![]() |
Aborcja, kara smierci, eutanazja... co wy na to?
Witam!
Czy za czy przeiw i co o tym sadzicie ...? pozdro ;) skasuje ktos ankiete bo namieszalem :P |
Mamy wolność i demokrację, za aborcją: tak (ale zależy który miesiąc)
za karą śmierci: zdecydowanie tak za eutanazją: nie mam zdania, ale wydaje mi się, że gdy już nie ma nadzieji, kontakt z chorym się urwał, to nie ma sensu przedłużać cierpień. |
aborcja- nie
eutanazja- nie ks-czemu nie |
podobnie jak maj3
jedynie kara smierci z tych trzech propozycji moze byc uzasadniona i sensowna |
aborcja ...nie ("tak" tylko w szczególnych wypadkach)
kara śmierci ...tak eutanazja ...tak |
3 x tak (ale wszystko zalezy od okolicznosci)
|
nie (za wyjatkiem ratowania zycia matki)
nie (za wyjatkiem NAPRAWEDE BEZNADZIEJNYCH PRZYPADKOW - ale to stwarza ryzyko manipulacji wiec i tak NIE) tak (nawet sie nie musze tlumaczyc) |
aborcja... bardzo zlozone pojecie, nie mozna ograniczac sie do zwyklego TAK, albo NIE - nie badzmy oszolomami jak ci z LPR
|
3 x tak
|
heh... Ci to daja tak na aborcje.... zaluje ze TO NA WAS nie zrobiono aborcji :( jakie tu zlozenie? jezeli to macicy wprowadza sie szczeki i miazdzy glowke dziecka jak jakis kawalek miesa i potem rozczlonkowuje cialo zeby w kawalkach powyciagac przez pochwe (dlon, kalawek raczki itd) to dla mnie to jest fe i cos jest nie tak :|
juz nawet pomijajac katolicyzm to jest etycznie fe dbac o swoje dupy i nikomu nie dawac i bylo by problemie, ale wg dzisiejszego swiata nie liczy sie sex jako uzupelnienie milosci tylko sex jako przyczyna milosci cale szczescie ze mam dziewczyne ktora mysli tak samo jak ja i razem to przetrwamy, tylko jak potem dziecko wychowac jezeli ono bedzie sie puszczac co roku z innym a jak nie wyjdzie to na skrobanke...... sprowadzanie ludzi do zlepku materii bez etyki i takich tam |
parafrazujac Korwina Mikke-
-Jestem przeciw aborcji, bo jak pokazalo zycie wyskrobano nie tych co trzeba... ;) |
Eutanazja: TAK
Aborcja :NIE Kara śmierci: TAK |
Tylko kara smierci...-wzgledy religijne.
|
eutanazja TAK - nie chciałbym umierać w katorgach i nie życze tego innym
aborcja TAK - tylko w szczególnych przypadkach. Ale zamiast np. zajmowania się ustawą o aborcji powinno się wyedukować nasze społeczeństwo bo za przeproszeniem "******y się jak króliki po kątach", a potem 50% dzieci jest z tzw. wpadek. kara śmierci TAK- kto na to zasłużył niech ginie To było słowo na niedziele ze strony Ciapka :) ;) |
Eutanazja:TAK; Aborcja:TAK; Kara śmierci:NIE
Kara śmierci NIE, ponieważ ja bym okaleczał i torturował :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:24. |