Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

mehmet 10.03.2002 15:25

Nie,wystarczy dobra płytka cdr,najlepiej jakaś markowa np.TDK,VERBATIM itp. na tych najtanszych czasem są problemy niezle się spisują płytki Akoss to są moje doświadczenia.

jacoob 10.03.2002 21:31

Ja psx kopiuje programem nero (tryb 2,dao-raw oczywiscie,i "zapisz błędy takimi jakie są"na esperanzach i na platinium i tylko raz była uszkodzona płytka, była na nośniku jakaś plamka taka malutka >:) :)

Lachu 19.03.2002 23:47

PYTANIE DO WSZYSTKICH

Czy wie ktoś jak za pomocą nero można wykonać kompię bezpieczeństwa gry na PSX (zakładając że konsola jest nieprzerobiona)

jacoob 19.03.2002 23:51

niewykonasz takiej kopii żadnym programem napisałem ci dlaczego.

Pozdrowienia

Taz40 19.03.2002 23:52

Nie ma takiej możliwości konsola ci nie będzie czytać palonych płyt (chyba że masz tłoczkarnie)

jacoob 19.03.2002 23:53

a jezeli boisz się o gwarancję to są punkty które przerabiają i dają własną gwarancję.

Pozdrowienia

Lachu 20.03.2002 00:06

TO KTOŚ TU NIEMA RACJI

Na stronce jest zamieszczone takie stwierdzenie
Librypt jest zabezpieczeniem podobnym w zasadzie działania do SecuRom. Różnicą jest wykorzystanie 16–bitowego klucza, który znajduje się w subkanale. W subkanale są umieszczane dodatkowe dane gdzie konsola PSX (nieprzerobiona) weryfikuje płytę CD. Weryfikacja płyty CD trwa bardzo krótko, ponieważ konsola Sony PlayStation sprawdza tylko wybrane sektory, które są zapisane w bootblocku płyty z grą dla tej konsoli. Aby prawidłowo wykonać kopie bezpieczeństwa takiej gry należy posiadać nagrywarkę w pełni obsługującą zapis subkanału 96 bajtowego i posiadać CDROM mogący odczytać ten subkanał. Najlepszymi urządzeniami do tego celu są napędy Plextora i Toshiby (odczyt), oraz nagrywarki obsługujące zapis 96-bajtowego subkanału. Przerobiona konsola PSX nie jest w stanie odczytać żadnego subkanału ponieważ chip wbudowany do konsoli PSX uniemożliwia odczytanie subkanału zwracając same zera programowi weryfikującemu. Dzięki temu program weryfikujący "myśli", że napęd nie jest w stanie odczytać prawidłowo subkanału i kontynuuje uruchamianie gry.

Przykłady zabezpieczonych gier: prawie każda gra na Sony Playstation

Wykrycie Zabezpieczenia: Clony XXL

jacoob 20.03.2002 00:16

my opieramy się na własnych doświadczniach, po przerobieniu konsoli będzie czytać i oryginały i kopie ,takie są fakty,jak chcesz to eksperymentuj ale psx czyta tylko cdr a cdrw nie czyta

pozdrowienia

Pablo 20.03.2002 20:12

Wiesz radze ci przerobic to cholerstwo. Jak moja byla na gwarancji to tez sie zastanawialem, ale oplaca sie. Od czasu przerobki, konsola nawet nie zaprotestowala raz. A moja ma juz ze 4 lata.
A nawet jakby, to i tak kasa sie zwrocila 100-krotnie.
Wszystko chodzi bez zarzutu.
Popytaj znajomych, co by ci polecili kogos zaufanego....teraz to robia takie cuda, ze bedzie czytac i oryginalne i kopiowane plytki.

Pozdrawiam,

kryjos 19.04.2002 10:59

Nagrywanie PlayStation 1

Naprawdę jestem tu nowy i proszę o pomoc.
Posiadam nagrywarkę LiteOn LTR-24102B
i nie wiem jak i czym kopiować gry na PlayStation1

Dzięki za pomoc i wyrozumiałośc.
kryjos

&y 19.04.2002 11:21

Proponuje zajrzec tutaj - na pewno znajdziesz co trzeba...
A w przyszlosci uzyj opcji 'szukaj' ;)

jaro 28.04.2002 01:40

PYTANKO - Jak nagrać CD z grą na PLAYSTATION ??? - Help !

Pytanie zapewne lamerskie, lecz prosę Was o pomoc gdyż jestem nowicjuszem w wypalaniu CD.
> Czy mogę i w jaki sposób zgrać grę używaną na kompie tak aby użyć ją na Playstation? (używam Nero)
> Czy np. jak skopiuję z jednego napędu na drugi to czy zapis będzie poprawny?

Proszę o pomoc z co z góry dziękuję i pozdrawiam >>> J@ro

cz 28.04.2002 03:52

za pomoca CloneCD powinno ci sie udac ;)

dragal 28.04.2002 21:42

wlacz clonyxxl , on wykryje zabezpieczenie -najczesciej libcrypt, a wtedy clonecd z ustawieniami propnowanymi przez clonyxxl i po klopocie

mirst 29.04.2002 14:03

Pytanko - czy kolor płyty ma tu jakieś znaczenie ?
wyczytałem że powinna być czarna ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58.