Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   PS3 "Jailbreak" (https://forum.cdrinfo.pl/f105/ps3-jailbreak-86545/)

misiozol 13.02.2014 12:19

Da sie to badziewie wylaczyc w opcjach i xmb bedzie standardowo po starcie na grach ;)

zepter 12.02.2014 23:27

Miałem to wyrzucić . Ale w takim razie zostawię sobie na pamiątkę . Pokarzę kiedyś wnuczkom jak się przerabiało PS3 :-)
Mam jeszcze jedno pytanie . Jak włączę konsole i pokaże się XMB to zawsze ustawia się na PSN .Czy tak musi być .Czy nie może XMB po zalogowaniu otwierać się na folderze Gra . Oczywiście pytanie jest retoryczne bo w niczym mi to nie przeszkadza ale tak z ciekawości pytam .

Berion 12.02.2014 21:47

Nie tylko, do FSM wchodzi się jak np. szlag trafił cały CoreOS i jego kolegów. Wtedy to jedyna możliwość odratowania konsoli.

Powyżej 3.55 nie wchodzi się do FSM bo nie da się z niego już wyjść (nie ma kluczy, którymi można by podpisać plik wykonywalny, uruchamiany przy wyjściu z FSM). Nie wiem jak to jest w przypadku CFW 3.56+/4xx, które są frankensteinami z 3.55, być może można.

Ze względu na brakujące klucze, nie.

zepter 12.02.2014 17:02

Poczytałem o tym (Factory Service Mode ) I dowiedziałem się ,że korzysta się z tego przy downgrade , przy parowaniu napędów . Moja konsola jest na CFW 4.53 wiec do czego może to misie przydać . Czy na przykład przy przypadkowej aktualizacji na OFW mógł bym zobić downgrade do 3.41 http://www.youtube.com/watch?v=lWRlwVO4Xug

Berion 12.02.2014 15:29

Tylko do wchodzenia/wychodzenia z FSM.

zepter 12.02.2014 14:57

Ilość załączników: 1
Witam . Robiąc porządek w szufladzie znalazłem moją starą przeróbkę PS3 -Teenesy 1.0 ATmega32U2 . Zastanawiam się czy to jeszcze można do czegoś wykorzystać .

Berion 15.03.2013 13:58

Nie zrobisz downgrade'u bez modchipa (Progskeet, E3 Flasher itd.) Jest o tym w FAQ. :P I być może już nigdy się nie będzie dało.

O HDD/SSD też jest w FAQ.

O OtherOS++ też jest w FAQ.

Gry się nie wczytują szybciej bo to emulator BD, emuluje 1:1 ODD. Mogą co najwyżej szybciej keszować dane z "płyty" (ale nie szybciej niż max prędkość BD).

ethar 15.03.2013 13:29

http://www.youtube.com/watch?v=WmtQ1F0Dml0 - pierwszy "tutorial" jaki znalazłem by zjechać bez E3 Flashera... Chociaż komentarze autora są urocze ;) Najpierw napisał że działa, potem jest masa komentarzy że mają błąd Data Corrupted - czego pewnie nie da się naprawić bez Flashera. Po czym autor pisze, że może im powiedzieć gdzie zdobyć flashera ;) Ahhh ten marketing.

Jeszcze małe pytanie czy backupy z dysku HDD (nie mam pojęcia czy SDD można włożyć do konsoli, muszę się dowiedzieć) wpływa na szybkość wczytywania gier? Zauważalnie ?;) Czasem długie loadingi drażnią szczególnie na konsoli.

Czy coś się szykuje na scenie aby bez flashera zdowngradować konsole? Cenią sobie za 300 zł to ustrojstwo ;D Ale rozumiem że podczas bricka, albo gdy coś pójdzie nie tak, jest bardzo pomocne

frog 15.03.2013 13:18

Nie wiem o ktore homebrew ci chodzi ale mozliwe ze cos tam nie jest przepisane. Ale teraz juz wszystko co wychodzi to pod nowe CFWa. Nawet Deank chcial porzucic wsparcie multimana dla 3.41 i 3.55. Ale chyba jednak nieporzucil ze wzgledu na lament ludzi heh

Backupy powinno sie robic no problem. Tzn. jesli chodzi ci o wkladnie org plytki w naped i zgrywanie jej na dysk.

Co do OtherOS To napewno MiralaTijera CFW 4.31 ma OtherOS++. Rebug ktorys chyba tez ale to moze @Berion lepiej bedzie wiedzial.

Jesli masz teraz OFW 4.30 to tak jak napisales tylko Flasherem mozna zjechac w dol. O ile oczywiscie model konsoli sie do tego nadaje. Pozniej kolejnosc jak napisales najbezpieczniej.

A co mozna na tych nowych CFW ? Chyba w sumie jakis extra nowych funkcji nie ma oprocz latwiejszego odpalania backupow gier no bo nie potrzeba zadnych fixow. Przynajmniej poki co.

ethar 15.03.2013 13:05

Z tego co przeczytałem, to na CFW 4.30 nie ma sporo homebrew, które zapewne mnie by interesowała. Mam parę pytań...

Czy na CFW 4.30 zrobię jakikolwiek backup gier? Czy to będą tylko gry do 3.55? Czy wszystkie.

Czy na CFW 4.30 uda mi się odpalić usługę OtherOS? (Instalacja Linuxa, i o co chodzi z Windowsem w turorialu O.o)

Czy jeżeli teraz mam OFW 4.30 to muszę kupić E3 Flashera, sprowadzić go do OFW 3.55 potem CFW 3.55 i potem CFW 4.30 ?

Co można zrobić teraz na tym CFW 4.30? ;D

Boże czuję się jakbym was stawiał w analogicznej sytuacji do takiej jak moja mama pyta się jak włączyć komputer ;D

frog 15.03.2013 11:25

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1244716)
Znaczy, granie po sieci jest to najmniej interesująca sprawa - znaczy fajnie jakby się dało, ale jeśli nie mogę no trudno. Najlepiej się gra we dwóch przy jednej konsoli ;)

Pytając się o Dual-boota - widziałem go w takim zastosowanie CFW 3.55 - na którym backupy moich gier, + homebrew.
I OFW 4.30 - abym mógł pośmigać w moje gierki, które wymagają 3.55++

Chyba że teraz abym zagrał w singla muszę być podłączony do internetu, i konsola wysyła informacje bez mojej wiedzy, a ja o niczym nie wiem. :P Boże już niedługo pewnie aby zagrać w warcaby na planszy będę musiał mieć podłączenie do neta ;D

Edit:
Odnośnie zastoju, to pisząc tego posta, nie przejrzałem innych tematów, a w tym temacie były raptem 2-3 posty przez 2 lata ;D

Tak jak napisal @Berion teraz dualboot nie ma sensu bo w kazdej konfiguracji ryzyko bana bedzie. A wgrywajac poprostu samo CFW 4.30 czy tam 4.31 bedziesz mogl grac w kazda gre singla. A to ze konsola wysyla info via net to juz dawno trabiono. Dlatego najbezpieczniej odlaczyc ja od neta lub poblokowac co trzeba na routerze.

ethar 15.03.2013 09:58

Znaczy, granie po sieci jest to najmniej interesująca sprawa - znaczy fajnie jakby się dało, ale jeśli nie mogę no trudno. Najlepiej się gra we dwóch przy jednej konsoli ;)

Pytając się o Dual-boota - widziałem go w takim zastosowanie CFW 3.55 - na którym backupy moich gier, + homebrew.
I OFW 4.30 - abym mógł pośmigać w moje gierki, które wymagają 3.55++

Chyba że teraz abym zagrał w singla muszę być podłączony do internetu, i konsola wysyła informacje bez mojej wiedzy, a ja o niczym nie wiem. :P Boże już niedługo pewnie aby zagrać w warcaby na planszy będę musiał mieć podłączenie do neta ;D

Edit:
Odnośnie zastoju, to pisząc tego posta, nie przejrzałem innych tematów, a w tym temacie były raptem 2-3 posty przez 2 lata ;D

Berion 14.03.2013 18:14

Teraz to nie ma sensu bo możesz mieć zarówno CFW 4.xx jak i CFW/OFW na dualu a i tak dostaniesz bana.

I nie wiem o jakim zastoju piszesz. :P

ethar 14.03.2013 17:48

Dwa lata, postoju w kwestii CFW? Ja wyczytałem że E3 flash, umożliwia dual-boota czy to prawda? Będę mógł mieć CFW 3.55 oraz OFW i śmigać po sieci ?

loki7777 08.02.2013 01:49

Juz gdzies to czytalem.
Szkoda tylko ze i tak powyzej 3.55 jest bezuzyteczne.

chris996 08.02.2013 01:37

Pozwolę sobie odkopać temat o dongle, gdyż wyszło interesujące info.
Cobra nie zasypała gruszek w popiele i dalej się rozwija, czego efektem jest wydanie CFW 4.30,
przy czym dongle zachowuje swoje dotychczasowe funkcje (uruchomienie gier PSX, PS2 itp).

Berion 13.11.2011 01:17

Ano.

Pewnie poczekamy do następnego CCC. :P

frog 12.11.2011 15:22

Berion masz na mysli koniec debugowych ebotow ? No to byl patent na krotka mete.... Niech rozkminiaja lepiej jak dobrac sie do LV0...

Berion 12.11.2011 12:31

No to koniec biznesu Indonezyjczyków (czy czyj ten dongle w końcu jest).
http://ps3devwiki.com/index.php?titl...se_Engineering

I wkrótce koniec gier 3.60+ na 3.55. :P

chris996 27.10.2011 17:56

Wracając do Cobry to mamy następne firmware v4.1. Zmian niewiele dotyczące PSP. Ale dobrze, że dalej rozwijają dongla.

Berion 26.10.2011 09:43

No niby tak, ale pomyśl chwilę: debugowe, czyli jakieś bety, może nawet tuż przed kompilacją do retail, ale jednak bety, a w jakim stadium nigdy się nie dowiemy. Przy obecnej polityce "byle do premiery", nie ryzykowałbym ciężko zaoszczędzonych godzin na taki wynalazek. Co więcej, prawdopodobnie odpada możliwość update'ów (no chyba, że ID gier będą takie same jak w retail).

Także jak dla mnie to bezużyteczny śmieć. Przyda się tylko do jednego, odwrócenia aby dowiedzieć się która łata na LV1 pozwala rozpoznawać gry na BD-R/RE jako PS3BD-ROM.

Tak się teraz zastanawiam czy Team Duplex nie robi tego samego, jak wiadomo debugowe selfy mają wyłączone NPDRM... Ich releasy to przecież oryginalna paczka demo (lub jeśli tytuł starszy, pełna gra), oryginalny patche jeśli jakieś są i na koniec "krak".pkg. W czasach kiedy był dostęp do baz z poziomu PC do sieci developerskich, aby obejść NPDRM ściągało się łatki debug... A wszyscy już się podniecili, że mają nowe klucze... ;)

frog 26.10.2011 06:51

No pieniedzy jakich sobie zycza wart nie jest. Ale jak najbardziej brawa za wpadniecie na taki patent dla ekipy. Miejmy nadzieje ze w kilka tytulow dzieki temu pogramy a za troche ktos wykminic cos znow by dalej mozna bylo grac ;)

Diabolique 25.10.2011 23:49

haha k***a

Berion 21.10.2011 09:39

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1186589)
Gry PSX uruchomisz z multimana. Jeszcze niech koło rozpracuje PS2 i Cobra pójdzie do kosza :P

Nie pójdzie. Bo multiMAN uruchamia te gry z płyt, a nie obrazy z dysku. Szkoda katować i tak nędzny napęd. Gdzie ja potem kupię oryginalny drugi i za ile...?

Cytat:

PSP już działa z Cobrą, ale nie tak jak należy, więc musimy poczekać na dalsze poprawki.
Dlatego jak mówiłem, emulator ten jest pewnie ubogi. W końcu ma odpalać Minisy, a nie "pełnoprawne gry".

- - -

No i się wydało. Dlatego BD-R/RE bo podmienia się EBOOTy na debugowe... czyli garstka gier dla nowych fw i Sony zaraz zablokuje zabawę.

Innymi słowy, kawałek śmiecia z tego dongle'a. ;]

Diabolique 21.10.2011 09:32

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1186581)
Uncharted 3, Bioskock Infinity, ES5: Skyrim, Batman: AC, Dragon's Dogma, Dark Souls, Rayman Origins, kotlety z PS2 itd. Sporo tego jest.

w wiekszosc z tego nie zagram bo mnie nie interesuje, a reszte mam na klocku :P

chris996 21.10.2011 00:43

Gry PSX uruchomisz z multimana. Jeszcze niech koło rozpracuje PS2 i Cobra pójdzie do kosza :P
PSP już działa z Cobrą, ale nie tak jak należy, więc musimy poczekać na dalsze poprawki.

Berion 21.10.2011 00:35

Cytat:

Napisany przez chris996 (Post 1186586)
Teraz to żaden problem. Bluray jest niewiele droższe od DVD, więc koszty są małe.

No tak, tylko że jak ktoś kupuje gry to woli raczej grać z BD-ROM niż męczyć laser na -R/RE. :P

Cytat:

A co do tej Cobry, czy ona umożliwi granie w gry pod OFW 3.60, więc po co ją łamać?
Aby można było montować obrazy gier z PSX/PS2 i grać. Możliwe, że w przyszłości też z PSP, ale ten emu pewnie jest jakiś upośledzony i jest to tylko marzenie ściętej głowy.

chris996 21.10.2011 00:07

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1186559)
Podobno tylko z BD-R/RE

Teraz to żaden problem. Bluray jest niewiele droższe od DVD, więc koszty są małe.
Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1186559)
wracać na OFW 3.55 tylko po to aby pograć w nowe gry wydaje mi się bezsensowne.
Cobra do dziś nie została rozpracowana...

FIFA i PES 2012, dla tych gier fani zrobią wszystko, żeby móc w nie grać na kopiach.
A co do tej Cobry, czy ona umożliwi granie w gry pod OFW 3.60, więc po co ją łamać?

Berion 20.10.2011 23:34

Uncharted 3, Bioskock Infinity, ES5: Skyrim, Batman: AC, Dragon's Dogma, Dark Souls, Rayman Origins, kotlety z PS2 itd. Sporo tego jest.

Diabolique 20.10.2011 23:00

a tam. jedynie nad U3 mozna ubolewać. zeby nie numerek OFW to i tloczoną plyte bym kupil.
przydalby sie dualboot z E3 flashera.

szczuru 20.10.2011 22:44

Mnie w dzisiejszych CFW boli tylko jedna kwestia. Mianowicie brak mozliwości grania w tytuły 3.55<

Rozumiem z jednej strony ochronę przed piractwem ale brakuje mi takiego "złotego środka" co by mieć homebrew i móc grać używając oryginalnych nośników :/ (a co w czasie [przed]świątecznym szczególnie boli...)

Berion 20.10.2011 19:34

http://www.ps3crunch.net/forum/threa...3.60-PS3-games

Podobno tylko z BD-R/RE, więc jak dla mnie jest to niemal bezużyteczne (niemal ponieważ można pewnie też z BD-ROM grać w gry dla 3.56< na 3.55). Mam nadzieję, że szybko to odwrócą i dodadzą do obecnych CFW bo wracać na OFW 3.55 tylko po to aby pograć w nowe gry wydaje mi się bezsensowne. Cobra do dziś nie została rozpracowana...

frog 20.10.2011 19:25

No kumam co mowisz. Gadaja tez ze moze to byc jakis exploit odtwarzacza blueray stad te nagrywanie na plyty.... W sumie to mnie wsio ryba na jakiej zasadzie to dziala. Wazne zeby dzialalo ;) Chociaz nie usmiecha mi sie kupowac nagrywarki blue... No ale jak nie bedzie wyjscia trzeba bedzie....
Linki do niby true video :
http://www.youtube.com/watch?v=ZtOw5...ayer_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=HQjau...ayer_embedded#!

Berion 20.10.2011 18:46

Jeśli Gary tak mówi to w to wierzę (ale link to mógłbyś podać ;]).

- - -

Nie ma mowy o żadnym exploicie omijającym sprawdzanie kluczy. Rozpuścili tę bzdurę ludzie od JFW. Dlaczego? Ponieważ tymi kluczami odszyfrowuje się zaszyfrowane EBOOTy. To tak jakbyś chciał rozpakować archiwum w np. WinRAR, nie znając do niego hasła. Bez bruteforce'a się nie da*, a jak wiadomo przy HMAC SHA-1 na obecnym sprzęcie jest to w rozsądnej jednostce czasu niewykonalne.

* Zakładając, że sam program nie ma jakiegoś backdoora, a a hasło nie jest przylepione gdzieś do tego archiwum. Nie wiem jaka jest struktura *.rar, więc przykład może być nietrafiony. Mam nadzieję, że sens mojej wypowiedzi jednak da się wychwycić.

frog 20.10.2011 17:58

GaryOpa mowi ze TRUE, video tez kilka juz jest :> Albo maja klucze albo wyczaili exploita omijajacego sprawdzanie kluczy... Ciekaw jestem po ile bedzie chodzic ta zabawka..... Mam nadzieje ze ktos kumaty zaraz kupic i rozpracuje zasade dzialania i zaimplementuje w CFW ;> No chyba ze cena bedzie do przyjecia tego *******nika ;)
Najwazniejsze ze COS SIE DZIEJE ! Bardzo dobrze bo premiera U3 tuz tuz ;>

Berion 20.10.2011 09:11

Oszustwo pewnie. Musieliby mieć klucze dla 3.56<. :P

chris996 20.10.2011 01:15

Ciekawe, czy poradzi sobie z nowym modelem konsoli: CECH-3001A

http://www.ps3-hack.com.pl/index.php/topic,7561.0.html

Fabrycznie OFW: 3.66

No i z opisu wynika, że nie jest to taki Jailbreak jakiego oczekiwalismy, bo nie działa on na OFW 3.6+.
Niemniej pikanterii dodaje fakt, że mimo wymogu działania na OFW 3.55 działa z grami OFW 3.6+, co już zostało potwierdzone. Także dla mnie bomba.

frog 19.10.2011 22:15

Slyszeliscie juz plote o Jailbrejku 2 ?;)
http://www.ps3crunch.net/forum/images/news/jb2.jpg

Cytat:

Hello Gary,

i have this news / info or i don't know what to call it because i'm also confused right now. I can't find this news on any ps3 site out there (Ps3Hax, Crunch etc)

i live in indonesia, and here in my country, there is a hot rumor about new dongle called JB2 and can play 3.60+ game burned to Blank BD...

It also still can play from HDD...

It require us still on 3.55 (not cfw), use the dongle (without power eject), and it will boot the ps3, then you can insert the copied / pirated bd disc. It already being sold and my friend also the sellers already confirmed it can play FIfa 12 and PES 12 and more game coming soon

i attached all the pics

curent game :
- PES 2012
- FIFA 2012
- Driver San francisco
- God of War Origins
- X-Men Destiny
- Sniper Ghost Warrior

Upcoming
- Resistance 3
- Disgaea 4
- Batman Arkham City
No to przy nadzieji czekamy na potwierdzenie realnosci tego CUDA heh ;)

M@X 07.10.2011 22:50

To ma sens... Udowodnili, ze sie da... Zawsze chcialem kupowac gry na PSP w PS Store i grac w nie na TV. Niestety, Sony nie dalo mi tej mozliwosci... A piraci kradna i graja... :-/

chris996 07.10.2011 22:43

Odświeżę temat i napiszę, że wyszło następne firmware v4.0 dla Cobra USB.
Tym razem zrobili support dla gier PSP.
Tym samym mamy komplet 4 generacji konsoli w jednej :D

chris996 03.09.2011 00:06

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1179465)
Ta Ta czy nie zauwazyłeś ze juz nie raz ktoś wyskoczył z czym dawno temu a potem wszystko u cichło .
Po prostu scena tez musi się odkuć i zarobić, za friko to by nikomu się nie chciało w to bawić.

Tak? To gdzie te super hiper przeróbki dla FW 3.60 w górę, nawet jeśli bym musiał zapłacić? Nie ma. Jedynie co mamy teraz to FW 3.70 downgrade i dual boot.
Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1179465)
I między bajki mozna wsadzić ze jest tak naprawdę mało ludzi co się na tym znają od strony takiej jak Grafchokolo.

Się powtórzę, to czemu nie ma tych przeróbek dla FW 3.60 w górę? Także gdyby to było takie proste to już dawno by były nawet jeśli płatne, wkońcu to pewny zarobek.
Cytat:

Napisany przez frog (Post 1179549)
I kolejne video od ekipy E3. Tym razem szybki dual boot :>

Beautiful :D I dałeś wyżej linka do downgrade. Też mi się podoba. Niech to czym prędzej wypuszczą dla wszystkich.

frog 02.09.2011 23:45

I kolejne video od ekipy E3. Tym razem szybki dual boot :>
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=bm-qK1uE2K4

arcade 02.09.2011 12:53

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1179357)
Jak dla mnie to bzdury jakieś. Skoro rozpracowano challenge'e i wyliczono token to po co downgrade jak można w ciszy pracować nad patchami na 3.60< i zakasować potem m.in Cobra Team? Kupy się nie trzyma. ;]

Ta Ta czy nie zauwazyłeś ze juz nie raz ktoś wyskoczył z czym dawno temu a potem wszystko u cichło .
Po prostu scena tez musi się odkuć i zarobić ,za friko to by nikomu się nie chciało w to bawić .
Popatrz na JaicraB on nie raz wyskoczył z (Proof of Concept') a ile czasu po tem się to pojawiło .
W 2008 co nie którzy mieli to co dziś się zwie "Jailbreak" wyszedł kiedy? ,
na następny dzień po rozłamie Demonhades grupy.
Tak samo Kakaroto_ks wyskoczył z pewnym kodem który na drugi dzień zniknął , a nikt by nie potrzebował dzięki niemu nic lutować.
Ale przecież zasady są proste jak sam mówiłeś chcesz łatwo to płać , chcesz wszystko gratis to się ucz .
Czy chociażby tak jak z linuxem , oficjalnie cza było dystrybucje zainstalować a nie jest to takie proste dla kazdego ,a wyskoczyło coś takiego jak PDAXrom >
http://www.pdaxrom.org/index.php/Bootable_CD_for_PS3
Który do dziś działa tak ze na CFWOtherOS++ wkładasz i działa pez ceregieli w partycje uprawnienia itp. zrobiła ją pewna firma z Niemiec tylko po to żeby pokazać ze potrafią na każdy procek os postawić.
I między bajki mozna wsadzić ze jest tak naprawdę mało ludzi co się na tym znają od strony takiej jak Grafchokolo.
:)
A bym zapomniał -a co z 3D w Linux-ie na PS3 niema sterów a na CFW Homebrew korzysta jak mi sie zdaje z 3D więc co? może nie idzie z debugować?.
3D driver for ps3>http://www.t2-project.org/packages/xf86-video-ps3.html 2007 a.d

A tu> http://fisica.ufpr.br/fisux/fisux_gr...arch/index.php
Był kiedyś biosFW do ściągnięcia żeby zrobić PC z PS3 bez żadnych Hyperwizorów ale bez powrotne chyba ze flaszowaniem.
Oczywiście nie ma tam już saldu po tym, tak jak wiele innych rzeczy znika z netu.

Diabolique 01.09.2011 19:07

widac jedni nie wiedza co robia drudzy haha :szczerb:
ale taka maszynka z YT to chyba najprostszy poki co sposob na CFW/OFW.

Berion 01.09.2011 17:51

Jak dla mnie to bzdury jakieś. Skoro rozpracowano challenge'e i wyliczono token to po co downgrade jak można w ciszy pracować nad patchami na 3.60< i zakasować potem m.in Cobra Team? Kupy się nie trzyma. ;]

frog 01.09.2011 10:46

No i mamy niby dowoda na dongla do downgrade z 3.7 bez lutowania :>

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=oH1CRh238Rk

Tylko przy FATach wymaga lutowania. Pewnie wielu ludzi sie ucieszy...Ciekawe czy sportuja to na teensy 1.0 ;>

chris996 08.08.2011 22:10

Roxman na stronie Cobry tutaj: http://www.cobra-usb.com/buy.html masz resselerów, najbliższy sklep we Francji także, byś musiał stąd kupować. Chyba, że znajdą się osoby z Polski co będą sprowadzać dongla do Polski, to by było najlepsze wyjście.

roxman 08.08.2011 14:16

no tak tylko że sporo czasu mineło i nic cisza chyba nie idzie go zkopiować

Berion 08.08.2011 10:56

Moim zdaniem nie ma sensu go kupować. Poczekałbym na JFW i ewentualne porty jego rozwiązań na 3.55.

roxman 08.08.2011 07:16

słuchajcie szukałem tego dongla cobra i jakoś na allegro go nie znalazłem jest on u nas dostępny ?

