![]() |
Metro Zakopane - Kraków
Cytat:
Przy tym metro w Warszawie bedzie wyglądało.. ekmm... śmiesznie :haha: :rotfl: |
Cytat:
|
Brzmi jak bajka, ale obawiam się, że Polska nie jest gotowa do realizacji (właściwych realizacji) tego typu inwestycji..
|
Cytat:
Wydaje mi się ten cały projekt nieprawdopodobny... to juz budowa tuneli dla tramwajów w Krakowe ciągnie się juz nie wiem ile a co dopiero budowa tunelu do Zakopanego :wow: Ale jakby do tego by doszło to będziemy mieli najbardziej wypasione metro na świecie :] |
12 min?to jak to szybko jedzie?? chyba szybciej niz dzwiek ;)
|
ten tunel nie ma nic wspolnego z metrem :D poza tym ze jest pod ziemia:)
|
Cytat:
|
bylo juz o tym jakis czas temu,
jak wyjdzie bedzie dobrze, ale czy wyjdzie to... :fiu: |
Cytat:
500km/h ? nawet TVG we Francji tyle nie jezdzi. |
Kiedyś na śląsku budowali szybką kolej miejską pomiędzy Gliwicami i Katowicami. Miała się ona poruszać innymi torowiskami niż jeżdżące pociągi dalekobieżne. Wybudowali z Gliwic do Rudy Śląskiej i skończyły się fundusze. Po roku było juz torowisko do Zabrza, w chwili obecnej rozkradziono już wszystko. Jak widać pomysły mamy szczytne ale gorzej z wykonaniem.
Niekiedy zdaża się że pociąg wyjeżdżający z Gliwic w Zabrza (około 8 km) ma opóźnienia 40 min :D offtopic Autostrada A4 między Chorzowem a Rudą Śląską była otwarta pod koniec stycznia. W zeszłym miesiącu gruntownie przebudowali jeden z pasów bo już się zaczęło sypać. Wczoraj zamknęli ten kawałek i zaczęli znowu coś przebudowywać. Pozostawię to bez komentarza. |
Cytat:
Zabrze jest piękne.:) Może w Zabrzu kradną. Ale łyżeczką. W Szczecinie kradną chochlą.:D |
No, no, no, jesli pomysl i wykonanie wypali to bedzie super.
Cytat:
|
Cytat:
Pomysł budowy podziemnej kolei z Krakowa do Zakopanego można między bajki włożyć. Ewentualnie można nakręcić program dla Discovery z serii inżynieria ekstremalna. oOczywiście takie coś jest do wykonania, tylko rodzi się pytanie, kiedy taka inwestycja się zwróci? Żaden Inwestor nie utopi kasy, jeśli inwestycja się nie zwróci z nawiązką w rozsądnym czasie... a ta na pewno nie zwróci się szybko. |
Cytat:
Nie wiem :P Moze ;) |
Cóż nie chcę być pesymistą, ale...
Primo - Rondo Mogilskie rozwalone na maxa, śmieci latają na wietrze, a Turków jak nie ma tak nie ma ... i nie będzie Secundo - Remont Lubicza opóźniony, bo szerokość torów tramwajowych nie taka jak trzeba i miasto zakorkowane zostanie przez jeszcze dłuższy czas co z przebudową dworca itd... Niech zakończą co zaczęli , a nie pchają się w dalsze inwstycje Oby tak nie było z tym tramwajem,a takie mam wątpliwości ,bo coś władze nie umieją upilnować i doglądnąć inwestycji i projektów... Mam nadzieję,że choć to się uda. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:33. |