Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

RamzesXXXII 09.09.2004 17:19

Zajrzyj na ta stronke PSX OBRAZY BootCD i inne w tym Xploder CD

Z tych obrazow tez korzystalem moze poza tym dla cdrwin bo ten program u mnie nie chodzi. Jest tam plyta Xploder CD ktora dodaje duzo rzeczy do psx niestety u mnie tez nie dziala.

Moja wersja konsolki to 5502

Yetixxl 09.09.2004 19:18

U mnie też kicha nic nie działa,testowałem płyty nagrane clonem i alcoholem.Kiedyś czytałem na temat przegrywania płyt psx,że chodzi o poprawny odczyt a następnie nagranie subkanałów tzn z błędami (bo na tym polega zabezpieczenie libracrypt) i tylko niektóre nagrywarki to nagrywają(mimo zaznaczonej opcji nie naprawiania danych subkanałowych).

Berion 09.09.2004 20:41

Cytat:

Napisany przez Yetixxl
U mnie też kicha nic nie działa,testowałem płyty nagrane clonem i alcoholem.Kiedyś czytałem na temat przegrywania płyt psx,że chodzi o poprawny odczyt a następnie nagranie subkanałów tzn z błędami (bo na tym polega zabezpieczenie libracrypt) i tylko niektóre nagrywarki to nagrywają(mimo zaznaczonej opcji nie naprawiania danych subkanałowych).

No chyba nie dokońca... jeśli ciebie dobrze zrozumiałem. Gdyby było tak jak mówisz, nie przegrałbyś żadnej gry na PSX'a. Hmm... nie, nie wiem... ...
Ja swoją LG kopiuje wszystko (oczywiście jeśli płyta nie była zabezpieczona SafeLock'iem czy FreeLock'iem - mylą mi sie te nazwy)

PS: A może chodziło ci o tryby RAW-DAO16 i 96 ?Wtedy sie zgodzę... ... ...
PPS: W sobote przejde się na giełdę i kupie "ciacho", zobaczę jak to jest z tymi bootCD i XPloder'em

Yetixxl 09.09.2004 21:51

Chodzi mi tylko o prawidłowe skopiowanie subkanałów pierwsze 16 sektorów ma błedy i one muszą być to znaczy suma sektora jest błędna na końcu wychodzą same zera a nagrywarka stara się to naprawić i podaje właściwą konsola rozpoznaje wtedy że płyta jest kopiowana i nie uruchamia się.Ogólna treść całej płyty nie zmienia się.

RamzesXXXII 10.09.2004 08:25

Cytat:

Napisany przez Berion
No chyba nie dokońca... jeśli ciebie dobrze zrozumiałem. Gdyby było tak jak mówisz, nie przegrałbyś żadnej gry na PSX'a. Hmm... nie, nie wiem... ...

Plyta skopiowana i puszczona na przerobionej konsoli idzie poniewaz to nasz mod chip zwraca konsoli informacje ze czyta bledne sektory ( z plyty, ktorych to rzeczywiscie tam nie ma). Niestety prawda jest tez ze niektore nagrywarki odrazu naprawiaja bledne sektoy.
Plyte na ktorej sa bledne sektory i chce sie ja jak najwierniej skopiowac to powinno uzywac sie trybu RAW-DAO96

Cytat:

PPS: W sobote przejde się na giełdę i kupie "ciacho", zobaczę jak to jest z tymi bootCD i XPloder'em
Proponuje przegrywanie ( znaczy sie robienie kopii :D :D :D ) programem CDRWIN Golden Hawk ( wreszcie wersja 3.9g dziala u mnie :jupi: :jupi: )

Z ustawionymi opcjami na odczyt :
Read: Raw sectors
Error recovery Ignore
Jitter Correction auto
Subcode Analysis auto
Data Speed 1x
Audio Speed 1x
Read Retry Count 50
Subcode Threshold 300

Do nagrywania zas z obrazu:
Read: Raw
Error recovery Ignore
Jitter Correction auto
Subcode Analysis auto
Data Speed 1x
Audio Speed 1x
Read Retry Count 50
Subcode Threshold 300

Berion 10.09.2004 14:02

Cytat:

Napisany przez RamzesXXXII
[...] Proponuje przegrywanie ( znaczy sie robienie kopii :D :D :D ) programem CDRWIN Golden Hawk ( wreszcie wersja 3.9g dziala u mnie :jupi: :jupi: ) [...]

Wniskuję z tego iż nagrałeś tego boot'a? I co, wszystko jest dobrze?

Cytat:

Z ustawionymi opcjami na odczyt :
[...] Data Speed 1x, Audio Speed 1x [...]

:jupi: ale to już nie na naszych nagrywarkach?

RamzesXXXII 10.09.2004 14:23

Cytat:

Wniskuję z tego iż nagrałeś tego boot'a? I co, wszystko jest dobrze?
Niestety jescze plyty nie przegralem :nie: :nie: :nie: :nie:

Te opcje ktore podalem znalazlem na jakims forum od psx ( chyba na Megagames) .

Co do predkosci 1x mozna taka ustawic (w programie), ale rzeczywiscie nagrywarka (cdrom) bedzie czytala/ zapisywala z najmniejsza jaka ma mozliwosc ( czesto 4x, rzadziej 8x)

Gdybys nie chcial kaszanic plyt cd przegrywaniem i gdybys zaopatrzyl sie na gieldzie w kopie boot cd dzialajace na NIE PRZEROBIONEJ konsoli to mozesz robic obraz wedlug ustawien ktore bede ci podawal, rzucac mi je na poczte a ja bede nagrywal.

Berion 10.09.2004 17:49

Cytat:

[...] Gdybys nie chcial kaszanic plyt cd przegrywaniem i gdybys zaopatrzyl sie na gieldzie w kopie boot cd dzialajace na NIE PRZEROBIONEJ konsoli to mozesz robic obraz wedlug ustawien ktore bede ci podawal, rzucac mi je na poczte a ja bede nagrywal.

Jutro będę u braci na prowincji to pożycze od nich tą płytę.
Wychodzisz z ciekawą inicjatywą :spoko: - Optuje

Pierwsze iso zrobię w CDRWin'ie z ustawieniami z twojego postu. A obraz można spokojnie dodać na forum (po spakowaniu sie zmieści). Ale jak chcesz to wyślę na emalie (e-mail :) )

RamzesXXXII 10.09.2004 18:01

Ok. Tylko zebys byl pewny ze ich plytka chodzi na nie przerobionej (starej 5502 (nie PS1)) konsolce.
A propo obrazow wrzucaj na maila, dopier jesli cos sie uda to wtedy damy na forum. :D :D :D

AHA zapomnialem wczoraj moj mail: RamzesXXXII@interia.pl

Yetixxl 11.09.2004 12:25

Niestety u mie niewypał próbowałem CDRWIN-em nie działa.

Sizeyo 11.09.2004 13:54

Nagrywanie na PSX

Siema
Jak wypalić gre na psx. Mam gre ale nie wiem jak ją wypalic...., czym ja wypalić aby nie pojawiały sie błędy???

Arnold 11.09.2004 14:09

Alcochol 120% i ustawiasz odpowiedni profil

Maciej 11.09.2004 14:11

nagrywać wolno i na dobrych nośnikach.

RamzesXXXII 11.09.2004 15:58

Jesli macie taka plytke ( boot cd ) to jakie zabezpiczenie wyskakuje ???
Czy jest to PSX/LybCrypt ???

PS. Jesli by ktos nie wiedzial jak sprawdzic zabezpiczenia plyt niech sciagnie armowy program A-Ray Scanner 2.0 i ja zeskanuje.
Pisze to na wszelki wypadek :mruga: :mruga: :mruga:

Yetixxl 11.09.2004 20:35

Tak psx/libcrypt na płycie boot cd ale w pliku readme pisze że jest ona do psone.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59.