Berion 25.07.2011 19:30

Szkoda, że to już CFW. Liczyłem na nowe tokeny... Chociaż pewnie niesłusznie bo wtedy wystartowaliby z donglem dla 3.56+.

chris996 24.07.2011 12:40

No i mamy następny update dla kobry. Tym razem ze wsparciem dla CFW 3.55. Zmiany:

- Added compatibility with 3.55. Support for firmware 3.41 is discontinued, since now all updates will be for 3.55.
In 3.55, Cobra keeps all the features of previous versions, adds the ones listed below and also removes some of the annoyances of the jailbreak exploit.
Please, follow the steps in the manual, you must install first Cobra 3.55 cfw.
- Added a new discless mode for PS3 backups in jailbreak format. This mode will be activated automatically when you load a backup and there is no disc inserted.
In this mode, games are loaded from disc icon, not app_home, although app_home hack is still supported.
This mode has a higher compatibility than the app_home hack, and smaller than discless PS3 isos.
- Added support for PS2 backups in iso format to the remaining backwards compatible models (CECHA and CECHB).
- PS2 isos can now be played discless too.
- Fixed compatibility issue with GT5. If you still experience poroblems, please delete installed game data from XMB and try again.

Jak piszą w zmianach trzeba pierw instalować CFW 3.55, czyli na OFW nie zadziała, ale jak dla mnie lepszy rydz niż nic :P

Berion 19.06.2011 21:46

Póki co to nikt się doń nie kwapi. :P

szczuru 19.06.2011 20:55

Cytat:

A ja już przepowiadałem koniec użyteczności dongle'i (nie licząc service mode)...
I tak też będzie :P Reverse engineering ;)

Berion 19.06.2011 17:20

Podobno cała ta Cobra jest prawdziwa i można odpalać obrazy płyt gier z PS3 i PSXa. Niestety ichnie programy współpracują wyłącznie z ich donglem (nie wiadomo nawet dlaczego - w sensie działania, bo marketingowo wiadomo ;]).

Szkoda, że tylko dla 3.41. Nie mam zamiaru wracać do tego fw. No i cena Kobry, prawie 150zł. :ysz:

A ja już przepowiadałem koniec użyteczności dongle'i (nie licząc service mode)...

chris996 19.06.2011 17:08

Panowie no i mamy dość interesujące info w kwestii Jailbreaka i pochodnych. Dongle Cobra wraz z firmware 2.0 daje możliwość grania w gry PS2. Na stronie cobra-usb.com piszą, że:

***8226; Added the ability to play PS2 ISO backups from CECHC and CECHE backwards compatible consoles. Support for the remaining backwards compatible models, CECHA and CECHB, will come in a future update

No to zapowiada się wyśmienicie, jeśli wierzyć temu co napisali.

Berion 03.06.2011 23:28

Zdecydowałem się na USB ze względu na fakt, że jest mniej lutowania. No ale cóż, sprawdzę w takim razie ten schemat.

arcade 02.06.2011 23:36

Berion

A więc jeśli nie śmiga to moim zdaniem wina leży w zasilaniu ,zrezygnuj z zasilania z usb i zrób tak jak jest według schematu art2003. >http://www.foxdelta.com/products/art2003.htm
USB daje tylko max 5.0v i to nie stabilnie , a żeby go zaprogramować "pierwszy raz wgrać mu bootloader" potrzeba 14,5v .
Jeśliby tak łatwo szło to rzuć okiem , poco ludzie się męczą z jeszcze bardziej skomplikowanymi schematami>http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=849868
ART2003 to minimum .

Berion 02.06.2011 20:36

Jeśli pytasz o to czy 8 łączy się z minusem od C1 to tak.

arcade 02.06.2011 17:15

Siemka
Berion
Czy na twoim zdięciu nr 8,19 jest to podłączone do masy tzn. minusa bo na fotce widać mostek ale musi być połączony z "-".

Berion 02.06.2011 10:12

@arcade
http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...tor_gotowy.jpg

@Xun
Przeczytaj to co Ci wkleiłem poprzednim razem. :P

Jeśli chcesz robić kopię systemową to 10GB + zawartość wszystkich "dev_hdd0/games/" + "dev_hdd0/home/" (z wyjątkiem "./trophy/") + parę drobiazgów. Ponadto kopia taka jest szyfrowana i może być przesłana wyłącznie po USB 2.0. IMHO bez sensu.

Xun 02.06.2011 09:15

aha czyli jeżeli bym wymienił dysk to wersja oprogramowania zostanie ta sama lecz zapisy szlag trafi chyba że zrobię kopie zapasową hmm Ile może zajmować miejsca taka kopia zapasowa i czy da się ją przechowywać na komputerze ??

arcade 02.06.2011 00:41

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1164328)
No właśnie zrobiłem to przed czym mnie ostrzegano, czyli wlutowanie nie z tej strony wtyczki i nie mogę teraz tego bezpośrednio połączyć z płytą główną bo nie ma na to miejsca. k***a
Chciałem uniknąć kabla bo jak czytałem, mogą być jakieś nieoczekiwane opóźnienia, no ale stało się...

Berion

Na twojej starej fotce widzę ze płyta główna jest wyciągnięta więc chyba problemu z podłączeniem nie miałbyś -wykorzystaj tą wtyczkę z kabla ją wlutuj zamiast tej na twój programator.
I następny problem to ten ze nie ten schemat użyłeś
"zasilanie masz wzięte z USB jak się domyślam"
dlatego chciałbym twoją fotkę z tego programatora widzieć.

Berion 02.06.2011 00:23

Cytat:

Napisany przez arcade (Post 1164317)
A bez tego monstrualnego kabla próbowałeś ?.

No właśnie zrobiłem to przed czym mnie ostrzegano, czyli wlutowanie nie z tej strony wtyczki i nie mogę teraz tego bezpośrednio połączyć z płytą główną bo nie ma na to miejsca. k***a

Chciałem uniknąć kabla bo jak czytałem, mogą być jakieś nieoczekiwane opóźnienia, no ale stało się...

Cytat:

Wiem ze niektórzy mogą się dziwić po co ci to ale satysfakcja z własnego dzieła to jest właśnie to!
Cały czas jest potrzebne. Potrzebny mi dongle serwisowy "na w razie czego", a nie wiadomo czy nie do trybu QA-owego jak to rozpracują. Także ten wynalazek jest wciąż przydatny.

Cytat:

A jeśli możesz to wrzuć fotkę twojego dzieła od strony tam gdzie tak więcej kabelków widać?
Ok, jutro zrobię.

arcade 01.06.2011 22:10

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1161820)
Poległem. WinPic800 nie widzi mi programatora. Wydawało mi się że wszystko zrobiłem ok (wynalazek zgodny ze schematem, połączenia ok, różne ustawienia ECP w biosie). Szkoda. :(

Berion

A bez tego monstrualnego kabla próbowałeś ?.
Jeśli schemat masz ok. to musi działać ,poświeć tą wtyczkę LPT.:(
Wiem ze niektórzy mogą się dziwić po co ci to ale satysfakcja z własnego dzieła to jest właśnie to!

