Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   juz podjalem decyzje GSM //pytanie do użytk. Nokii 6100 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/juz-podjalem-decyzje-gsm-pytanie-uzytk-nokii-6100-a-44275/)

CIAPEK 10.12.2004 18:13

juz podjalem decyzje GSM //pytanie do użytk. Nokii 6100

Witam!
Dziś byłem odwiedzić punkt Plusa w celu doinformowania się co tam mi Plus oferuje w ramach przedłużenia umowy.
I oferuje wiele i fajnie :) na bank zostaje.
Nie dość że mi zmieniom abonix na sekundowe naliczanie, automatyczną taryfe min/sms, darmowe o każdej porze dnia no i... całkiem fajne telefony.
Na dniach musze sie u nich zjawić.

Czekam na opinie użytkowników telefonów oraz pomoc w wyborze aparatu.

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-jakies samsungi (x100/c100)
-Siemens C65, MC60
-SE T230 (T610 za drogo bym zaplacil)

W szczególności składam się ku Siemensowi C65 oraz jakiejś Nokii i na nie padnie wybór.

Najchętniej poczytam opinie na temat tego Siemensa.

Potrzebuje, łatwy, stabilny, bez zbędnych bajerów telefon komórkowy. C65 w sumie jest bajerancki, ale jest jednym z lepszych wyborów.

Pozdrawiam i czekam...

kraluk 10.12.2004 18:31

No to ja powiem tak:
Samsungi odradzam - może mają fajne wyświetlacze, ale to szajs. Np. C100 ma 65k kolorów, ale nawet nie ma mms'ów...
SE T230 - umiarkownie dobry telefon, ale ja bym go nie wziął.
C550 - nie miałem okazji się zapoznać z tym fonem
Sagem MYX5-2 - telefon ujdzie w tłumie, ale wg mnie ma trochę "dziwne" oprogramowanie
N3100 - ciekawy telefon, chociaż ja bym go nie wziął
N6610 - telefon całkiem, całkiem (wadą jest to, że wyświetlacz ma tylko 4k kolorów)
S C65 - nie miałem okazji zapoznać się z tą maszyną, ale słyszałem pochlebne opinie nt tego telefonu
S MC60 - telefon nie jest zły, ale wg mnie trochę kijową klawiaturę...

Ogólnie mówiąc ja bym wziął N6610 albo C65:D

siwy_mw 10.12.2004 18:36

z tych fonikow to bym polecil Nokie 6610, ma go moja siostra jest prosty i niezawodny, bateria trzyma srednio piec dni. Moje zdanie o telefonach jest podobne jak motto podczas produkcji Forda T. " wszystko jedno jaki telefon po warunkiem ze bedzie to nokia :D " a moja ulubiona to 6310i ale chyba juz jej nie ma w salonach :(

CIAPEK 10.12.2004 18:42

Nokia 6610 jest dla mnie piękna - wręcz idealna, wiem także że to fajny "typowy" telefon.
Do Siemensów mam senstyment (miałem już ich 3) mimo, że śmiercią naturalną pada mi HIT sezonu, a zarazem bubel a mowa o SL45i mam chęć na Siemensa.

Przeczytałem przed chwilką jakiś test w necie C65 (mimo, ze truno je znalezc a FKS nie działa) i telefon zbiera pochlebne uwagi :) )).

6610 vs. C65 :zongluje:

kizio 10.12.2004 18:45

mam N6610 i moge pwoiedziec ze to naprawde zaje***** telefonik! Ma wszystko co potrzebne a bateria mi trzyma ponad tydzien. jest dosc wytrzymala, pare razy mi zleciala z wysokosci ok 1m i nic sie jej nie stalo (ufff).

bakupl 10.12.2004 19:10

Mama też własnie zmienia telefon ... i ma jeszcze do wyboru CX65 (siemens) w cenie 6610... ..

Ja na Twoim miejscu własnie bym wybrał CX65 lub 6610 z przychyleniem do CX65... polecam...
Moja mama tez ma w Plusie

memorando 10.12.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Witam!
Dziś byłem odwiedzić punkt Plusa w celu doinformowania się co tam mi Plus oferuje w ramach przedłużenia umowy.
Nie dość że mi zmieniom abonix na sekundowe naliczanie, automatyczną taryfe min/sms, darmowe o każdej porze dnia no i... całkiem fajne telefony.

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-Siemens C65, MC60

W szczególności składam się ku Siemensowi C65 oraz jakiejś Nokii i na nie padnie wybór.

Potrzebuje, łatwy, stabilny, bez zbędnych bajerów telefon komórkowy. C65 w sumie jest bajerancki, ale jest jednym z lepszych wyborów.

Pozdrawiam i czekam...

3100 jak padnie po wgwarze wyswietlacz zaplacisz duzo sosu za naprawę lepiej 6610

CIAPEK 10.12.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez bakupl
Mama też własnie zmienia telefon ... i ma jeszcze do wyboru CX65 (siemens) w cenie 6610... ..

