![]() |
Tak jeszcze obserwuje to forum i powoli, baaardzo powoli sie przyzwyczajam do nowej wersji, ale postarajcie sie dwie rzeczy zmienic jak najszybciej, aby po prostu nie obrzydzac przebywania tutaj: Pierwsza do ta niebieska czcionka pod Opera, a druga to nie wskazywanie w zaden sposob, na ktorej podstronie wielostronowych dyskusji sie jest. Chodzi mi o to, ze jezeli jestem na stronie drugiej z pieciu (jak w tej dyskusji), to pod Opera w zaden sposob tego nie widac. A zgadywac mi sie nie chce i jedyny sposob, zeby to sprawdzic, to otwierac wszystkie piec.
|
A jeszcze kilka slow napisze :)
Moje pierwsze wrazenie bylo takie, ze otworzylem jakas strone z forum i kiedy ja zobaczylem, zaczalem sie zastanawiac, co mi sie skopalo z przegladarka, ze forum tak dziwnie (niestety w negatywnym sensie) wyglada. Zaraz tez wszedlem do ustawien, zeby sprobowac zmienic to na to, co bylo wczesniej (czyli dla mnie na "normalnosc"). Niestety to mi sie nie udalo, ale w miedzyczasie znalazlem topic na temat zmian na forum, wiec juz dalej nie szukalem. Zmianom sie przyjrzalem, ale swojej opinii niestety nie zmienie. Nie podobaja mi sie te zmiany i gdyby byla ankieta, czy przywrocic poprzednia wersje, bez wahania napisalbym, ze tak. Nie wiem, po co zostaly wprowadzone. Piszecie, ze poprzednio bylo duzo bledow, ze strony uzytkownikow raczej nie mozna ich bylo zaobserwowac, wrecz przeciwnie - od dawna forum tak dobrze mi nie dzialalo. Ale w porzadku, Wasz wybor, my jako uzytkownicy mozemy go zaakceptowac, lub nie. Poki co mam nadzieje, ze wyeliminujecie bledy dotyczace roznych przegladarek. Zaciekawiony tym, co w jednym z postow napisal Sid, sprawdzilem, jak forum wyglada pod Explorerem i rzeczywiscie, prezentuje sie tam troche lepiej. Pod Opera jednak wyglada fatalnie i to nalezaloby jak najszybciej zmienic. O drugim dostepnym temacie juz nie wspomne, bo calkowicie zabija on odmiennosc naszego forum od tysiecy innych znajdujacych sie w Internecie. A mam nadzieje, ze tej indywidualnosci nikt nie chce tutaj zniszczyc. W kazdym razie zycze powodzenia przy dalszym wprowadzaniu zmian. Nie jestem zachwycony tym, ze sie pojawily, ale jesli juz sa, to mam nadzieje, ze w koncu sam bede mogl stwierdzic, ze sa to zmiany w dobrym kierunku. Na razie jest kiepsko, ale mam nadzieje, ze bedzie lepiej. |
Witam!
no pierwsze wrażenie szok! Coś ma w sobie teraz to forum, ale do poprawienia jest wiele, chociażby spolszczenie.
Najlepsze jest to, że prawie każdemu się nie podoba! :D To powinno dać komuś do myślenia... Największą zaletą jest to, że forum działa szybciej!! Czas pokaże, a styl sida był the best! |
ja bym jeszcze proponowal aby numer strony w dyskusji na ktorej aktualnie jestem byl bardziej wyrozniony [wieksza czcionka itp]
|
np. pare zmian kosmetycznych i translacyjnych by sie przydalo...
i dziwna sprawa ze w postach pod IE jest ladny czarny text, a pod Operą ten niebieski - ktorego w nowej wersji forum jest za duzo! Ogolnie wczoraj troche tu pobylem i sie powoli przyzwyczajam. @Misiek4: moze glupie, ale po co do tego jednego z lepszych for ladowales wersje beta, a nie poczekales na finalną? Rozumiem, ze wychodza aktualizacje, ale... |
Proponuje przeczytac ponownie pierwszego posta... Jeszcze raz napisze, ze wersja beta posiadala sporo POWAZNYCH bledow - (dociekliwych odsylam na strone www.vbulletin.com). Nowy styl byl zrobiony "na szybko" (tlumaczenie + styl zajelo ok. 24 godzin) posiada sporo bledow i dlatego prosimy o uwagi. Jeszcze raz przypomne, ze w forum NASTAPILY DUZE ZMIANY, KTORE UNIEMOZLIWILY UZYWANIE starych stylow. Teksty w stylu: "jest brzydko" etc niewiele wnosza, dlatego prosze o konstruktywne wypowiedzi. Aktualny styl zostanie zmieniony wg Waszych wskazowek - dlatego sa one mile widziane. W zwiazku z tym prosimy o cierpliwosc oraz o podpowiedzi i ew. wskazowki.
Pozdrawiam Misiek4 |
Eeeeee, nie mogę się przyzwyczaić - słabe to jest :(
A jeszcze coś, przyciemnijcie czcionkę z datą utworzenia posta/odpowiedzi (nad nickiem). Nie rozumiem kto wpadł na pomysł, żeby była ona biała. Kilka tonów mocniej poproszę ... |
Patrixs - thx za propozucja :) , ale mam chyba jedyna kablowke na swiecie, w ktorej nie puszczaja sygnalu ZADNEGO zakodowanego programu :( nie omieszkam sie zglosic, jakby cos sie w tej sprawie zmienilo - kiedys lapalem C+ z dachu :) ale przestali nadawac w ten sposob pare lat temu
|
Proponuje, ankiete z opcją wracamy do starej wersji lub nowa wersja nie zostaje i niech każdy się wypowie dlaczego wybrał daną opcję. :)
@nimal, mam parenascie nowych dekoderów do C+, jak chcesz tio napisz. Pozdro |
Ilość załączników: 1
wspomniany topic, widoczny post 9, zadnych rozjechan ;) napewno wsio macie poprawnie u siebie, czy ja mam jakos dziwnie i przez to jest u mnie inaczej ??? przegladara to ie aktualne
update: wiem ze czasem sa takie kwiatki - na mojej stronie firmowej mamy problem z menusami od momentu aktualizacji php na serwku (chyba - to jedyne co sie man nasuwa) - u jednych chodza, u innych czasem tak a czasem nie, nie ma zadnej reguly (przegladarka, system, kolejnosc klikania, ciastka, rodzaj srajtasmy w kiblu...), wsio wyglada na poprawne ze strony programowej, a mimo wsio cos nie dziala jak powinno - moze u Was ten sam manewr - czyli ch.. wie co :blee: komputry... |
Przyzwyczaiłem się do poprzedniego wyglądu i napewno minie sporo czasu zanim przywykne do nowego rozkładu opcji i ustawień oraz pozamienianej kolejności kolumn. Ale ponoć wszystkie zmiany są na lepsze, zobaczymy jak będzie z tą...
Pozdrawiam |
W tym topicu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=31534 od post nr 9 zaczynają się schody, jak na screenach. To nie jest przypadek jednostkowy, po odświeżeniu jak i po ponownym uruchomieniu przeglądarki sytuacja się nie zmienia (opera i ie).
System sprawny, ie działa na innych stronach dobrze, podobnie jak opera i mozilla |
ej, ja tam nie mam zadnych ozjechanych tabelek jak na zalaczonych screenach (uzywam ie tez dopakowanej wszystkimi poprawkami - czyli niby jak na screenie nr3)
|
Fakt na IE wygląda to lepiej (nie znaczy to że dobrze) ale i tak chciałbym stary styl. Wie ktoś w jakim celu były robione te zmiany??
EDIT/ Co do zdjęć Zbiega to u mnie na Operze 7.23 wszytko wygląda poprawnie i nie ma takiego czegoś jak na screenie. Podobnie zresztą jak w IE 6.0.2800.1106.xpsp1.020828-23318, Mozilli nie mam więc nie sprawdzałem. Wogóle ten styl to wg. mnie jakieś nieporozuminie, jakiś taki nijaki (czytaj brzydki), źle dopoasowany do przeglądarek, chcę stary styl!!!!!!! |
MAŁA ciekawostka, jak co gdzie i kiedy (wygląda).
Polecam oglądanie wszystkich linków po kolei. Przedstawiłem strony załadowane do końca. Nie psioczyć na jakość - miało być dla "wszystkich". Kazdy plik ma około 180kB. Opera 7.22: www.tvgawex.pl/~g10878/sid1.jpg MozillaPL 1.6: www.tvgawex.pl/~g10878/sid2.jpg IE6 ze wszystkimi możliwymi servicepackami (6.0.2800.1106.xpsp2.030422-1633): www.tvgawex.pl/~g10878/sid3.jpg Komentarze/opinie/spostrzeżenia mile widziane. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:05. |