Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Dzialanie forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/dzialanie-forum-50797/)

yahol 08.04.2005 15:37

Dzialanie forum

Chcialbym dowiedziec sie, czym spowodowane jest tak strasznie powolne dzialanie forum?
Strona forum otwiera sie 1-2 minuty, otwarcie ustawien profilu - jest calkowicie niemozliwe.
Edytowanie czegokolwiek trwa wieki, albo jest niemozliwe.
Wejscie w ustawienia - nie dziala.

Czy u was tez tak jest?
Co prawda uzywam obecnie IE, na innym kompie niz zwykle, z powodu awarii mojego osobistego kompa, ale do q...nedzy to nie moze miec zadnego wplywu na szybkosc forum.

Inne fora dzialaja normalnie.

Bartez 08.04.2005 15:41

Dziwne, u mnie działa normalnie :idea: Może niech inni się wypowiedzą na ten temat.

MacGyver 08.04.2005 15:44

U mnie też normalnie chodzi :)

czero 08.04.2005 15:45

U mnie takze wszystko dziala normalnie (opera 7.54) ;).

ed hunter 08.04.2005 15:46

u mnie działało wolniej niż zwykle ale to chyba w dużym stopniu wina zakupów on-line ;)
które od czasu do czasu rozpędzają się niemiłosiernie.

edit: zakupy zwolniły do 13 i wszystko chodzi cacy (neo 640)

andy 08.04.2005 15:57

Wszystko ok :spoko:
Firefox 1.02

Weron 08.04.2005 15:58

Generalnie to u mnie jest wszystko ok.

IceManSpy 08.04.2005 16:00

U mnie tez wporzo.
Moze cos sciagasz i Ci zwalnia??

yahol 08.04.2005 16:17

Nie moj komp, maja tylko karta sieciowa, modem, kabelki.
Wszystkie strony chodza dobrze, tylko forum wolno, a wejscie w ustawienia forum jest niemozliwe.
Nic nie sciagam ( ewenemwnt :D )
Gdyby inne strony mi zwalnialy, to bym mial podejzenia, ale tak....?
Komp zeskanowany na wszystkie strony :D Nic nie ma.

Patrix 08.04.2005 20:34

u mnie śmiga
nawet pingi nie ida wiecej niż 65ms

epol 08.04.2005 20:44

@ yahol mam cos podobnego.

Forum ma tak jakby "przestoje". Sa takie chwile, ze strasznie dluuuugo sie wszystko laduje, a juz po chwili pedzie jak zwykle.

pykson 08.04.2005 21:48

ja tak mam od niepamietnych czasow, myslalem ze tak powinno byc :)

andy 08.04.2005 23:58

Moze czyszczenie ciasteczek pomoze...

Piterniel 09.04.2005 00:05

Najlepiej użyj proxy ;)

Czołgista 09.04.2005 00:45

U mnie spoko ! (neo 128)
Czasem się zdażają 1-2 sek przycinki , ale rzadko .

Ja nie narzekam :)

grzeniu 09.04.2005 02:11

Przymula juz od dosc dawna, ale ja to tlumacze sobie koniecznoscia doinwestowania w sprzet. No i czekam, dopytywalem nawet ostatnio czy cos sie dzieje.....

woitas 09.04.2005 10:44

czasami faktycznie forum chodzi koszmarnie wolno.
zwykle ma to miejsce w nocy gdzieś po godzinie 22.
akurat mam chorobowe, więc siedzę troszkę dłużej i niestety już kilka razy to zauważyłem.

yahol 10.04.2005 12:01

W tej chwili nie wyswietlaja mi sie strony z przycisku "odpowiedz"
Strony nie laduja sie do konca
Sprawdzilem na 2 kompach z tej samej sieci -ASTER Warszawa - i jest podobnie.Obecnie OPERA 7.54.
Strona forum laduje sie tak, ze tekst posta mam scisniety po prawej stronie, a 90% pola zajmuje avatar z podpisem.
Dodanie zalacznika jest absolutnie niemozliwe!!!
Zmiana ustawien forum - tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

epol 11.04.2005 17:08

Cytat:

Napisany przez yahol
W tej chwili nie wyswietlaja mi sie strony z przycisku "odpowiedz"
Strony nie laduja sie do konca
Sprawdzilem na 2 kompach z tej samej sieci -ASTER Warszawa - i jest podobnie.Obecnie OPERA 7.54.
Strona forum laduje sie tak, ze tekst posta mam scisniety po prawej stronie, a 90% pola zajmuje avatar z podpisem.
Dodanie zalacznika jest absolutnie niemozliwe!!!
Zmiana ustawien forum - tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To dziwne. Tych problemow ja nie mam.

Mich@ł 11.04.2005 21:41

To ja mam taki problem, że nigdy mi się forum nie ładuje w pełni... To znaczy wszystko się wczytuje, ale wciągle pobiera jakieś coś i strona w pełni nie jest wczytana. Przeszkadza to gdy chcę skorzystać z emotikonek, których mogę używać dopiero po wczytaniu się strony :/

grzeniu 11.04.2005 21:57

Otoz to, ujales to bardzo trafnie. I bardzo to wkurza.

Predi 12.04.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
To ja mam taki problem, że nigdy mi się forum nie ładuje w pełni... To znaczy wszystko się wczytuje, ale wciągle pobiera jakieś coś i strona w pełni nie jest wczytana. Przeszkadza to gdy chcę skorzystać z emotikonek, których mogę używać dopiero po wczytaniu się strony :/

tez mam dokladnie cos takiego :(

+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo)

ed hunter 12.04.2005 12:32

Cytat:

Napisany przez Predi

+ laduje mi rozne rzeczy do tematu, ja go sobie przesuwam w trakcie, po zaladowaniu wraca mi na poczatkowe miejsce......... tak jakbym sie silowal z przegladarka (nie przypominam sobie zeby tak wczesniej bylo)

jak akurat na stronie forum jest zalinkowane pełno syfu z wolno działających serwerów to nie ma się czemu dziwić, że się nie chce załadować i robi przeskoki.

Mich@ł 12.04.2005 16:13

Cytat:

Napisany przez Predi

Dokładnie ;)

A na stronie głównej cdrinfo, w komentarzach nie ma problemu. Strony ładują się OK... Tylko z forum jest coś nie tak :/

Bartez 12.04.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak akurat na stronie forum jest zalinkowane pełno syfu z wolno działających serwerów to nie ma się czemu dziwić, że się nie chce załadować i robi przeskoki.

Myślę, że właśnie to jest powodem. Co druga osoba ma jakiś obrazek w podpisie, niektóre dosyć dużych rozmiarów, a strona załadowana jest w pełni, jeżeli wszystkie z nich zostaną pobrane. A że niektóre są na serwerach typu lycos, to nie ma się co dziwić, że tyle to trwa, jeżeli ktoś ma słabe łącze. Rozwiązaniem tego może być wyłączenie obrazków w podpisach...

-Sid-The-Rat=> 12.04.2005 17:07

cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow

ed hunter 12.04.2005 17:10

moja paskuda pochodzi z szybkiego serwera ;)

edit: ok, żeby nie było na mnie daję małą ;)

Predi 12.04.2005 17:21

tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......

druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle)

ThanatoS 12.04.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
cudowne i kompleksowe rozwiazanie ktore nic nie da - bo to samo dzieje sie na stronach dzialow - gdzie zaden user nie ma nic w podpisie - bo nie ma podpisow ani userow

W pelni sie z toba zgadzam Sid, u mnie teraz forum dziala baaardzo wolno, jakby mi sie komp zwolnil.

bgn 13.04.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez Predi
tez mi sie wydaje ze to nie przez obrazki bo dzieje sie tak rowniez w tematach gdzie nikt nie ma nic w podpisie.......

druga sprawa, nawet jakby mial, to przeciez wszyscy czesto odwiedzajacy mamy pocachowane te obrazki w przegladarkach (a moze sie myle)

tyż prowda - ale swoja drogą część tych plakatów ( zreszta ściągniętych) jest zdecydowanie większa od treści postów nad nimi. Nie będę nikogo namawiał do samoograniczenia , ale wygląda to na ( przepraszam za określenie) swoisty "wiejski tuning"

prometeusz 13.04.2005 14:31

a mi śmiga aż miło patrzeć ;)
mogę w między czasie nawet herbate, czy kawe zalać i wymieszać :D

gallus 13.04.2005 18:02

Forum i strona główna działaja strasznie powoli, ciężko dostać się gdziekolwiek bo ładowanie każdej podstrony trwa ~45s wspomne, że wszystkie inne strony działają normalnie, również transfery są normalne jak na moje łącze (2mbps)
PS Sprawdzałem u kuzynki na neo128 to stronka/forum działaja o wiele sybciej i nasunęła mi sie mysl, że może na serwerowni przyblokowali troche jakieś pule adresów IP lub jakieś hosty, bo to strasznie dziwne, że u jednych jest OK a u innych zamula :|

gallus 17.04.2005 19:21

I zna ktoś przyczyny takiego zachowania forum, bo strasznie denerwuje takie oczekiwanie na załadowanie sie podstrony :|
Może coś z bazą danych, (np. za duzo załączników)... ;(

*Vojtas* 17.04.2005 23:26

U mnie gdzieś od pięciu dni jest to samo.
Przez to mulenie zaglądam max do kilku tematów i daję sobie odbój. Niecierpliwość to jedna z moich wad niestety.

pozdr.

Bartez 18.04.2005 09:19

Witam,

problem w tym, że u mnie i kilku osób, których pytałem zarówno strona główna, jak i forum chodzą bez problemu. Powiedziałbym nawet, że śmigają jak rakieta, więc to nie może być problem sprzętowy, bo wtedy tak samo powinno się ślimaczyć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś wąskie gardło (może celowo znowu przez tepse zrobione) między Wami, a Poznaniem, gdzie stoi nasz serwer. Proszę o wklejenie kilku traceroutów i zobaczymy, jak to wygląda.

Air 18.04.2005 11:13

U mnie wszystko chodzi normalnie zarówno w pracy jak i w domu.

andrzejj9 18.04.2005 11:16

Ja mam dokładnie coś takiego, jak Yahol.. Już zacząłem nawet jakiś wirusów w kompupterze szukać. W każdym razie jeśli spróbuję na raz otworzyć z pięć stron na forum, to nie wczytuje się już żadna. Pojedynczo jeszcze czasami tak, ale i tak trwa to z pięc - dziesięc minut..

grzeniu 18.04.2005 11:19

Ilość załączników: 2
Tracerty nie sa zle, u mnie startuje dobrze.....tylko to doczytywanie strony do konca i przeskakiwanie wkurza, bo to trwa dluuugoo.

prometeusz 18.04.2005 11:21

na dzień dzisiejszy wszystko chodzi, powiem że nawet bardo dobrze

Bartez 18.04.2005 11:55

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Tracerty nie sa zle, u mnie startuje dobrze.....tylko to doczytywanie strony do konca i przeskakiwanie wkurza, bo to trwa dluuugoo.

To przeskakiwanie jest powodowane przez # w linku, czyli kotwicę, która kieruje do wskazanego posta. Problem w tym, że następuje to dopiero po załadowaniu całej strony i jak ktoś sam sobie przewinie, to po jakimś czasie następuje właśnie taki przeskok. W vB wprowadzili to od którejś wersji, bo pamiętam, że nie było tego od początku.

*Vojtas* 18.04.2005 11:58

Ilość załączników: 2
Tak to wygląda u mnie.

Bartez 18.04.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Tak to wygląda u mnie.

Wygląda na to, że w tym przypadku kwestia łącza odpada :| Czy tak się dzieje na wszystkich przeglądarkach? Może firewall coś spowalnia? Miałem taki przypadek, że w ogołe mi się forum nie chciało załadować po zainstalowaniu NIS 2003 (Norton Internet Security).

smolik 18.04.2005 12:51

U mnie też nie ma żadnych problemów z działaniem forum.

-Sid-The-Rat=> 18.04.2005 16:37

Cytat:

To przeskakiwanie jest powodowane przez # w linku, czyli kotwicę, która kieruje do wskazanego posta. Problem w tym, że następuje to dopiero po załadowaniu całej strony i jak ktoś sam sobie przewinie, to po jakimś czasie następuje właśnie taki przeskok. W vB wprowadzili to od którejś wersji, bo pamiętam, że nie było tego od początku.
to akurat nie ma związku z obrazkami które przestają się doczytywać ot tak sobie, polem edytuj post które umiera na chwilę i innymi ciekawymi rzeczami charakterystycznymi dla tego forum..

'modernizacja' serwera też nic nie da, bo jestem bardziej niż pewny, że winny temu jest kod, zwalony kod a nie sprzęt

ps. jak wyniki zbiórki? - bo coś temat umarł a szkoda, bo ciekawy był i pewnie dla wielu jeszcze jest

czero 18.04.2005 17:13

U mnie wsio dziala szybko :)

gallus 18.04.2005 18:52

Dzieje się tak na linuxie/windowsie bez firewalla, w kazdej przegladarce :|
U mnie tak:
http://img179.echo.cx/img179/3410/for0jc.jpg
http://img129.echo.cx/img129/4643/cdr3ho.jpg

PS zna ktoś stronke w której podawało się adres strony, a ona liczyła czas otwierania się...?? :)

andrzejj9 18.04.2005 22:05

Co do edytowania własnych postów, to jak próbuję to zrobić, to otwieranie się strony, zakładając, że w ogóle się uda, trwa kilka do kilkunastu minut.

ed hunter 18.04.2005 22:13

ja nadal nie wiem o co chodzi.

problemy były jak załoga grzebała.

ja za problem uważam małe zacinanie się forum czzasami. (jak łącze mam czyste 640 neo)

a może to być spowodowane dużą liczbą userów....

ale ogólnie śmiga.

jak się tnie to wiem z jakiego powodu - download na poziomie 78KB/s ||

andrzejj9 18.04.2005 22:30

Sam nie wiem, o co chodzi, bo teraz na przykład chodzi mi wszystko idealnie..

gallus 18.04.2005 23:24

hmm, to ciekawe, Piterniel polecił mi pewne proxy przez, które forum śmiga aż miło, coś (ktoś) blokuje chyba pewne ip... :| ale dlaczego?

*Vojtas* 18.04.2005 23:48

Cytat:

Napisany przez Bartez
Wygląda na to, że w tym przypadku kwestia łącza odpada :| Czy tak się dzieje na wszystkich przeglądarkach? Może firewall coś spowalnia? Miałem taki przypadek, że w ogołe mi się forum nie chciało załadować po zainstalowaniu NIS 2003 (Norton Internet Security).

Bartez potwierdzam to, co napisał gallus w poście nr. 46 (z wyjątkiem linuxa, bo jeszcze nie używam).

pozdr.

Piterniel 18.04.2005 23:56

Użyjcie proxy :

193.219.28.144:8080

Czołgista 19.04.2005 00:59

Chyba Panowie robicie z igły widły !
Ja mam neo 128 i wszystko działa jak trzeba , nie narzekam !
Owszem czasami się zdaży przycięcie na 3-5 sek , ale czasami i tyle !
Jak dla mnie to jest spoko !
A wina nie leży po stronie CDRinfo, takie moje zdanie.
Może teraz nie piszę , ale za to czytam :)

*Vojtas* 19.04.2005 01:03

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Użyjcie proxy :

193.219.28.144:8080

No i na tym proxy wymiata aż miło. Powiedzmy, że obejście tego problemu w ten sposób na razie mi wystarczy. Ale liczę na to, że ktoś prędzej czy później odkryje przyczynę i rozwiąże problem.

Piterniel dzięki.

#edit Czołgista wszystkie inne strony wczytują się z szybkością adekwatną do szybkości łącza, którego używam problem jest tylko z cdrinfo.pl
Wiem jak ta strona wczytywała się wcześniej i widzę jak wczytuje się teraz, (bez proxy) nie przesadzę jak napiszę, że jest dziesięć razy wolniej. Dlatego nikt tu nie robi z igły wideł tylko zgłąsza zaistniały problem i liczy na jego rozwiązanie. Wspólnie próbujemy wydedukować, co się popierdzieliło.

pozdr.

Bartez 19.04.2005 02:27

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
No i na tym proxy wymiata aż miło. Powiedzmy, że obejście tego problemu w ten sposób na razie mi wystarczy. Ale liczę na to, że ktoś prędzej czy później odkryje przyczynę i rozwiąże problem.

Piterniel dzięki.

Jeżeli problemem jest blokowanie jakiejś puli adresów przez któregoś z providerów (np tepse), to obawiam się, że nic z tym nie zrobimy :| Z tego, co piszecie, wspólną cechą jest posiadanie neo.

U mnie np problem nie występuje, ale jestem w sieci lokalnej przyłączonej do DSL-a. Podobnie kilka innych osób, które o to pytałem. Jeżeli powodem jest jakieś tajemnicze blokowanie użytkowników neostrady, to mamy problem.

Proszę o potwierdzenie, bądź zaprzeczenie mojej teorii (tzn, czy macie neo, czy coś innego).

Piterniel 19.04.2005 07:00

Gallus akurat nie ma neo ;)
Ja mam neo i działa mi dobrze bez proxy, ale lepiej z proxy :D

andrzejj9 19.04.2005 10:54

Cytat:

Napisany przez Bartez
Jeżeli problemem jest blokowanie jakiejś puli adresów przez któregoś z providerów (np tepse), to obawiam się, że nic z tym nie zrobimy :| Z tego, co piszecie, wspólną cechą jest posiadanie neo.

U mnie np problem nie występuje, ale jestem w sieci lokalnej przyłączonej do DSL-a. Podobnie kilka innych osób, które o to pytałem. Jeżeli powodem jest jakieś tajemnicze blokowanie użytkowników neostrady, to mamy problem.

Proszę o potwierdzenie, bądź zaprzeczenie mojej teorii (tzn, czy macie neo, czy coś innego).

Ja mam Neo (512). Przed chwilą na otworzenie się kilku stron czekałem po kilkadziesiąt minut (!). Teraz (dosłownie po dwóch - trzech minutach) chwilowo wszystko chodzi dobrze (nie bardzo dobrze, bo strony wczytują się po 1 - 2 minuty, ale akceptowalnie).

Bartez 19.04.2005 10:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja mam Neo (512). Przed chwilą na otworzenie się kilku stron czekałem po kilkadziesiąt minut (!). Teraz (dosłownie po dwóch - trzech minutach) chwilowo wszystko chodzi dobrze (nie bardzo dobrze, bo strony wczytują się po 1 - 2 minuty), ale akceptowalnie.

A próbowałeś łączyć się przez proxy podane przez Piterniela?

yahol 19.04.2005 11:01

Ja osobiscie jestem na Aster Warszawa, w domu zew. IP, w firmie wew. IP za wlasnym NATfirewallem i Barricada :D
Na obu IP chodzi slabo, chodz obecnie lepiej. Juz nie ma takich zaciec.

andrzejj9 19.04.2005 11:10

Cytat:

Napisany przez Bartez
A próbowałeś łączyć się przez proxy podane przez Piterniela?

A jeszcze nie.. i sorry za banalne pytanie, ale gdzie to się zmienia?

grzeniu 19.04.2005 11:10

U mnie tez neo 640. Na proxy Pitera chodzi moze nie tyle szybciej w ogole, co szybciej doczytuje sie do konca stronki i nie ma tych przeskokow. Bez proxy to sie czekalo dlugo, w tym czasie czytajac przewijalo sie juz strone i nagle ten przeskok z powrotem ... no i szukanie miejsca w ktorym sie skonczylo.
Teraz to jest juz do zniesienia, ale i tak w najlepszych czasach bylo lepiej.

Oczywiscie inne strony smigaja tak jak zwykle, to jest problem tylko z cdrinfo.

PS Przynajmniej u mnie nie wyglada to az tak zle jak u Andrzejj9, gdyby tak bylo to uznalbym ze nie ma sensu czekac i poddalbym sie.

JacekX 19.04.2005 12:10

U mnie też chodzi fatalnie. Strona główna CDRinfo otwiera mi się 15 min forum podobnie.Teraz jestem na Firefox 1.03 IE chodzi tak samo. wszystkie inne stronki otwierają się bez problemów.Czy ktoś już znalazł wyjaśnienie tej sytuacji??????

*Vojtas* 19.04.2005 12:29

Ilość załączników: 1
Ja jadę na radiówce (LAN) przy dobrych układach łapię sygnał z pięciu nadajników (na obrazku akurat trzy najmocniejsze).

pozdr.

gallus 19.04.2005 17:51

a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??

ed hunter 19.04.2005 18:09

kurcze, nie mogę, muli mi w tle około 40, jestem podłączony bez proxy i forum śmiga....

edit: jak to pisze muli 59 i jest spoko

andrzejj9 19.04.2005 21:20

A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...

Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać?

andrzejj9 19.04.2005 21:22

A u mnie teraz znowu bardzo kiepsko.. Dostałem powiadomienie o kilku topicach, w których brałem udział. Próbuję je otworzyć i czekam, czekam i czekam, i nic...

Pytałem wcześniej, jak się to proxy ustawia.. Może mi to ktoś pokrótce opisać?

ps: Ok, już chyba znalazłem.

*Vojtas* 19.04.2005 22:09

Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.

pozdr.

andrzejj9 19.04.2005 22:58

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
Andrzej jeżeli używasz Opery to Narzędzia\Preferencje...\zakładka Zaawansowane\sieć\Serwery proxy\ustaw tak jak na obrazku i ok.

pozdr.

No już wcześniej to znalazłem, ale dzięki. Zmieniłem i rzeczywiście forum ruszyło z kopyta :)

joujoujou 20.04.2005 02:43

Odnośnie proxy:
Czy warto z niego korzystać do przeglądania np. CDRinfo będąc poza granicami kraju, a jeśli tak to polskie proxy czy może któryś z tych:
http://www.google.ie/search?hl=en&q=...cr%3DcountryIE
???

prometeusz 20.04.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez gallus
a ma ktoś pomysł jak ustawić przeglądare, aby korzystała z proxy tylko dla CDRinfo??

jedynie 2 profile w przeglądarce (netscape, mozilla) , ale to raczej nie to o co cichodzi, bo przecież jak odpalisz 1profil to by móc skorzystać z 2-ego musisz zamknąć przeglądarke i uruchomić na nowo - no chyba że kożystasz z 2 przeglądarek naraz to w jednej ustawisz proxy

Mich@ł 21.04.2005 14:57

Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D

prometeusz 21.04.2005 15:03

troszke, może tak - na tomiast napewno szybciej dostaje powiadomienia o prenumeracie :) - nie nadązam czytać

Bartez 21.04.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Czy mi się wydaje, czy forum chodzi trochę lepiej ??? W końcu się strony ładują do końca :D

Ja (ani chyba nikt z ekipy) nie mam z tym nic wspólnego ;) Może w końcu coś się odetkało na łączach? :)

gallus 25.04.2005 18:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
Ja (ani chyba nikt z ekipy) nie mam z tym nic wspólnego ;) Może w końcu coś się odetkało na łączach? :)

Chyba nie, u mnie nadal strasznie muli, a proxy ciągle pada :'(

Bartez 25.04.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez gallus
Chyba nie, u mnie nadal strasznie muli, a proxy ciągle pada :'(

Na czwartek planujemy modernizację serwera. Jak to nie pomoże, to nie wiem.

ed hunter 25.04.2005 20:52

no dzisiaj to i ja ponarzekam.

wszystko jest pięknie, tylko żadna stona nie może załadować się do końca, trzeba czekać minutę, dwie aż dociągnie do końca. wygląda to tak: klikam na coś, strona się ładuje w mgnieniu oka a potem stoi (pasek prawie cały i klepsydra przy wskaźniku). :|

andrzejj9 25.04.2005 22:06

A mi wszystko ładnie działało na tych podanych przy okazji ustawieniach proxy aż do dzisiaj, kiedy nagle przestały mi się otwierać jakiekolwiek strony. Musiałem wrócić do zwykłych ustawień. Forum na razie na nich chodzi, ale już zdecydowanie powolniej..

smolik 25.04.2005 23:02

Cytat:

Napisany przez ed hunter
no dzisiaj to i ja ponarzekam.

wszystko jest pięknie, tylko żadna stona nie może załadować się do końca, trzeba czekać minutę, dwie aż dociągnie do końca. wygląda to tak: klikam na coś, strona się ładuje w mgnieniu oka a potem stoi (pasek prawie cały i klepsydra przy wskaźniku). :|

Przyłączam sie u mnie problem jest identyczny. Niby stronka cała jest załadowana ale nie do końca bo cos się jeszcze ładuje.

gallus 02.05.2005 11:06

No niestety nadal forum ładuje się ~45s :( a proxy ciągle szwankuje :|
Są jeszcze jakieś nadieje, że forum będzie działało mi normalnie...??

epol 02.05.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez gallus

eee tam u mnie smiga jak zawsze, czyli bardzo szybko :spoko:

ThanatoS 02.05.2005 19:41

Cytat:

Napisany przez gallus
No niestety nadal forum ładuje się ~45s :( a proxy ciągle szwankuje :|

Bardzo duzo grafik idzie z wolnych serwerow, dodatkowo (o zgrozo) najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery).

joujoujou 02.05.2005 20:52

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
[...]najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery).

To może wywalić te informacje spod postów, niech sobie zostaną w profilu. :taktak:

gallus 02.05.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Bardzo duzo grafik idzie z wolnych serwerow, dodatkowo (o zgrozo) najwiekszym przymulaczem sa informacje o dostepnosci uzytkownika na gg i tlenie (choc gg najbardziej ma przeciazone serwery).

Ale to nie jest wina tych informacji, ponieważ przez proxy działa szybko (niestety proxy częsti pada) :'(

Piterniel 02.05.2005 22:35

Użyj innego z serii w3cache ;)

andy 05.05.2005 14:25

Witam!
Gdy próbuje odpalić www.cdrinfo.pl albo forum.cdrinfo.pl wyskakuje komunikat:
http://img204.echo.cx/img204/3/capture13gz.th.jpg
Czyżby baza danych padła?

ThanatoS 05.05.2005 14:29

Nic nie padlo, jak widzisz juz wszystko jest ok

Bartez 05.05.2005 14:31

Właśnie przeprowadziliśmy modernizację serwera. Jeszcze przez jakiś czas mogą pojawiać się różne kwiatki, ale dopieszczamy konfiguracje :) Prosimy o cierpliwość.

epol 05.05.2005 14:32

Cytat:

Napisany przez @ndy
Witam!
Gdy próbuje odpalić www.cdrinfo.pl albo forum.cdrinfo.pl wyskakuje komunikat:
http://img204.echo.cx/img204/3/capture13gz.th.jpg
Czyżby baza danych padła?

Zajrzyj na glowna cdrinfo.pl Dzis jest modernizacja :)

EDIT:
Wyprzedziliscie mnie.

ed hunter 05.05.2005 14:40

to było dzisiaj piękne ||

ale jak teraz wszystko śmiga :fiu:

MacGyver 05.05.2005 14:47

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to było dzisiaj piękne

Też na to trafiłem ;p

Bartez 05.05.2005 14:57

czepiacie sie ;p :D

*Vojtas* 05.05.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez Bartez
Właśnie przeprowadziliśmy modernizację serwera. Jeszcze przez jakiś czas mogą pojawiać się różne kwiatki, ale dopieszczamy konfiguracje :) Prosimy o cierpliwość.

No nie wiem jak u innych, ale u siebie widzę zdecydowaną poprawę (bez proxy działa tak jak trzeba).

pozdr.

gallus 05.05.2005 15:53

O kutfa CDRinfo działa szybciej, aż w to nie wierze :P
-edit-
w ciagu 3s mągę wyedytowac swoja wypowiedz a kiedys zjmowało to ok. 3min :|
-edit-
ale dalej nie wiem dlaczego wymiana sprzetu w serwerowni przyspieszyla otwieranie sie forum? - u mnie :fiu:

Bartez 05.05.2005 16:04

To cieszy, że się poprawiło. Czekamy na potwierdzenie od większej ilości osób :)

@gallus
Na poprzednim sprzęcie, baza strasznie zjadała nam serwer. Było za mało ramu i ogólnie system nie był zbyt zoptymalizowany. Cały proces wymiany opiszemy (wraz ze zdjęciami, o które prosiliście - o ile wyszły) :)

rycho 05.05.2005 16:12

Jest zauważalna poprawa.:)

joujoujou 05.05.2005 16:19

Jest poprawa! Śmiga szybciutko! :taktak:

czero 05.05.2005 16:39

Lepiej, chociaz u mnie zawsze bylo dobrze, ale teraz to normalnie full wypas :D

Patrix 05.05.2005 16:41

u mnie jak chodziło tak chodzi :D -szybko ||

Unit 05.05.2005 16:50

U mnie trzeba było czekać ostatnio po 20-30 sekund za każdym razem jak wchodziło się do jakiegoś tematu albo jak klikało się na odśwież.
Teraz jest jeszcze gorzej... ;p

He he, żartuję... Teraz tematy otwierają się w tym samym momencie, w którym się je kliknie :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:20.