![]() |
spaliłem GF 6800 GT
Ilość załączników: 1
jest to karta graf Asus V9999GT 128 MB
nie dawno ją przypiekłem na fotce poniżej widać 2 bliźniacze układy poszukuję układu lub uszkodzonej karty graf z identycznym układem znacie może sklep elektroniczny posiadający takie elementy? lub ktoś z Was jest w posiadaniu takiego układu lub grafki uszkodzonej na której pokładzie są takie układy? grafka działa przez chwilę. komp się odpala ale po kilku minutach robi się na ekranie szkocka krata po restarcie już podczas wczytywania funkcji biosu tą kratę widać ale gdy komp postoi godzinkę znów jest ładny obraz przez kilka minut a później sytuacja się powtarza być może układy RAMDAC się przegrzewają albo coś w tym stylu podejrzewam że wymiana tego układu powinna pomóc |
A jak tego dokonałeś ???
|
aż wstyd przyznać
|
Może na gwarancje oddaj?
|
jestem niemal pewien że nie uznają
bo z chłodzeniem na karcie też trochę kombinowałem tnąc kabelek zasilania wentyla to się nazywa elektronika extremalna kupić kartę za 1500 i od razu modyfikować co się da |
big edit ;)
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wiesz gdzie wartto poszukac czegos takiego
www.elektroda.pl i forum tam siedzi sporo fachowcow z dziedziny elektroniki i moze dokładnie powiedza gdzie czy i za ile mozna takie cus dostac |
Cytat:
pozwól, że nie skomentuje tego... :> |
o boze, kupiles TAKA karte i jeszcze za wolna Ci byla? mogles pomyslec zanim cos to zrobiles, ze tyle kasy wydales i nie warto ryzykowac... o lol :)
dobra, to teraz pochwal sie jak tego dokonales? :) btw. siedzisz na tłiku? pozdro ;) |
Jestem pod wrazeniem :O Spalic grafe za 1,5k zl. Cos mi sie zdaje, ze byla za slaba.
Zapytaj (jak juz ktos radzil) na forum elektrody. Pochwal sie jak tego dokonales. |
Cytat:
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20. |