Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.06.2005, 23:40   #76
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
@rembrant, to będziesz blisko?
Wreszcie jakiś sąsiad będzie.
A Ty skąd klikasz? bo ja to tak nie na bieżąco ostatnio jestem i mogło mi coś umknąć - a lokalizacją się nie chwalisz...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.06.2005, 23:40   #77
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
tez sie zglosze coby sie na piwko umowic bo tez tam jade
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.06.2005, 23:45   #78
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
A Ty skąd klikasz? bo ja to tak nie na bieżąco ostatnio jestem i mogło mi coś umknąć - a lokalizacją się nie chwalisz...
jakto sie nie chwali co chwila daje o tym znac

ale to juz Irlandczycy tak maja
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.06.2005, 23:46   #79
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Z Irlandii klikam.

Edit:
Predi - szybki gość.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 00:18   #80
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
tez sie zglosze coby sie na piwko umowic bo tez tam jade
Dokąd pomykasz?
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 00:35   #81
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
londyn
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 10.06.2005, 10:30   #82
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja przerabialem pracie w angli i w niemczech powiem wam ze nie jest tak rozowo jak kazdy sobie mysli ok pieniadze sa wieksze ale klimat pracy jest tragiczny.
Bylo to 4 lata temu moze po wejsciu do uni cos sie zmienilo ale watpie i tak wczesniej czy pozniej wraca sie do kraju jednak zgryzota i tesknota wypala czlowieka

Ostatnio zmieniany przez legion : 10.06.2005 o godz. 19:46
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 11:18   #83
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Ja przerabialem pracie w angli i w niemczech powiem wam ze nie jest tak rozowo jak kazdy sobie mysli ok pieniadze sa wieksze ale klimat pracy jest tragiczny.
Bylo to 4 lata temu moze po wejsciu do uni cos sie zmienilo ale watpie i tak wczesniej czy pozniej wraca sie do kraju jednak zgryzota i tesknota wypala czolowieka
być może, ale za to tutaj człowieka wypala zgryzota, że nic nie osiągnie uczciwą pracą i że za przeproszeniem można zap^##^@*@$^% całe życie i nic się z tego nie ma... wydaje mi się że gorsze to drugie...

nie wiem, czy ktoś z was oglądał kilka dni temu, na TVP2 o 22:40 szedł program "Warto rozmawiać", gdzie właśnie poruszony był temat wyjazdów młodych [głównie] ludzi za granicę, w większości właśnie do Anglii i Irlandii - wypowiadali się sami zainteresowani, i to w 99,95% przypadków właśnie w stylu takim, że w Polsce nie ma czego szukać, że jest źle, że "wszyscy wiedzą jak jest" etc. etc.

na pytanie zadane przez reporterkę "Kiedy wracasz do Polski?" jeden gość udzielił odpowiedzi: "NIGDY." - i to chyba kwituje całą dyskusję

owszem, zgadzam się z tym, że wyjeżdżając gdzieś, jest się obcym, nawet jeśli po jakimś czasie "wtopisz" się w ludność tubylczą, to i tak pozostaje świadomość, że jest się obcym... mimo wszystko, nawet gdzieś głęboko, głęboko - ale jeśli na szali postawi się to, że pracując w Polsce w dwie osoby [mąż i żona] i wypruwając sobie żyły nie osiągnie się niczego, żyje się od pierwszego do pierwszego, kasy wystarczy jedynie na przeżycie i jako-takie wyżywienie, nie mówiąc o takich akcjach jak własny dom/mieszkania, dzieci etc. - no to chyba decyzja jest jasna

rembrant, powodzenia, myślę że na pewno twoja decyzja była ze wszech miar słuszna
raven66 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 11:51   #84
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez raven66
rembrant, powodzenia, myślę że na pewno twoja decyzja była ze wszech miar słuszna
sluszna ale nie latwa, dziekuje za wszystko i za pare tygodni jak sie poukladam sciagam rodzine, a prezydent niech sie cieszy ze mu bezrobocie spada, ciekawe kto zapracuje na pkb. Trzymajcie sie napewno wspomoge nasza gospodarke jak bede tu wracal i wydawal tam zarobione pieniadze do zobaczenia.
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 11:59   #85
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
sluszna ale nie latwa, dziekuje za wszystko i za pare tygodni jak sie poukladam sciagam rodzine, a prezydent niech sie cieszy ze mu bezrobocie spada, ciekawe kto zapracuje na pkb. Trzymajcie sie napewno wspomoge nasza gospodarke jak bede tu wracal i wydawal tam zarobione pieniadze do zobaczenia.
no ja się również zastanawiałem nad tym - według szacunków, które na pewno są zaniżone - od momentu otwarcia granic za granicę wyjechało około miliona młodych ludzi, na pewno wyjechało trochę więcej i nadal utrzymuje się trend "wyjazdowy" [czemu trudno się dziwić]

