![]() |
Witam
Zdecydowalem sie jednak na N 3100 za 185zł. Kupilem ja na tej aukcji http://allegro.pl/item102993530__ext...i_zobacz_.html z tym ze odbieralem ja osobiscie. Ładny telefonik, niezniszczony, tylko kilka małych rysek. Do tego wypełniona karta gwarancyjna (jeszcze 17 miesiecy gwaraancji)+ paragon. Ogólnie jestem zadowolony:) pzdr. |
Cytat:
Cytat:
Fakt, maja maly nieczytelny wyswietlacz i brak wapu chyba :/ Cytat:
|
Tak zakladasz simlocka i wtedy serwis.
Kom***243;rka 3100 te***380; bardzo fajna, mialem w ***322;apkach - praktycznie 3120 tylko 'gumowe' klawisze ;) |
zaczynam sie przymierzac do 3100
co o tym sadzicie http://allegro.pl/item102993530__ext...i_zobacz_.html Chyba umowie sie z gosciem na jutro i ja osobiscie odbiore. Gadalem juz gosicem przez gg. Gwarancja jest wazna jeszcze 17 miesiecy, telefon kupiony w idei, paragon jest, tylko ze simlock sciagniety przez co w sumie to gwarancji nie ma:) ale wszyscy mowia ze jak sie telefon zepsuje to sie zalozy simlocka i do serwisu. Co wy o tym sadzicie? Bardzo prosze o szybka odpowiedz, bo gdybym sie juz decydowal to chcialbym odebrac telefon jak najszybciej (najlepiej jutro) i musialbym sie z gosciem umowic co i jak. |
Cytat:
mi tez nie zlecial zaden. ale oceniam wypadkowosc po upadkach telefonow moich kolezanek ;) |
Cytat:
cena. sa sporo tansze imho. zakaladasz klawiaturkę od 6230i tak jak i ja mam i jest git. a ta kamerka - znaczy się aparat - mi akurat nie jest potrzebny bo w k750i mam 2Mpix. |
Ostatnio widziałem 6030 nową w komisie za 290 zl i jeśli nie potrzebny jest Tobie aparat to jest zdecydowanie lepsza niż 3120 z uwagi na wyświetlacz o wiele lepiej widoczny w pełnym słońcu, no i technologicznie też berdziej na czasie niż 3120, która jest w podobnej cenie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Napisze raz jeszcze. Nokia 6610(i) dla osob z duzymi palcami bedzie niewygodna, ze wzgledu na dosyc jednolicie umieszczone klawisze, sposrod ktorych zaden sie "nie wyroznia" - nie odstaje, nie jest wyraznie wyczuwalny jako osobny klawisz. Ktos powyzej martwi sie o male klawisze w 6100. Zgoda, one sa mniejsze niz w 6610, jednak tam, kazdy klawisz jest znacznie lepiej wyczuwalny, i o wiele lepiej sie je naciska. 6610i to jest 6610 + aparat CIF (320 x 240 px - widac ze cos jest na zdjeciu, ale nie widac co).
3100 - bardzo dobry telefon (3120 - nie wypowiem sie, poniewaz nie uzywalem, ale sam bym go nie kupil) 6030 - beznadziejny klawisz czterokierunkowy (zadnej nauczki po porazce z pieciokierunkowym w 6230). 6230i - absolutnie nie warty swojej ceny, 6020 to prawie to samo, a kosztuje znacznie mniej (i ma dobry dzojstik), lub 6021 - to samo co 6020, z taka tylko roznica, ze aparat cyfrowy zamieniono tu na Bluetooth. 1600, 2600 - gdzie my zyjemy? W jakim kierunku idzie rozwoj? Operatorzy zaczynaja rozliczac MMSy na zasadzie wymiennosci za minuty, a oprocz tego ich ceny spadaja, a producenci telefonow odbieraja nam ta funkcjonalnosc? Funkcjonalnosc, ktora jest w telefonach od 2002 roku! Gdzie my zyjemy? :glupek: :hmm: |
Cytat:
....a ja polecam :spoko: |
a o 6030 co sądzicie? w simplusie jest za ~339 - wyswietlacz 65k kolorow,radio, wyglad nawet.
Jak dla mnie problem tylko w tym, że ma być to telefon do karty Ery (więc wchodzi sprawa z sim-lockiem) i czy wygodnie używa się klawiszy menu/nawigacyjnych (nie wiem jak to nazwać, chodzi o strzałki góra,dół itp.) A może ktoś się orientuje ile kosztuje ściągnięcie simlocka w serwisie noki (lub jakoś tak żeby nie tracić gwarancji)? |
Cytat:
ja mialem te telefony jako nowki ze sklepu/salonu. po drugie klawisze jakos mi nie leżą ale to akurta bardzo subiektywna opnia. poza klawiaturą telefon jest oki bo to zwykla 3100 a to byl naprawdę udany phone. naprawdę odradzam ten zakupm - zresztą niech idzie i sam obejrzy ale dobrze się nim pobawi. pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Cytat:
Jak na moje oko to one siedza dość solidnie :fiu: Niestety "lane" klawisze (typu ze starego kalkulatora) gdzie nic sie nie rwie to juz rzadkość. |
Cytat:
3120 odpusc - wypadające klawisze mialem w kilku modelach-niby to dziala i się kupy trzyma ale na 3 wszystkie pogonilem - zadnej sobie nei zostawilem. poszukaj 3100 - to to samo a klawisze naprawdę dobre i trwale. z innych propozycji to: 2600 - odradzalbym - klejony uem z tego co wiem - ja się cos z nim zacznie rypac to nie wiem czy warto będzie to robic - pogonilem taką nowkę za 180 zl kilka dni temu 1600 - odradzam - maly i niezbyt czytelny wyswietlacz - pogonilem za ok 180 zl 3 tygi temu, 1100 - tego to pogolilem i pogonię jeszcze trochę - są tanie jak barsz. 6610i - jakbys znalazl to polecam - moja siostra ma go juz ponad rok i jest oki (wczesniej miala 3100 i byla happy z niej az jej buchnęli). nie wiem po ile teraz chodzą 6230 - te bez i - ponad 400 zl na pewno ale ja go sobie chwalę (obok 6310i i k750i) pzdrwm Nikita_Bennet |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57. |