![]() |
Kopiowanie
Nigdy nie spotkałem się żeby ktoś kopiował płytkę na PSX-a 48 godzin !!!
Co to za bzdury ??? Maksymalny czas z jakim się spotkałem to jakieś 30 do 40 minut. Nie jest to kwesti azabezpieczeń tylko czytnika. Praktycznie każda nagrywara tnie PSX-a bez problemów podobnie zachowują się napędy DVD krótko mówiąc chodzi tu o korekcję błędów. To chyba tyle mam do powiedzenia na ten temat. See You !!! :3msie: |
Kopiowanie płyt PSX
Witam,
Czy do kopiowania płyt na PSX'a potrzebny jest jakiś specjalny program, czy da radę pociągnąć to NERO. Dzięki za informacje i pozdrawiam. |
Lepiej nadaję się CloneCD lub Alcohol 120% ,,, ;)
|
Cytat:
Dzięki. Próbowałem Alcohol 120%, ale coś nie szło za specjalnie. Płytka, owszem się nagrała, ale PSX nie wczytał. Może ktoś miał podobny problem, to proszę o pomoc. Dzięki i pozdrawiam. |
Cytat:
napisz dokładnie jak ją nagrałeś ...? |
Ja mysle ze plytki z psx to tak samo jak plytki z ps2. Ja to nagrywam ( najczesciej obraz bin + cue ) przy p-omocy ALcohola i ustawiam tylko profil " PlayStation2 " i po sprawie. Jak dotad wszystkie dzialaja;)
|
Zawsze Cdrwin'em się dobrze kopiowało, przy właczonym odczycie i zapisie w trybie RAW oraz zaznaczonym przy odczycie MCN/ISRC.
|
Cytat:
:cisza: Bez chipa w konsoli żadna kopia ci nie pójdzie!!!!! || || 8) . |
Nie ma to jak "fahowy komentasz" :D
|
Po zassaniu profili (patrz gorna czesc ekranu) ustaw na Playstation w Cloniku. Powinno pomoc.
|
[QUOTE]baski napisa***322;(a)
[B]:cisza: Bez chipa w konsoli żadna kopia ci nie pójdzie!!!!! Konsolka oczywiście jest przerobiona. Błąd robię gdzieś przy nagrywaniu. Pozdrawiam. |
[QUOTE]Ernest napisa***322;(a)
[B] Cytat:
8) 8) 8) . |
[QUOTE]Ernest napisa***322;(a)
[B] Cytat:
|
Przy ustawianiu porofili w Clone Cd wyłącz opcje rehgeneracji sektorów z dnaymi. Ja przy robirniu kopii zapasowej Final Fantasy VIII na PSX skopałem chyba z 5 płytek zanim doszedłem, że ta opcja wszystko rozwala. Jak ją wyłączyłem płytki chodziły na konsoli bez zarzutu.
Pozdr. |
PSX
Jezeli nie masz profili do clona, zaznacz odczyt subkanalow i wsio. Na nero tez przechodzi.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:16. |