![]() |
Filmu nie widzialem, ale zaluje. Pomijajac aspekt wartosci religijnej filmu to chcialbym zobaczyc o co sie te Zydy tak ciepia, przeciez o ile mi wiadomo w Ewangeliach jest napisane to samo: Zydzi ukrzyzowali Jezusa, skatowali go na smierc!
Czy teraz sie do tego nie przyznaja? Mysle, ze prawdziwy Zyd wie, ze to jego narod zabil Chrystusa, a taki zydek, ktory nie jest tego swiadom tak naprawde nie jest Zydem, wiec tym bardziej nie rozumiem o co podnosi takie larum w obronie swojej nacji. Pozdrawiam wszystkich, CRZESCIJAN i ZYDOW, pax tecum, amen! Pykson |
Film jest bardzo dobry pokazał prawdę jak to powiedział watykan wszyscy w kinie płakali sam prawie się popłakałem nie trzeba być wieżącym by film kogoś poruszył napradę przy wielu momentach aż pięść się zaciskała jak widziałem żydów wyganjących broniących Jezusa (prawie na początku) naprawdę film był ciężki!
@allinone- Jezus nie był żydem na co jest więcej faktów niż jakieś zapiski w bibli nawet mówiono w filmie ze to jakiś aryjczyk czy coś podobnego @ktoś- napisał że film jest o ostatnich dnia życia Jezusa pamiętajcie że on zmartwychwstał!! Polska jest kiedyś kraj najbardziej tolerancyjny teraz jest uważany za antysemityczny bo żydzi nagłaśniają sprawy typu jedwabne i atakują nas za obozy koncentracyjne choć pomyślcie Hitler też musiał mieć podstawy by wytępiać żydów po częśi opierał się na filozofii Niezchego ale to że żydzi są gorszą rasą poprzez wyliczankę nie wyliczył ! ale co tam się przejmować było mineło żyjmy tym co jest myślę że trzeba więcej takich dobrych filmów jak pasja!! |
Cytat:
hehehe dzieki :) juz szykuje kolejna partie, tylko musze odpowiedni plener znalezc, a ze cieplo sie robi, to wkrotce powinny sie nowe ukazac :) ps. a ja Ci sie w ogole podoba forma galerii? no i cala stronka ogolnie? (ostatnio duzo zmian bylo... nowe forum, nowa galeria, nowe download, mala zmiana kolorkow :)) |
Cytat:
P.S. Filmu nie widziałem, mam zamiar iść w sobotę. |
Cytat:
remix przepraszam ze w tym watku ale MASZ NAJBARDZIEJ ODJAZDOWE FOTKI NA WWW (mam na myśli cykl DonWuja i...)!!!! POZDRO SERDECZNE REMIX!! |
Witam!
dokladnie to syryjsko-aramejski |
film nie wiem jaki jest i nie mam się na razie ochoty przekonywać bo parę odcinków nge na mnie czeka, ale muza z tego filmu JEST GENIALNA
pozdro ps biblia to aramejski i hebrajski a tłumaczenia to greka i tak dalej a sumerowie to dawno odeszli i motyw z potopem i cała resztą faktycznie jest ich ps2 @Kizio a od kiedy to korn jest hardcore? :) znacznie pomyliłeś sobie kierunki ;) metal to i w tym moze jakiś jest ale brak punka, nihilizmu i calej tej reszty |
Według informacji, które ja posiadam Stary Testament pisany był w językach Hebrajskim, Aramejskim i Greckim. Nowy Testament w języku Greckim (Septuaginta ***8211; tłumaczenie siedemdziesięciu). W IV w. n.e. św. Hieronim przełożył pismo z Greki na język łaciński (Vulgata). Współcześnie używane jest tłumaczenie dokonane w XX w. przez Benedyktynów Tynieckich (Biblia Tysiąclecia).
Pozdrawiam. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym sie neiobrazil jak by mi dali za free banana :) |
Cytat:
NIE był to sumeryjski ;) (chyba ze mowimi o motywie mitu o potopie - starsza wersja jest faktycznie SUMERYJSKA ale biblia nie była pisana w tym języku) pozdro, Marcin |
Cytat:
|
Jak tak dalej pójdzie to zostanę posądzony o satanizm.
Pozwolę sobie zaznaczyć, że ten wątek nie był (chyba) celem autora tematu i jak tak dalej pójdzie to będziemy "obrzuceni bananami" z całą surowością. Do tematu więc Film jest dobry |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam, Marcin |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |