedstawiać po ukończeniu studiów - bo z przedmiotem studiów raczej chyba przyszłości wiązać nie będę... no ale cóż - jak już pisałem - zobaczymy jak się życie potoczy
Stary 28.04.2005, 22:02   #50
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez MariuszV
Nie nie i jeszcez raz NIE
W USA nawet jesli caly oddzial policji bedzie Ci stal pod domem nie moga przekroczyc progu bez Twojego pozwolenia lub nakazu sadowego, nie wiem skad bierzesz takie informacje ale jesli czegos nie wiesz na pewno to nie mac ludzon w glowie.
Co do arecztowania to tez nie moga Cie o tak sobie zamknac bo idziesz ulica, musisz byc o cos podejrzany.

Co do obrony wlasnej to jest obrona wlasne nie tak jak w polsce ze ktos Cie wejdzie do domu okrasc lub zabic Ty go postrzelisz i beedziesz za to sadzony.
Jelsi zlodziej wchodzi na Twoja posiadlosc to bedzei mial swiadomosc ze w swojej obrobie Ty go mozesz nawet zastrzelic.
tyle, że u nas nie zdarzają się masakry w szkołach...
acha, w przypadku uzasadnionego podejrzenia, gliny mogą wejść ci na chatę, bez nakazu.
tak samo mogą cię zamknąć na 48h (o ile dobrze pamiętam), jeśli istnieje tzw "podejrzenie".
wierz mi, mam do czynienia z policją w moim mieście i wiem, jak łatwo owe "podejrzenie" znaleźć.
może nie wiesz, ale od 11.09.2001 zmieniło się w tym kraju parę rzeczy... niestety na gorsze.

swoją drogą ciekawe... kraj posiadający najpotężniejszą armię i gospodarkę świata znalazł się niemal na krawędzi zapaści przez 2 wieże wtc...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 22:14   #51
rembrant
captain u-k

Cytat:
Napisany przez Pagerus
Kurcze - człowiek wraca na forum "po urlopie" - a tu takie zmiany...
No cóż Rembrant - pozostaje mi jedynie życzyć Ci powodzenia - pozdrów Dudka z Liverpool'u Mam nadzieję, że Ci się powiedzie i wszystko się dobrze ułoży - no i nie będziesz miał powodów do żałowania tej decyzji
Ja sam niekiedy zastanawiam się nad opuszczeniem tej cudownej ojczyzny mojej - ale jednak przynajmniej na razie sporo mnie tu trzyma - studia, praca i przede wszystkim rodzina... jakoś rodziny najbardziej by mi brakowało... to chyba normalne, nie? No ale zobaczymy jak się sytuacja będzie przedstawiać po ukończeniu studiów - bo z przedmiotem studiów raczej chyba przyszłości wiązać nie będę... no ale cóż - jak już pisałem - zobaczymy jak się życie potoczy
wiem cos o tym, rodzine biore ze soba mam duzy plecak wrzuce ich jako bagaz a tak powaznie to zamierzam ich sciagnac po paru tygodniach (jak najszybciej)
Stary 28.04.2005, 22:25   #52
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
wiem cos o tym, rodzine biore ze soba mam duzy plecak wrzuce ich jako bagaz a tak powaznie to zamierzam ich sciagnac po paru tygodniach (jak najszybciej)
No to przynajmniej tyle dobrze - tak więc mam nadzieję, że Tobie i Twojej rodzinie się jakoś ułoży w tym Liverpool'u
Stary 29.04.2005, 00:53   #53
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
rodzina jest wazna...ale jak nie ma tutaj perspektyw to co ? nalezy byc wykwalifikowanym bezrobotnym? lepiej pojechac zagranice popracowac troche i sciagnac tam rodzine ........ niz grysc sciane w tym kraju
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2005, 01:02   #54
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@demek, dokładnie to samo pomyślałem, dlatego jestem, gdzie jestem i nie żałuję, chociaz rodzina jeszcze ze mną nie jest.
@rembrant, jak postępy?
mail wysłany?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2005, 01:02   #55
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
czekajcie jeszcze troche i bedzie

WielkaRezczypospolita

w necie juz jest
http://www.wielkarzeczpospolita.net/
Stary 29.04.2005, 06:00   #56
rembrant
captain u-k

Cytat:
Napisany przez joujoujou
@demek, dokładnie to samo pomyślałem, dlatego jestem, gdzie jestem i nie żałuję, chociaz rodzina jeszcze ze mną nie jest.
@rembrant, jak postępy?
mail wysłany?
no musi byc
Stary 29.04.2005, 11:07   #57
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
tyle, że u nas nie zdarzają się masakry w szkołach...
acha, w przypadku uzasadnionego podejrzenia, gliny mogą wejść ci na chatę, bez nakazu.
tak samo mogą cię zamknąć na 48h (o ile dobrze pamiętam), jeśli istnieje tzw "podejrzenie".
wierz mi, mam do czynienia z policją w moim mieście i wiem, jak łatwo owe "podejrzenie" znaleźć.
może nie wiesz, ale od 11.09.2001 zmieniło się w tym kraju parę rzeczy... niestety na gorsze.

swoją drogą ciekawe... kraj posiadający najpotężniejszą armię i gospodarkę świata znalazł się niemal na krawędzi zapaści przez 2 wieże wtc...
Tak.. a u nas jak komuś podpadniesz to na przykład wojsko przyjedzie pod dom i bez pytania skonfiskuje samochody.. "zgodnie" z prawem...

Prawo ma pewne wady zarówno u nas jak i w Ameryce. Z tą tylko różnicą, że tam nie jest nadużywane, a jeśli już coś takiego się zdarzy, odpowiedzialne za to osoby poniosą za to konsekwencje. U nas nigdy..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2005, 18:07   #58
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...] odpowiedzialne za to osoby poniosą za to konsekwencje. U nas nigdy..
Pewnie niedlugo jedynie te "odpowiedzialne" osoby w Polsce zostaną bo ruch obywateli jak na razie głównie w jedną stronę... :cool:
Stary 29.04.2005, 19:06   #59
rembrant
captain u-k

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Pewnie niedlugo jedynie te "odpowiedzialne" osoby w Polsce zostaną bo ruch obywateli jak na razie głównie w jedną stronę... :cool:
Nie ma odwotu, dzisiaj zlozylem wypowiedzenie w pracy mam 1 miesieczny termin I wiecie co ciesze sie Co ma byc to bedzie, moj dziadek powiadal "chciec to moc"
Stary 29.04.2005, 19:17   #60
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez rembrant
Nie ma odwotu, [...]
Odpowiedź dostałeś czy nie skorzystasz?
Bo ja nie mam żadnych wiadomości.
Nie wiem czy była dla ciebie jakaś dobra oferta?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: