Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Starcraft II (https://forum.cdrinfo.pl/f25/starcraft-ii-71863/)

Berion 24.11.2010 21:27

Fajnie, że Porting House pokusił się o grafiki do renderów, bitmapy itd, jednak można też znaleźć kilka bardzo poważnych buraków w składni (a nawet w tłumaczeniu), które (przynajmniej mi) bardzo psują odbiór tej gry. Plus za pełną lokalizację, ale jakieś wybitne to spolszczenie nie jest. Nie lubię też kiedy dubbinguje się audio bez alternatywy w postaci tzw. wersji kinowej, więc też w jakimś tam stopniu wpływa to na moją ocenę.

- - -

Muszę też zmienić zdanie co do ceny gry. Jak na PC to jest wysoka, prawda, ale i misji jest około 30, są dosyć zróżnicowane (w porównaniu do SC i SC:BW) i nie odczuwa się takiej monotonii. Dodatkowo jest 9 challenge'y (chociaż mnie nie przypadły do gustu) i dosyć wymagające achievmenty. Wymasterowanie tej gry zajmuje blisko 20h co jak na RTSa jest całkiem niezłym wynikiem. Do tego dochodzi też BattleNet i świetny edytor.

Ad4m 24.11.2010 15:38

Starcrafta można pochwalić za jedną świetną rzecz - SPOLSZCZENIE. Nie tylko dialogi, ale i napisy. Jednak ogólnie gra do mnie nie przemawia

Berion 09.08.2010 22:47

Nie Blizzard tylko Activision. ;]

andrzejj9 09.08.2010 20:13

Można kupić, chyba też w Polsce, za około 150 zł (chyba 143 widziałem oficjalną cenę).

Ale za 150 zł z groszami można już kupić box, więc nie wiem, czy tak bardzo się to opłaca.

Patrix 09.08.2010 19:41

Tak z ciekawości zapytam, ile kosztuje sam CDKey (wersja elektroniczna) ?
Tutaj można sprawdzić: http://eu.battle.net/sc2/pl/buynow?ref=/sc2/
Niestety trzeba mieć tam konto aby widzieć cenę...

Na allegro widziałem do kupienia skany kluczy za 145,-

andrzejj9 09.08.2010 16:38

Inne gry również mają multiplayer, a nie kosztują więcej niż 100-120 zł. To nie może być uzasadnienie znacznie wyższej ceny, a już zwłaszcza dla osób, które nie zamierzają z niego korzystać.

Blizzard po prostu wie, że może sobie na to pozwolić i to robi. Trudno to oceniać, bo to generalnie ich sprawa. Mi jednak takie postępowanie się nie podoba - wyraźnie widać, że jest skierowane tylko na zysk, a gracze są tylko jako maszynki do jego dostarczania. Wiadomo, że zawsze tak jest, ale niektórzy chociaż udają, że jest inaczej ;)

sobrus 09.08.2010 13:21

Choć uważam, że ceny gier są chore, to w tym wypadku to mnie tak nie razi.

Starcraft ile by nie kosztował - i tak sie sprzeda. W wypadku tej gry przy niższej cenie mogliby nie zdążyć z produkcją krążków na cały świat, naraziliby sie na przeciążenie serwerów itd ;)
W korei pewnie już startuje kanał TV do trasmisji rozgrywek i zaczynają być organizowane turnieje itd.

Gra jest dopracowana i starczy na dłużej niz pare dni (chodzi o tryb multiplayer).

W porównaniu z grami typu Mass Effect, gdzie całość przechodzi sie kilkanaście godzin (i to dopiero jest chore) - cena jest rosądna.

Niższa cena przyjdzie potem, ta gra będzie "w obiegu" przez najbliższe pare lat.
Więc każdy sobie kupi, choć niekoniecznie od razu.

