Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BookType - pytanie (https://forum.cdrinfo.pl/f15/booktype-pytanie-39451/)

VIZZARD 17.12.2006 16:37

Cytat:

Napisany przez pzw (Post 716938)

Spójrzże na obrazek w moim poście

No cóż że jest na tym obrazku?

Tylko opcja

Zmień że i zaprezentuj tę zmianę księgi :czytaj:

||

icemac 17.12.2006 16:22

heretyk na forum ||

nie można zmienić booktype'a na -R/-rw na stos z nim :piknik:

pzw 17.12.2006 13:28

do ed hunter: Słuchaj sprawdzxalem ta zmiane book type na dvd-rw tdk i dziala. Dziwne, co nie??

Spójrzże na obrazek w moim poście

Reetou: Nie pisz posta pod postem - używaj przycisku edytuj!

ed hunter 17.12.2006 11:03

po pierwsze to tylko na p***322;ytach z plusem mo***380;na zmieni***263; bitsetting (book type) - taki znaczek na p***322;ycie musi by***263; pomi***281;dzy literkami + ||

a jak si***281; nazywaj***261; TESCO DVD+R to te***380; si***281; da :D

pzw 17.12.2006 10:20

Ilość załączników: 1
Fajnie, ale u mnie Nero 7 na SAMSUNG SH-S182D SB04 obsługuje też bitsetting dla płyt DVD-RW (na DVD-R nie testowałem).

Na mojej nagrywarce nawet jest funkcja zmiany book type na DVD-ROM dla płyt TESCO:spoko: :>

ed hunter 02.03.2006 21:11

a jaka nagrywarka DVD nie obsługuje Book Type ???

Samsung i Toshiba? :szczerb: czy się mylę???

Gungay 02.03.2006 21:05

Jaka jest najlepsza ,w tej chwili na rynku,nagrywarka DVD z opcja wspolpracy z BookType??

seku 08.02.2005 10:34

mam Samsunga TS-H552B z biosem TS06 i Nero 6.6.0.0 i nie moge ustawisc BOOK-TYPE nie ma takiej opcji
czy wogule na tej nagrywarce da sie cos takiego zrobić ? mam zlego biosa ? zle nero ? czy nagrywarke ? tzeba wymienic

najdpa 07.02.2005 20:48

Wszystko pięknie, ale co z funkcja auto-bitsetting w biosach BS0R lub BS0S do Lite-Ona 1633S, w Omni ta funkcja jest nieaktywna i nie można jej włączyć.
Stąd moje pytanie- czy w tych nowych biosach ta funkcja jest automatycznie włączona, czy może trzeba używać innych programów uaktywniających booktype, jeśli tak to jakich? Osobiście używam BS0K z włączoną funkcją auto-bitsetting i wszystko jest OK., ale chciałem się przesiąść na nowszy bios, a nie chcę robić tego w ciemno.

Proszę o krótkie wyjaśnienie.

sc0rpi0 07.02.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez namor
no to pozostaje tylko wina nagrywarki
zresztą chyba wiesz że lite-on nie ma najlepszej opini

Właśnie, że nagrany film na taką DVD+RW Verbatim działa na innych stacjonarkach :( A na moim zaczyna kręcić potem cichnie i wreszcie wywala "no disc" a nie moge nagrać na innej prędkości niż 4x bo nie da się w Nero innej wybrać .

namor 07.02.2005 17:39

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Właśnie w instrukcji pisze mi, że czyta a tak niestety nie jest. Próbowałem na Platinum DVD+RW i Verbatim DVD+RW więc chyba na dobrych nośnikach...

no to pozostaje tylko wina nagrywarki
zresztą chyba wiesz że lite-on nie ma najlepszej opini

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
...Jak możesz to podaj mi adres tej stronki, z której dałeś screena

prosze bardzo
Thomson DTH211

sc0rpi0 07.02.2005 12:58

Cytat:

Napisany przez namor
według danych powinien czytać te płytki
paląc na Lite-onie musisz używać dobrych płytek no niestety taki już jest Lite-on

Właśnie w instrukcji pisze mi, że czyta a tak niestety nie jest. Próbowałem na Platinum DVD+RW i Verbatim DVD+RW więc chyba na dobrych nośnikach. Jak możesz to podaj mi adres tej stronki, z której dałeś screena. Ehh ten Thomson :boks: .

namor 07.02.2005 00:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Mam właśnie taki sam problem jak Ty. Otóż posiadam Thomsona DTH211 (no ma już ponad rok) i wogóle mi nie czytał płyt DVD+RW więc postanowiłem, że nagram ze zmienionym bitsettingiem (mam liteon 1633 i booktype od Lite-ona), zmieniam na DVD-ROM, nagrywam i dalej mi nie czyta ("no disc") :blee:. Czy są jeszcze jakieś inne sposoby, żeby ten Thomson to odpalił ? Bo często musze nagrać coś na DVD+RW a R szkoda. Bo już chodzę z myslą wymiany stacjonarnego DVD. :smutny:

według danych powinien czytać te płytki
paląc na Lite-onie musisz używać dobrych płytek no niestety taki już jest Lite-on

sc0rpi0 06.02.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez Atronic
Posiadam dwa odtwarzacze stacjonarne : starszego Sony 335 ( 4 lata) i nowego Thomsona DTH212 ( 3 miesiące). Na Sony owszem z booktypem DVD-Rom wszystko chodzi ładnie , ale na nowym Thomsonie z ustawinym booktypem płyta albo jest niewidoczna ( no disc) , albo uruchamia się kilka minut i idzie z przeskokami .

Mam właśnie taki sam problem jak Ty. Otóż posiadam Thomsona DTH211 (no ma już ponad rok) i wogóle mi nie czytał płyt DVD+RW więc postanowiłem, że nagram ze zmienionym bitsettingiem (mam liteon 1633 i booktype od Lite-ona), zmieniam na DVD-ROM, nagrywam i dalej mi nie czyta ("no disc") :blee:. Czy są jeszcze jakieś inne sposoby, żeby ten Thomson to odpalił ? Bo często musze nagrać coś na DVD+RW a R szkoda. Bo już chodzę z myslą wymiany stacjonarnego DVD. :smutny:

bart_3d 06.02.2005 21:09

Gdybyś chciał skożystać z autobitsettingu także na płytkach DVD+R, to możesz przerobić Pioneera DVR-108 na Piodatę DVR-108DX.
Najnowszy zmodowany bios (1.18) ma autobitsetting, 12x Rip i jest w wersji RPC-1

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33.