![]() |
plytki PS1 tak za bardzo nie da sie przegrywac na dysk
do kopiowania takiej plytki polecam alcoholera (zeby ustawic profil pod PS1) i potem dowolnie clonecd albo alcohol i nie bedzie problemu |
W programie Alcohol 120% wybrać profil PS1, zrzucić obraz płyty na dysk twardy i z obrazu w tym samym profilu nagrać płytkę.
|
Copy PSX
Witam!
Szukalem, googlowalem, i nigdzie nie moge znalezc informacji o tym jak skopiowac gry na Playstation. Dzis rano probowalem skopiowac CD z Quake 2 (Nero v6,0,0,9) ale playka jej nie wczytuje. :/ Psiadam nagryware LG GCE- 8481B z firmware 1.0 (DMA mam wylaczone) Prosze o pomoc... -- Pozdrawiam Red |
odp
Cytat:
|
Alcohol 120% lub Profiler 1.2
|
Przegrywanie gier Play Station
Witam mam pytanie ,czy mozna normalnie przegrac gre z pleyjstejszyn2 na Cd-R ,w nero czy trzeba coś zrobic lub jakims innym programem.pozdrawiam
|
Ilość załączników: 1
Alcohol 120% ;)
|
a tak swoją drogą: PlayStation zamiast pleystejszyn ;)
|
Dzieki za pomoc , nazwe juz poprawiam ,a jak sprawdzic czy płyta jest zabezpieczona czy nie?
|
programem ClonyXXL
|
Według mnie ClonnyXXL jest już troche przestarzały(nie wykrywa nowszych zabezpieczeń), lepiej uzywać A-Ray Scanner'a albo DiscScanX;)
|
Mam tego A-Ray Scaner ale on pokazuje no ASPI instaled .mam system XP Pro.
|
sciahgnij ForceAspi 1.7
http://www.afterdawn.com/software/cd...ls/frcaspi.cfm |
No dobra pokazujesz ze trzeba wybrac profil PlayStation2 ale nie masz wlozonej plytki, a jak sie plytke wlozy to wybor profili znika :( O co chodzi ?? To samo dzieje sie na nagrywarce i odtwarzaczu DVD :(
|
odp
Oczywiście mozna przegrać tylko musisz przerobic konsolę zainstalować tzw ModChipa "który bedzie oszukiwał program weryfikujący płytę " to tak w bydlastym uproszczeniu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:23. |