Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komórka do 290pln z salonu/sklepu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komorka-290pln-salonu-sklepu-63044/)

Patrix 02.03.2006 21:02

Komórka do 290pln z salonu/sklepu

Moj Siem C35 zaczyna dogorywać :rotfl:
Potrzebuje nowa cegielke bez simlocka do mojego prepaida.
allegro mnie nie interesuje, mam ochote na 'z raczki do raczki'.
Proszę o propozycje :)

PS
przy sugestiach; nie kreca mnie aparaty/irdy/karty pamieci/itd...
takze, proszę o nie kierowanie się tymi parametrami. Ale za to kolorowy/polifonie moga byc, mile bylyby tez 3 zakresy ;)

andrzejj9 02.03.2006 23:00

W cenach nie jestem na bieżąco, ale może już CX65 (Siemens) byłby coś koło tego. Ewentualnie jakiś troszkę starszy Ericsson?

rosol 02.03.2006 23:48

Ja proponuje Nokie:) Moim zdaniem sa one najbardziej dopracowane. Jesli chcesz dobry i tani telefonik, zainteresuj sie nokia 7250i. Mam wlasnie takowy i spisuje sie super!! No ale ... kazdy chwali swoje wiec moge polecic rowniez Sony Ericssona T630, ale nie wiem czy zalapie sie w Twoim przedziale cenowym.
Pozdrawiam

Smartek 03.03.2006 00:17

jak starczy kasy to rowniez polecam se t630 i siemensa cx65 ;].

^post pisany z pda, wiec krotki :).

REi 03.03.2006 00:52

SE T630 t obardzo udana konstrukcja ale raczej nie zmiesci sie w cenie... hmmm ja generalnie polecam sonyericsonny i ericssony

Patrix 03.03.2006 10:31

no właśnie, proszę o jakiś sprzęt w tej cenie co podałem (+/- 20zł)
chcę brać ze sklepu bez simlocka

PS
tak patrze na Samsunga C210, co o nim sądzicie i w jakiach cenach byłby dostępny ?

Patrix 03.03.2006 15:27

Albo Philips 355 - też cenowo styka...

Stef 03.03.2006 16:13

nokia....;)
a jaka juz...to zalezy od komisu,bo ceny moga byc rozne.
ja swojej 6100 nie zamienilbym, narazie na nic innego, bo do codziennego uzywania bez bajerow to sie nadaje znakomicie.
moze znajdziesz ten model w tej cenie.

PS. zawsze mozesz kupic "pancerne" nokie 3310 :D ten model to pewnie jeszcze nastepne pokolenie bedzie w stanie uzywac;)

Patrix 03.03.2006 17:02

komis = używane telefony, a ja pisałem coś o nowym :D
3310 nie przesadzajmy !

Nokia 6100 - dosłownie to jest godne uwagi, czytałem o jego parametrach, Stef myśle, że jak narazie to genialny wybór :D mozna ja dostać normalnie sklepie jakims bez simlocka (pomijajac net i komis) w tym przedziale cenowym ?

MaciejT 03.03.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez Patrix
komis = używane telefony, a ja pisałem coś o nowym :D

Komis = uzywane telefony. Ale czasy sie zmieniaja, i komis = takze NOWE telefony w cenie: x

Sklep(y) = nowe telefony, w cenie x + od 30% do 100%. Wybieraj sam.

ro29 03.03.2006 23:13

Witam !
Cytat:

Napisany przez MaciejT
Komis = uzywane telefony. Ale czasy sie zmieniaja, i komis = takze NOWE telefony w cenie: x

Sklep(y) = nowe telefony, w cenie x + od 30% do 100%. Wybieraj sam.

To skąd się biorą w komisach takie tanie telefony ?? Bo z tego co piszesz są to straszne różnice ...
Bo np. jeśli chodzi o używane, to komisy które znam są dość drogie ...
Pozdrawiam
ro29

Piterniel 03.03.2006 23:23

Siemiens CX65
Posiadam ten telefon i moge Ci go polecić. Posiada dość dobry aparat, IrDA i jeden z większy wyświetlaczy co dla mnie jest dość dużym atutem. Pamięc wewnętrzna to ~12Mb, ale jest możliwość powiększenia do 14 poprzez wgranie hacka. Telefon jest dość popularny więc znajdziesz do niego dużo stuffu. Jestem właśnie po aktualizacji do v50 i chodzi zdecydowanie lepiej.
Moge też powiedzieć, że zmiana stylu w telefonie jest bardzo zauważalna. Jakbyś zmienił sobie Phona na inny :taktak:. Oryginalna bateria trzyma koło 3-4 dni, zależy od częstotliwości używania. Posiada efekty świetlne, które mi się bardzo podobaja. Jak teleofon leży w nocy na łóżku czy gdzieś indziej to z daleka widać, że przyszedł SMS lub ktoś dzwonił. Wystatczy odpowiednio ustawić. Często gadam z niego przez komunikator GG i dobrze chodzi. Ogolnie polece w tej cenie.
Co do polifonicznych dzwonów to brzmią one ładnie :)

Stef 03.03.2006 23:49

nie wiem jak sie ceny 6100 ksztaltuja w komisach lub jakie sa ceny nowych. ja za swoja,ale na allegro, dalem 250 zł,wiec mysle ze w tej cenie mozesz cos znalezc...

MaciejT 04.03.2006 00:28

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

To skąd się biorą w komisach takie tanie telefony ?? Bo z tego co piszesz są to straszne różnice ...
Bo np. jeśli chodzi o używane, to komisy które znam są dość drogie ...
Pozdrawiam
ro29

Skad sie biora? Ludzie kupuja telefony w promocji za 1zl (ewentualnie dostaja za darmo lub za niewielkie pieniadze - w przypadku firm, lub nawet "dodatkowy telefon gratis"), i ida do komisu zamienic posiadane dobro na banknoty NBP. Proste.
Coraz czesciej tez mozna spotkac w komisach nowe telefony, jednakze zakupione za granica z powodu jak mozna sie domyslic oczywistego - cena.

Nigdzie nie napisalem ze wszystkie telefony sa tansze jako nowe w komisach.

Znam przypadki (swego czasu), w komisie nowa Nokia 3100 - 300zl, w sklepie w zestawie startowym jakiegos prepaida - 449zl.

Kilka miesiecy temu: nowa Motorola V3, komis - 800zl, sklep - 1599zl.

Kilka miesiecy temu: nowy LG B2050, komis - 220zl, sklep - 299zl.

Dla mnie to wystarczy aby bardzo krytycznie podchodzic do oferty operatorow oraz sklepow, tymsamym baczniej rozgladac sie po komisach.

Powodzenia i milych wojazy po sklepach...

ro29 04.03.2006 01:48

Witam !
Cytat:

Napisany przez MaciejT
Skad sie biora? Ludzie kupuja telefony w promocji za 1zl (ewentualnie dostaja za darmo lub za niewielkie pieniadze - w przypadku firm, lub nawet "dodatkowy telefon gratis"), i ida do komisu zamienic posiadane dobro na banknoty NBP. Proste.
Coraz czesciej tez mozna spotkac w komisach nowe telefony, jednakze zakupione za granica z powodu jak mozna sie domyslic oczywistego - cena.

(...)

Wiesz - jeśli chodzi o pierwszy powód to jestem jego świadomy - tylko, że nie ma tego chyba aż tak dużo - dlatego fakt, że mówi się o tym coraz częściej trochę mnie zdziwił - zazwyczaj jak ktoś płaci abonament i dostaje nową komórkę to sprzedaje starą - bo przecież nie ma takiego czegoś jak komórka za 1 zł bez umowy (choć z drugiej strony fanatyków częstych wymian telefonów, oraz sytuacji, że mimo abonamentu kupuje się inny telefon przybywa itd.)
W kwestii otrzymywania za darmo czy dodatkowego telefonu - jak napisałeś dotyczy to firm - które płacą takie abonamenty, że operator trzyma ich jak ....
A co do telefonów z zagranicy - mam rozumieć, że można tam kupić telefon nowy bez abonamentu dużo taniej niż u nas ??

Pozdrawiam
ro29

EDIT: może i racja - dziś w reklamie z mega Avans są Nokie 3220 za 499 zł - na Allegro można takie nowe kupić za conajmniej 100 zł mniej ;)

W kwestii komisów to też się zdziwiłem, że taniej, bo akurat z moich obserwacji wynika, że zazwyczaj w komisach (oczywiście nie zawsze) - komputerowych czy też GSM jest drogo ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50.