![]() |
Mistrzostwa Świata w piłkę nożną RPA 2010
Dzisiaj rozpoczynają się MŚ w piłce nożnej w Republice Południowej Afryki. Są tu jacyś kibice? :)
Pierwsze 2 mecze: 1. 11/06 16:00 RPA vs Meksyk 2. 11/06 20:30 Urugwaj vs Francja Zapraszam do typowania, zobaczymy, kto trafi najwięcej wyników. Moje typy: 1. 1 (wygrana RPA) 2. 2 (wygrana Francji) Żeby było fair, typujemy do 15 min przed rozpoczęciem meczu. Każda edycja po tym czasie będzie widoczna, więc nie będzie oszukiwania :) |
kibicem nie jestem, ale typowac moge ;p
rpa wygrywa, francja wygrywa czyli jak wyzej :) |
1. Wygrana Meksyku
2. Remis |
Ciekawie :) Nad tym Meksykiem też się zastanawiam. Urugwaj to też nie są chłopcy do bicia (mają 2 tytuły MŚ, co prawda dawno to było, ale jednak). Od iluś MŚ gospodarz nie przegrał pierwszego meczu, więc zostawię jednak to RPA :)
|
1. Meksyk
2. remis :piwo: |
ja nie obstawiam wyników :P bo mnie zaraz nachodzi ochota na zakłady bukmacherskie :D i wolę się powstrzymać :P
Jadę zaraz nakupić :piwo: i czekam na 16 :D Nastał piękny miesiąc :fala: |
1. Meksyk
2. Francja |
Wygra Pooolskaaaaaaa... ups... przeca nasi szmaciarze nie grają... :mruga:
1. RPA 2. Francja |
1. Meksyk
2. Francja |
na razie jeden mecz z remisem 1:1
drugi też ;) ale jeszcze trwa |
Dzisiaj w telewizji (chyba nawet w Wiadomościach) usłyszałem najpierw, że otwarcie transmitowane było do 251 krajów, a następnie, że mecze z poprzednich mistrzostw obejrzało około 20 miliardów ludzi. Potem powtórzyli jeszcze to o ilości krajów, które transmitowały u siebie otwarcie.
Zastanawiam się, czy ktokolwiek z osób przygotowujących i wygłaszających takie rewelacje w ogóle zastanawia się nad tym, co przekazuje.. |
Cóż, ten co liczył państwa musiał być bardzo tolerancyjny i akceptować istnienie odrębnej państwowości wszędzie tam, gdzie ktoś chce ją uzyskać :P
Co do ilości to zapewne zsumowano widownię wszystkich meczów i jeśli ktoś oglądał 20 meczów, policzono go 20 razy. Podobnie dziwnie mówi się, że np. z londyńskiego metra korzysta dziennie kilkaset tysięcy osób na podstawie ilości przejść przez bramki (zawsze uważałem, że lepiej byłoby po prostu powiedzieć, że z londyńskiego metra w każdym dniu jego użytkownicy korzystają kilkaset tysięcy razy). Oglądałem tylko mecz Urugwaj - Francja, mogło być ciekawiej, ale na początek może być :) |
To z oglądalnością zrozumiałem tam samo (choć i do tak podanej wartości miałbym spore obiekcje), jednak sposób powiedzenia tego jednoznacznie sugerował ilość osób na świecie. Co do Państw.. No to chyba przykładowo licząc Polskę jako trzy (Kaszubów, Ślązaków i pozostałych - może coś jeszcze by się znalazło) i inne państwa podobnie uzyskalibyśmy pożądaną liczbę..
|
W czasie powodzi usłyszałem, że gdzieś przerwało wał i wylewa się osiemset ileś centymetrów sześciennych na sekundę, i że to straszne... :]
Prezenterzy telewizyjni mają ponadprzeciętną zdolność do wygadywania głupot... |
odnośnie dzisiejszych meczy, moje typy to:
Niemcy - Australia (1X2) 1 Serbia - Ghana (1X2) 2 Algieria - Słowenia (1X2) 2 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07. |