Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

Kasprzak 26.06.2002 20:03

Clone zrzucił obraz poprawnie na moim LG przy ustawionym odczycie danych na subkanalach. Co dalej??? a tak nawiasem dzieki was za te i przyszle porady!! :)
Prosze odpiszcie! ! ! !

aha jeszcze zapomnialem dodac ze znowu nagrywanie zostalo przerwane tymsamym bledem co na poczatku

ZiP 26.06.2002 22:15

Czyli wyszło na to, że CD-ROM poprawnie odczytuje subkanały, ale nagrywarka ich nie umie zapisać.

Kasprzak 26.06.2002 22:18

Dzięki!!! Czyli nie ma szansy skopiować tej płyty??? aha a jak na innej nagrywarce wypale poprawnie to zadziala??? i jeszcze mam pytanie bo na rynku pojawily sie czarne jak oryginalne PSX puste plyty cd. Czy jak poprawnie przegram to ruszy na PSX nie przerobionym??? Prosze jeszcze odpowiedzcie na te pytanka!!!

DZIENX!

ZiP 26.06.2002 22:31

Jeśli konsola jest przerobiona, to zadziałają kopie nagrane na innej nagrywarce.
Czarne płyty - mam takich 10 sztuk, Esperanza po 2.10 zł (drogo, bez pudełek!), zakupiłem je z myślą o bezpiecznym przechowywaniu danych, a przekonałem się, że poza ceną, to niczym się nie różnią od tych płyt za 80 groszy. Jeśli taką płytę poprawnie przegrasz, to zadziała na przerobionym PSX, ale na swoim sprzęcie nie nagrasz dobrej kopii PSX, choćby płyta była bezbarwna.

Kasprzak 27.06.2002 11:23

no wiem na moim nie ale np. u kumpla ktory przegrywa PSX CD to czarna poprawnie nagrana ruszy na NIE PRZEROBIONYM PSX???

mav 01.07.2002 11:21

archiwum na CD

na jakich plytach najlepiej nagrywac prace w firmie (archiwum), zeby nie bylo klopotow ze nagrana plyta juz za pierwszym razem sie nie czyta...

do kopiowania plyt konsolowych psx najlepiej uzywac CLONE CD ?
skad moge sciagnac ten program z jakims crakiem ?

za odp z gory dziekuje

impio 01.07.2002 11:25

Nagrywanie gierek z PSX'a

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak przegrywać gierki z PSX'a aby chodziły na konsoli??

Druss 01.07.2002 11:34

Odapalsz program do nagrywania, wkladasz plytke psx do napedu, robisz obraz, wkladasz czysta, wypalasz i masz juz skopiowane, nie wiem w czym masz problem .8)

impio 01.07.2002 11:55

Druss tak robilem skopiowalem clonem GTA2 na PSX (chodzi na konsoli) a na nastepny dzien ISS PRO EVOLUTION2 i juz nie chodzilo!!!!!8)

Druss 01.07.2002 12:27

Mozliwe ze za szybko nagrales ta plyte albo krazek sie konsoli nie podoba, pamietam ze na niektorych przerobkach nie chodzily wszystkie cd, verbatimy metal azo niebieskie chodzily na wszystkich. Sproboj clonem skopiowac jeszcze raz jezeli to nie to o czym mowilem wyzej.

impio 01.07.2002 12:31

A jaką predkośc polecasz ogólnie do nagrywania gierek z PSX(a z tym obrazem to rowniez clonem polecasz??)

Druss 01.07.2002 13:10

Polecam maximum x8 dla PSx, zalezy jaka masz przerobke, jak jakas najtansza to nawet x4 nagrywaj ale na odpowiednich nosnikach najlepiej Verbatim. Oczywiscie obraz w Clonie.

ThanatoS 01.07.2002 13:16

Re: archiwum na CD

Cytat:

mav napisa***322;(a)
na jakich plytach najlepiej nagrywac prace w firmie (archiwum), zeby nie bylo klopotow ze nagrana plyta juz za pierwszym razem sie nie czyta...

do kopiowania plyt konsolowych psx najlepiej uzywac CLONE CD ?
skad moge sciagnac ten program z jakims crakiem ?

za odp z gory dziekuje

archiwum najlepiej zapisywać na płytkach CD-RW, choć streamer byłby lepszy.

Co do drugiego pytania to nawet nie sprawdzałem. A sam program jest w dziale Download CDRinfo.pl
Trzecie pytanko: jest taka wyszukiwarka http://astalavista.box.sk/

impio 01.07.2002 20:34

czy to ma byc ten obraz :"odczyt cd i zapis jako plik z obrazem plyty " a moga byc zwykle biale plytki??

Druss 01.07.2002 20:45

No moga byc ale to wszystko zalezy od tego jaka przerobke ci wmontowali w konsole, niektore takie jak ja mialem czytaly wszytskie kolory a niektore lykaly tylko niebieskie i zielone. A w clonie wystarczy przycisnac takie dwie plytki gdzie zrzuci ci na dysk i potem poprosi o wlozenie czystej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:37.