![]() |
Cytat:
a z Korei szła niecały tydzień :) |
Cytat:
|
Tu nie o to chodzi u kogo kupować. Moje paczki wyleciały już z Chin. Zagraniczne trackingi wyświetlają że samolot już w PL. A u nas na PP nic nie ma :)
|
Ilość załączników: 1
|
Sam nie wiem, co dziwniejsze - że jeszcze kilka lat temu właściwie nikt nie kupował niczego bezpośrednio z Chin, skoro pół produktów na świecie i tak z nich pochodziło, czy to, że teraz to się zmieniło i co drugi mój znajomy czeka na "kilka produktów z Chin, te dwa kontenery co to je zamówił przed miesiącem powinny już przejść cło" :hmm:
|
moja przesyłka zgodnie z rozkładem w 3 dni trafiła do Estonii :spoko:
też minął mi tydzień i w warszawie jeszcze jej nie ma k***a |
Teraz ja czekam na kilka przesyłek od Chińczyków. Już dawno powinny być u mnie, a nie ma jeszcze statusów Wer Warszawa.
Ogólnie wygląda na to, że chyba od 2 tygodnii nie mają czasu otworzyć kontenera... |
W ogóle z tą aktualizacją danych na śledzeniu PP jest coś nie tak. Raz to działa jak powinno a raz się statusy nie zmieniają.
Czasem paczkę dostarczą a status zmieni się po kilku dniach. No a czasami niby ma listonosz a nie jeździ przez 5 dni :sciana: |
Inpost to tylko paczkomaty,
nienawidzę jak kurier mi ustala w jakich godzinach mam być w domu. k***a Idę sobie do paczkomatu kiedy chcę. |
Może testują :idea:
A poza tym jaki tydzień? Dostali we wtorek po południu, więc pewnie już w tym dniu nie wyszła a dopiero w środę....a ty nie dostałeś w piątek. Podejrzewam że normalnie dostałbyś jutro, ale ten poniedziałek w większości ludzie mają wolny (nie wiem jak poczta). Jakby z Chin 'szła' miesiąc to nic byś nie mówił. Ja do naszej poczty nie mam zastrzeżeń. Jeśli np przez ileś lat dostaję bardzo ryzykowne paczki typu żywe owady, których nie wolno przewracać, nie mówiąc już o rzucaniu, i te paczki są wysyłane po południu a listonosz puka do mnie następnego dnia o godz 10, to co mam mówić? Paczka oczywiście zawsze cała i zawartość zdrowa. Miałem jazdy z chyba Inpostem, który nie potrafił dostarczyć faktury za prąd, za to niezawodnie dostawałem wezwanie do zapłaty za potwierdzeniem odbioru :sciana: Wyjaśniając problem z dostawcą prądu dowiedziałem się, że takie kłopoty z Inpostem mieli notorycznie. Od czasu jak zajęła się tym poczta polska problem cudownie znikł. |
cło jest w Zabrzu, leniom się nie chce k***a
|
pewnie siedzi na cle :D
|
Ilość załączników: 1
zakupiłem w Chinach kilka chińskich rzeczy :D
we 12 dni przesyłka znalazła się w warszawie i przez tydzień nie potrafi dotrzeć do krakówka k***a Załącznik 83017 jak ja kocham pocztę polską :sciana: |
Zawsze jak wysyłam list z Anglii (kartka na święta czy coś podobnego) to zawsze koperta przychodzi otwarta. Szkoda gadać jakie ręce mają lepkie.
|
Myślę, że teraz się wzięli za siebie hehe paki i czasem na drugi dzień dochodzą. Zbyt duża konkurencja. Kiedyś miałem wątpliwą przyjemność tam pracować jako listonosz... listy przychodziły w takich wielkich worach(rzucane jak wory ziemniorów) raz wpadł mi w łapy list tak wilgotny, że prawie się rozleciał. Ogólnie kiedy coś sprzedaję na aukcjach internetowych to zawsze staram się poinformować kupującego, że wysyłka pocztą na jego koszt i odpowiedzialność.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:27. |