![]() |
na i5 mam 2.9GB/s jeśli już jesteś tak pedantyczny ;)
|
ehhhh. Mój mobilny i7 x4 x8 wątków ma tylko 1.5GB/s...
Kod:
# Algorithm | Key | Encryption | Decryption |
Witam , często przenoszę dane między domem , a pracą , zwykle pendrive z danymi ,i teraz mam pytanie czy jak zaszyfruje tego pendriva to czy na komputerze w pracy na którym nie ma TC jest jakaś możliwość otworzenia go ?
|
Nie szyfruj więc całego pendrive'a tylko wgraj na niego szyfrowany kontener i program. TC jest portable'owy, ale żeby zamontować wolumin/kontener to chyba potrzebujesz praw administratora, więc jeśli nie masz takich praw to pogadaj z informatykami.
|
Cytat:
Nie ma. Ale możesz też nosić ze sobą TC w wersji portable i bez problemu wszędzie otworzysz. |
Cytat:
A w firmach nie lubią własnych rozwiązań ds. szyfrowania. Wszystko co wkładasz do kompa mają prawo sprawdzić pod kątem wycieku informacji i musisz podać hasło w swoim własnym interesie. Pragnę także nadmienić, że np w takiej firmie IBM nie możesz mieć włączonego prywatnego telefonu. W razie użycia mają prawo go przeszukać. I pyskuj lub nie ale takie zgody podpisujesz sam. @tresor82 Jeśli to są dane biznesowe dotyczące Twojej pracy, to skontaktuj się z helpdeskiem, że potrzebujesz zaszyfrowanego medium. Sami wszystko zrobią... i na legalu... bo będą mieli klucze/certyfikat prywatny etc. |
Zależy od firmy.
Raczej głupio. Rozumiem że ironizowałeś. Jestem wrogiem przejmowania obcych pojęć, zastępujących nasze rodzime. Po za tym nie zawsze w firmie IT jest ;) outsource'owe. |
Ilość załączników: 1
Helpdesk w korpo to normalna nazwa!
Dział zazwyczaj tworzą pracownicy danej korpo... outsourcowe to masz: Załącznik 67807 grafika bo nie chcemy tutaj seo ani headhunterów od tych nazw :szczerb: |
Cytat:
Cytat:
|
Wracają z offtopa...
tresor82 nie musisz nic dzielić, skopiuj TC portable na pena i stwórz kontener w postaci pliku też na penie... a samego pena miej w formacie NTFS. |
gorzej jak kontener usunie, przez przypadek.
|
Cytat:
|
Gorzej jak nazwie go np. książka.pdf i przez przypadek delete... xD
|
ok , na windows wydaje się proste , ale na MAC mam problem. Jak tam stwarzam plik i nie nadaje mu hasła to w truecrypt pyta o hasło ?
robiłem wg tego opisu : http://truecrypt.sourceforge.net/OtherPlatforms.html |
Ilość załączników: 1
Ten poradnik tyczy się zupełnie czego innego.
Uruchom TC i zrób tak: http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...c_kontener.png Po za tym nie używaj oficjalnej strony TC bo jakiś czas temu została skompromitowana. Poszukaj binarek w wersji 7.1a. Jeśli wgrałeś 7.2 to niewykluczone, że wgrałeś sobie backdoora. ;) Paczka DMG dla wersji OS X będzie: Kod:
CRC32: 77CF1A1E Jeśli w pracy też masz OS X to lepiej użyj FileVoult zamiast TC bo przynajmniej jest to rozwiązanie out of the box, a i tak jak zgubisz tego pendraka to czymkolwiek nie jest zaszyfrowany, złodziej się do tego nie dobierze (chyba, że hasłem będzie "mójpiesija82" ;]). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:38. |