więc, tak prognozując - za rok, za dwa lata, za 5 lat - kto będzie pracował w Polsce i powiększał PKB? bo jeśli wszystko będzie nadal tak postępować, to zostaną w kraju ludzie w dużej mierze nieprodukcyjni lub "małoprodukcyjni"

ciekaw jestem czy ci na "górze" się zastanawiają w ogóle nad tym, że za kilka lat być może nie będzie już nikogo, kogo można by doić
raven66 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 12:03   #86
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez raven66
być może, ale za to tutaj człowieka wypala zgryzota, że nic nie osiągnie uczciwą pracą i że za przeproszeniem można zap^##^@*@$^% całe życie i nic się z tego nie ma...
jednak jakos nie dotyczy to wszystkich i nie wszyscy sa zlodziejami, choc faktycznie wiele rzeczy w tym kraju mi sie nie podoba i nie zawsze nagradzany jest ten najlepszy, najpracowitszy i najuczciwszy, ale ten najbardziej cwany.

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 10.06.2005 o godz. 12:05
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 12:04   #87
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

im to zwisa bo oni maja dobrze i sie niczym nie przejmuja
Stary 10.06.2005, 18:22   #88
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
jakto sie nie chwali co chwila daje o tym znac

ale to juz Irlandczycy tak maja
Eeeee... mówiłem, że coś mi mogło umknąć
Stary 10.06.2005, 19:45   #89
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez raven66
być może, ale za to tutaj człowieka wypala zgryzota, że nic nie osiągnie uczciwą pracą i że za przeproszeniem można zap^##^@*@$^% całe życie i nic się z tego nie ma... wydaje mi się że gorsze to drugie...

nie wiem, czy ktoś z was oglądał kilka dni temu, na TVP2 o 22:40 szedł program "Warto rozmawiać", gdzie właśnie poruszony był temat wyjazdów młodych [głównie] ludzi za granicę, w większości właśnie do Anglii i Irlandii - wypowiadali się sami zainteresowani, i to w 99,95% przypadków właśnie w stylu takim, że w Polsce nie ma czego szukać, że jest źle, że "wszyscy wiedzą jak jest" etc. etc.

na pytanie zadane przez reporterkę "Kiedy wracasz do Polski?" jeden gość udzielił odpowiedzi: "NIGDY." - i to chyba kwituje całą dyskusję

owszem, zgadzam się z tym, że wyjeżdżając gdzieś, jest się obcym, nawet jeśli po jakimś czasie "wtopisz" się w ludność tubylczą, to i tak pozostaje świadomość, że jest się obcym... mimo wszystko, nawet gdzieś głęboko, głęboko - ale jeśli na szali postawi się to, że pracując w Polsce w dwie osoby [mąż i żona] i wypruwając sobie żyły nie osiągnie się niczego, żyje się od pierwszego do pierwszego, kasy wystarczy jedynie na przeżycie i jako-takie wyżywienie, nie mówiąc o takich akcjach jak własny dom/mieszkania, dzieci etc. - no to chyba decyzja jest jasna

Masz racie ale taki kraj i tyle.
Nic nie zrobisz jak afera nakreca nastepne afery a podejscie obywateli tez trzeba przyznac jest tragiczne w Polsce do wszystkiego i tylko sie kobinuje
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 20:10   #90
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez raven66
[...] tutaj człowieka wypala zgryzota, że nic nie osiągnie uczciwą pracą i że za przeproszeniem można zap^##^@*@$^% całe życie i nic się z tego nie ma... [...]
I dlatego właśnie jestem tutaj i nie dziwię się tym, którzy wyjeżdżają.
Niemniej jednak muszę zaznaczyć, że kocham Polskę mimo jej wad i na 100% pewnego dnia wrócę na stałe.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: