![]() |
dzieki
Dzieki za pomoc, zaraz kupie pare plyt i zobaczymy co z tego wyjdzie. Rzeczywiscie dotychczas nagrywalem jako gamecd clone.
|
Aha, jeszcze parę słów. Do odczytu używam DVD-ROM GDR8161B, do nagrywania CD-RW GCE8400B (obydwie LG). Ostatnio się dowiedziałem, że kolega ma podobny problem z tym że z Chrono Cross'em. Też "oryginał zza Uralu". Poszedłem więc do innego znajomego, który kupuje oryginały. Miał Chrono Cross'a (orginał - sic!). Przegrał się bez problemu. Hmmmm...Implikuję, że niektóre płyty są czymś zabezpieczone. Jakimś goownem, którego niewidzą programy skanujące (a może ja się nie znam - czytałem trochę o FreeLock'u ale żaden program skanujący nic nie wykrył oprócz LibCrypt'ów). Z drugiej strony: to są to bardzo stare gry i nikt ich już od dawna nie tłoczy(o "piratach" prawię), więc jak to możliwe, że do tej pory nikt (nikt?) nie wie co to za zabezpieczenia i jak je obejść.
PS: Przepraszam za błędy wszelakie (w pisowni), podczas pisania nie patrzę na monitor:) |
A najlepiej zrób sobie nowy profil. Zaznacz odczyt danych subkanałowych (audio jak i data). Regenerate data sector, Weak sectors - ignore,Fast error skip - wyłączony,Weak sectors - ignore, Do not repair subchannel data, always close last session. Odczyty jak i zapis x1 (tak będzie lepiej dla twojego lasera - wierz mi). W przypadku prędkości x8 i wyżrzych, laser ledwo podąrza za ścieżką. Używaj równierz markowych CD-R'ów a nie no-name. Ja używam Verbatim'ów i TDK'ów. Powinno być ok. Chociaż parę razy zdażyło mi się kilka niespodzianek (polecam ci obczaić parę postów, które napisałem na ten temat - Zabezpieczenia płyt/Przegrywanie gier Playstation) :cool:
|
A najlepiej nagrywac na "czarnych" CD-R - laser jest lepiej odbijany od powierzchni i dluzej pozyje...
|
Użyj metody Disc-At-Once/96
|
Wiesz co M@X.666? Ja mam złe doświadczenia z takimi płytami. Dawno temu jak nie miałem jeszcze kompa, kupowałem gry na "Jarmarku Europa". Kupiłem kiedyś Diablo (na "czarnej" płycie) i ... po parudziesięciu godzinach gry, odnotowałem znaczny spadek wydajności mojego lasera! Grałem jeszcze w Tenchu Shinobi Hyakusen - też na "czarnej". Najpierw zaczęły się przycinać FMV'y (jak kto nie wie - filmiki) na "tłokach", CD-R'ach, na wszystkim. Potem czasem nawet zawieszać się! Tak jest do dziś... Na początku myślałem, że laser się zabrudził. Przeczyściłem i nic się nie zmieniło... Może były to płyty no-name, może to jest właśnie przyczyna, może nie... To taka drobna przestroga. Na koniec dodam jeszcze,że konsola grzała się wtedy jak piec hutniczy!!! :smutny:
|
@Inferno
Na nie przerobionej (czyt. bez modchip'a) jest to NIE MOŻLIWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dostałbyś "Nobla" gdybyś tego dokonał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
Berion : Mylisz sie, na dzien dzisiejszy jest to mozliwe (ale nei na PS2), posiadajac odpowiednia nagrywarke, Alcohol 120%, czas (predkosc x1-x4) i... czarna plyte CD-R. To jak z tym Noblem? ;D
|
Jak się używa wogóle tego PSX Copy 6.2 ??
|
Siema wszystkim. Jak zapewne zauważyliście mam problem (heh, po to tu jestem:) NIE WIEM JAK NAGRAĆ GRE NA PSX!!! Posiadam nagrywarkę BenQ CRW5224P. Czy można na niej nagrywać te gry? Jak tak to prosiłbym dokładny opis 1.jakim programem 2. jaka prędkość 3.jaki rodzaj płytek (a może na wszystkich się da?) itp. itp. :) Prosiłbym, aby wszystko było dokładnie,tzn. ustawienia programu itp. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pomoże. NARKA!!!
|
Cytat:
|
Pijany senator : chyba wszystko o co pytasz jest opisane powyzej, czyz nie?
|
No dobra, dlaczego nie chce mi chodzić gra na konsoli?? Próbowałem już tylku sposobów, 6 spalonych płytek i nic. Tylko na emulatorze chodzi. Powiedzcie co robię nie tak? Komu chodziły płyty w 100 %?? Niech powie jak nagrywał?? Czym?? Co i jak??Nara!
|
Pomocy ! :(
Może ktoś pomoże :] Dlaczego jak nagrywam gre na Alcohol 120% z profilem ps2 , nagrywarka odczytuje mi to pozniej jako plyte muzyczna z cda (( A zwykły napęd jako normlanie nagrana gre :| tyle ze nie dziala na konsoli :/
Nagralem ta gre z profilem normal cd wszystko niby dobrze ale konsola wogole se rady nie daje :( Pliki obrazu gry to bin i cue ,bin zajumje 825 mb ale w A120% pokazuje mi normalne 702 mb i nagrywa bez problemu :| Z mniejszymi pliki jak np. 300 mb nie ma takiego problemu :| Nie rozumiem tego , jak powinnen to nagrac zeby dzialo ? :( |
Nikt naprawde nie wiem jak rozwiazac ten problem ? :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:09. |