Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Odzyskanie/odczytanie hasla do "RAR"ów... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/odzyskanie-odczytanie-hasla-rar-ow-80919/)

andy 27.12.2008 13:38

@baku na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości. Łamanie metodą Brute Force na domowym komputerku jest sensowne kiedy hasło mieści się w granicach 6 znaków (małe literki lub same duże). No ale nie martw się masz teraz znakomicie zabezpieczone zdjęcia :rotfl:

Sunna 27.12.2008 13:05

Trzeba bylo zrobic bakup hsla :)
I lepiej sie przyznaj ze przechwyciles zdjatka fajnej kolezanki ktora sie za bardzo nie wstydzi aparatu. Bo jakie inne fotki sie szyfruje haslem 18 znakowym i nie zapisuje go :>

Eliasz 27.12.2008 12:55

Kiedys dla zabawy bawilem sie w lamanie hasel i z tego co pamietam to hasla do 5 znakow wlacznie (duze i male liter, cyfry + znaki specjalne) idzie jeszcze jakos odzyskac w miare "normalnym" czasie. A od 6 znakow i dluzsze to juz ciezka sprawa. Mysle ze takie haslo nie bedzie cie juz interesowalo za jakies powiedzmy kilka lat ;)

nimal 27.12.2008 11:55

3 znaki to na poczekaniu, 18... oj tak kwantowy komp powinien dac rade
chyba, ze haslo jest binarne :haha:

andrzejj9 27.12.2008 09:21

18 znaków..? Kiepsko to widzę.. Chyba musisz poczekać na komputery atomowe ;)

joujoujou 27.12.2008 02:12

Tematy połączone (w tym dwa twoje). :>

Miłej lektury. ;p

_bakupl_ 27.12.2008 02:00

Odzyskanie/odczytanie hasla do "RAR"ów...

Witam! ;)

Nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić, dałem go tutaj.

Kiedyś, jakieś dwa miesiące temu spakowałem zdjęcia z wakacji w dwa pliki rar. Oba zajmują po 284MB. Dziś nie pamiętam hasła a wiem że te mogło być długie (do 18 znaków)... czy można jakoś odczytać hasło z pliku za pomocą jakiegoś programu czy cosik? Są to SFXy...choć to bez znaczenia raczej.

andy 24.06.2005 16:28

Poczekaj aż ktoś zmontuje kompa kwantowego;)
P.S. Algorytm użyty do szyfrowania to Rijndael o długości klucza 128 bitów.

andrzejj9 23.06.2005 14:53

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Można jeszcze poczekać kilka(naście) latek - sprzęt będzie szybszy, programy skuteczniejsze i czas złamania hasła zmniejszy się do akceptowalnego poziomu ;)

A przez ten czas niech program pracuje, a nóż szybciej skończy ;)

Wawelski 23.06.2005 14:29

Można jeszcze poczekać kilka(naście) latek - sprzęt będzie szybszy, programy skuteczniejsze i czas złamania hasła zmniejszy się do akceptowalnego poziomu ;)

Yarozelsky 23.06.2005 13:58

Cytat:

Napisany przez Hawok
witam spakowalem sobie wazny plik w rar probowalem go zlamac jakims programem ale nieszlo bo ma specjalne znaki :D:D:D moze wam by sie udalo bo moze zly progrma mialem w wersji free jakis :'(

jesli sam zakladales hasło to proponuje zarzucic Bilobil i myslec nad haslem bo jesli ma ono powyzej 6 znakow i dodatkowo jeszcze specjalene znaki to niezlamiesz nawet Advance Winrar Password Recovery a jest on chyba najszybszym i najlepszym programem do lamania hasel rar'ow.

nimal 23.06.2005 13:57

rar w wersji powyzej 3? nie znasz hasla, na pewno go nie przypomnisz sobie/zdobedziesz skas? haslo dluzsze niz powiedzmy 5 znakow? plik mozesz skasowac
zastosowane szyfrowanie powoduje nie da sie zlamac archiwum (decryptowac), trzeba zastosowac brute force attack, a ten bedzie trwal od kilkunastu miesiecu do kilku tysiecy lat na kompie domowym, zaleznie od dlugosci hasla no i szczescia

edit: andrzejj za szybko klika :D

andrzejj9 23.06.2005 13:55

Generalnie hasła złamać nie można, a jeśli już to trwałoby to wieki (nawet dosłownie..). A temat był tu wałkowany nie raz, poszukaj.

Hawok 23.06.2005 13:52

zlamanie hasla plik rar

witam spakowalem sobie wazny plik w rar probowalem go zlamac jakims programem ale nieszlo bo ma specjalne znaki :D:D:D moze wam by sie udalo bo moze zly progrma mialem w wersji free jakis :'(

tutaj zapodam linka do tego raru

www.humorx.pnth.net/Heatmenu.rar

Alinoe 01.04.2005 23:57

nie chciałbym Cie martwić ale z autopsji wiem że to praktycznie niemożliwe - próbowałem wyciągnąć hasło z zip-a (sam kiedyśtam pakowałem więc istniało prawdopodobieństwo że mam przebłyski i zapodam odpowiednie definicje ale niestety) - jeśl masz ochotę spróbowac napisz mi maila - sadykpasza@interia.pl to podeślę Ci co tam mam z narzędzi (rar+zip password recowery processor)

pozdro, marcin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29.