Ja na Twoim miejscu własnie bym wybrał CX65 lub 6610 z przychyleniem do CX65... polecam...
Moja mama tez ma w Plusie

chyba C65 bez X.
CX jest o niebo droższy (w przypadku zmiany także abonamentu na korzystniejszy - 349 zl bez vat)

Memorando - nie zakładaj, że padnie wyświetlacz :) Telefon to nie samochód, gdzie jak padnie slinik jest tzw. "załamka"

DreamCrusher 10.12.2004 19:31

takie male porownanie znalazlem miedzy Nokia 6610 a Siemensem C65:
http://www.esato.com/phones/index.php/phone=45,cp=149

btw. pod wzgledem wytrzymalosci na wszelkie upadki z wysokosci wybralbym Nokie :)

memorando 10.12.2004 19:36

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
chyba C65 bez X.
CX jest o niebo droższy (w przypadku zmiany także abonamentu na korzystniejszy - 349 zl bez vat)

Memorando - nie zakładaj, że padnie wyświetlacz :) Telefon to nie samochód, gdzie jak padnie slinik jest tzw. "załamka"

motorola e398 dwie zmieniane mialy wyswietlacz 6600 spadl mi z biurka 8 razy na pysk i dziala a 3100 spadl i rozlal się i zona ma teraz 6600

Mich@ł 10.12.2004 19:36

Wujek ma Siemensa c65, ja mam Siemensa ct65 (na oprogramowaniu c65). Strasznie się wieszają. Mój to może nie aż tak bardzo, ale wujka c65 wiesza się przy pierwszej lepszej czynności. Kalkulator się wczytuje ponad pół minuty... I bateria trzyma góra 3 dni przy ostrożnym użytkowaniu.
Ogólnie odradzam ten telefon, pomimo, że zdjęcia robi w miarę ładne i że ma kupę pamięci... :|

Życzę dobrego wyboru ||

bakupl 10.12.2004 19:53

Ke?

Mama ma abonamet za 30,50PLN....

I ma do wyboru

C65 > 29zł
CX65 > 149zł
3100 > 49zl
6610 > 149zł

Oczywiście to bez vat...

Innych telefonów pod wybór nie biezrze bo C60 to na karte jest za 300zł...., 3510i jest za 320zł na karte ... z watem of korz

yhh

Predi 10.12.2004 21:09

a ja mam trzeci roczek s m35i i dziala :P
boshe czego ten telefon nie przezyl :D upadkow z wysokosci pasa to on mial ze 100 (z czego 30% specjalnie :D - np. zaklady) telefon pancerny i bardzo go lubie (ach te gumowe przyciski :serdusz: )

jak bede zmienial to pewnie padnie na siema c65 - ale to tego czasu to juz chyba bedze siem 90 :D

andrzejj9 10.12.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Witam!

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-Siemens C65, MC60

Pozdrawiam i czekam...

Wiesz co Ciapek, nie to, żebym się czepiał Plusa, ale ta oferta, którą Ci oferują jest beznadziejna... Rzeczywiście to ogromny łaska z ich strony, że dają Ci naliczanie sekundowe, kiedy ono już jest standardem w każdej taryfie, a nie wyjątkową okazją. Telefony, które wymieniłeś, to już według mnie zabytki (bez urazy). MC60? Sorki, ale na ten telefon dużo osób narzekało już jak był nowością, co miało miejsce jakieś 1,5 roku temu. Teraz to już naprawdę staroć. Samsung C100? Bez przesady... Kiedy to było, kiedy się on pojawił na rynku..

Z tamtej generacji telefonów, że tak to ujmę, polecałbym tylko Siemensa M55, ale tego chyba Ci nie oferują a szkoda.

Ale koniec krytykowania - powiem tylko jedno - porównaj to, co oni Ci oferują z tym, co proponują każdej przypadkowej osobie z ulicy, która do nich wstąpi. Niestety widziałem już przypadki i to wcale nie odosobnione, kiedy to po prostu te "rewelacyjne" warunki dla stałych klientów były o niebo mniej korzystne niż te oferowane dla każdego, kto zechce podpisać umowę. I mam niestety dziwne wrażenie, że tak właśnie jest w Twoim przypadku...

Sprawdź to.

CIAPEK 11.12.2004 02:49

:( kibel
powaliliście mnie :(

Nie chce za bardzo nowej umowy - wiem także, że wiele więcej nie dostane.
Jak coś to powiedzcie mi co moge i gdzie moge mieć za 50 zł/miesięcznie (bo takie mam minimalne opłaty/abonix)

A jak ten Siemensiak sie tak zwiesza to - nie dzięki, SL45i pokazał co to zawiechy.

P.S.
Wróciłem z imprezy :] dziś rano do budy... ołł men.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:10.