![]() |
Topic zamykam, bo się rozrósł zbytnio i jego przeglądanie zaczyna być uciążliwe, a przy tym przewijają się różne dyskusje nie tylko dotyczące działania forum.
|
Kiedy bedzie Arcade ???
|
Cytat:
Cytat:
Pzdr, Mac |
Cytat:
:fala: |
Cytat:
Edit: Kurcze tylko tam nie mam opcji EDYTUJ :\ |
Cytat:
cieszymy sie z Toba twoja radoscia :D :cool: |
Opcja EDYTUJ zostala zablokowana. Mozesz edytowac posta maksymalnie 2 godziny po jego opublikowaniu. Takie zostalo nalozone ograniczenie z chwila przejscia na nowy engine forum.
|
A ja od wczoraj usiłuję odpowiedzieć na TEN temat
I IE się wiesza - ale tylko na tym temacie :blee: Już kilkanaście prób ??? UPDATE No poszło! :jupi: |
Ilość załączników: 2
Panowie, coś jest nie tak :( nie mam opcji EDYTUJ przy swoich postach o 3:46 nad ranem jeszcze było OK
Tego drugiego zdjęcia to już nie kumam |
no to niech i mojej krwi upuści :)
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Pobiłbym jakieś rekordy w te gry na forum :fiu: ;) |
Cytat:
:mruga: BTW Potwierdzam! Forum zapier**la jak mały samochodzik :taktak: |
Jeszcze mam pytanie:
Kiedy ruszą gry (Arcade) ??? Pograłbym w coś :P |
Cytat:
pojęcia nie mam na temat bazy danych to co napisałem bylo nerwowo-humorystyczną sugestią bez znaczenia stworzoną w przypływie rozpaczy :| a wszyscy tacy poważni :D teraz forum smiga :spoko: |
Cytat:
Może moje wylogowanie coś odwiesiło :D |
Nie restartowałem FF ani kompa ale mi też się wydaje, że szybciej chodzi :spoko:
|
Wydaje mi sie Bartez, ze jest lepiej, a nawet duzo lepiej. :)
|
śmiga pod FF
|
nagle pod opera zaczelo smigac ;) wec juz jest cos lepiej
edit: tego co tu bylo juz nie ma - moja pierwsza moderacja i to samego siebie :P |
Działa coś lepiej, czy bez zmian?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No i wyłączcie klientów p2p i wyczyście cookies i cache przeglądarki ;) |
Forum muli i to strasznie. Jest coraz gorzej wrecz nawet bym powiedzial.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pewnie wszyscy naraz robią porządki i się bałagan robi :P ;) A tak serio to u mnie też długo się wczytuje, nie 2-3 min. ale okolo 30 sec.(normalnie wchodzi 3-5sec.) :( |
U mnie ok:spoko:
Firefox 1.02 ;) |
Tak czy owak cos zrobic trzeba, bo czekanie 2-3 minuty na wczytanie strony, ba nawet okienka reputkowego to przesada.
A juz wiem - baza nie wytrzymuje tylu modow i sie wszystko gotuje :idea: |
my tu gadu gadu a forum coraz wolniej chodzi ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
albo wymienic serwerek na taki co podoła :D nie żebym strasznie narzekał ale u mnie naprawdę jest taka kasza że poprostu nie da się korzystać z forum :\ |
Cytat:
Oczom nie wierzę ilu nowych szeryfów burmistrz mianował.:) Aż strach wychodzić na ulice.:) |
heh, nimal modem... nie do wiary...
cos dziwnego z tym forum sie dzieje po zmianie vb na nowsza wersje: na jednym kompie dziala mi pod ff normalnie na drugim pod ff nie lataja javascripty, nie pomoglo wlaczenie i wylaczenie js ani nadinstalacja ff na tym samym kompie pod opera wsio dziala, ale koszmarnie wolno natomiast pod ie smiga (oczywiscie jezeli wogule o ie mozna powiedziec ze smiga...) poniewaz javaconsole wywala kilknascie bledow na kazda strone forum (i tylko na tym forum, inne, nawet tez chodzace na vb 3.5 dzialaja poprawnie), poddaje pod rozmyslania czy jednak nie ma jakis brakujacych znaczkow w kodzie? |
Cytat:
Ale najmniej jest chyba do rozrywki :) A ile jeszcze planujecie rozdać "podpisów moderatora" :fiu: ??? ;) |
Widzę, że linku wspomnianego przez @Barteza niema w stylu cdrinfo.pl oraz mini.
..::Update::.. ....to już jest (obok 'Zaznacz wszystkie posty w tym forum jako przeczytane') :) |
Cytat:
Z nowych modów przybyli dzisiaj: Calme i nimal (nowy dział Foto), wczoraj pawelblu (Nośniki). Wszyscy za to, że widzę ich w roli modów akurat w tych działach i za ogólny wkład w forum. Na dzień dzisiejszy wystarczy awansów, więc już nikogo więcej nie musicie się obawiać ;) |
Mam mała prośbe :) Mozna by wstawic aktualna liste modow,bo widze ze nowych modow przybywa z dnia na dzien i niewiem kogo sie bać ||
|
Cytat:
a to do pingów nic nie ma :) |
czy serwer forum.cdrinfo.pl znajduje się pod ip 62.21.98.27 ?
czy może jest jakieś przekierownie ? pytam bo pingi mam wyśmienite :spoko: natomiast korzystanie z forum to koszmar :ysz: chyba że z pingami to jakiś cmyk adminów :D od dwóch - trzech dni jest poprostu fatalnie |
Cytat:
PS Optymalizacja bazy już nie pomaga ?! |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
brawo - to mi sie podoba - bardzo dobry pomysł :)
|
juz dziala :| nie wiem co sie dzialo, ale nie dzialalo :|
|
tak
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/subscription...ewsubscription |
hm, dzialaja wam prenumeraty? nie moge dodac zalozonego przed chwila tematu - klikam, przezuca do prenumerat, ale lista nadal bez tego tematu... sprawdzalem pod ff i ie i to z kompa na ktorym nie mam problemow o ktorych pisalem powyzej z javascriptem...
|
Tak, okolice godziny 15 - 17 to był szot mułowatości forum i strony głównej. Wszystko przez ten konkurs, a niby tylko 7xx zgłoszeń było :D
|
A u mnie cacy śmiga, ale fakt, jak wszyscy ostro postowali po konkursie to muliło że aż strach. :wow:
|
No i u mnie muł jak nic
|
Cytat:
a za chwilę znowu kibel |
strasznie dzis zmula :\
|
nie wiem co się dzieje, ale fatalnie mi dziś działa forum
w porównaniu ślimak jest mistrzem sprintu :haha: |
Cytat:
|
U mnie jest ok :spoko:
Microsoft Internet Explorer 6.0 ;) |
Cytat:
|
wiem wiem, mi caly czas dziala
pisalem tylko, iz popirwam pomysl Barteza :) moje problemy dotycza zas innych zeczy i tylko na jednym kompie... |
@nimal Edit już działa ;) Ale chyba jak się napisało post jako ostatni to wtedy da się edytować
|
dobry pomysl z zablokowaniem edita
czesto sie zdazalo ze ludzi edytowali chcac usunac kompromitujace wypowiedzi, poprawiali pytania po uzyskaniu odpowiedzi i w tym momencie osoba z dobrego serca zwracajaca uwage komus tam wygladala jakby sypnela "grzywka o beton" popieram kolegow co do mojego wczesniejszego problemu - zglupialem zupelnie w domu mam ff i mi wiele zeczy z forum teraz nie dziala (o tylko z tego forum) w pracu mam to samo ff (inny zestaw wtyk) i wsio dziala popier... |
A ja przyznam tu racje Bartezowi.
Uwazam ze wysylanie swojego posta na forum jest upublicznianiem swojego zdania i nalezy postarac sie zeby to dobrze wygladalo, szczegolnie elementarne zasady pisowni i ortografii. Rowniez kwestie obrazliwych wypowiedzi, ale to juz inna bajka bo powinny byc tepione przez modow/adminow serwisu. Ten co cos takiego popelnil niech przeprosi, a nie wyedytuje swoja kompromitujaca wypowiedz i zatrze slady. Przeciez wielu ludzi bedzie to czytac, czasem zupelnie obcych ktorzy czegos szukali np poprzez google, moze niektorzy sie zdziwia ile linkow z google prowadzi na nasze forum. Sam staram sie pisac jako tako, nie uzywam co prawda polskich ogonkow ale to nie o to chodzi. Zawsze przed wyslaniem posta czytam co splodzilem, rowniez po wyslaniu zerkam czy jest jak trzeba. Jesli ma sie 2 godziny na ewentualna edycje to uwazam ze jest w porzadku. Inna sprawa ze zawsze mozna poprosic kogos z moderatorow zeby poprawil jakis tam lapsus ktory sie jednak zdarzyl, nie slyszalem zeby byly z tym problemy. |
Cytat:
No tak... racja, racja... ale, mi osobiscie sie zdaza napisac posta "na szybko", na drugi dzien okazuje sie ze jego tresc jest jednak troche z bledami np. otr. albo literowki albo inne stylistyczne... chcialbym to poprawic... a w tej kwestii jest to juz nie mozliwe... |
Dziękuję, to mi wystarczy. :D
|
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=248 A co do zacierania śladów, masz rację, to jest dobry powód na "anty". :taktak: Chyba nie ma wyjścia w tej sytuacji? :) |
Cytat:
|
Czy jest szansa na przywrócenie http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/buttons/edit.gif do starych postów?
