![]() |
Komentarze do dyskusji Test nagrywarki - korekcja EFM Mam małe pytanko - Jaki sprzęt jest obecnie wstanie skopiować poprawnie wszystkie cztery pliki? Za odpowiedź z góry dziękuję |
Cytat:
Jeśli jest nagrywarka która jest wstanie nagrać poprawnie wszystkie cztery pliki (no niech będzie 3) proszę o podanie jaka to nagrywarka...:pisze: ..........Pozdrawiam :papa: |
No to dyntka. Po zrobieniu testu wyszło mi że moja nagrywarka nie obsługuje EFM :(. Chyba czas zbierać forse na nowy sprzęt.
|
Poszło gorzej niż źle. Próbowałem ze 3 pliki ale nieposzły w całości komunikatów brak. Cd to MSI x52 a płyta RW x24 oryginalna do mojej nagrywary nagrałem ją z V=16x.
Może spróbuję jeszcze z nagrywarki. |
Test nagrywarki na EFM - wyniki na Teac CD-W552E 1.09
Zgodnie z listą clone`a moja nagrywara Teac CD-W552E ma 2 owieczki.
Ale jest gorzej :buu: niż myślalem. Nagrało bez problemów. Odczyt takiej płyty na dvd LG DVD-ROM DRD8160B 1.00 jest niemożliwy - płyta się nie zgłasza :o A na nagrywarze płyta się zgłasza ale można skopiować tylko sd2old.dat i sd251.dat. Plików bad.dat i sheep3.dat nie da się skopiować na dysk twardy. PS Acha, nagrywałem płytę CD-RW Philips Highspeed 700 prędkością 12x |
Cytat:
|
mam dwie owieczki ;] 120% - Teac CD-W552E ;]
|
Na jakiejś stronie angielskiej gdzie testują sprzęt spotkałem się z testami nagrywarek gdzie widziałem jak jakaś nagrywarka dostała trzy owieczki. Nie pamietam jaki to był serwis testyjącu ale kojarzę że to jakis znany serwis.
|
ta nagrywarka to byla najnowsza nagrywarka dvd Toshiby
znana juz jako 'sheep toshiba' |
Z tego co pamietam, testu nie powinno sie przeprowadzac przy uzyciu plyt CDRW. Tylko CDR.
Pozdrawiam Misiek4 |
Cały test przeszła LG 8481B upgr. na 8520B tyle że program Roxio bez żadnych ustawień z winXP + SP1 płyta Verbatim cdrw x8-700
Odczyt na cdromie x36 nie znam nazwy ??? |
Ciekawe, moj LG GCE-8480B, nagral to. Ale moje DVD LG DRD8120B nie odczytuje. A w Laptopie naped CD odczytuje to bez problemu. Zna kto odpowiedz czemu tak jest.
|
Burning:
Lite-On LTR 24102B Reading: LG CRD-8522B Test CD: CDR 700MB Test results: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > Failed Jak byly tak sa 2 'łowiecki'... ;) :P |
skorzystam z niezłego patentu gorzali (przepraszam)
Burning: Lite-On LTR 52327S Reading: j.w. Test CD: memorex ultra speed 16-24x 700mb Test results: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > Failed czyli co? cieszyć się czy nie? |
hmm u mnie tak :
nagrywane na : Liteone LTR-52327S odczytywane na : Liteone LTD-165H DVD*16 sd2old.bat - OK sd251.bat - OK bad.bat - nie OK sheep_3.bat - nie OK a w rankingu dwie owce stoją :P po, mj |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57. |