Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zdejmowanie SIMLOCKów (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zdejmowanie-simlockow-36375/)

your_lover 24.06.2004 18:53

Zdejmowanie SIMLOCKów

Interesuje mne czy istnieje jakis program do zdejmowania simlockow bez uzywania kabli??

kraluk 24.06.2004 18:57

A z jakich telefonów chciałbyś zdejmować tem sim-lock'i???

Jęzor 24.06.2004 20:09

Istnieje specjalny program Nokii, ktory po podaniu nr IMEI generuje kod ktory nalezy wklepac na ekran komorki po czym nie mamy sim-locka. Jedyna wada, ze program nie jest oczywiscie dostepny na rynku :D maja go tylko autoryzowane punkty sprzedazy telefonow marki Nokia... Poza tym koszt takieo programu bylby na pewno bardzo spory, chyba, ze ktos zastosowalby "Polski cukier"... ;)

_Neoo_ 24.06.2004 20:11

Tu masz generator kodów do zdejmowania simloców (Nokia, Siemens, Panasonic, LG, Vitel).

Kiedyś któryś z forumowiczów go tutaj umieścił.

Turboni 24.06.2004 20:12

Jaka masz nokie mam takie programy. jak chcesz to podaj maila to ci przesle.

Pozdrawiam

Weron 24.06.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez Turboni
Jaka masz nokie mam takie programy. jak chcesz to podaj maila to ci przesle.

Pozdrawiam

A masz moze do noki 3310?

RoKFoR 24.06.2004 21:52

_Neoo_ podal strone do zdejmowania simlockow, w 100% sprawne kody generuje

andy 24.06.2004 21:57

Ilość załączników: 2
Oto kalkulatory do nokii DCT3,DCT4 nowsze. Wystarczy wklepać IMEI i numer sieci na ktorej jest SIMLOCK. Powodzenia. :mruga:

_Neoo_ 24.06.2004 22:46

Cytat:

Napisany przez RoKFoR
_Neoo_ podal strone do zdejmowania simlockow, w 100% sprawne kody generuje

Jak na razie u mnie ta stronka ma 100% skuteczność, ściągnąłem dzięki niej simlocka z Nokii 5110 ;) :)

A czy nie znacie może podobnej strony do zdjęcia Simlocka z Sony CMD J5, czy może bede musiał znaleść kabelek?

47 25.06.2004 00:57

A macie coś do Motorolki T720i ??
pozdro

andy 25.06.2004 01:17

Albo do Simensów jak by ktoś miał..........

Majonez 25.06.2004 01:44

do motoroli i simensow sa ale jak na razie zaden nei wyciekl do sieci za gruba kasa z tego jest kilkadziesiat zl kasuja za takie cos

z siemnsow to tylko dwa modele mozna sciagnac akurat tym ultimate bodajze cl50 i c60 albo cos w tym stylu

Zetoxa 25.06.2004 08:22

.. a z Philipsa mozna zdjąć bezkabelkowo ?

your_lover 25.06.2004 08:22

Jak macie jakies programy to prosze przeslijcie na moj email your_lover@tlen.pl

gallus 25.06.2004 08:31

O a może ktoś zna jakiś programik lub stronke, która pomoże zdjąć sim locka z Siemensa A52 lub Sagema My X5??

imola 25.06.2004 12:53

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
O a może ktoś zna jakiś programik lub stronke, która pomoże zdjąć sim locka z Siemensa A52 lub Sagema My X5??

Cytat:

Jak macie jakies programy to prosze przeslijcie na moj email your_lover@tlen.pl
i inni ...

LUDZIEEEEee.....!!!!!! (( (( ((
Ten temat był juz wałkowany kilka razy. Troche własnego zaangażowania by się przydało. W goolgach mozna poszukać to raz.
_Neoo_ podał strone http://www.uniquephones.com/unlock/index.php na, której jest kalkulator kodów i nic nie trzeba ściągać. To wręcz "kreator" kodów do komórek :spoko: . To dwa.
Jak ktos chce koniecznie ściągać to proszę http://www.drugstore.gsmhosting.net/index3.htm , sekcja GSM, są programy i dzwonki i inne. To trzy.
Forum, na którym jest wszystko na temat simlocków i nie tylko http://forum.gsmhosting.com/vbb/index.php, po angielsku. To cztery.
Do motorolki niestety nie ma kalkulatorów kodów, bo kody sa genarowane losowo dla danego imei chyba, na razie zostaje tylko serwis. Z simensów też się bez kabelka nie da.
I sześć, minium wysiłku proszę, a wszystko można znaleźć nawet na naszym forum. O ile wiecej satysfakcji dostarczy zdjęcie simlocka, po spedzeniu kilku minut przy wyszukiwarce :mruga:

Mily_ 25.06.2004 13:48

No to może odwrotnie. Istnieje może programik do zakładania SMILOCKÓW?? Bo przez kabel idzie, a czy idzie przez kod??

Kasprzak 25.06.2004 14:20

jeszcze nie znalazlem na ME45, a z SL45 to samo ale sciagnalem przez podstawkę.

Wiadro 25.06.2004 17:09

A może ktoś wie czy do Alcatela 511 jest taki generator?

AleX69 25.06.2004 19:15

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
...Kiedyś któryś z forumowiczów go tutaj umieścił.

nie 'ktorys' tylko ja ... :mruga:

_Neoo_ 25.06.2004 19:42

Cytat:

Napisany przez AleX69
nie 'ktorys' tylko ja ... :mruga:

No faktycznie :) Ta skleroza ;)

Weron 25.06.2004 21:26

No i sciagnalem simlocka z noki 3310.
Kod wygenerowalem ze strony ktora podal _Neoo_ .
tnx & pozdro

ZiP 25.06.2004 22:41

Dodam, że w Motorolach nie można zdjąć simlocka ani wygenerowanym kodem ani kablem. Każda Motorola ma gdzieś w sobie głęboko zaszyty subsidy code, po którego wpisaniu pozbywamy się simlocka. Subsidy code nie można jednak odczytać z pamięci telefonu. Generatorów też nie ma, bo tych kodów się nie generuje - można je tylko otrzymać od producenta za odpowiednią opłatą (firma Motorola ma zapisane wszystkie kody i za równowartość kilkuset złotych daje dostęp do swojej bazy danych). Sim locka można też zdjąć za pomocą clipa (ciekawi mnie budowa takiego urządzenia, bo skoro komputer locka zdjąć nie może, a clip tak?).
Znanym mi wyjątkiem od tej reguły jest Motorola E365 - tu simlocka można się pozbyć za pomocą komputera i softu - zainteresowanym polecam forum www.matrax.net

andriu37 30.06.2004 12:54

a z SAMSUNG'a N500?? :mruga

kody do NOKII 7650 nie zadzialaly wiec wymieniana strona traci swoje 100% skutecznosci :nie:

teraz sprawdzam na N 8210 3330 i 3310 zobaczymy jak pojdzie...

8210 udalo sie :) dwa kolejne czekaja na sprawdzenie wieczorem...

nie wie ktos jak z ta 7650 zrobic?? Operator ERA GSM

smolik 30.06.2004 13:53

Cytat:

Napisany przez andriu37
a z SAMSUNG'a N500?? :mruga

kody do NOKII 7650 nie zadzialaly wiec wymieniana strona traci swoje 100% skutecznosci :nie:

teraz sprawdzam na N 8210 3330 i 3310 zobaczymy jak pojdzie...

8210 udalo sie :) dwa kolejne czekaja na sprawdzenie wieczorem...

nie wie ktos jak z ta 7650 zrobic?? Operator ERA GSM

Jeżeli nie zadziałał kod z tej stronki to moze oznaczać, że ktoś kiedyś próbował zdjąć simlocka tym sposobem i wpisał zły kod wiecej niż 3 razy.Teraz mozna zdjąć tylko kabelkiem.

andriu37 30.06.2004 14:47

N7650 prosto z salonu wiec raczej nikt przy nim nie grzebał i powód musi być jakis inny...:(
na stronce jest napisane ze bledny kod mozna wpisac do 5 razy dopiero sie blokuje ...

RoKFoR 30.06.2004 15:02

a wpisales 7, a pozniej 1 kod

smolik 30.06.2004 16:08

Cytat:

Napisany przez andriu37
N7650 prosto z salonu wiec raczej nikt przy nim nie grzebał i powód musi być jakis inny...:(
na stronce jest napisane ze bledny kod mozna wpisac do 5 razy dopiero sie blokuje ...

Mój błąd 5 razy. Napisz co wyskoczyło po wpisaniu kodu ze stronki.

Kasprzak 01.07.2004 16:42

moi drodzy, a jak ktos zapomni kod zabezpieczajacy to jak to odblokowac. Mialem nokie w domu ale nie wiem jaki kod byl

smolik 01.07.2004 18:33

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
moi drodzy, a jak ktos zapomni kod zabezpieczajacy to jak to odblokowac. Mialem nokie w domu ale nie wiem jaki kod byl

A próbowałeś standardowego "12345" ??? Miałem taka sama sytuację i na szczęście nikt go nie zmieniał.

andriu37 02.07.2004 09:57

-->smolik: za kazdym razem wyskakuje ze wpisalem bledny kod, dla pewnosci sprawdzilem na innej 7650 i to samo wiec albo trzeba robic cos inaczej albo te telefony sa wyjatkowo zlosliwe:-) bo na innych nokiach starszych mi wszystkie simlocki śmigaly az milo bylo patrzec, raczej watpie zeby to bylo zabezpieczenie sprzetowe bo to bylaby kicha :-/ nie sprawdzilem jeszcze na 3650 i na 6600 moze jak na nich nie pojdzie to znaczy ze robi sie to w "inszy" sposob...

Sprawdzal moze ktos te kody na tych dwoch ww. telefonach??

SEBAW 02.07.2004 10:27

A może ty wpisujesz kod źle do stronki? Wpisuje się bez /. Przed chwilką udało mi się zdjąć z 5110.

andriu37 02.07.2004 10:42

-->SEBAw a czy gdybym zle wpisywal do stronki to na pozostalych komorkach simloki by same zeszly :-P, wlasnie nie moge rozgryzc co z tymi 7650 jest nie tak i dlatego pytam, do tej pory wszystki komorki sie udalo poza wlasnie tym nieszczesnym modelem :-/

SEBAW 02.07.2004 11:21

Może na stronce wdarł się jakiś błąd to tego modelu.

RoKFoR 02.07.2004 12:24

Cytat:

Napisany przez Kasprzak

a jaki to model tej noki jak jeden ze starszych to logomanager, jak z serii 60 to wgraj systemtools'a z http://aivanet.com/en/index.php?show=6 i zresetoj ustawienia nim... jak nie pomoze to trzeba albo box'em zdjac blokade lub flashowac...
Mi z tej strony bez problemu zdjely sie simlocki z 7650 w wersi softu 4.46 jak i z 5.06.

Kasprzak 02.07.2004 15:16

no wlasnie ten moj kod byl zmieniony.
To jest nokia 6310.
Cale szczescie ze to nie moja do konca komorka. Innej karty nie mozna wlozyc do niej bo jest ta blokada wlaczona a zeby to odblokowac potrzeba kodu zab.ktorego nie pamietam (moj kumpel), a dolina bo kabla nie mam :(
tylko podczerwien w kompie

SEBAW 02.07.2004 16:16

Pokazało mi, że komórka jest odblokowana, ale jak wkładam karte Sim to pisze, że trzeba jeszcze podać sekretny kod. O co chodzi?
O kod się pyta po podaniu PIN'u. Czy tu ma jakiś związek, że władam karte Ery (abonament) do telefonu, który był na kartę Plusa?

KarolluZ 02.07.2004 23:24

a co sądzicie o takim programiku http://www.emulek.com/modules.php?na...ticle&sid=2046 ?

Degrim 23.07.2004 14:32

Sim Lock

Witam All !!!
Pragnę rozwinąć nowy temat, którego jak zauwarzyłem tu brakuje.
Na początek chciałem się dowiedzieć czy są jakieś akty prawne dotyczące legalności ściągania simlocków.

Proszę wszystkich o odpowiedź.

Z góry dziękuję.

47 23.07.2004 14:42

Z tego co się orientuje to nie, tylko sciągnięcie simlocka powoduje utratę gwarancji na telefon.
Pozdro

andy 23.07.2004 16:08

Czyli można sie ogłaszać że ściąga się SimLocki i nie będzie żadnych problemów ( prawnych) z tym procederkiem.

gallus 23.07.2004 16:28

A nie wiecie jak się ma ta sprawa do kart platform cyfrowych??

epol 23.07.2004 17:17

W Polsce sim-locki można ściagać do woli. W innych krajach zachodnich jest to zabronione.

Teoretycznie zdjęcie sim-locka jest rownoznaczne z utratą gwarancji.

sayan 23.07.2004 21:57

Cytat:

Napisany przez epol
W Polsce sim-locki można ściagać do woli. W innych krajach zachodnich jest to zabronione.

Teoretycznie zdjęcie sim-locka jest rownoznaczne z utratą gwarancji.

ale zagranicą czesto opertoży na swoje telefony nie zakładają sim-locków.

kumpel kupował we włoszech w sieci TIM-Mobile telefony i były bez sima

pzdr sayan_ssj

mr_spock 23.07.2004 22:06

Legalnosc... hmmm... nawet jesli bylo by taki prawo, to ze wzgladu na "niska szkodliwosc spoleczna" nikt by sie nie zajmowal sciaganiem. Ale nie ma takiego prawa

a co do utraty gwarancji - w kazdej karcie gwarancyjnej.instrukcji pisze o tym jak BYK

sayan - gratulacje w zwiazku z przekroczeniem 2000 ;)

LECHWOS 24.07.2004 00:48

Cytat:

A nie wiecie jak się ma ta sprawa do kart platform cyfrowych??

Oglądanie płatnej telewizji bez opłacania abonamentu jest nielegalne i podlega karze. :mruga: a co cie interesuje mogo pomudz troche sie tym interesuje

gallus 24.07.2004 00:53

Nie no nie chodzi mi o to tylko czy można się ogłaszac, że się przerabia te karty oryginalne na takie nie wpełni oryginalne ;)??
Bo np. ludzie kupuja Cyfre+ z najtańszym abonamentem a przerabiajakarte na najdroższy.
A w sumie jak się znasz to jak się modyfikuje ten chip tej karty??

LECHWOS 24.07.2004 01:09

Cytat:

Nie no nie chodzi mi o to tylko czy można się ogłaszac, że się przerabia te karty oryginalne na takie nie wpełni oryginalne ;)??
Bo np. ludzie kupuja Cyfre+ z najtańszym abonamentem a przerabiajakarte na najdroższy.
A w sumie jak się znasz to jak się modyfikuje ten chip tej karty??

Karta MOSC to nic innego jak oryginalna karta providera, do której dopisywani są dodatkowi providerzy i dodatkowe klucze. Do zaprogramowania karty mosc będziemy potrzebowali programu *****, programatora z kieszenią na programowaną kartę, np. Phoenix i kabelek łączący programator i komputer
a tak apropo to teraz juz nie ma mozliwosci podbicia pakietu na wyzszy chwilowo
:mruga:
poczytaj tam maz wszystko http://satmen.unas.cz/index.htm

gallus 24.07.2004 01:14

Wielkie dzięki LECHWOS, jutro sobie poczytam bo dziś już niezbyt mi się chce, a pytanie było czysto teoretyczne :)
Pozdro ;)

Degrim 24.07.2004 01:37

Widze ze temacik sie rozwinal .
To dobrze. :)

Dzieki za info bo wlasnie chcem zalozyc wlasny mini interesik z simlockami i mialem obawy co do legalnosci tego :) bo wiecie nie chcialbym miec nieprzyjemnosci z policja itp.

Mily_ 24.07.2004 17:55

hmmm... a ile będziesz brał za ściągnięcie SIMLOCKA?

forest 24.07.2004 18:30

Cytat:

Napisany przez Degrim
Widze ze temacik sie rozwinal .
To dobrze. :)

Dzieki za info bo wlasnie chcem zalozyc wlasny mini interesik z simlockami i mialem obawy co do legalnosci tego :) bo wiecie nie chcialbym miec nieprzyjemnosci z policja itp.

Polecam Ci przemyślenie sprawy, bo jeśli nie zajmujesz się tym w pełni profesjonalnie to z Twojego interesu mogą wyjść nici, chybą że chcesz zdejmowac simlocki z nokii siemensa i panasonica generując kod z internetu- to co innego:P
Kiedyś się tym interesikiem zajmowałem, jak chcesz pogadać,
zapraszam na priv.
F.

sayan 24.07.2004 19:18

siemens c55 to jest cholerstwo, żeby sciągnac sim-locka, trzeba coś tam lutować w środku .. dokładnie nie wiem o co chodzi. Ale jak potrzebowałem zdjąć to we wrocławiu dwa komisy chciały mi to zrobic, jeden za 70zł a drugi za 45zł, skorzystalem z tej drugiej oferty no i trwalo to godzine.

GUMI70 24.07.2004 19:24

siemens A52 jest chyba z jednego miotu. niech go ... . w komisach mi mówią że robi to tylko jeden koleś w lublinie i trzeba oddać telefon na cały dzień. moja córka dostała go na komunię a ja mam problem z simplusem.

gallus 24.07.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez GUMI70
siemens A52 jest chyba z jednego miotu. niech go ... . w komisach mi mówią że robi to tylko jeden koleś w lublinie i trzeba oddać telefon na cały dzień. moja córka dostała go na komunię a ja mam problem z simplusem.

No to chyba bez spawania w środku się nie uda, bo ja troszeczke szukałem jakiegoś generatorka, ale nic :zly: chyciaż może źle szukałem...

epol 24.07.2004 22:52

sayan Od C55 Siemens zaczał zabezpieczać fony. Na poczatku trzeba bło lutowac itp. Po pau tygodniach już tego nie było trzeba robić. Progamy same to omijają. Wiem cos o tym bo w tmy siedze. Jesli ktoś chce pomocy to sluże nią ;)

tomek_wap 25.07.2004 01:29

Witam

Pytanie dot. simlocka (chodzi szczegolnie o Sony Erocsson T610/T630), bo slyszalem ze po sciagnieciu simlocka przestaje dzialanie MMSow, tzn. jakies oprogramowanie jest usuniete i powoduje to niepoprawna konfiguracje do wysylania MMSow.

Czy to prawda?
Mam karte sim w sieci Idea.

Dzieki

mjq666 25.07.2004 09:19

Cytat:

Pytanie dot. simlocka (chodzi szczegolnie o Sony Erocsson T610/T630), bo slyszalem ze po sciagnieciu simlocka przestaje dzialanie MMSow, tzn. jakies oprogramowanie jest usuniete i powoduje to niepoprawna konfiguracje do wysylania MMSow.

Czy to prawda?
Nie

mjq

epol 25.07.2004 14:18

Cytat:

No to chyba bez spawania w środku się nie uda, bo ja troszeczke szukałem jakiegoś generatorka, ale nic chyciaż może źle szukałem...

Do "prawdziwego" Siemensa nie dostaniesz generatora kodów.

Remix 25.07.2004 16:50

Witam!

Nie traci sie gwarancji, kiedy sciaga sie simlock'a za pomoca kodu - utrata gwarancji jest tylko wtedy, gdy ingeruje sie w oprogramowanie telefonu przy p[omocy kabla i softu (a to jest do sprawdzenia w jaki sposob zostal sciagniety simlock)
Na moim forum jest dzial supreme(trzeba sie zarejestrowac :P), w ktorym jest adres do stronki internetowej, ktora generuje kody do sciagania simlock'ow. Sam probowalem na mojej Nokii 6100 oraz 6610 i zdjelo bez problemow.

mjq666 25.07.2004 16:55

Cytat:

Nie traci sie gwarancji, kiedy sciaga sie simlock'a za pomoca kodu
Ta. Dopoki nie oddasz telefonu na serwis.

mjq

epol 25.07.2004 17:01

remix Ameryki nie odkryłeś pisząc, że sim-locka z Nokii można zdjąć kodem :) W sieci jest mnóstwo (naprawde tego jest masa) softu do generowania tekich kodów. Jak wiadomo Nokia to syf, więc i sim-lcoka można z niej zdjąć po kodzie.

Jabson 25.07.2004 18:18

Ciekawe jak wygląda sprawa z samsungiem X100... bo w sumie sciagnalbym se simla z tego... kabelek mam... tylko nie wiem czy pojdzie tak latwo jak z nokia :) Znacie moze jakies koncepcje?

pozdro!

epol 25.07.2004 18:42

Zerknij tutaj:

http://forum.gsmhosting.com/vbb/show...highlight=x100

LECHWOS 25.07.2004 18:45

Cytat:

Napisany przez Jabson
Ciekawe jak wygląda sprawa z samsungiem X100... bo w sumie sciagnalbym se simla z tego... kabelek mam... tylko nie wiem czy pojdzie tak latwo jak z nokia :) Znacie moze jakies koncepcje?

pozdro!

wyjmij sim karte wbij kod #*7337# i juz po sim lock :spoko:

mjq666 25.07.2004 18:56

Cytat:

Jak wiadomo Nokia to syf, więc i sim-lcoka można z niej zdjąć po kodzie.
Za chwile zacznie sie kolejna wojna o to co lepsze ;)

mjq

epol 25.07.2004 19:27

Sorki jeśli tym kogoś obraziłem, ale takie jest moje zdanie. Nie będe pisał dokładnie czemu tak jest bo nie potrzeba nam nastepnej wojny.

Remix 25.07.2004 20:28

Witam!

Na stronie o ktorej pisze mozna zdejmowac simlocki z Nokii, Siemensa, Panasonica, LG i Vitela...
Nokia to syf? to dlaczego ma 70% rynku swiatowych telefonow komorkowych?

Degrim 25.07.2004 21:02

Nie ma co okreslac telefonow czy to syf czy nie. Kazdy telefon ma swoje wady i zalety. Jadnak zgodze sie z tym ze ma go spora liczba ludzi. (To chyba o czyms swiadczy).

forest 25.07.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Nie traci sie gwarancji, kiedy sciaga sie simlock'a za pomoca kodu - utrata gwarancji jest tylko wtedy, gdy ingeruje sie w oprogramowanie telefonu przy p[omocy kabla i softu (a to jest do sprawdzenia w jaki sposob zostal sciagniety simlock)
.

Oczywiście że nie traci się gwarancji usuwając simlocka za pomocą kodu w salonie operatora co jest odnotowane w karcie gwarancyjnej i kosztuje kilkaset PLN.
W umowie która podpisujesz z operatorem jest paragraf, w którym jest czarno na białym że usunięcie simlocka jest złamaniem umowy i skutkuje utratą gwarancji.

f

epol 25.07.2004 22:21

Jak już pisałem nie będe się wypowiadał na temat Nokii. Nie chce zrobić z tego tematu kolejnej wojny o telefonach :D A jeśli kogoś interesuje moje zdanie to prosze używć szukajki. A jeśli bedzie jeszcze malo to dam linki do innych forum (jak to odmienić w liczbie mnogiej?)z moimi wypowiedziami na ten temat. A tam (serisy o telkach) bywały burzliwe dyskusje.

forest 25.07.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez tomek_wap
Witam

Czy to prawda?
Mam karte sim w sieci Idea.

Dzieki

Możesz usunąć simlock kodem bez ryzyka.(T610 niektóre wersje softu moge pomóc)
Są programy które mają błędy i zdarzają się wpadki podobne do tej którą przytoczyłes najczęściej w darmowym sofcie w przypadku nowości na rynku.
f

epol 25.07.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez forest
Oczywiście że nie traci się gwarancji usuwając simlocka za pomocą kodu w salonie operatora co jest odnotowane w karcie gwarancyjnej i kosztuje kilkaset PLN.
W umowie która podpisujesz z operatorem jest paragraf, w którym jest czarno na białym że usunięcie simlocka jest złamaniem umowy i skutkuje utratą gwarancji.

f

Dodam tylko, że jeśli samemu zdobedzie się owy kod to i tak się traci gwarancje, bo nie ma wpisu w karcie gwarancyjnej.