Proszę. :) |
teraz jest zdecydowanie lepiej :spoko:
|
Dużo lepiej, wielkie dzięki! :spoko: :piwo:
:D |
Cytat:
|
u mnie muliło przez jakieś 20min, a teraz jest wporzadku :D
|
Nie wiem czy to coś u mnie, ale straszliwie muli dzisiaj, jak to u was wygląda?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak na serio to sprawdzałem te avatary i cytowanie... |
Cytat:
|
Cytat:
jeżeli chodzi o arcade, to chwilowo nie będzie. Jak tylko będę miał czas, to to zainstaluje ponownie. Może zresetujemy wyniki? ;) |
Cytat:
@Mac co robisz w szeregach szarych membersów ?! :D |
Upoad avatarów działa :spoko: [thx @Bartez ;)]
Cytat:
|
hello o mnie zapomnieliście :D
|
Cytat:
Komunikatu o błedzie niema ale avatara nie widać :( ..::Update::.. A upload Profile Picture działa bez problemu... |
Cytat:
|
Cytat:
Pewnie coś z prawami dostępu do katalogu z avatarami... |
Cytat:
sie wquzyc mozna tym dzialaniem :| |
Cytat:
Trzeba pogadać o tym z Willem Smithem :matrix: :czar: |
Cytat:
|
A u mnie bywa ostatnio i tak:
:D |
już wiem ten Gość to osoba, która się zarejestrowała lub nie zalogowała i przegląda forum- chyba wiesz o co chodzi?
|
A u mnie tam wszystko ok, sprawdzam na Maxthonie i nie moge nic zlego powiedziec... matomiast na FF jest dziwacznie... ale to moze byc wina mojej jakies dziwno-starszej wersji tejze przegladarki
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/online.php |
Cytat:
I samoczynnie rozdaje bany :O :czar: |
@nimal a może masz starszę wersję ff, spróbuj zaktualizować ff lub wtyczki, (trzeba wszystko sprawdzić)
@joujoujou gdzie to znalazłeś? |
To ja już głupi całkiem jestem i nie mam pojęcia co jest złego, jak do tej pory jesteś jedynym nieszczęśliwcem z takim problemem. :glaszcze:
A ja mam pytanie z innej beczki, co to jest za gość (ten na dole)? ??? |
@Piterniel - reinstalacja javy - zero rezultatow
@Joujoujou - objawy takie byly dawno temy dla mnie typowe jak uzywalem Opery pod ff pierwszy raz taki numer, ale w temacie - czekam na calkowite zaladowanie strony - nic to nie zmienia |
@nimal, może strona Ci się do końca nie ładuje, to wszak typowe objawy. :idea:
|
Przeinstaluj Jave
|
nic z tego :(
|
Usuń jeszcze raz cookies oraz cache przeglądarki, po wczytaniu strony dodatkowo ją odsnież (F5)
|
a jakies pomysly jak to moge naprawic :> bo ze nie macie bledu raczej a chodzi o ustawniani u nie to juz widze - skoro mi na innej przegladarce szwargocze a z ff tez nikt nie zglaszal rpoblemow - bo na pewno ktos inny juz tez by sie awanturowal ;)
edit: oproznienie cachu tez nic nie dalo... zaraz sie okaze ze wy zminiliscie silnik a ja mam sysa reinstalowac :> :P eh - i emotow tez nie moge klikac - musze wpisywac reczni... edit: czyzby cos o jave wobec tego chodzilo... niby mam nowa poprawna i wsio inne dziala... |
hmm...dziwne bo u mnie:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeglądarka: Opera 8 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:47. |