![]() |
Telefon stacjonarny musi być ???
zakładam małą sondę, pozbyłem sie stacjonarnego, komórka coraz tańsza, namawiam do tego kroku znajomych (jakoś to idzie), rodziców nie mogę przekonać ale będę drążył.
|
ja z Zona zrezygowalismy ze stacjonarnego po pol roku od jego zalozenia - dwie komory wychodzily nas mniej :)
rodzicow po kilku latach tez sie udalo przekonac :) sporo znajomych nie ma stacjonarnych - szczegolnie Ci co kupili mieszkania bez tego wynalazku - to sie po prostu nie opyla dla ludzi rozmawiajacych malo (imho do prawie 100 pln miesiecznie prepaid wyjdzie taniej niz jakakolwiek inna oferta abonamentowa - czy to stacjonarny czy kom czy mix, ale to niech sobie kazdy sam przeliczy - uwzgledniajac koszt rozmow Z PODATKIEM, taryfikacja, I CENA ABONAMENTU - jakos wielu zapomina o tej "malo istotnej rzeczy) |
Cytat:
ja niestety mojej madam przekonac nie mogę ) chce miec i stacjonarny i komórke) - wbrew oczywistym faktom ksiegowym, że tzw opłata abonamentowa to czyste zdzierstwo niczym nie uzasadnione ( tak zreszta jak kazdy abonament ). Gdyby abonament przełożyc na inne sfery usług - to przy wejsciu do sklepu należałoby kupic bilet wstępu. Szczęściaż z ciebie Zetoxa, że masz reformowalną drugą połowę :) |
Dla mnie niestety telefon stacjonarny jest za bardzo potrzebny - po prostu za dużo z niego się u mnie w domu korzysta i przelicznik na komórki wychodziłby niestety niekorzystnie...
Komórka - extra - jeśli trzeba przekazać jakąś krótką informację, ale do dłuższych rozmów na razie preferuję telefon stacjonarny... |
Odpowiedź trzecia. Jestem uzalezniony od TP pod względem netu.
|
Dopóki jednyną możliwością jest u mnie NEO, to niestety jestem zmuszony...
Ale jak tylko zajdę alternatywę... :> |
Niestety wielu ludzi jest zmuszonych na placenie abonamentu w TPSA ze wzgledu na neostrade - ja rowniez. Nie dosc ze place za neostrade to jeszcze musze placic za telefon stacjonarny .... paranoja...
|
Cytat:
|
Też mam tylko dla Neo, dobrze że tylko socjalny, bo inaczej to całkiem wywalone pieniądze w błoto..... A tak to jest jeszcze te 15 impulsów których i tak nie wygadam bo mam komórke do takich rzeczy, a na standardowy nie przejdę bo za abo mam przeszło 60 minut z komórki do wszystkich sieci i naliczanie 1/1.
|
Cytat:
|
stacjonarny drogi, komórka coras tańsza i powszechniejsza, a jednak jeszcze długo czasu mini zanim TP.SA upadnie
MONOPOL, to monopol i nic nie poradzimy |
Jak się ma dziecko w wieku szkolnym, które co raz dzwoni rzekomo w sprawach związanych ze szkołą do koleżanek, to rachunek ekonomiczny jest oczywisty. Ale nie tylko dla tego.
Ale mam ten komfort że mogłem wybrać, więc nie Wielce Szanowny Prawie Monopolista, a Sferia (drogą radiową). |
stacjonarny jest, był i będzie.
Mamy z tepsy tą przyjemną taryfę gdzie weekendy mamy za freeko i po szycie. Nie sądzę, aby np. mama zrezygnowała całkowicie ze stacjonarnego mimo to, że każdy u nas w domu ma kome. :) |
Mam stacjonarny - z przyzwyczajenia.
Oprocz tego, kazdy ma swoja komorke, a ja dwie bo i sluzbowa tez (w dwoch sieciach, i dlatego odpada karta 2 numerowa) |
Ja również mam stacionarny ale mam abo chyba 17zł .... tak jest bo jest....leży w szufladzie :P <lol>... ja komórki nie mam, kase ładuje w pc.... konktakt z kimś? GG :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |