![]() |
CZy udało się komuś skopiować gre z PSX 1:1 ???
Jeśli tak to proszę o informacje które mogłyby mi pomóc .
Z góry wielkie dzięki . |
witam!!
też się nad tym zastanawiam czy można skopiować cdka na psx i żeby gra działała bez chipa swoja drogą na forum cdrinfo swojego czasu ktoś pisał o tym problemie i chwalił się ż e mu się udało ... |
Ja skopiowałem kilka gier bez problemu za pomocą CloneCD (PS1).
Ale znajomy miał przerobioną konsolę. Bez przeróbki konsoli nie będą chodzić. Pozdrawiam |
Jak konsola sprawdza ATIP płyty to przerobienie obrazu i tak by nic nie dało.
|
pomocy
Witam ,mam duzy problem.Z netu sciagnalem obraz gry metal slug na psx'a.Obraz ma rozszerzenie *.iso .Gre laduje na wirtualny naped clon cd i sprawdzam go clony xxl ,wykrywa on zabezpieczenie libcrypt(dostalo 3 czaszki).I teraz nie wiem jakiego profilu uzyc do wypalenia tego obrazu na plyte cd.Profilem do clone cd scaigalem z forum i jest ich od cholery ale jak wybralem playsation 1 i po zatwierdzeniu wszsytkiego komputer nagle sie resetuje i tak za kazdym razem.Ja kto obejsc ?? sadze ze to sprawka zabezpieczenia ,skad mam wiedziec jaki profil obrzodzi jakie zabezpieczenie ??? POMOCY !!!!
Romo |
po co sprawdzasz clonymxxl obraz iso? w tym obrzie nie ma ZADNYCH zabezpieczen - tylko obrzazy CloneCD, alkochola 120% i BlindWrite sa w stanie przechowac info o zabezpieczeniach
nagrywasz to profilem dla psx... |
taaaaaaaa
nie znam sie na tym ale to chyba dziwne ze keid ywybieram w clone cd profil playstation 1 to mi sie komp resetuje od razu po zaczeciu kopiowania .To dosyc wkurzajace ,skad ten problem ??
|
Jesli jest to *iso to nagrywasz to normalnie jako plik obrazu np w nero. Nie wiem czy gry na psx mozna w ogole zrzucac do *iso ale skoro juz masz to *iso to wypal to jak wyzej bo jak juz pisze Sid nie ma tam zadnego zabezpieczenia.
|
Cytat:
Z góry dzięki |
Cytat:
O ile mi widomo tylko nagrywarki są w stanie odczytać ATIP. A tak wogóle sprawdzałem pozycję lasera i sam stwierdziłem że do ATIP nie uda mu się laserem dojechać. |
Jak skopiować gre na Play Station
Mam pytanie czy programem alcohol120% mozna zkopiować grę na play station jesli tak to jak ten program zkonfigurowac. A jesli nie to jakim programem jeszcze mozna kopiowac gry na PSX oprucz PSX Copy :buu:
|
Miodek atakuje
Buehehehe
Po pierwsze skonfigurowac i skopiowac.Po drugie do kopiownia mozesz uzywac wielu programow clone cd ,alkohola 120% nawet nero (w przyapdku obrazy iso ).W colnie robil mi kuplem obrazy jakos pc protected games i chodzily ,teraz dograle mnowe profile i nagyrwam jakops playstation 1 .Bawilem sie tez alkoholem ,tam tez masz profil play staion i nagrywa sie wzorow.Tak z plyty na plyte ja kz obrazow ,jakby cos to pisz na gg .Pozdrowienia |
ClonyXXL, skonfigurowany z ClonyCD i ............., Dla mnie nie ma nic prostszego!
Pozdrówka yo11 |
Cytat:
Tak Alcoholem można skopiować płytę na PSX ... Wybierz tylko odpowiedni profil (Play Station 1,2) i będzie spoko. .........................;) |
nie wiem o co Ci chodzi????????????
poz yo11 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |