![]() |
Zajrzyj na ta stronke PSX OBRAZY BootCD i inne w tym Xploder CD
Z tych obrazow tez korzystalem moze poza tym dla cdrwin bo ten program u mnie nie chodzi. Jest tam plyta Xploder CD ktora dodaje duzo rzeczy do psx niestety u mnie tez nie dziala. Moja wersja konsolki to 5502 |
U mnie też kicha nic nie działa,testowałem płyty nagrane clonem i alcoholem.Kiedyś czytałem na temat przegrywania płyt psx,że chodzi o poprawny odczyt a następnie nagranie subkanałów tzn z błędami (bo na tym polega zabezpieczenie libracrypt) i tylko niektóre nagrywarki to nagrywają(mimo zaznaczonej opcji nie naprawiania danych subkanałowych).
|
Cytat:
Ja swoją LG kopiuje wszystko (oczywiście jeśli płyta nie była zabezpieczona SafeLock'iem czy FreeLock'iem - mylą mi sie te nazwy) PS: A może chodziło ci o tryby RAW-DAO16 i 96 ?Wtedy sie zgodzę... ... ... PPS: W sobote przejde się na giełdę i kupie "ciacho", zobaczę jak to jest z tymi bootCD i XPloder'em |
Chodzi mi tylko o prawidłowe skopiowanie subkanałów pierwsze 16 sektorów ma błedy i one muszą być to znaczy suma sektora jest błędna na końcu wychodzą same zera a nagrywarka stara się to naprawić i podaje właściwą konsola rozpoznaje wtedy że płyta jest kopiowana i nie uruchamia się.Ogólna treść całej płyty nie zmienia się.
|
Cytat:
Plyta skopiowana i puszczona na przerobionej konsoli idzie poniewaz to nasz mod chip zwraca konsoli informacje ze czyta bledne sektory ( z plyty, ktorych to rzeczywiscie tam nie ma). Niestety prawda jest tez ze niektore nagrywarki odrazu naprawiaja bledne sektoy. Plyte na ktorej sa bledne sektory i chce sie ja jak najwierniej skopiowac to powinno uzywac sie trybu RAW-DAO96 Cytat:
Z ustawionymi opcjami na odczyt : Read: Raw sectors Error recovery Ignore Jitter Correction auto Subcode Analysis auto Data Speed 1x Audio Speed 1x Read Retry Count 50 Subcode Threshold 300 Do nagrywania zas z obrazu: Read: Raw Error recovery Ignore Jitter Correction auto Subcode Analysis auto Data Speed 1x Audio Speed 1x Read Retry Count 50 Subcode Threshold 300 |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Te opcje ktore podalem znalazlem na jakims forum od psx ( chyba na Megagames) . Co do predkosci 1x mozna taka ustawic (w programie), ale rzeczywiscie nagrywarka (cdrom) bedzie czytala/ zapisywala z najmniejsza jaka ma mozliwosc ( czesto 4x, rzadziej 8x) Gdybys nie chcial kaszanic plyt cd przegrywaniem i gdybys zaopatrzyl sie na gieldzie w kopie boot cd dzialajace na NIE PRZEROBIONEJ konsoli to mozesz robic obraz wedlug ustawien ktore bede ci podawal, rzucac mi je na poczte a ja bede nagrywal. |
Cytat:
Wychodzisz z ciekawą inicjatywą :spoko: - Optuje Pierwsze iso zrobię w CDRWin'ie z ustawieniami z twojego postu. A obraz można spokojnie dodać na forum (po spakowaniu sie zmieści). Ale jak chcesz to wyślę na emalie (e-mail :) ) |
Ok. Tylko zebys byl pewny ze ich plytka chodzi na nie przerobionej (starej 5502 (nie PS1)) konsolce.
A propo obrazow wrzucaj na maila, dopier jesli cos sie uda to wtedy damy na forum. :D :D :D AHA zapomnialem wczoraj moj mail: RamzesXXXII@interia.pl |
Niestety u mie niewypał próbowałem CDRWIN-em nie działa.
|
Nagrywanie na PSX
Siema
Jak wypalić gre na psx. Mam gre ale nie wiem jak ją wypalic...., czym ja wypalić aby nie pojawiały sie błędy??? |
Alcochol 120% i ustawiasz odpowiedni profil
|
nagrywać wolno i na dobrych nośnikach.
|
Jesli macie taka plytke ( boot cd ) to jakie zabezpiczenie wyskakuje ???
Czy jest to PSX/LybCrypt ??? PS. Jesli by ktos nie wiedzial jak sprawdzic zabezpiczenia plyt niech sciagnie armowy program A-Ray Scanner 2.0 i ja zeskanuje. Pisze to na wszelki wypadek :mruga: :mruga: :mruga: |
Tak psx/libcrypt na płycie boot cd ale w pliku readme pisze że jest ona do psone.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |