![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Mając jednakże na uwadze: 1. brak problemów z dyskiem, 2. gwarancję do 2013, 3. niskie ceny HDD, 4. pozytywny long test SeaTools, 5. wypowiedzi na tym forum i na innych, poczekam z decyzją do lata 2012. :taktak: |
Tylko sie nie przejedz na tej decyzji.Jak nie trzymasz nic waznego to pol biedy.
|
Cytat:
A dlaczego tak uważasz ??? Przecież nie ma podstaw do robienia sobie nadziei na pozytywną decyzję o wymianie na naprawiany (lepiej czy gorzej) HDD. :> |
Moze i nie ma, a aresta masz u siebie w miescie czy musisz gdzies dojezdzac?
|
Cytat:
Ale 2 bad sektory z 36 dopuszczalnych (do zrelokowania) to taki wątpliwy motyw - ja na ich miejscu bym się obronił :taktak: |
A ja bym najpierw zapuscil MHDD (2xF4) a pozniej odpalil "Erase waits".
W ostatecznosci jest "Remap" ale zniszczy dane. |
Cytat:
|
Cytat:
i bronić się nie należy bo nie ma przed czym. Oni i tak to odeślą do Seagate, drogo ich to nie wychodzi pewnie cała paleta od razu idzie :haha: |
Cytat:
|
Kupując coś kupujesz produkt bez wad czy tak ?
A badsektor to wada produktu. Dla mnie proste. |
Cytat:
Producent dopuścił możliwość wystąpienia 36 badów i przewidział dla nich sektory zapasowe :) Mam rację czy nie ??? To w ramach szkolenia się przed dyskusją z serwisem aresta :P |
Cytat:
To jest tylko zapas dla SMART'a. Ja swoją 500GB oddałem jak miała 2 bady i 1 pending sector -przyjety. |
Cytat:
|
2,5 tyg (oddawalem do proline)
|
Cytat:
W tej opcji będę musiał kupić nowy HDD i wtedy ten co wróci mi z gwarancji będzie zbędny ;) Tak źle a tak niedobrze :rotfl: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |