![]() |
kopia płyt Sony PlayStation
1. Jakim programem (+szczegółowe ustawienia) skopiować płytę Sony PlayStation
2. Ominąć zabezpieczenia typu copy protection |
Temat ten pojawia się co jakiś czas na forum. Poszukaj w starszych postach.
|
ja schrzanilem 6 plyt ,ale udalo sie na nero po zaznaczeniu trybu RAW i nienaprawiaj bledow,a ja za nic niemoglem nagrac w clonecd a wszyscy twierdzili ze mozna (moja nagry-liteon 121032b).jak sie nie uda prubuj ruznych programow i poszperaj w starych postach tam jest duzo dobrych rad doswiadczonych palaczy.
pozdrawiam |
Zmień bios na 05!, zainstaluj najnowszą wersję CLONECD i gotowe! powinno działać
|
psx
Jak nagrac plytke na psx juz graną na twardziele. Mam plik .img lub .bin i co dalej.
|
jezeli poprawnie rozpoznales zabezpieczenie plyty, dales odpowiednie ustawienia w clonie, zrobiles obraz pliku...
to teraz wystarczy tylko nagrac i powinno byc po wszystkim |
czy instalował może ktoś PSXCOPY na WIN ME ?
u mnie nie chce chodzić (na WIN 98 SE chodziło bez zarzutu) |
jak wszyscy to wszyscy ja tez dodam tylko clon + clony - niekoniecznie XL + CDRW
i cos tam cos tam i idzie nawet na Yamaha 4x4x4 i po co tyle pisania |
Cytat:
TYLE ŻE NIE KAŻDY MA NAGRYWARE Z DAO-RAW ! |
Niezle rozmiary osiagnal moj post :)
Moze po takim dlugim czasie od daty powstania odp mi czy jest mozliwosc nagywania plyt na playa nagrywarka bez DAO - RAW ( LG ) ??? Bylbym wdzieczny! Pozdrawiam! |
istnieje taka możliwość (psxcopy)
|
(ciach)
Co do stawiania PSX'a do góry nogami - nie gniewaj się, ale znowu miałem ubaw. Nie wydaje ci się, że to chodzi o mechanizm ? Uważasz że promień lasera się starzeje ? Znowu zaczynasz wydziwiać. Przecież laser to nie igła w adapterze :) (i znowu ciach) Co do mechaniki- to sie zgadzam, po paru latach potrafi sie zrypac. Natomiast jesli chodzi o laser- to palnales pieknego kwiatka. A i owszem, laser sie wypala. A wlasciwie dioda laserowa, a jeszcze dokladniej- dyfunduja atomy miedzy warstwami i sprawnosc sie obniza. To tyle, a pleya przez dlugi czas posiadalem, wiec kwestie jakosc nagranej plytki- do mozliwosci odczytu (skaczace filmy, tnaca muza) przetestowalem osobiscie. Zdroofko |
tomb raider 1 , 2 psx
JAK SKOPIOWAĆ TR BEZ BŁĘDU.
NAGRYWAR TEAC - PROGRA UŻYWANY NERO - PO SKOPIOWANI I ODPALENI NA PSX - SIE TR 1 WIESZA SIĘ PO WEJŚCIU DO NENU , TR2 PO ODPALENIU PRAWIE OD RAZU SIĘ WIESZA. PYTAŁEM O TO KUMPLI ALE TEŻ MAJĄ Z TYM KŁOPOT. |
masz najprawdopodobniej zwalone źródło, bo tr1 i 2 zgrywają się bez błędów
|
Spróbuj przepalić płytki Clonecd powinno działać
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:59. |