Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Telefon stacjonarny musi być ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/telefon-stacjonarny-musi-byc-41142/)

Zetoxa 13.10.2004 11:01

Telefon stacjonarny musi być ???

zakładam małą sondę, pozbyłem sie stacjonarnego, komórka coraz tańsza, namawiam do tego kroku znajomych (jakoś to idzie), rodziców nie mogę przekonać ale będę drążył.

nimal 13.10.2004 11:14

ja z Zona zrezygowalismy ze stacjonarnego po pol roku od jego zalozenia - dwie komory wychodzily nas mniej :)
rodzicow po kilku latach tez sie udalo przekonac :) sporo znajomych nie ma stacjonarnych - szczegolnie Ci co kupili mieszkania bez tego wynalazku - to sie po prostu nie opyla dla ludzi rozmawiajacych malo (imho do prawie 100 pln miesiecznie prepaid wyjdzie taniej niz jakakolwiek inna oferta abonamentowa - czy to stacjonarny czy kom czy mix, ale to niech sobie kazdy sam przeliczy - uwzgledniajac koszt rozmow Z PODATKIEM, taryfikacja, I CENA ABONAMENTU - jakos wielu zapomina o tej "malo istotnej rzeczy)

bgn 13.10.2004 11:23

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
zakładam małą sondę, pozbyłem sie stacjonarnego, komórka coraz tańsza, namawiam do tego kroku znajomych (jakoś to idzie), rodziców nie mogę przekonać ale będę drążył.

ja niestety mojej madam przekonac nie mogę ) chce miec i stacjonarny i komórke) - wbrew oczywistym faktom ksiegowym, że tzw opłata abonamentowa to czyste zdzierstwo niczym nie uzasadnione ( tak zreszta jak kazdy abonament ). Gdyby abonament przełożyc na inne sfery usług - to przy wejsciu do sklepu należałoby kupic bilet wstępu.
Szczęściaż z ciebie Zetoxa, że masz reformowalną drugą połowę :)

Pagerus 13.10.2004 11:37

Dla mnie niestety telefon stacjonarny jest za bardzo potrzebny - po prostu za dużo z niego się u mnie w domu korzysta i przelicznik na komórki wychodziłby niestety niekorzystnie...
Komórka - extra - jeśli trzeba przekazać jakąś krótką informację, ale do dłuższych rozmów na razie preferuję telefon stacjonarny...

Air 13.10.2004 11:42

Odpowiedź trzecia. Jestem uzalezniony od TP pod względem netu.

Kris 13.10.2004 11:48

Dopóki jednyną możliwością jest u mnie NEO, to niestety jestem zmuszony...
Ale jak tylko zajdę alternatywę... :>

rosol 13.10.2004 12:33

Niestety wielu ludzi jest zmuszonych na placenie abonamentu w TPSA ze wzgledu na neostrade - ja rowniez. Nie dosc ze place za neostrade to jeszcze musze placic za telefon stacjonarny .... paranoja...

Pagerus 13.10.2004 12:37

Cytat:

Napisany przez rosol
Niestety wielu ludzi jest zmuszonych na placenie abonamentu w TPSA ze wzgledu na neostrade - ja rowniez. Nie dosc ze place za neostrade to jeszcze musze placic za telefon stacjonarny .... paranoja...

No tutaj się zgodzę - jak ktoś korzysta z Neo to już nie powinien płacić za abonament - przynajmniej ten w podstawowej wersji - bo jak ktoś korzysta z planu taryfowego to już na własne życzenie :)

Ricki 13.10.2004 14:45

Też mam tylko dla Neo, dobrze że tylko socjalny, bo inaczej to całkiem wywalone pieniądze w błoto..... A tak to jest jeszcze te 15 impulsów których i tak nie wygadam bo mam komórke do takich rzeczy, a na standardowy nie przejdę bo za abo mam przeszło 60 minut z komórki do wszystkich sieci i naliczanie 1/1.

Pawel_k 13.10.2004 16:36

Cytat:

Napisany przez rosol

ja tez przez neo mam telefona zwyklego, choc przelicznik oszczednosc/rozmowa zdecydowanie zacheca mnie do komorki ktora mam i uzywam :)

kacka 13.10.2004 18:24

stacjonarny drogi, komórka coras tańsza i powszechniejsza, a jednak jeszcze długo czasu mini zanim TP.SA upadnie
MONOPOL, to monopol i nic nie poradzimy

krasnal 13.10.2004 23:16

Jak się ma dziecko w wieku szkolnym, które co raz dzwoni rzekomo w sprawach związanych ze szkołą do koleżanek, to rachunek ekonomiczny jest oczywisty. Ale nie tylko dla tego.
Ale mam ten komfort że mogłem wybrać, więc nie Wielce Szanowny Prawie Monopolista, a Sferia (drogą radiową).

CIAPEK 13.10.2004 23:22

stacjonarny jest, był i będzie.
Mamy z tepsy tą przyjemną taryfę gdzie weekendy mamy za freeko i po szycie.

Nie sądzę, aby np. mama zrezygnowała całkowicie ze stacjonarnego mimo to, że każdy u nas w domu ma kome. :)

yahol 13.10.2004 23:31

Mam stacjonarny - z przyzwyczajenia.
Oprocz tego, kazdy ma swoja komorke, a ja dwie bo i sluzbowa tez (w dwoch sieciach, i dlatego odpada karta 2 numerowa)

bakupl 13.10.2004 23:37

Ja również mam stacionarny ale mam abo chyba 17zł .... tak jest bo jest....leży w szufladzie :P <lol>... ja komórki nie mam, kase ładuje w pc.... konktakt z kimś? GG :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05.