A jeśli możesz to wrzuć fotkę twojego dzieła od strony tam gdzie tak więcej kabelków widać?

Berion 01.06.2011 15:10

Cytat:

Napisany przez Xun (Post 1164226)
Witam ponownie i dziękuję za odpowiedz. Kolejne moje pytanie brzmi jak wymienię dysk w konsoli co się stanie z softem i zapisami ?

Co rozumiesz poprzez "soft" i "zapisy"? FW jest na NAND/NOR, a nie dysku twardym, ale jeśli nie masz Rebuga i nie wyłączysz sprawdzania dysku, to konsola zechce sformatować nowy, oczywiście potem starego też nie włożysz i też będzie chciała formatować. Wszystko co się znajduje na dysku ulegnie anihilacji. ;)

>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...AQ/strona2.php

Xun 01.06.2011 14:07

Witam ponownie i dziękuję za odpowiedz. Kolejne moje pytanie brzmi jak wymienię dysk w konsoli co się stanie z softem i zapisami ?

Berion 17.05.2011 21:52

Poległem. WinPic800 nie widzi mi programatora. Wydawało mi się że wszystko zrobiłem ok (wynalazek zgodny ze schematem, połączenia ok, różne ustawienia ECP w biosie). Szkoda. :(

Berion 01.05.2011 11:39

Czekaj cierpliwie aż scena znajdzie sposób na odczytanie podpisów cyfrowych SELFów dla 3.60. Nic innego nie zrobisz.

Poza tym temat jest o Jailbreaku, a konkretnie o wszystkich dongle'ach, które już raczej nie wrócą na piedestał. Używa się teraz CFW.

Michele 01.05.2011 11:13

Witam
A ja chciałem zapytać co teraz z moją PSTrójką jak zassała sobie soft 3.60 ?
Nie byłem świadom tego błędu do momentu, kiedy to znalazłem się na waszym forum i zacząłem zgłebiać więdzę, która do tej pory wydawało mi się że nie jest mi potrzebna do niczego ;)

Z góry dzięki za info

Berion 13.04.2011 19:56

Wszystkie klucze, włącznie z tymi statycznymi są na ps3wiki i to jest aktualnie najlepsza baza wiedzy na temat tej konsoli. ;]
Z kolei repozytoria są klonowane/przenoszone, też nie zginą.

chris996 13.04.2011 17:27

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1156493)
Ścierwa z Sony ponownie uprzykrzyły życie Grafowi. Ponoć dziś rano, znowu odwiedziła go Polizai konfiskując sprzęt.

Wkońcu nie zaszył się pod ziemią, to złożyli mu wizytę poraz 2 :P

A co do GeoHota, nie odrazu Rzym zbudowano. GeoHot nie będzie łamał konsoli, to przejmą pałeczkę inni. Kwestia czasu. I jeszcze zapodam to: http://mirror.wikileaks.info/leak/geohot_ps3_keys.html
Wątpie, że taka publikacja jak ta zostanie usunięta i inne tym podobne o ps3. Bo zakładam, że ugoda z Sony dotyczy, tylko publikacji pisanych przez niego, a to co zostało powielane przez osoby trzecie będzie nie do ruszenia, zwłaszcza na takich serwisach jak WikiLeaks. Więc sukces Sony jest połowiczny.

Berion 13.04.2011 16:06

Wszystko co jest z krzemu i plastyku. Jak zawsze w takich przypadkach. ;)

Nie siej niezdrowej propagandy.

Myszop 13.04.2011 16:00

@Berion
za co mu zabrali?

I tak nie opłaca się kupywać hackniętego ps3 bo i tak zara pójdzie, lepiej mieć oryginalną, bo grać można przez neta bezpiecznie...

Berion 13.04.2011 15:53

Ścierwa z Sony ponownie uprzykrzyły życie Grafowi. Ponoć dziś rano, znowu odwiedziła go Polizai konfiskując sprzęt.

frog 12.04.2011 23:11

ethar miesiac temu jeszcze brat kupil z 3.50 Chyba jeszcze nie slyszalem zeby ktos kupil juz z 3.60. Mysle ze masz szanse.. Nie kupuje jakis nowych bundlepackow tylko jakies stare i mysle jeszcze dasz rade sie zalapac ;) Zamelduj.

ethar 12.04.2011 23:03

Jak pierwszy raz usłyszałem że GeoHot próbuje hakować konsolę, tak wcześniej o nim pojęcia nie miałem... Więc chyba coś jest na rzeczy... Fakt faktem... ja chce linuxa... Za miesiąc kupuję konsolę, i obawiam się że na firmware 3.55 już się nie załapię... Więc linux is dead for me... =/

frog 12.04.2011 22:26

Mysle kazdy by skorzystal z tak trudnej sprawy bedac oskarzonym gdyby mu zaproponowano ugode. Tez liczylem ze dojdzie do tego ze SONY dostanie po dupie ale taka ugoda tez jest ok. BO jakby sie skonczylo porazka GeoHota i osadzono ze kazda publikacja zwiazana jakos z zabezpieczeniami czy produktem ps3 pozwalajaca na majstrowanie przy niej bedzie nielegalna i ostro scigana to juz gorzej na przyszlosc by wrozylo bo kazdy by sie jeszcze bardziej niz teraz bal cos gdzies zrobic czy wrzucic. Tak to mysle taki posrednik jest. Przynajmniej w tej sprawie. ZObaczymy co z @Grafem bedzie...

Berion 12.04.2011 21:47

Tak, ale co za jest za kurtyną nie wiadomo. Po za tym nie doprowadził sprawy do końca. Nadarzyła się okazja do zakończenia sprawy i z niej skorzystał. Zdobył jeszcze większy rozgłos i chyba tylko o to mu chodziło. Wczoraj trochę pisałem "na emocjach". Po prostu jestem rozczarowany.

szczuru 12.04.2011 21:41

B***281;dzie tak samo jak z Dark Alexem :/

Szczuru wys***322;a***322; t***261; wiadomo***347;***263; z telefonu :p

frog 12.04.2011 21:30

Cytat:

Chyba już każdy posiadacz PlayStation 3 ma dosyć starć pomiędzy Sony a GeoHotem. Jak się jednak okazuje, sprawa sądowa pomiędzy Japończykami i Amerykaninem dobiegła końca. Obie strony podczas sprawy sądowej, która odbyła się 31 marca, zdecydowały się na ugodę, która polega na tym, że George Hotz ma zakaz udostepniania w Internecie informacji, które mogłyby zaszkodzić Sony. Za każdorazowe złamanie umowy grozi mu kara grzywny w wysokości 10 tysięcy dolarów, aż do osiągnięcia sumy 250 tysięcy zielonych. Riley Russell - główny adwokat SCEA - nie ukrywa, że taka sytuacja cieszy Sony. Swojego zadowolenia nie ukrywa także GeoHot, który twierdzi, że uprzykrzanie życia użytkownikom konsoli PlayStation 3 nie było jego zamiarem. Mimo wszystko nie zaprzestaje walki z Sony, zapowiadajac, że nadal będzie bojkotował wszystkie ich produkty. Do takiego zachowania zachęca również wszystkich graczy na świecie. Ktoś tu wyraźnie czuje sie pokrzywdzony przez los. Wątpię aby duża grupa ludzi dołaczyła do bojkotu rozkapryszonego Amerykanina.
Takze chyba zadnego zeszmacenia @Berion nie ma ;P

frog 11.04.2011 22:32

Jesli dostal prace to good luck mu. Mysle kazdy taki hackerek kiedys ma nadzieje ze jego intelekt i wiedza zostana gdzies zauwazone i docenione. Jedynie jesli bedzie pracowal nad rzeczami ktore wczesniej propagowal no to SMIECH. A w te wszystkie odejscia od sceny przez innych to nie wierze. Poprostu kazdy bezpiezpiecznie wolal tak napisac zeby bylo oficjalnie a co robia w domu i kto z nich jest ktorym anonymousem wypuszczajacym ostatnio rozne rzeczy tego sie nie dowiemy. Moze kiedys. Mysle tak czy siak scena PS3 nie padnie przez to. Za duzy potencja tkwi w tej maszynce zeby rzesza ludzi na swiecie sie nim nie interesowal i rozpracowywala. Tak czy siak mysle bedzie dobrze...

Berion 11.04.2011 21:35

Wystarczy, że poszedł na ugodę. Podkulił ogon i "ok, już nie będę hakował Waszego cudownego FW". Tyle wzniosłych słów o wolności słowa itd. I co z tego wyszło?

Nie uważasz, że to podejrzane? Ja tu węszę współpracę, co odbije się Nam wszystkim czkawką. "Starsi" albo odeszli ze sceny albo nie są zainteresowani PS3. Nowe twarze są zastraszone, bojaźliwe i ponad Linuksa boją się wychylać (co dla Sony i tak nie ma znaczenia...). Eh, gdybym tylko posiadał taki intelekt i odpowiednią wiedzę...

frog 11.04.2011 21:30

Mozesz stranslatowac na jaki uklad poszedl GH ze sie tak zeszmatexowal ?

Berion 11.04.2011 21:21

Teraz? Teraz to wręcz wszystkie ataki skierowane przeciwko hakerom zostaną nasilone.

W moich oczach GH zwyczajnie się zeszmacił. Nie darzyłem go sympatią, ale miałem nadzieję że doprowadzi sprawę do końca... Ciekawe jak czują się wszyscy Ci którzy mu paypalem dolary słali.

frog 11.04.2011 21:17

No dobra. Really wygrana bedzie jak Graf tyz zostanie oczyszczony z zarzutow...

Berion 11.04.2011 21:11

We? Czyli kto? Bo na pewno nie scenowcy...

Wniosek jaki można wyciągnąć jest myślę jednoznaczny. GH współpracuje z Sony. Także sprawę przegraliśmy, wygraną byłby powrót OtherOS, oddalenie zarzutów piractwa itd., przyzwolenie na modyfikacje OFW aby można było uruchamiać homebrew itd. Analogicznie do iPhone i jego Jailbreaków.

Cały new łącznie z tekstem źródłowym z bloga $ony.
>> http://psx-scene.com/forums/f6/settl...tz-case-84881/

frog 11.04.2011 20:14

Artykul z naszej "ulubionej" ps3siete ;)... Artykul jak artykul ale liczy sie puenta. WE WINS ! :>

HOT: Koniec wojny Sony vs. GeoHot. W San Francisco podpisano ugodę!

Cytat:

Korporacja i członek grupy hakerów o nazwie Anonymous, czyli George Hotz (pseudonim GeoHot), podpisali dziś w sądzie w San Francisco ugodę prawną, prawdopodobnie raz na zawsze ucinającą toczącą się ostatnimi tygodniami wojnę. Naprawdę? To już? Myśleliśmy, że poleci więcej krwi i flaków...
Ugoda podpisana została przez obie strony w sądzie najwyższym stanu Kalifornia. Wynika z niej, że George Hotz oficjalnie oświadcza, iż nie miał zamiaru w jakikolwiek sposób pomagać "piratom" oraz wszystkim użytkownikom konsoli instalującym w niej nielegalne oprogramowanie lub sprzęt. Co więcej, haker będzie musiał usunąć zarówno z dysków HDD swoich komputerów, jak i z Sieci wszystkie swoje komentarze bądź też publikacje, które ostatecznie pomogłyby innym użytkownikom dojść i przeanalizować trudną sztukę złamania konsoli PlayStation 3. Jednocześnie haker udowodnił, że nie miał nic wspólnego z ostatnimi atakami grupy Anonimowych hakerów na PlayStation Network oraz witryny internetowe należące do Sony, a także odciął się od nich w oficjalnym oświadczeniu. Sony z kolei nie poniosło żadnych strat prawnych i oświadczyło, że działania firmy sprowadzały się wyłącznie do obrony jej intelektualnych własności. Korporacja ostatecznie wycofała się ze złożonego w kalifornijskim sądzie oskarżenia. I... to by było na tyle.
Czy Sony Computer Entertainment of America zaproponuje Hotzowi pracę w szeregach swojej firmy? To niewykluczone. Oczywiście będziemy informować Was na bieżąco zarówno o poczynaniach japońskiego koncernu, jak i samego GeoHota. Tak nagła ugoda nie mogła nadejść bez powodu. Nic nie dzieje się bowiem przypadkowo...

Myszop 10.04.2011 18:11

racja, kupa z tego, nadal coraz trudniej jest stworzyć pro zabezpieczenia konsol, gdyby nie było tego usb w ps3 to by nie zgrywali se gierek i nie palili piratów z pena czy hdd usb.
w zasadzie i tak nic to nie da bo z dream castem i game cubem, coś tam z kabelkami kombinowali i po lutowali i podłączyli do kompa, i teraz mają piraty, ale nadal nie mogą grać bo są to GD-rom czy jak to się nazywa i gier nie mogą se nagrać.

chris996 08.04.2011 21:05

Wkońcu musiało do tego dojść, że blokują strony Sony. Dziwie się, że dopiero teraz.
I kończąc ja bym to przyrównał do WikiLeaks. Próbowano z nim walczyć i je nawet zlikwidować?
A co z tego wyszło? http://images37.fotosik.pl/742/1300792beb5269e5m.gif :P

Berion 05.04.2011 10:25

Jak czytam newsy z PS3Site.pl to mi się jelita skręcają. ;) O los koncernu tak, ale o to, że wygrają z działem jonowym to już nie bardzo jak nawet PayPal i RIAA zmiękły swego czasu.

Z jednej strony plus, a z drugiej minus. Plus, że ktoś próbuje na nich siłą wywrzeć presję skoro żadne legalne środki się nie sprawdzają... ale minusów jest więcej. GH i Graf będą mieć ciężej w sądzie, wszystkie serwisy typowo growe i tym bardziej growo-pudelkowe jak ww. będą utożsamiać Anonimowych z całym środowiskiem hakerskim, które - i tutaj kolejny minus - będzie utrudniać życie zwykłym użytkownikom (jeśli dadzą radę zamulić PSN) i Ci także zaczną pluć na scenowców.

frog 04.04.2011 23:45

Cytat:

Ale się porobiło... Wojna, jaką Sony wypowiedziało hakerom i piratom nie mogła tak po prostu przejść bez echa. Sprawą zainteresowała się niedawno niebezpieczna organizacja Anonymous, zrzeszająca hakerów z całego świata. Cel obrany przez jej członków jest jasny i klarowny, bowiem będą dążyć co rozpętania prawdziwego piekła. Dowodem tego jest odezwa, jaka pojawiła się na ich oficjalnej witrynie, którą, przetłumaczoną na nasz język, znajdziecie w rozwinięciu.
Gratulacje Sony!
Od tego momentu organizacja Anonymous skupia na Was swą niepodzielną uwagę. Wasze działania prawne wymierzone w hakerów z naszych szeregów, GeoHota i Grafa_Chokolo, nie tylko nas zaalarmowały, lecz przede wszystkim, zostały uznane za niewybaczalny czyn.
Wpłynęliście na system sądowniczy, podejmując próbę ocenzurowania informacji dotyczących działania waszego sprzętu. Wasi klienci są przez Was prześladowani tylko z tego powodu, że dzielą się wiedzą jaką posiądą i polujecie na tych, którzy takowej poszukują. Tym sposobem, pogwałciliście prywatność tysięcy. Powodem były informacje, które oni chcieli przekazać światu za darmo. Informacje, które wy ukrywacie, ze względu na Waszą chciwość i chęć posiadania pełnej kontroli nad użytkownikami.
Doświadczycie więc gniewu Anonymous. Zobaczyliście gniazdo szerszeni i postanowiliście włożyć do niego swoje penisy. Dlatego też, doświadczycie konsekwencji swoich uczynków, w stylu Anonymous.
Wiedza jest darmowa.
My jesteśmy Anonymous.
My jesteśmy Legionem.
My nie wybaczamy.
My nie zapominamy.
Spodziewajcie się nas.
Cóż, brzmi groźnie. Szefowie Sony mają jednak "łeb na karku" i zadzierając ze środowiskiem hakerskim, doskonale zdawali sobie sprawę z konsekwencji swoich czynów, toteż moim zdaniem, możemy być spokojni o dalszy los koncernu.
http://www.youtube.com/watch?v=tcSCU...layer_embedded

FIGHT FIGHT FIGHT !!! :>

http://playstationlifestyle.net/2011...ore-to-follow/

frog 04.04.2011 11:27

XUN nie kupuje sie juz donglow na USB.Teraz wgrywa sie CFW. Nie mozna grac w gry ktore ma sie na kompie heh ;) Poczytaj mniejszy temat o Custom Firmware i ten team sobie poszerz : CFW KMEAW.

Xun 04.04.2011 10:41

Witam
Czy jest możliwość alby jb współpracował z ps3 media serwer? Czy za jego pomocą można grać w gry które są faktycznie na kompie? Czy wystarczy teraz zwykły pendrive do zainstalowania jb? (Przepraszam za takie pytania ale moje wrodzone lenistwo nie pozwala na czytanie 127 stron tekstu :) )

Berion 27.03.2011 17:46

Jakoś w nie nie wierzę. TJ naobiecywał cudów na patyku, a jak się to skończyło każdy wie. Myślę, że tym razem będzie podobnie.

I taki szczegół: kto ma jeszcze 3.41? Większość osób rzuciło się na CFW, także sukcesu komercyjnego im nie wróżę.

chris996 27.03.2011 11:46

No i mamy po długim czasie nowego dongla: Cobra USB
Parę opcji jest godnych uwagi, jeśli się potwierdzą na 100%.

http://psx-scene.com/forums/images/news/cobra-logo.jpg

Berion 21.03.2011 00:42

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1152005)
Z nowosci :

PS3 Internal HDD Decrypted ***8211; Graf_Chokolo

Raczej disabled.

WRESZCIE!

ethar 20.03.2011 22:26

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1152005)
Microsoft***8217;s Kinect Hacked To Work On PS3 (Video + Source Code) Hah ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4QnWD...layer_embedded

Że też ludziom się chce pisać takie rzeczy... ale to dobrze ;) Ja i tak czekam aż zaimplementują move'a, do obsługi starych arcadowych celowniczków ;)

frog 20.03.2011 21:59

Z nowosci :

PS3 Internal HDD Decrypted ***8211; Graf_Chokolo

oraz

Microsoft***8217;s Kinect Hacked To Work On PS3 (Video + Source Code) Hah ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4QnWD...layer_embedded

SMBA 12.03.2011 16:19

Hmm... w sumie pomijając fakt, że to może być fałszywka to wcale nie byłby to zły pomysł ze strony Sony - zawsze kilka osób mniej po stronie sceny a Sony pozyska osoby znające się na łamaniu zabezpieczeń konsoli a więc i zapobieganiu temu w przyszłości - podwójny zysk ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27.