Ja mam nie przerobionego X360, bo okazało sie że gry w chorych cenach moge mieć po roku za rozsądne pieniądze, a nie musze mieć 10 nowych miesięcznie.

KarolluZ 04.08.2010 11:23

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1110178)
Ceny gier na PS3 w granicach 220-250 to przeszłość. Chyba, że gdzieś hen w sklepach, które żerują na nieświadomości klienta. Nowe gry to koszt 180/190zł. Z zza granicy, 150zł. Ale i tak lepiej jest kupować używane w rozsądnych cenach: 50-120zł.

I znów OT ;p

Wychodzi właśnie jak dawno chyba kupowałem grę na ps3 :D, bo aż w marcu :-) oj, na malutkiego off topa mozemy chyba sobie pozwolić ;-p

Berion 04.08.2010 11:13

Ceny gier na PS3 w granicach 220-250 to przeszłość. Chyba, że gdzieś hen w sklepach, które żerują na nieświadomości klienta. Nowe gry to koszt 180/190zł. Z zza granicy, 150zł. Ale i tak lepiej jest kupować używane w rozsądnych cenach: 50-120zł.

I znów OT ;p

KarolluZ 04.08.2010 08:57

Ja nie wiem w ogóle o co takie halo z ceną. Co prawda mam Ps3 i jestem przyzwyczajony to cen gier, które już jako nowości kosztują w granicach 230-250zł. Co prawda moim zdaniem blizzard "troszkę" przesadził. Teraz ukazali się Terranie, za jakiś czas ukażą się Zergowie i na końcu protosi. To jest jakieś 3x199zł=597zł (oczywiście wydania podstawowe). I teraz niech wyjdą dodatki do każdej rasy to znowu padaka będzie... Na dzień dobry sc2 zajmuje chyba z 12GB (terranie) no to dorzućmy Zergów i protosów to gra rozrośnie się do około 30-40GB :D. Mistrzostwo. A nie mogli zrobić czegośtakiego jak z windows7 czy vistą, że wszystkie wersje były na jednym krążku tylko różniły się kluczem !? W przypadku sc mogli by zrobić owszem wszystkie rasy, tylko, że jakoś sprytnie ukryć pozostałe dwie, które by się aktywowały po jakimś czasie :D. Przecież na BN możemy grać i Zergami i Protosami. Ot dziwna sprawa.

Ja mam pytanie do osób co grają na BN. Czy u Was czasami jest tak, że macie jakiegoś potężnego minutowego laga ? Ja czasami tak mam, że przez minutę gra jest zawieszona u każdego gracza (albo u mnie), ale kursor działa i po minucie wszystko działa w porządku. To jest dobijające, bo czasami kilka razy mam tak w grze. Ponadto jeżeli chodzi o jakość rozmów na BN przez mikrofon to istna żenada. Mogliby się już panowie z Blizzarda bardziej postarać.

rycho 01.08.2010 11:16

Zergi są bogate.
Niech kupują.

Berion 01.08.2010 11:14

Z kosmosu oczywiście. :D

rycho 01.08.2010 11:07

Z czego?

Berion 01.08.2010 11:06

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1109616)
Pozazdroscic.. Uzywka na PS3 nadal chodzi granicach 70-90 PLN... A kupowac zal, bo wersja na Moov juz w drodze...

Kup wersję Gold Edition z wszystkimi DLC, ta jako jedyna dostanie łatę z obsługą Move. Po za tym wiesz, wersji pudełkowej z obsługą Move nie będzie.

Tak prywatnie, wydaje mi się że ta różdżka okaże się porażką. Tak w aspekcie sterowania jak i sprzedaży tego niepotrzebnego ;] gadżetu.

- - -

A cena Starcrafta 2 jest z *!@#, powiedzmy to sobie wprost. :P

andrzejj9 31.07.2010 22:58

Kupione w MM, żeby nie było wątpliwości (bo na Allegro, to różne ceny i największych nowości się trafiają).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09.