![]() |
podczas zapisu czy odczytu to ci wyskakuje ? i jak masz klona ustawionego
pozdro |
A mozna.
Najlepiej Clonem. Jak bys chcial wiecej informacji to proponuje zebys wpisal w search psx i znajdziesz mnostwo informacji na ten temat |
Playstation
Muszę zrobić kopię zapasową gry.
Mam nowe PS i nie mogę sobie z tym poradzić. Po nagraniu.płyta działa u kolegi bez problemów, u mnie nie. Proszę o pomoc |
przerób sobie konsole
|
jak poprawnie skopiować psx game na cd
nagrałem jedna gre psx-ową na cd i pod windowsem była widziana i nawet szła na emulatorze ,ale niestety na konsoli nie działała i czy wazna jest wtedy prędkość nagrywania no w ogóle czy ktoś by mi krótkiej instrukcji udzielił na ten temat.....pozatym nagrałem tez gre psx copy cd spod pliku bin w nero -niby nagrało ale potem pokazało ze niema nic na cd-ku napęd cd zasymulowałem "daemonem"
|
Cytat:
no wiec od poczatku. gry z psx'a nagrywaj tylko cloneCD(ja wiem ze cdr-win jest cool ale clone rulez). To jest wazne! opcje sa standardowe - czytasz subchanele z data i audio tracks, a potem dajesz przy nagrywanieu "don't repair subchannel data" czy cos takiego. sprawdz najpierw czy twoja nagrywarka jest kompatybilna z clonecd. nie wszystkie gry pojda na konsoli(niektore wykrywaja "tloka" i nie pojda jesli znajda) - nie sugeruj sie emu, ani odczytem na pc. czemu clone cd ktos spyta? cdr-win ma nie do konca wyjasniona sprawe z kopiowaniem subchaneli(jak ktos skopiowal nim ff8 to pewnie wie o co chodzi:-). poza tym jednak clone jest kompatybilny z wieksza iloscia nagrywarek i jest wersja testowa na 21 dni( mozna rewaluowac :-) i pamietaj mozesz kopiowac tylko te gry ktore sam posiadasz(oryginaly)! i mozesz posiadac tylko jedna kopie naraz! jesli sprzedasz orginal to niszczysz backup! to tyle w kwestii legalnosci ;-) wszystko poza to na wlasne ryzyko:) pozdrawiam Batou |
Jak kopiowac plyty na PSX
Mam pytanie - mianowicie jakim programem kopiowac plyty na psx. Słyszałem że CloneCD sobie z tym radzi ale nie wiem jakie opcje poustawiac. Z góry dzięki
|
Sciagnij ClonyXXL (programik do sprawdzania zabezpieczen na plytkach) lub ktoras z baz danych (patrz strony o CloneCd na CDRinfo). To chyba wszystko co Ci bedzie potrzebne.
|
A nie można np PSXCopy?
|
Mozna, polecam osobiscie CDRWin'a oraz patche /crackery/ z megagames.com /gamecopyworld chyba - nie wiem dokładnie ale link jest tam na 100%/ które pozwalaja złamać obraz płytki zrobiony CDRWinem. Po co? Ano po to że ci paskudni amerykanie robia taki przewał ze gierka w pewnym momencie np. przy wejsciu do 3-go levelu sprawdza czy masz mod-chipa/przerobiona konsole/!!! Jesli wykryje chip - *** łosia, gra wiesza sie lub po prostu sie wyłącza!!! Tak jest np z medievilem i dino crisis. Ale uwaga jesli tniesz ruskije oryginały praktycznie 99% mz nich jest juz złamanych i nie trzeba tego robić powtórnie....
|
Poczytaj ten post:
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=4350&P=2&SID= 4458#ID120 Tytuł brzmiał: "Jak się przegrywa płyty Playstation" (gdyby link nie działał). Pozdro. |
Problem & PSX
Mam duży problem z robieniem kopi zapasowych płyt na PSX . A mianowicie niewiem który program jest najlepszy;m.in. można ściągnąć "psx copy 6.2" ale za każdym razem gdy go próbuję uruchomić - występuje błąd programu.
Zwracam się do was abyście pomogli wybrać najlepszy program z tym związanym. A przy okazji podali mi parę małych wskazówek jak zrobić idealną kopię. |
PSXCopy polecam!!!!
http://www.mete.hg.pl/PSX.exe |
jak nagrać płyty na PLAYSTATION
chcialbym się dowiedzieć jak mam nagrać płyty na PLAYSTATION, jaki jest najlepszy program i jak to się robi?
|
Zakładka "search"
Cze. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18. |