![]() |
Cytat:
Namawiam ciebie (tfu! chciałem powiedzieć: informuję) na mod'a. Swojego PSX'a kupiłem w '97/'98 roku i w jego wnętrznościach buckup'y lądowały codziennie po 8-10h, aż do '03. Dziś już raczej żadko na nim gram i nadal jest w pełni sprawny! W przypadku PSX'ów (i oczywiście PSOne - ta sama architektóra) mitem jest padanie laserów! To bzdura wierutna wymyślona przez panów z Sony. Prawdopodobieństwo, że konsola ci padnie z mod'em wynosi ~0.009% :D edit: Gwarancji ci nie dam na ten obraz, ponieważ go robiłem jak o przegrywaniu gier na PSX'a jeszcze niewiele wiedziałem (ale zrzucany był Clone'm z odpowiednim profilem - jeśli nie był zabezpieczony powinno być ok). W każdym razie ePSXe boot'uje prawidłowo. Po rozpakowaniu wyjdzie z 3MB |
--- PIERWSA PLYTA BOTOWALNA ---
Nagralem moj obraz plyty CD programem EZ CD PRO 2.1 wedlug zalecen w pliku .txt. Plytka nagrywana byla z predkoscia 4x i na koniec zamknieta. Po wlozeniu jej do konsoli ukazuje sie ekran podobny do tego z kartami pamieci i odtwarzaczem CD; z tym ze po lewej stronie jest opakowanie plyty po srodku pisze "INSERT DICS" a po prawej konsola ze swiecacym resetem. Wnioskuje z tego ze plyta bootowalna nie dziala jak nalezy. Jesli komus ja sie udalo nagrac w jakim kolwiek programie, a obraz plyty to plik PSXHACH.iso (okolo 40MB). To prosze o jakas wiadomosc na maila lub na forum. Jak powinien wygladac ekran po wlozeniu takiej plyty bootowalnej?? Plyta na ktorej nagrywalem to CZARNA ESPERANZA. --- DRUGA PLYTA BOTOWALNA --- Berion - nagralem rowniez twoj obraz plyty na cd (rowniez CZARNA ESPERANZA) tyle ze predkosc nagrywania w tym przypadku wyniosla 8x, obraz nagrywalem w alkoholu 120% 1.9.2 z profilem PLAYSTATION. I niestety mym ocza ukazal sie ten sam widok co w przypadku wyzej. Jak powinien wygladac ekran takiej plyty botowalnej ?? Jesli komus ja sie udalo nagrac w jakim kolwiek programie, to prosze o jakis kontakt :) Z gory dzieki :jupi: :jupi: |
Skąd ściągnołeś EZ CD PRO 2.1 podaj linka nigdzie nie mogę tego programu znalezć.Widziałem taką płytkę kumpel dostał ją razem z konsolą próbowałem ją kiedyś przegrać niestety nie dało rady,może to wina sprzętu?Spróbował bym się pobawić może mi się uda narazie spróbuję z obrazem od Beriona dam znać co wyszło.
|
Ja to zassalem z DC++ bo w necie NIGDZIE nie ma sam tez szukalem. Podobno jesli ktos umiesci na stronce to Sony sie czepia 8-) 8-) 8-) (sam w to nie wierze).Podaj maila a ci na niego wrzuce tyle ze twoja skrzynka musi obslugiwac wiadomosci okolo 4Mb bo sam program spakowany rarem ma 3.6Mb (jesli chcesz to moge na mniejsze podzielic pliki i ci wyslac)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Jeśli konsola dostanie płyte której nieprzetrawi wyskakuje czerwony ekran z napisem "włóż chamie płytę z formatem zgodnym z moim" (czy jakoś tak :D ) Spróbój to nagrać: Don't repair subchanel data, mode2 (xa), RAW-DAO96, wolno - powiedzmy x4-x8 PS: Wyślij mi "swój" obraz (ten co ma ponoć 40MB) berion[małpa]o2.pl PPS: Daj sobie raczej spokój z tymi "czarnymi" płytami - rypią laser (wiem to z doświadczenia :'( ) Poniżej masz ekran z "mojej" wersji |
yetixxl@wp.pl 10Mb starczy nagrałem obraz od Beriona alcoholem 192xxx profil psx muszę lecieć do kumpla na nieprzerobioną konsolę u mnie gra ale konsolka przerobiona,jutro dam znać jak u niego chodzi,chyba weznę ją od niego na pare dni bo jak nie wyjdzie to będę próbował nagrywać na różnych nagrywarkach.
