![]() |
Ta, chciałbyś. Modified FirmWare, program do edycji fw w paczkach *.pup umożliwiający własnoręczne naniesienie taki, a takich łatek. Oczywiście trochę pojęcia o tym trzeba mieć.
|
MFW - Multi Firmware ? Czyli mogę mieć OFW i CFW ? Na jednej konsoli ? W jaki sposób? Bo ja CFW potrzebuje tylko do programów/linuxa, a gry i tak kupuję oryginalne ;)
|
Other OS to już się nigdy nie doczekamy. Ucięli to bo było zbyt kosztowane. Także pozostają tylko łaty via MFW.
Myślę że przy dobrych wiatrach w styczniu już będziemy hulać na CFW 4.00+. Zakładając, że KaKaRoTowi nie wjadą na chatę... Bez backup managerów mogę żyć (przynajmniej dopóki napęd mam żywy :P). Ciekawy jestem czy Sony po 3.55 nie wprowadziło przymusu autentykacji programów jak każdą inną grę kupioną z PSS - inaczej nie rozumiem co ma z tym wspólnego potrzeba złamania NPDRM. Ale jeśli mam rację i jeśli chłopaki rozwiążą ten problem to sobie Sony ładnie bat na tyłek ukręciło. Do tej pory nikt nie musiał i nie miał specjalnie ochoty się tym zajmować, a teraz będzie wymóg by i to złamać. Za tym polecą zaraz wszystkie gry z PSS... |
Taaaa... dziś właśnie Soniak chciał mi się apdejtować do wersji 4.00 O.o ... oczywiście dodano dwie nowe opcje, które są wsparciem dla PS Vita... Ja czekam aż sony, dorzuci chociaż to alfabetyczne sortowanie tytułów o której Berion się tak pernamętnie dopomina :P Może lepsze wsparcie dla urządzeń bluetooth... albo przywróci Other OS... ale chyba się nie doczekam... ech...
|
No i wiemy jak ukształtują się ceny w Polsce. Sklep Ultima i Gram wyceniło konsolę na 999.00 zł i 1199,00 zł za wersję z 3G:
http://www.ultima.pl/playstation_vita_ngp/i10403/ http://www.ultima.pl/playstation_vita_3g_ngp/i10404/ http://www.gram.pl/sklep/psp/konsola...on-vita-wifi-2 http://www.gram.pl/sklep/psp/konsola...vita-wifi-3g-1 |
Cytat:
Także jak dla mnie to nic dziwnego. Dalej podtrzymuję to co napisałem w kolejnym po cytowanym przez Ciebie poście. ;) |
A wracając do głównego wątku, to wreszcie wiemy kiedy odbędzie się premiera PSVita.
Sprzedaż ruszy 22 lutego 2012. A przez limitowany czas będzie można zamówić preorder i otrzymać konsolę 15. Dziwię się tylko, że nie chcą tego sprzedać na gwiazdkę. Wkońcu żaden czas tak dobrze nie przynosi zysków jak święta. |
Moim zdaniem handheldy powinny być bardziej otwarte - pozwolić scenie robić chociażby gry 2D, bez akceleracji 3D. Na dodatek - PSP było duże, NGP to już przesada - to się nie mieści do kieszeni, gdzie tu przenośność? : /
Ale z drugiej strony smartfony bez fizycznych przycisków moim zdaniem nadają się głównie do gier każualowych ;) |
Cytat:
To co - dalej uważacie (niektórzy), że dotychczasowy model biznesowy (drogie konsole, drogie gry) ma jeszcze szansę w dobie masy gierek po kilkadziesiąt centów i konsole w kieszeni prawie każdego (smartfon)? |
Cytat:
Cytat:
|
No to tylko demko, w dodatku jakiegoś najnowszego 4 rdzeniowego modelu.
W dodatku klatkuje - zwłaszcza po wyłączeniu 2 rdzeni. Na oko graficznie poziom mniej więcej Dreamcasta, pomijając że ta konsola nie miała shaderów. Ta scena jest dość prosta, wszystko odbywa się na małej scenie na czarnym tle, a PowerVR nigdy nie liczy tego czego nie widać. DC miał SH4 200Mhz i PowerVR 100Mhz i 16+8MB RAM. Także bez rewelacji :P Większe wrażenie robi fizyka, DC by tego nie uciągnął, ale tu są aż cztery rdzenie i na pewno nie mają 200Mhz. |
Cytat:
Nvidia ***8222;Kal-El***8221; |
Wierzysz w to? Cenowo na poziomie PSV? Apple? ;)
|
Myśle że Apple miałoby szansę. Mają pieniądze :)
Podpisać kontrakty z EA, UbiSoft i paroma innymi - i sprzedaż konsoli gwarantowana. Technicznie i cenowo prawdopodobnie byłaby prawdopodobnie na poziomie PS-Vita. |
Marka, pytanie tylko czy na rynku jest miejsce na czwartego gracza, mając na uwadze fakt, że Apple wycenia zwykle swoje zabawki ponad zdrowy rozsądek (a jeśli tym razem nie, czy byłoby w stanie przyjąć tak duże straty na sprzęcie do którego się na starcie każdej platformy dopłaca), brało by kupę pieniędzy za licencje dla deweloperów, czy zapewniłoby przy tym przyjazne środowisko programistyczne i czy deweloperzy w ogóle byliby chętni wobec tego zaryzykować pisać na to gry. Czy zmutowany iOS by się przyjął? itd. itd.
Ja uważam że nie i budowa konsoli jest Apple wybitnie nie na rękę. Jeśli się okaże jednak, że chcą, niechaj sobie robią konsolę. Przecież to nie moje pieniądze i nie moje ryzyko. ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |