Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

Inferno 27.02.2003 20:06

CZy udało się komuś skopiować gre z PSX 1:1 ???

Jeśli tak to proszę o informacje które mogłyby mi pomóc .

Z góry wielkie dzięki .

Zigbo8 28.02.2003 08:54

witam!!
też się nad tym zastanawiam czy można skopiować cdka na psx
i żeby gra działała bez chipa
swoja drogą na forum cdrinfo swojego czasu ktoś pisał o tym problemie i chwalił się ż e mu się udało ...

para 28.02.2003 10:50

Ja skopiowałem kilka gier bez problemu za pomocą CloneCD (PS1).
Ale znajomy miał przerobioną konsolę. Bez przeróbki konsoli nie będą chodzić.

Pozdrawiam

para 28.02.2003 10:52

Jak konsola sprawdza ATIP płyty to przerobienie obrazu i tak by nic nie dało.

romo20 03.03.2003 17:40

pomocy

Witam ,mam duzy problem.Z netu sciagnalem obraz gry metal slug na psx'a.Obraz ma rozszerzenie *.iso .Gre laduje na wirtualny naped clon cd i sprawdzam go clony xxl ,wykrywa on zabezpieczenie libcrypt(dostalo 3 czaszki).I teraz nie wiem jakiego profilu uzyc do wypalenia tego obrazu na plyte cd.Profilem do clone cd scaigalem z forum i jest ich od cholery ale jak wybralem playsation 1 i po zatwierdzeniu wszsytkiego komputer nagle sie resetuje i tak za kazdym razem.Ja kto obejsc ?? sadze ze to sprawka zabezpieczenia ,skad mam wiedziec jaki profil obrzodzi jakie zabezpieczenie ??? POMOCY !!!!
Romo

-Sid-The-Rat=> 03.03.2003 17:43

po co sprawdzasz clonymxxl obraz iso? w tym obrzie nie ma ZADNYCH zabezpieczen - tylko obrzazy CloneCD, alkochola 120% i BlindWrite sa w stanie przechowac info o zabezpieczeniach

nagrywasz to profilem dla psx...

romo20 03.03.2003 17:58

taaaaaaaa

nie znam sie na tym ale to chyba dziwne ze keid ywybieram w clone cd profil playstation 1 to mi sie komp resetuje od razu po zaczeciu kopiowania .To dosyc wkurzajace ,skad ten problem ??

grzeniu 03.03.2003 18:49

Jesli jest to *iso to nagrywasz to normalnie jako plik obrazu np w nero. Nie wiem czy gry na psx mozna w ogole zrzucac do *iso ale skoro juz masz to *iso to wypal to jak wyzej bo jak juz pisze Sid nie ma tam zadnego zabezpieczenia.

Inferno 05.03.2003 18:14

Cytat:

Zigbo8 napisa***322;(a)
witam!!
też się nad tym zastanawiam czy można skopiować cdka na psx
i żeby gra działała bez chipa
swoja drogą na forum cdrinfo swojego czasu ktoś pisał o tym problemie i chwalił się ż e mu się udało ...

Jeśli znajdziesz jakieś pewne info o tym , to czy mógłbyś napisać mi na maila.

Z góry dzięki

Inferno 05.03.2003 18:30

Cytat:

para napisa***322;(a)
Jak konsola sprawdza ATIP płyty to przerobienie obrazu i tak by nic nie dało.

O ile mi widomo tylko nagrywarki są w stanie odczytać ATIP.

A tak wogóle sprawdzałem pozycję lasera i sam stwierdziłem że do ATIP

nie uda mu się laserem dojechać.

MATRIX5000 08.03.2003 16:14

Jak skopiować gre na Play Station

Mam pytanie czy programem alcohol120% mozna zkopiować grę na play station jesli tak to jak ten program zkonfigurowac. A jesli nie to jakim programem jeszcze mozna kopiowac gry na PSX oprucz PSX Copy :buu:

romo20 08.03.2003 16:20

Miodek atakuje

Buehehehe
Po pierwsze skonfigurowac i skopiowac.Po drugie do kopiownia mozesz uzywac wielu programow clone cd ,alkohola 120% nawet nero (w przyapdku obrazy iso ).W colnie robil mi kuplem obrazy jakos pc protected games i chodzily ,teraz dograle mnowe profile i nagyrwam jakops playstation 1 .Bawilem sie tez alkoholem ,tam tez masz profil play staion i nagrywa sie wzorow.Tak z plyty na plyte ja kz obrazow ,jakby cos to pisz na gg .Pozdrowienia

yo11 08.03.2003 16:32

ClonyXXL, skonfigurowany z ClonyCD i ............., Dla mnie nie ma nic prostszego!
Pozdrówka yo11

Maciej 08.03.2003 16:41

Cytat:

yo11 napisa***322;(a)
Dla mnie nie ma nic prostszego!
Pozdrówka yo11

Dla Ciebie nic prostszego , a dla yo11 nic trudniejszego...;)

Tak Alcoholem można skopiować płytę na PSX ...
Wybierz tylko odpowiedni profil (Play Station 1,2) i będzie spoko.

.........................;)

yo11 08.03.2003 16:58

nie wiem o co Ci chodzi????????????
poz yo11

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06.