|
Cytat:
|
Berion -> wyslalem ci moj obraz Boot cd wrzaz z programem o ktorym pisza w instrukcji do niego (EZ CD PRO 2.1) . Jesli bys nagrywal powiedz jak ustawiles opcje:
- Writing speed (predkosc zapisu jaka) - CD format - Close cd (wlaczone czy wylaczone) - Disc at once (wlaczone czy wylaczone) Yetixxl-> wyslalem ci ten rpogramik EZ CD PRO 2.1 Jesli bys nagrywalmoj obraz ktory podalemwyzej powiedz jak ustawiles opcje: - Writing speed (predkosc zapisu jaka) - CD format - Close cd (wlaczone czy wylaczone) - Disc at once (wlaczone czy wylaczone) Npiszcie czy testowaliscie na PS-ONE czy strym PSX ??? (czy to jest jakas roznica ??) |
Cytat:
Aha - dzięki za virusa :spoko: Prześlij jeszcze raz obraz. Musiałem go wyp...ć! C/DOKUME~1\użytkownik\USTAWI~1\TEMP C/DOCUMETS AND SETTINGS\użytkownik\DANE APLIKACJI\ Tu mi się wp...ł! W32.Slime |
Jezeli byl to sorrka a nie powinno go tam byz sknowalem obraz jak i program EZCD Pro 2.1 programem AVK 2004 z baza 8 wrzesnia. Nie mam pojecia co sie stalo :(
Dobra wysle ci jescze raz obraz 8-) 8-) Przed rozpakowaniem wez sprawdz jakim s antywirusem, jednak nic nie powinno byc wczoraj wieczorm okolo 2.00 w nocy wlaczylo sie gruntowne skanowanie i wszystkie wiry poszly sie je***. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
PS: Był na tam na 100% bo zawsze przy próbie zapisu na HDD Norton i Panda szalały :) No tak ale do rzeczy: Pierwszy "bootcd" to stara wersja Import Player'a z "mojego" załącznika Drugi to ten o którym wcześniej mówiłem Zaś *.iso to kombajn dla NetYaroze (dawno temu go szukałem i nie znalazłem. za to dostaniesz reputke :D ) |
Jescze raz sorrka za wira nastepnym razem bede robil jak mowisz.
>>Byloby jeszcze super gdybys powiedzial czym (jakie ustawienia) i na jakie plytki go nagrac ??? >> Co robi ten Kombajn dla NetYaroze ??? (mozna tego uzywac na normalnej konsolce ??) PS dzisiaj nagralem na plycie verbatim (nie czarnej) obraz plyty bootcd2 z pliku ktory ci przeslalem. Nagrywalem CLoneCD z profilem PSX (ignorowanie blednych sektorow, predkosc 4x, zakoncz plyte) i niestety rowniz nie dziala. Powiedzcie jak nagrywac te plyty ??? Moje palarki to LG GCE8400B oraz palarka DVD LiteON LDW 451S@832S |
Cytat:
Cytat:
A program prócz odpalania buckup'ów miał jeszcze dodatki typu (coś na wzór) ActionReplay/GameShark, manager save'ów, i sporo "dupereli" dla samego NY Porównaj wagę :) ~40MB <=> 800kB Cytat:
Coś ty się tak uparł na te czarne? |
Cytat:
Na czarne sie uparlem na poczatku - 2 zwalone (myslalem z moze to dla sonki lepiej ^_^ ^_^ ^_^ ), ostatni obraz robiony clonemcd byl na plytce Verbatima normalnej - NIE CZARNEJ |
W takim razie nie wiem... Nic mi narazie do głowynie przychodzi... ... ...
1.A może jednak te bootCD były czymś zabezpieczone, a obrazy to fake'i? 2.Druga kwestia, która mnie teraz trapi to: Skoro konsola nie łyka buckup'ów ("nie przerobiona" - oczywiście) to w jaki sposób można odpalić taką płytę? Płyta brata była CD-R'em (i to nie czarnym!!!) i wszystko było ok? Hmm... ... Mam dwa panaceum: Wlutuj sobie mod'a lub przegrywaj z oryginalnych płyt (można chyba jeszcze gdzieś wypożyczyć) z PEŁNYM odczytem danych subkanałowych (Q-W -> Jak? Przyznam się, że nie wiem) i nagrywaj na czarnych. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |