![]() |
użyj CloneCD z odpowiednim profilem i cierpliwie poczekaj - sam sprawdzałem i działa
|
Czy dwa programy do nagrywania nie będa sie ze soba gryzły jeżeli zainstaluje DVD Decryptera?
|
Cytat:
|
Oki wielkie dzięki właśnie udało mi się skopiować gre przez NERO6. Czy NERO6 może mieć problem z jakąś grą oprócz oczywiście DVD-9?
|
Psx
Siemka, chciałem zrobić składankę kilku gier na psx'a na jednej płytce i ni cholery nie wiem jak się za to zabrać. Mam nadzieję, że popożecie mi w tym :) .Szukałem tego tematu ale chyba jeszcze wszystkiego nie łapię, tak to jest z początkującymi :) . Pozdrawiam.
|
Spiderman2 na PS2 - problem
nagrywam Alcoholem 120%, prędkość x2, PS2 oczywiście z chipem i nie działa. wersja Spiderman.2.Palmulti3.DvDRip.PS2-BALTHAZAR. Jakieś dobre rady?
|
Brak muzyki na wypalonym Tekken 3 na PSX
Witam,krótko.
Wypaliłem kumplowi Tekkena 3 na PSX z obrazu ISO. Gierka chodzi na play'u git. Niestety brakuje muzyki podczas gry. Wszystkie inne dzwięki w grze są. Czy jest to wina tego,że gra jest po prostu okrojona z muzy ? Czy popełniłem jakiś błąd podczas wypalania obrazu gry. Obraz wypalałem Alcohol'em 120%. |
dokaldnie .. jest tak jak podejrzewasz
popatrz na swoj plik z obrazem tego tekkena ile zajmuje MB (...niecale 50 ??) czyli wniosek nasowa sie sam. tak to juz jest z grami na PSXa ze w wiekszosci sa one zrzucane bez Audio pzdr. |
O ile pamietam muzyka w Tekken 3 byla zpaisana w pliku a nei w formacie CD-Audio. Poza tym - mowa o konsoli PSX a nie PS2, a wtedy nie robiono ripow (bo i po co - okroic z 700 MB na 300, przeciez tak czy tak to jest CD...). Ripy zaczely odgrywac role kiedy pojawily sie gry na DVD (PS2, XBOX) i ludzie nie miali jeszcze nagrywarek DVD. Nie wiem co jest przyczyna braku muzy, ale zacznij moze od opcji i glosnosci dzwieku ;-/...
|
wtedy???? a kto powiedzial ze gosc ripowal tego tekkena iles tam lat temu ??
moze ten rip... jest jeszcze ciepuy ;] |
Panowie... rip'y są i na PSX'a -> niestety
Po co? Po to aby mogło się zmieścić na jednej płycie kilka gier... A co do wagi samego iso to bym się tak mocno tym nie sugerował. Na ten przykład pierwszy Ridge Racer zajmował całe 2MB!!! (Także można, teoretycznie, wyjąć płytę po za'boot'owaniu - cały się mieści w RAM) |
Hmm, obraz zajmuje 654 MB. Ale rzeczywiscie,jest to raczej okrojona wersja. Podgladając obraz w Alcoholu, ten pokazuje 1 scieżkę i 1 sesje. Natomiast np. w obrazie Resident Evil 2, pokazuje mi 1 scieżkę i 2 sesje. Jedna to Mode a druga Audio, i w Residencie muza jest.
|
Mowie z odswiadczenia bo plyte z Tekkenem 3 mam w domu i wie mze w nim muzyka nie jest w Audio ;-D. Ze swojej strony ryzykuje pewne stwierdzenie ze TO NIE JEST RIP! Ale co moze byc przyczyna - nie wiem...
|
@timon04
To olej to i pociagnij jeszcze raz... Niestety. PS: Ja bym się tym nie sugerował... @M@X.666 Na PSX'a są też takie, że wszystkie *.str (tylko audio) były rip'owane do formatu *.wav (aby można było użyć gry jako płyty muzycznej w wierzy)... ... Jest to mozolne... .... |
mam pytanko? czy wie ktos jak przegrac plyte DVD predkosci x1(jakim programem zeby nagrywal taka predkoscia)? chodzi oczywiscie o gre na ps2, mam gre san andreas przegralem ja na pocztku na dvd esperazna(x2) nie chodzila, potem na verbatima (x2), tnie sie, wie ze napewno mam cienki laser w konsoli ale jak kupuje od pirata to wszystko chodzi wiec jest na pewnoi złoty środek przypuszczam ze wystarczy nagrac predkoscia x1 moja nagrywarka to LITE-ON DVDRW SOHW-832S HELP!!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:20. |