Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows server 2003 PL do pobrania (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-server-2003-pl-pobrania-27823/)

cybermat16 12.12.2003 17:46

Tak mało zajmuje a sprawia tyle radości

prometeusz 12.12.2003 17:25

ja już pobrałem
Dziwne mała rzecz a cieszy

cybermat16 12.12.2003 17:14

No pewnie tak, ale do Windy tez jest odpowiedni rodzynek który usuwa dyfinitywnie aktywację, nie cza powtarzać rodzynkowania.
Ale jak zechce się miec ponownie aktywację to aby ją mieć trzeba zainstalowac system na nowo.
Jak by ktoś takiego rodzynka chciał to znajdzie go tutaj, oczywiście jest on tylko w celach edukacyjnych

prometeusz 12.12.2003 17:02

TAk , ale ten z resetem jest do windy a nie clona.
Nie doczytales dokladnie.

prometeusz

cybermat16 12.12.2003 16:52

Nie prawda wcale nie potrzeba mu rodzynka reset... Wystarczy że użyje odpowiedniego rodzynka i wszystko będzie git. Ja jak używałem nieodpowiedniego rodzynka do clone cd to wtrakcie nagrywania resetował mi kompa, a po wyprubowaniu kilku rodzynków znalazłem takiego który dziła, i nic się samo nie resetuje, ponadto ten rodzynek który ja posiadam dziła także z najnowszą wersją clone cd

prometeusz 12.12.2003 13:01

miales racje dale 4.3.16 i jest dobrze.
co do windu to sprobowalem jeszcze raz z trybem awaryjnym i tym razem przeszlo.

prometeusz

nimal 11.12.2003 15:32

masz przedostatniego clone - sciagnij nowszego, albo tego co masz poslodz odpowiednim slodzikiem - nie kazdy dziala (najnowszeg nieslodzonego nie testowalem - po poslodzeniu slodzikiem z miejsc wiadomych smiga)
co do rejestracji, to dziwne ze akurat clone to wywolala, moze zbieg okolicznosci - 7 dni do konca? :) potrzebujesz slodzik w ktorym bedzie reset.exe - w trybie awaryjnym ospalasz i po krzyku
tylko nie zapomnij wtedy po pol roku odinstalowac windy bo wtedy sama sie o to moze nie upomniec, a testowac wolna ja tylko pol roku ;)

prometeusz 11.12.2003 15:25

Tylko nie mowcie niemożliwe.
Po zainstalowanie pod 2003 clona i w dodatku jeszcze przed jego poslodzeniem.
Wyskoczyla mi nagle plansza o rejstracji windy.
I teraz mam ja za karzdym razem, nowe uruchomienie aktewatora na nowo nie jest mozliwe - tzn przyjmije ze niby wszystko jest ok a i tak dalej przypomina o rejestracji.
Co ciekawsze clon w momencie wypalenia plytki daje w tle komende zamykania systemy i zamiast nagrywac zamyka system.
Co o tym sadziecie...

prometeusz

prometeusz 05.12.2003 13:42

Nie to tylko klasyczne udostepnianie plikow, lecz przy szukaniu uslugi serwera DFS - z twojego linka natrafilem na FTP-a u siebie, jest glebiej schowany w "serwer aplikacji" i dopiero tam tradycyjnie w "IIS"

prometeusz

Weron 05.12.2003 13:09

Cytat:

Napisany przez prometeusz
Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP.
No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie.
To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze.
Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego

Czy ktos to juz znalazl i uruchomil

prometeusz

A moze o to chodzi:
http://www.windows2003.pl/articles_det.aspx?id=35

prometeusz 05.12.2003 10:45

Dopiero drugi dzien i niestety mam male pytanko, czy ktos mi powie gdzie w 2003 sie uruchamia usluge FTP. Szukam i szukam i nic.
Dodali usluge serwera poczty lecz co z serwerem FTP.
No przeciez nie bede posylal plikow innym przez udostepnianie.
To malo eleganckie i zdecydowanie wolniejsze.
Nie dziwcie sie ze szukam tej uslugi lecz dla mnie to tak samo jak by zabrac WINComandera tym co z niego korzystaja i kazac uzywac exploratora windowsowego

Czy ktos to juz znalazl i uruchomil

prometeusz

prometeusz 04.12.2003 16:15

przesiadka juz prawie zrobiona.
Na razie asekuracyjnie jeszcze na 2000-czce, lecz z tego co widze to tym razem chyba zdradze ja dla 2003.
Chodzi szybcjei niz poprzedniczki i zamyka sie niczego sobie.

pozdrawiam
prometeusz

cana 02.12.2003 12:43

jakie dane? prawidziwe? :)
luzik, piszesz co chesz i zaklikujesz co chcesz i tyle :)
a markieting niech się martwi niemiarodajnością danych / jak by chcieli mniej to może i bym podał ale nie tyle co oni chcieli/
ich hate markieting i wiatr na gołą klatę :)
liczy się tylko ten magiczny ciag znaczków :)
i oczywiście mozliwośc potestowania pół roku poprawionego xp

pozdro

prometeusz 02.12.2003 11:49

Tak wiem doskonale o tym wszystkim jednak tego nie robie z premedytacja, bo jak zobaczylem ile danych, co smieszniejsze nie na moj temat, lecz firmy mam im poslac to zrezygnowalem.
A dane pzreciez musza byc prawdziwe - na to sobie nie moge pozwolic - to bylo bu naruszenie przezemnie regulaminu firmy.
Nie wypelnie przeciez ze pracuje w firmie kogucik w ktorej sa 2komputery a nie ....

prometeusz

nimal 02.12.2003 11:05

klucz na zwyklego triala dostaniesz od MS - przechodzisz procedure ta sama co do wersji angielskiej triala i dostajesz kluczyk, licencje i link do sciagniecia (czego oczywiscie nie robisz)
potem musisz aktywowac system - ponoc bezproblemowo przez net, albo wrzucasz suksa i sam sie aktywuje - tyle ze nie na 180 dni, ale na wiecznosc, wiec po pol roku bedziesz sam musial pamietac zeby go usunac ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37.