Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 06.05.2011, 14:44   #1666
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mac od przejścia na x86 to PC, okrojony, ale PC - Mactel.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.05.2011, 15:40   #1667
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Maki to PCty od zawsze. PC oznacza Personal Computer a nie komputer z Windowsem czy Linuksem na pokładzie...
Stary 06.05.2011, 16:24   #1668
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja za to z chęcią przyjąłbym jakiegoś laptopa z mocnym dwurdzeniowym procesorem ARM. Nie ważne czy na Windows czy na Mac OS X. ARM może być przyszłością i wyprzeć wysłużone x86
Stary 06.05.2011, 18:32   #1669
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail Podgląd Wiadomości
Mac od przejścia na x86 to PC, okrojony, ale PC - Mactel.
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Maki to PCty od zawsze. PC oznacza Personal Computer a nie komputer z Windowsem czy Linuksem na pokładzie...
Stad nawet nazwa komputerów Apple - Power PC
Cytat:
Napisany przez wikipedia
PowerPC ***8211; architektura mikroprocesorów typu RISC oraz nazwa handlowa mikroprocesorów zgodnych z tą architekturą.

Architektura mikroprocesora PowerPC została stworzona przez konsorcjum firm Apple-IBM-Motorola znane pod skrótem AIM. Z początku mikroprocesory tej architektury przeznaczone były na rynek komputerów osobistych, z czasem stały się często używanymi w zastosowaniach serwerowych, klastrowych oraz w systemach wbudowanych. Mikroprocesor stał się podstawą opublikowanych przez AIM specyfikacji platform referencyjnych PReP oraz CHRP. Popularność przyniósł mu wybór na CPU komputerów osobistych Macintosh produkowanych przez firmę Apple w latach 1994-2006.
Żeby nie było, ze to ja wymyśliłem, czy Apple robi PR
Wiki to niezależne, w sumie, źródło.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2011, 18:39   #1670
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Zdziwiłbyś się ...
Stary 06.05.2011, 19:34   #1671
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Stad nawet nazwa komputerów Apple - Power PC
Po co mi wklejasz definicje architektury Power PC? Jak to się ma do tego co napisałem?

PC(Personal Computer) to ogólnikowe określenie na każdy komputer osobisty. Można pod to podciągnąć komputery stacjonarne, laptopy, smartfony, netbooki czy nawet tablety. PC nie odnosi się do architektury ale do przeznaczenia sprzętu - Komputer Osobisty.
Cytat:
Żeby nie było, ze to ja wymyśliłem, czy Apple robi PR
Nie chcę Cię zmartwić ale wikipedia jest pełna merytorycznych bredni..

Cytat:
Napisany przez yossi
Moje wyśmiewanie się z Apple MA realne podstawy - jesli ktoś twierdzi, że na jego platformę ( jakakolwiek by nie była) nie ma wirusów, to jest tylko śmieszny.
Nie śmieszny a niedoinformowany oraz ślepy na wiedzę. Nie od dziś wiadomo, że każda platforma jest zagrożona.

@Patrix nawet takie porównania nie trafią do fanatyków. Jeżeli ktoś nie chce widzieć wad to ich nie zobaczy.
Stary 06.05.2011, 19:45   #1672
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Zdziwiłbyś się ...
Tak, jestem zdziwiony!
Tym, ze czytasz i nie rozumiesz!
Napisałem wyraźnie niezależne, nie oceniam merytorycznej treści Wiki.

@Andy - lojalnie uprzedzam.
Jeszcze raz nazwiesz mnie fanatykiem, lub wysuniesz podobną bzdurną, niczym nie uzasadnioną insynuacje pod moi adresem, wystąpię do administracji forum o zablokowanie Ci konta.
Albowiem wszystko ma swoje granice, moja cierpliwość też.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 06.05.2011, 19:54   #1673
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@andy formalnie masz rację oczywiście. Zwróć jedynie uwagę, że "maczek" odróżniał się przez wiele lat od wintel (x86 jako dominujący, standardem PC stał się ten od IBM) właśnie architekturami procesorów. Tyle i tylko tyle.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2011, 20:13   #1674
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Tak, jestem zdziwiony!
Tym, ze czytasz i nie rozumiesz!
Napisałem wyraźnie niezależne, nie oceniam merytorycznej treści Wiki.

@Andy - lojalnie uprzedzam.
Jeszcze raz nazwiesz mnie fanatykiem, lub wysuniesz podobną bzdurną, niczym nie uzasadnioną insynuacje pod moi adresem, wystąpię do administracji forum o zablokowanie Ci konta.
Zupełnie jak Sikorski, nie z tych Sikorskich.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2011, 20:17   #1675
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez pali
Ale jaki powód? Czy również stawiasz tezę o braku suwerenności?
Jeśli inne powody (powszechnie znane), to nie było pytania.
Jest wiele wpisów, które ma błędy merytoryczne. Niestety na dzisiaj nie jestem w stanie wypisać przykładów. Będę pamiętał o tym i zapiszę sobie jak jakieś hasło będzie niezbyt dobrze rozpisane.

Mimo błędów wikipedia to dalej świetne źródło informacji ;-)

Cytat:
Napisany przez yahol
Wielokrotnie w tym temacie pokazałem, że Ty i Maks zachowujecie się jak fanatycy firmy Apple.

Cytat:
Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) ***8211; postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
Cytat z wiki.
Stary 06.05.2011, 20:17   #1676
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Zupełnie jak Sikorski, nie z tych Sikorskich.
Masz coś do mnie - napis wprost!
Nie masz - nie zaczepiaj.

Tym razem @Andy musisz mi to udowodnić
Stary 06.05.2011, 20:23   #1677
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
Ty, Andy, ty fanatykiem jesteś...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2011, 20:25   #1678
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Masz coś do mnie - napis wprost!
Nie masz - nie zaczepiaj.

Mam coś do Ciebie: Lubię Cię z całym Apllem w tle.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2011, 20:26   #1679
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Wielokrotnie udowadniałem Ci to w tym temacie. Chcesz to znajdziesz.

Cytat:
Napisany przez BananaCoctail
@andy formalnie masz rację oczywiście. Zwróć jedynie uwagę, że "maczek" odróżniał się przez wiele lat od wintel (x86 jako dominujący, standardem PC stał się ten od IBM) właśnie architekturami procesorów. Tyle i tylko tyle.
Nie jest istotne, że Maki się odróżniały - to dalej były komputery osobiste.

Cytat:
Cytat:
Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów
. Ty, Andy, ty fanatykiem jesteś...
Moje komentarze obalają zdecydowaną większość argumentów fanatyków Apple. Czy to jest przejawem nietolerancji?
Co innego jest napisać "Jeżeli uważasz, że firma X produkuje najlepszy sprzęt na świecie to jesteś idiotą", a co innego skrytykować czyjś pogląd podając rzeczowe i merytoryczne argumenty.
Zresztą wielokrotnie pisałem, że nie mam nic przeciwko użytkownikom sprzętu firmy Apple. Zaczynam coś mieć dopiero kiedy taki osobnik zaczyna wygłaszać mijające się z prawdą opinie.

Ostatnio zmieniany przez andy : 06.05.2011 o godz. 20:37
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2011, 20:31   #1680
yahol
Głupi Yasio

Żeby nie było, ze nie mówiłem:
-prośba o ukaranie użytkownika @Andy, ostrzeżeniem, poszła na PW do Barteza.
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: