![]() |
Jaką płytę i procek?
Właśnie przymierzam się do zakupu płyty głównej i procesora na platformę AMD. Co polecacie?
Mi chodzi po głowie płyta z chipsetem nForce2, słyszałem o tym chpsecie wiele dobrego, i złego też troszkę. Leadtek Winfast K7NCR18G-PRO nForce2-ST SocketA U/133 DDR400 Sound&VGA 6ch. Firewire USB 2.0 ATX ta płyta chyba najbardziej mi się podoba, bo ma dużo na pokładzie i cena nie jest astronomiczna. Ma wbudowaną kartę grafiki chciałbym się coś więcej dowiedzieć na ten temat (jakieś linki mogą być ale najlepiej po polsku). Może jakieś inne płyty probonujecie czekam na jakieś pomocne podpowiedzi. No i jaki procek do niej i pamięć. Mam do dyspozycji jakieś 1100zł. co możecie mi doradzić do tej sumy. Z góry THX |
<<< widzisz, ja ma asusa A7V333 i AMD 1600XP >>>
<<< jestem baaardzo zadowolony >>> <<< ale 1100zl znacznie lepszy zakup zrobisz >>> |
Zobacz testy i porównania;
www.frazpc.pl www.benchmark.pl www.twojepc.pl Tam znajdziesz następne. 8) |
dobry test plyt z nforce2 :)
osobiscie polecam antkaXP 1700+ potraktowanego fsb 166mhz (czyli w sumie procek 1826 mhz'cowy) oraz Epox 8RDA+ 8) ew. jak niechcesz krecic to wez antka 2000+ :chytry: |
akurat zabiera zabieram z czytanie artykułów i na jakieś 20min nie będę się pokazywał, ale piszczie:)
|
Atlona 1700+ mozna spokojnie do 2400 krecic, tak wiec zakup jak najbardziej godny polecenia ;)
|
Re: Jaką płytę i procek?
Cytat:
zawsze to pozniej wstawic cos innego ;) |
|
Cytat:
Athlon XP1700+ z serii JUIHB DLT3C ( chodzi na 1.5V) i kręcisz go jak chcesz! Zamiast inwestwoać w proca XP2200+ lepiej kupić dobre pamiątki np. 2x TwinMOS Takie jest moje zdanie. |
Cytat:
<<< wiesz cos wiecej na ten temat, jak to zrobic ??? >>> <<< mam zamiar z tego wzgledu wlasnie go kupic >>> <<< wart jest zakupu ?? >>> <<< pozdr >>> |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma chyba na rynku w tej chwili procka z takim stosunkiem cena/jakość jeśli brać pod uwagę możliwości O/C |
Cytat:
<<< mow mi jeszcze ja cie poslucham ^_^ >>> <<< mow tak jakbys to mowil blondynce >>> |
Cytat:
|
Jak kupisz juz Atlonka 1700+ tego z serii JUIHB to pojdzie juz z gorki.. :)
a krecenie procka jest dziecinnie proste, zapewniam...zwlaszcza takiego jak w/w. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |