Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

ZiP 21.07.2002 20:39

Prędkość nie ma tu znaczenia. Akoss'y to gówniane płyty chodnikowe - gdy zapisujesz na nich z prędkością powyżej 12x, to zachowują się jakby były już zabezpieczone((, trudno jest je odczytać i żaden CloneCD nie pomoże. Jeśli będziesz używać lepszych płyt (niekoniecznie Verbatim, ale chociaż Esperanza), to nie powinno być problemów.

banshee 12.10.2002 21:08

Sposób na Libcrypt

Czy ktoś zna sposób na wykonanie idealnej kopii płytki zabezpieczonej LibCrypt'em? (np. takie wykonanie kopii gry na PlayStation, aby nie było wymagane używanie żadnej przystawki typu Action Replay czy modchipów) Jeśli nie jest to możliwe, to dlaczego?

krzpac 13.10.2002 14:09

uzyj CloneCD

zaznacz opcje:
Read SubChannel Data from Data Tracks
Read SubChannel Data from Audio Tracks
================================
Don't Repair SubChannel Data

diz_2k2 13.10.2002 17:19

gier z psx/ps2 nie da sie przegrac w ten sposob zeby dzialaly bez przerobki konsoli. nie wiem czy to 'zasluga' samego zabezpieczenia LibCrypt czy jakis dodatkowy patent sony ale wiem ze nie jest to mozliwe

-Sid-The-Rat=> 13.10.2002 17:22

tak bo PS'y czytaja ATIP i zadna plyta CDR czy CDRW nie oszuka konsoli...

stachu99 26.10.2002 15:43

PSX i scieszki<4s w clonecd

Witam !!

Pisze do Was gdyz mam maly problem ze skopiowaniem plytki w programie 'CloneCD'. A dokladniej to chodzi o plytke dla playstation.
Mam Nagrywarke firmy LG HL -DT -ST CD-RW GCE 8320B (32x/10x/40x)
Pierwsze co robie to sprawdzam czy plytka jest zabezpieczona. Robie to programem 'ClonyXXL v.2.0.0.6'. W tym wypadku wychodzi, ze jest to plytka PSX. Z 'ClonyXXL' uruchamiam 'CloneCD 4.0.1.10'. Nastepnie kopiuje plytke na dysk twardy z ustawieniami z 'ClonyXXL' tworząc takze cue-sheet. Nastepnie nagrywam cd z pliku z ustawieniami z 'ClonyXXL'. Niestety wyskakuje mi plansza (patrz nizej).
-------------------------------------------------------------
Wyslanie skryptu cue sheet do nagrywarki nie powiodlo sie !
Spowodowane to moze byc przez:
1. nagrywarka nie obsluguje zapisu w trybie SAO-RAW
2. nagrywarka odrzuca niestandardowy format deskryptora nosnika (CD-Layout)

Jeżeli twoja nagrywarka jest kompatybilna z DAO-RAW, powinienes wlasnie uzywac tego trybu zapisu

Mozliwe przyczyny odrzucenia CD-Layout:
1. scieszki sa krotsze niz 4s.
2. zbyt duze odstepy miedzy scieszkami (pre-gaps
3. zmienia sie tryb danych w pre-gap (cd-enchanced)
4. LeadOut rozpoczyna sie przed zakonczenieniem ostaniej scieszki
------------------------------------------------------------------

Moge tylko dodac, ze w "clonyXXL' procz ukazania sie informacji o PSX ukazalo sie takze, ze na plytce sa sciezki krotsze niz 4 sekundy.
Problem w tym, ze udalo mi sie raz przegrac ta plytke bez problemu ale za kazdym nastepnym razem wyskakuje plansza ukazana wyzej. Czy jest jakas mozliwosc nagrania takiej plytki ?

I jeszcze jedno pytanko.
Czy w nagrywarce LG HL -DT -ST CD-RW GCE 8320B (32x/10x/40x) da sie zmnieszyc pretkosc nagrywania ponizej x8 cdr. Wedlug producenta x8 jest najmniejsza pretkoscia z jaka mozna nagrywac plytki cdr. Chodzi mi o nagrywanie cd audio bo jak wiadomo czym pretkosc jest nizsza tym lepiej. Zwlaszcza ze ja mam troche stara wieze w pokoju i nie bardzo daje sobie rade z plytkami nagranymi przy pretkosci x8

Weron 26.10.2002 15:49

Nie wiem co tam nagrzebales ale chyba probujesz wczytac cue.Wczytaj plik ccd a nie cue.Poza tym nie musisz robic cue.To tylko taki dodatek.Jak bys chcial nagrac innym progsem.
Co do predkosci to nie nagrasz mniej niz x8.
I wybieraj od razu kopiowanie plyty tylko odznacz on the fly.

stachu99 27.10.2002 16:11

Nic nie nagrzebalem i wybieram dobry plik zreszta w clonecd nie idzie oliku cue wybrac.
A co do kopiowania w locie to nie da rady ta plytke zgrac bo samo zgrywanie do pliku trwa 40 min.

Weron 27.10.2002 17:08

Jezeli jest to standardowe zabezpieczenie psx.
To odpal clony on znajdzie zabezpieczenie i od razu ustawi odpowiednie opcje.Nastepnie przycisk uruchom clonecd.
I program ci to skopiuje.( nie tworz zadnego cue)
Kopiowalem troche takich i plyt i nigdy nie mialem zadnego problemu
nawet na starej nagrywarce lg 8080b.
Sprobuj jeszcze raz tak zrobic.

stachu99 27.10.2002 18:09

Probowalem i nic.
Nawet zainstalowalem starsza wersje clonacd i tam juz to nie wyskakiwalo ale za to po nagraniu plytki plytka nie chodzial. Z opcjami psx mialem ustawione

Weron 27.10.2002 18:58

To sprobuj innym programem.Alcohol,Blindwrite.
Byc moze ta plyta zostala jeszcze zabezpieczona jakims programem.
W takim wypadku moze byc ciezko.A co to za plyta?
Jaki jest jej tytul?

jacoob 28.10.2002 00:33

A może : NERO tryb 2 raw, "zapisz błędy takimi jakie są" DAO
u mnie nawet stary RICOH x8 bezproblemowo łyka PSX ,tworzenie obrazu na nagrywarce oczywiście .(aczkolwiek jest kilka takich płytek PSX których czas tworzenia obrazu spowodował objawy braku cierpliwości z mojej strony ,ponad 1 godz.)

stachu99 31.10.2002 18:33

Witam!!

Co do nazwy to jest to plytka startowa aby playstatin łapał kopie orginałów. A samo zgrywanie tej plytki to jakies 45 min.

Dzięki za pomoc. Narazie dam se z tym spokuj ale jak bede mial troche czasu i checi to sprawdze jeszcze raz w innym programie.

stachu99@interia.pl

Weron 31.10.2002 18:51

Cytat:

stachu99 napisa***322;(a)
Witam!!

Co do nazwy to jest to plytka startowa aby playstatin łapał kopie orginałów. A samo zgrywanie tej plytki to jakies 45 min.

Dzięki za pomoc. Narazie dam se z tym spokuj ale jak bede mial troche czasu i checi to sprawdze jeszcze raz w innym programie.

stachu99@interia.pl

Bardzo ciezko to skopiowac.
Hehe.
Jak do tej pory to tylko tej plyty nie udalo mi sie nagrac.Ale wynikalo to z braku odpowiedniego sprzetu.
Teraz mam lepsza nagrywarke tylko juz nie mam dostepu do tej plyty wiec nie moge sprawdzic :(
Musisz miec bardzo dobry naped, ktory umozliwi poprawne zczytanie tej plyty.A takich jest malo.Najlepiej probowac na cd-romie teaca lub plextora.

Lukasz_Mk2 01.11.2002 23:14

Jak przegrać CD PSX???

Mam nagrywarke LiteOn i mam pytanie jak przegrywa sie CD z konsoli playstation?? Czy muszse miec jakieś emulatory PSX czy jakeis specjalne programy do przegrywania (CD które chce przegrac to juz kopie CD - nie sa czarne od spodu tylko zwykłe CDR)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:40.