![]() |
nagrywaj clonem lub nero, najlepiej na princo możesz na verbatimach ale są zbyt drogie prędkość x12 musi działać
|
Jeszcze raz PSX
Z tego co się orientuję, to przeróbka PSX`a ma za zadanie umożliwienie konsoli uruchamianie gier z nieorginalnych płyt (bodajże pomimo błędu w odczycie subkanału gra jest wczytywana nadal).
I w związku z tym pytanie: czy nieprzerobiona konsola odczyta kopię wykonaną z uwzględnieniem danych subkanałowych? |
Nie chodzi tu wcale o subkanały.
Nieprzerobiona konsola nie odczyta skopiowanej w ten sposób płyty. |
Podobno płytki kopiowane CDRWIN chodzą spox na PSX. A najlepiej to spr. je jeszcze przed nagraniem clonexl 8)
|
zabezpieczenia na psx
czy ma sens ustawianie opcji kopiowania zabezpieczen przy kopiowaniu plyty z pirata na psx? tzn. czy istnieje taka mozliwosc aby pirat postanowil zabezpieczyc swoja plyte?(na psx)
|
Wydaje mi się, że wszystkie płyty PSX są zabezpieczone PSX LibCrypt czy jakoś tak. Wystarczy do przegrania zastosować clonecd z opcjami odczytu subkanałów. A przy nagrywaniu należy ustawić aby program nie naprawiał danych subkanałowych.
|
PSX i Libcrypt
Narodziło się pytanie. Jeżeli zrobię obraz plyty(oryginalnej) PSX zabezpieczonej Libcrypt'em programem WINISO i nagram na CDR to czy przerobiona konsola będzie ją czytać?
|
Nie.
|
RE
No tak nie wiem, bo w info CDRINFO jest napisane, iż chip blokuje subkanał, wypełnia go zerami i jest ok, to w koncu jak to jest.
|
Nie zauwazylem, ze chodzi ci o pirata.
A czy winiso w ogole zrobi ci obraz? Probowales? Co prawda nie probowalem czegos takiego ale nawet jak kopiujesz i nie bedzie to 1:1 to i tak musisz w clonie zaznaczyc odczyt subkanalow. A winiso tego nie umozliwia.Poza tym czym chcesz to nagrac jak bedziesz miec iso? Gdzie zaznaczysz nie naprawiaj danych subkanalowych? |
re
Zgodnie z tym co zostało napisane w FAQ cdrinfo zeby odczytac na przerobionej konsolce pirata wystarczy zrobic obraz ISO (np. WinISO) plyty oryginalnej i nagrac to np. Nero Burning ROM . Poza tym, jezeli chodzi o pytanie w zwiazku z robieniem obrazu przez WinISO to informuje ze sie da.
|
Skoro winiso zrobisz obraz to powinno wyjsc.
Tylko nie wiem po co tyle zachodu? Pozdro |
nagrywanie na psx
chcialem spytac z jaka predkoscia najlepiej nagrywac plyty na psx. pytam o to dlatego ze nagrywalem kumplowi gre Resident Evil na plycie Akkosa z predkoscia x4 i gra dziala ale filmiki sie tna. jesli predkosc jest OK to czemu sie tak dzieje? wina lasera? (plej ma ponad 3 lata)
|
psx jaki typ 1 czy 2 ?
jak 1 i masz ide to najlepiej razy jeden, jak masz scsii to max szybkoscia jak 2 to nie wiem nie nagrywalem jeszcze :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:09. |