Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

Berion 08.11.2004 14:38

@krycho84
Zadałeś pytanie w dziale da przegrywania gier dla PS2, to i tam spodziewaj się odpowiedzi :P

Skoro już wykopałeś ten topic... Wiem dlaczego nie mogłem przegrać gier z moich wcześniejczych postów. Winowajca to na pewno FreeLock. :D

krycho84 11.11.2004 13:52

a moiglbys bardziej wytłumaczyc o co biega ?co to jest ten FreeLook

Berion 11.11.2004 16:35

Cytat:

Napisany przez krycho84
a moiglbys bardziej wytłumaczyc o co biega ?co to jest ten FreeLook

Raczej nie dotyczy DVD (ale czy napewno tego nie wiem -> nie znam się; w każdym bądź razie nie spotkałem się aby piraci ""blokowali"" swoje "wyroby" na PS2).

FreeLock to zabezpieczenie płyty. Nie można zrobić obrazu takiej płyty. Jak sobie z tym poradzić? Ponoć po prostu zgrać pliki za pomocą ISOBuster'a lub innego tego typu softu. Niestety w przypadku PSX/PS2 pojawia się taki problem, że nie ma (czyt. nie znam) programu który to połączy na powrót w ISO... ... Musiałem zrezygnować... ...

swiec 21.11.2004 18:18

Jak przegrać orginalną płytke PSX ???

Witam. Mam problem z przegraniem orginalnej płytki z PSX (Tekken 3). Próbowałem przegrać programem Nero ale nie idzie, próbowalem też skopiować zawartość płyty na twardziela i też nie można. Czy da się w jakiś sposob to przegrać ??? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

epol 21.11.2004 18:23

Alcohol 120% albo ClonyCD

swiec 21.11.2004 19:04

Cytat:

Napisany przez epol
Alcohol 120% albo ClonyCD

Mam już tego Alcohola 120% i zabardzo niewiem co i jak przydala by sie krótka instrukcja obsługi :spoko:

MacGyver 21.11.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez swiec
Mam już tego Alcohola 120% i zabardzo niewiem co i jak przydala by sie krótka instrukcja obsługi :spoko:

Przecież jest przyklejona w dziale CD Zabezpieczenia:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35883

swiec 21.11.2004 20:05

Wyskakuje mi błąd odczytu sektora. Czy to wina płyty ???

Jedi7 21.11.2004 20:11

mam problem z psx
swiątełko nad powerem się świeci ale nic innego
płyta powinna być odtważana ale nic
POMÓŻCIE!!!!!! :'(

qtch 28.11.2004 15:35

Problem z wypalaniem obrazow na psx

witam, mam problem z wypalaniem obrazow na PSX. Udalo mi sie wypalic tylko 'jet moto 2' czy cos w tym stylu. Przeczytalem juz wszystko nt. wypalania na psx, ale te metody nie sprawdzaja sie w moim przypadku. wypalalem juz *.iso w nero, biny z cue tez w nero, w alcoholu. potem zgodnie z zaleceniamy z predkoscia 8x na profily ps1 w alcoholu. caly czas pojawia sie ten sam problem. pojawia sie poczatkowe okno z tym rabem sony plejstejszony itp., potem przechodzi do kolejnego, ale tutaj juz pojawia sie tylko czesc liter i dalej nie idzie, a po pewnym czasie wyswietla sie czarny ekran. mam konsole 9002 przerobiona nie wiem jakim chipem, plytki to howk, platinum i tdk. obrazy mam w bin,iso,img.

qtch 28.11.2004 21:56

ej no, nie mowcie, ze nic nie da sie poradzic. dodam, ze te obrazy dzialaja w epsx'ie z dysku.

pykson 28.11.2004 22:21

jak plytki howk to sie nie dziw

jaki palnik? jak liteon to dobrze byloby sprawdzic verbe, zreszta moze jakis wykresik z kProbe powiedzialby wiecej

Berion 28.11.2004 22:43

@qtch
Osiem to max dla PSX'a
Markowe nośniki (szczególnie jeśli laser jest już słaby)

Te obrazy ściągałeś każdy osobno? I żaden nie działa? Część gier posiada zabezpieczenie, które jeśli wykryje mod-chip w konsoli bug'uje grę lub wcale nie uruchamia. Jeśli twój nie pracuje w trybie stealth może być tego przyczyna...

Na moje oko to po prostu fake (lub obraz robiony ze zrytej płyty)

qtch 02.12.2004 19:08

no ale ja maa 4 takie obrazy, wszystkie dzialaja na emulatorze i tylko jedna sie dobrze wypalila i dziala na psxie, w dodatku jest na platinumie wypalonym na 32x, mam jeszcze czarne x-disc'i, pomoze ?

Berion 02.12.2004 19:56

Cytat:

Napisany przez qtch
no ale ja maa 4 takie obrazy, wszystkie dzialaja na emulatorze [...]

To, że emu je wczytuje to nie znaczy, że konsola będzie... ... Nie możesz ich traktować jako "weryfikatory"
Cytat:

Napisany przez qtch
[...] i tylko jedna sie dobrze wypalila i dziala na psxie, w dodatku jest na platinumie wypalonym na 32x, mam jeszcze czarne x-disc'i, pomoze ?

O [cenzura]! Szybciej się nie dało ? :D Jak tak palisz to się nie dziw, że PSX wypluwa :D (joke - wiem, że nagrywałeś wolniej)

Do rzeczy:
Jedni bardzo chwalą czarne, ja unikam jak ognia (przykre doświadczenia).

Może:
1.trzy były zryte, a tylko ta jedna dobra? (zrób z niej kopie i sprawdź czy działa - z tej dobrej oczywiście) [?]
2.twoja nagrywarka powoli przestaje sobie radzić?
3.twój laser powoli przestaje sobie radzić?

Sprubój jeszcze PSX'a przestawić na bok podczas boot'owania z płytami, które "nie wchodziły"

W jakich formatach miałeś te ISO i co to za gra [?]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:35.