Sorki za dwa posty pod rząd.

forest 25.07.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez epol
Jak już pisałem nie będe się wypowiadał na temat Nokii. Nie chce zrobić z tego tematu kolejnej wojny o telefonach :D A jeśli kogoś interesuje moje zdanie to prosze używć szukajki. A jeśli bedzie jeszcze malo to dam linki do innych forum (jak to odmienić w liczbie mnogiej?)z moimi wypowiedziami na ten temat. A tam (serisy o telkach) bywały burzliwe dyskusje.

Może byś sprecyzował wypowiedź bo wrzucanie do jednego worka lowendy typu 1100, czy starsze seria 3x00 i seria 6,7, oraz communicatorów to nieporozumienie.Zawsze to NOKIA co?
Każdy producent jest ma swoje miejsce na rynku (chodzi mi o grupe odbiorców). Dla jednego liczy się logo i ładny dzwonek dla innego funkcjonalność a jeszcze innego prosota obsługi, małe wymiary dobra bateria awaryjność, jakośćwykonania, kompatybilność no i marka:P etc. etc. etc.
F

Jabson 26.07.2004 03:22

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
wyjmij sim karte wbij kod #*7337# i juz po sim lock :spoko:

sprawdzales, czy tylko slyszales... bo nie chce miec potem jakiejs awarii fona :) i czy dziala z nowszymi softami... bo wiem ze niektore kody dzialaja, ale tylko na starszych?

pozdro!

mjq666 26.07.2004 08:22

Cytat:

Dodam tylko, że jeśli samemu zdobedzie się owy kod to i tak się traci gwarancje, bo nie ma wpisu w karcie gwarancyjnej.
A co pierwszego robia na serwisie z telefonem? Sprawdzaja w bazie czy powinien miec silmlocka i czy go ma. Jezeli go nie ma to anulaja gwarancje. Zaraz ktos napisze, ze sciagna silmlocka, a gwarancje mu uznali. To tylko kwetia szczescia. Takich wywodow o utracie/nie utracie gwarancji byla cala masa na forum techtronic.

mjq

epol 26.07.2004 20:08

Wszytsko i tak zależy od przyjmującego/naprawiającego serwisanta. Miałem wiele różnych przypadków, w ktorych mi się poszczęściło.

GUMI70 27.07.2004 19:34

pytanie do epola: co to znaczy ""do prawdziwego" siemensa nie dostaniesz generatora? są nieprawdziwe?

forest 27.07.2004 23:32

Są modele siemensa ktore są "coverami" innych producentow- nie wiem czy tak to sie nazywa, ale wiecei o co chodzi :)
o ile pamietam min.st55 i jakis cl.
F

epol 28.07.2004 10:41

Te "nieprawdziwe" klepią inne firmy na zlecenie Siemensa, np: C30, S40, ST55 itd.

Kodów to Siemens strzeże jak oka w głowie. Pozstaje tylko kable, progam i ewentualnie nożyk i śrubokręt :)

Degrim 30.07.2004 13:44

Może ktoś mi wymienic do jakich modeli telefonów są dostępne generatory mastercode ? Bo jak narazie znalazlem tylko i wyłącznie do Nokii, a przydały by mi sie do innych modeli. Jeśli ktoś posiada takowy generator do czegoś innego niż nokia zapraszam na priva :D

epol 30.07.2004 14:45

Nokia, Siemens, Panasonic, LG, Vitel, Samsung.

RoKFoR 30.07.2004 15:00

@Degrim, przeciez juz nie raz byl zamieszczany generator: http://www.uniquephones.com/unlock/index.php

Degrim 30.07.2004 18:25

Sorki, widzocznie nie zauwarzyłem tej stronki :]. Ale dzięki za link

epol 30.07.2004 18:54

A co wiecie na temat sim-lcoka w ST60 przez kod?

