Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

Maciej 22.09.2004 22:52

użyj napędów wirtualnych...np. Alcohol 120% lub Deamon Tools.

SEYBOOTH 22.09.2004 23:32

ale jak wrzucam go na deamona to nie moge go otworzyć bo to jest gra na PS2 pisze że nie może odczytać tego typu dysku albo że nie jest zgodny z systemem windows

SEYBOOTH 22.09.2004 23:34

800MB teraz lepiej?

Maciej 23.09.2004 14:56

to że to jest gra na PS2 ..to nie problem, wirtual musi odczytać image płyty.
Prawdopodobnie ...ten ISO jest skopany.

Berion 23.09.2004 19:14

@SEYBOOTH
Więc może to nie jest wcale rip? Jaka to gra?

Poza tym jest odpowiedni topic z tego typu pytaniami :jezyk:

SEYBOOTH 23.09.2004 20:04

zrobiłem z tego iso bin i cue ale plik wyszedł dużo większy bo ponad 900MB próbowałem też na mdf ale też nie zmieści sie na zwykłego cd

1507 25.09.2004 09:33

Cytat:

Napisany przez grzes07
jezeli masz problemy z programem Alcohol skorzystaj z darmowego DVD Decrypter, Nero albo RecordNow Max (te dwa ostatnie sa platne). Nie nagrywaj w locie zrob obraz gry na dysku a nastepnie wypal ale nie na max. predkosci.Jak wykonac kopie w programie DVD Decrypter? nie jest to trudne po pierwsze:

1.Wloz plyte do czytnika i wystartuj program DVD Decrypter
2.W gornej zakladce "Mode" wybierz opcje "ISO" a nastepnie "Read"
3.Nastepnie wybierz swoj dysk,folder (Destination) gdzie chcesz wykonac obraz gry na PS2
4.A nastepnie kliknij ponizej na ikonke "Decrypt" - zostanie wykonany obraz gry na PS2

A przy wypalaniu wykonanego obrazu wykonujemy podobne czynnosci

1.W zakladce "Mode" wybieramy "ISO" a nastepnie "Write"
2.Podajesz nastepnie zrodlo (Source) gdzie znajduje sie twoj obraz gry
3.W "Destination" (punkt docelowy) zaznacz okienko lub juz jest okienko "BURN-Proof"
4.Po prawej stronie w "Settings" ustaw predkosc nagrywania "Write Speed" tylko nie ustawiaj maksymalnej predkosci lepiej wolniej a bezpieczniej
5.I na koniec kliknij po lewej stronie na ikonke "Write"

To tyle na temat wykonania kopi gier na PS2 w programie DVD Decrypter, podobnie sie wykonuje kopie gier na PS2 w programach Nero lub RecordNow Max.

powodzenia

dvddecrypter+nero działa

grzes07 26.09.2004 10:10

skorzystaj z programu Nero i po klopocie

Nero

kliknij w programie Nero na zakladke "Nagrywarka" (Recorder) a tam wybierz opcje "Kopiuj obraz" ( u mnie "Image brennen" - ja mam niemiecka wersje Nero), w nowym oknie ktore sie pojawi zapodajesz swoj plik *iso i wypalasz na plycie, tylko nie dawaj maksymalnej predkosci nagrywania, gry PS2 ktore zostaly zripowane - polecana predkosc to max.8

powodzenia

Hew 01.10.2004 03:06

Jak zrobić składanke na PSX ???

Mam pytanie, kto wie jak (lub zna jakis program) do zrobienia skladanki z grami na PSX'a? Pytam sie z czysto ekonomicznych powodow,bo gry maja czesto po 100-200 MB i szkoda plyt :) Z gory dzieqje za odp.
PS. Tylko prosze sobie darowac umoralniajace gadki na temat piractwa (nie jestesmy w konfesjonale).

Berion 01.10.2004 12:38

Cytat:

Napisany przez Hew
Mam pytanie, kto wie jak (lub zna jakis program) do zrobienia skladanki z grami na PSX'a? Pytam sie z czysto ekonomicznych powodow,bo gry maja czesto po 100-200 MB i szkoda plyt :) Z gory dzieqje za odp.
PS. Tylko prosze sobie darowac umoralniajace gadki na temat piractwa (nie jestesmy w konfesjonale).

Ciekawy jestem które? Nie rip'owane conajmniej 300MB... ... ... ...
A piractwo jest be i szkodzi nam wszystkim :D - joke -

domiwu 05.10.2004 09:56

Nawiazując do do dyskusji, mam od niedawna konsole i chciałbym przegrać grę od kumpla, mam nagrywarke DVD i korzystam z NERO6, mam problem bo nie wiem jak zrobić obraz płyty ISO.

HELP

grzes07 05.10.2004 13:03

PS2 - Nero

Cytat:

Napisany przez domiwu
Nawiazując do do dyskusji, mam od niedawna konsole i chciałbym przegrać grę od kumpla, mam nagrywarke DVD i korzystam z NERO6, mam problem bo nie wiem jak zrobić obraz płyty ISO.

HELP

witam

przeciez masz mozliwosc skorzystania z darmowego DVD Decrypter ktorym rowniez mozesz wykonac kopie gry na PS2, opis masz powyzej.
Jezeli jestes dalej zainteresowany opisem wykonania kopi gry na PS2 z wykorzystaniem programu Nero niema problemu moge ja podac.

pozdrawiam :)

rafi_pl 05.10.2004 22:21

PSX-błąd odczytu-how to copy?

mam taki problem. mam gre PSX i przy probie kopiowania (odczytu) przy 92% w alcoholu wywala mi blad odczytu. co moge zrobic??? czy do PSX mozna uzyc IsoBuster (program do odzysku danych) i wyekstraktowac cala plyty do obrazu ISO??? mysle ze IsoBuster poradzilby sobie z tym (kilka razy przemielilby ten blad i by poszlo)-czy jak to zrobic? a moze w alcoholu ustawic "ignorowanie bledow odczytu"??? ale ta metoda w ostatecznosci-bo wtedy cos w grze na bank by nie dzialalo ;-) plis help

Berion 05.10.2004 23:04

@rafi_pl
Przyczyną mogą być np. rysy (o płyty trza dbać :P ).Albo z progsem coś nie tak... Wszystkie inne dobrze zgrywa? Jeśli to wina CD, raczej nic z tym nie zrobisz.
W profilu w Alcocholu nie zmieniaj ustawień - wszystko jest "ustawione jak trzeba".

rafi_pl 06.10.2004 08:51

to jest wina plyty (ryski, ale delikatne)... to co nie skopiuje tej plyty niczym zeby dzialala?? moze tam tylko 1sektor walniety. co zrobic zeby to dzialalo-chociaz startowalo i dalo sie troche pograc?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32.