Erald 21.11.2004 14:56

a ja polecam ten program do sciagania sim-locka z nokii http://unlock.nokiafree.org/ Jeszcze nigdy mnie nie zawiodł:D Pozdro

siwy_mw 21.11.2004 15:21

Nastepny archeolog :ysz:

Turboni 21.11.2004 15:30

ale jak temat ozyl to moze cos napiszemy w nim :>

potrzebuje zdiac sima z motki v 3690 jest do niej jakis progs :>

smolik 21.11.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez Turboni
ale jak temat ozyl to moze cos napiszemy w nim :>

potrzebuje zdiac sima z motki v 3690 jest do niej jakis progs :>

Wydaje sie że do motek nie ma takich progsów, przynajmniej do tej pory nie spotkałem.

frog 21.11.2004 21:32

Cytat:

Napisany przez SEBAW
Pokazało mi, że komórka jest odblokowana, ale jak wkładam karte Sim to pisze, że trzeba jeszcze podać sekretny kod. O co chodzi?
O kod się pyta po podaniu PIN'u. Czy tu ma jakiś związek, że władam karte Ery (abonament) do telefonu, który był na kartę Plusa?

Wedlug mnie chodzi o koda zabespieczajacy. Takie zabezpieczenie przed wkladaniem innych kart do telefonu... Byly jakies standartowe ale juz nie pamietam 111111 albo 00000 czy cos. No ale mog uzytkownik zmienic wiec trza by bylo jakims softem go odczytac. Wiem ze logo manager odczytuje z niektorych modeli...

Turboni 21.11.2004 21:37

Cytat:

Napisany przez smolik
Wydaje sie że do motek nie ma takich progsów, przynajmniej do tej pory nie spotkałem.

w necie widzialem na zachodnich stronach ze podajesz swoj imei wplacasz jakas tam kwote x i dostajesz sms'a z kodem ktory wpisujesz i masz zdietego sim locka

memorando 21.11.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez your_lover
Interesuje mne czy istnieje jakis program do zdejmowania simlockow bez uzywania kabli??

mamjakąś paczuszkę ale ma z 80 mega :)

Turboni 21.11.2004 22:23

tez ja znalazlem ale do tego musisz miec d-box 4 :)

Zelea 23.11.2004 23:22

jest generator kodow moze do sony ? sony j70... czy musze kupic kabel ??

Turboni 23.11.2004 23:29

soniaka trzeba podpiac i szczytac zeby kod ci wygenerowal

Urelu 24.11.2004 00:09

Mam do Was pytanie trochę na inny temat. Zmieniłem ostatnio komórkę na Eryka T630, chciałbym sobie kupić klucz bluetooth do komputera, żeby coś do tej komórki powrzucać. I tutaj moje pytanie: czy bez problemowo da się przerzucać z kompa do tej komórki nowe dzwonki, gry, tapety itp przez złącze bezprzewodowe czy raczej powinienem zaopatrzyć się kabelek?

Smartek 24.11.2004 07:44

Cytat:

Napisany przez Urelu
Mam do Was pytanie trochę na inny temat. Zmieniłem ostatnio komórkę na Eryka T630, chciałbym sobie kupić klucz bluetooth do komputera, żeby coś do tej komórki powrzucać. I tutaj moje pytanie: czy bez problemowo da się przerzucać z kompa do tej komórki nowe dzwonki, gry, tapety itp przez złącze bezprzewodowe czy raczej powinienem zaopatrzyć się kabelek?

tez mam tego eryka [super fonik], do tego irde i wszystko smiga jak nalezy :)
pozdro ;)

MOdy 11.12.2004 14:18

Mam taki problem:

Mój bracik zapomniał kodu zabezpieczającego telefon i teraz nie da sie z niego korzystać. Czy do tego potrzebny jest kabelek, czy da się ten kod jakoś zdobyć w inny sposób?

epol 11.12.2004 15:30

Cytat:

Napisany przez MOdy
Mam taki problem:

Mój bracik zapomniał kodu zabezpieczającego telefon i teraz nie da sie z niego korzystać. Czy do tego potrzebny jest kabelek, czy da się ten kod jakoś zdobyć w inny sposób?

Jaki fon?

Bedzie Ci potrzebny kabel albo clip/box. Mozesz tez isc do jakiegos komisu i tam Ci to zrobia. W TG masz ich duzo, np.: ten nowy przy rondzie albo w Tesco przy wejsciu :P

Stef 11.12.2004 20:13

...albo 2 na hali targowej,kolo PKO na rynku.....W TG oczywiscie :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:45.