![]() |
sam doszedles do wniosku, ze sie nie zmiesci czy to alco ci tak zakomunikowalo?
|
alco mi zakomunikowało :/ biore start i pojawia się okieno i pisze w Status urządzenia :
Niedostateczna ilość miejsca do zapisu (CD) |
wlacz overburning w opcjach alco, moze mu nie gra te kilka kb
albo wrzuc inna plyte ps. rozmiar .bin'a nie jest rowny jego zawartosci jak juz zauwazyles ;) |
To normalne że wielkość pliku obrazu jest większa niż wielkość danych zawartych na płycie - nie ma się czym przejmować !
|
Wziełem włąnczyłem overburnig , i nagrałem ... ale coś nie gra ! Płyta nie chce się wgrać a na kompie pokazuje że jest to płyta muzyczna :( 740 mb a w środku 1 plik cda 44 bajty ! :| co jest grane ??
Nie już nic nie rozumiem :| włożyłem płyte do zwykłego napędu a tam pokazuje że jest wszystko ok :O ale to nie zmienia faktu że dalej nie chce się wgrać :/ chyba odpuszcze se nagrywanie gier na PS2 :( |
A masz konsole przerobiona bo nic nie napisales na ten temat?
|
Tak mam , nie stety najgorszą przeróbką :( Neo + AR2 może o to chodzi ? Bo słyszałem że nie które gry wchodzą tylko na mesiasha albo ripera :|
|
To moze byc wlasnie twoj problem,w twoim wypadku dobre by bylo zabudowac inne chip wiem ze to troche kasy kosztuje ale jezeli masz zamiar jeszcze jakis czas pograc na PS2 i masz dostep do gier(kopi lub sam je robisz) to wtedy ten zakup sie zwraca.Ale wybor zalezy od ciebie.Gry na PS2 nie maja praktycznie zadnego zabezpieczenia jak w wypadku gier na PC /Securom czy safedisc) mozna wypalac nawet korzystajac z programu Nero 6, najwieksze problemy skopiowania stwarzaja gry firmy "EA GAMES" a szczegolnie te nowe ( zaleca sie nie wypalac na predkosciach wyzszych jak x2 gry tej firmy,lubia sie zawieszac czesto w sekwencjach Video ja korzystam przy kopiowaniu gier EA Games czesto z predkosci x1 ale mam w mojej kolekcji gry juz prawie 3 letnie i wszystkie chodza bez zarzutu) nagranie gier na PS2 nie jest zadna filozofia lecz nalezy trzymac sie pewnych zasad takie jak nie przesadzac z predkoscia odczytu i nagrywania i dobierac markowe nosniki DVD-R, inna sprawa jest z ripowaniem gier na PS2 to troche wyzsza szkola jazdy.
|
A ja mam inny problem - może ktoś odpowie
Kolega pożyczył mi Soul Blade'a (PSX). Próbowałem go skopiować Clone'm.
Cała "operacja" przebiegła bez problemu. Wkładam płytę do konsoli i zonk! Pojawia się jedynie ikona Playstation. Dalej nie wczytuje. Przeskanowałem płytę (tą "oryginalną" jak i moją kopię) CDMage'm - żadnych uszkodzonych sektorów. Następnie obie płyty zeskanowałem CopyProtectionDetection i paroma innymi (niepamiętam teraz nazwy), wszystkie wykazyją LibCrypt'a (czyli "to co zawsze" - odczyt danych subkanałowych itp.). Obraz płyty też nie jest uszkodzony. A najlepsze jest to, że emulator boot'óje je bez problemu. Co jest? Kopiowałem w życiu już nie jedno ale z taką sytuacja spotykam się po raz pierwszy! |
Gry do Playstation obojetnie czy mamy 1 lub 2 nie posiadaja zabezpieczen, dlatego gdy wystapia "zaklocenia" w funkcjonowaniu gry blad lezy w 99% po naszej stronie (chyba ze plytka ktora chcemy skopiowac jest juz walnieta) jezeli nie to wina moze lezec po strone wadliwej plyty CDR lub DVDR, zbyt szybkiego odczytu plyty tym bardziej jak tzw. nasz "orginal" juz jest kopia, zmniejszyc predkosc nagrywania o polowe to jest bardzo wazny czynnik a szczegolnie jesli chodzi o gry na PS2 i na koniec skorzystaj z innego softu jak Alcohol 120% tam mamy juz gotowe profile jak np. do Playstation lub PS2, mamy do wyboru rowniez Nero 6 ktory do gier na konsole Playstation 1 lub 2 dobrze sie sprawdza lub masz zabrudzony laser ale jezeli inne gry chodza to nie powinna byc ta przyczyna. To tylko moje sugestie ( nie spotkalem jeszcze takiej gry na konsole Playstation 1 lub 2 ktorej nie mozna skopiowac)
powodzenia |
Wiecie co jednak overburnig chyba źle działa na gry PS2 ! Wziełem na początku przegrałem se gre z płyty na płyty i wszystko chodziło ok ! Więc ściagnełem jakiś golf (ze względu na rozmiar :P ) bin miał 231 mb i łatwo nagrało ! ale co najważniejsze nagrywarka nie pokazywała że to płyta muzyczna !! i gra weszła !! :)
|
Do Grześ07
"Tosz to ja gupim nie jest". Odczyt jak i zapis robię jedynką więc wina nie jest po mojej stronie. Nagrywałem Alcochol'em, Clone'm, CDRWin'em, CDRWIN'em.
Za każdym razem efekt jest ten sam! Korzystałem z własnych jak i gotowych profili. Jeśli chodzi o rodzaj nośnika to używałem Esperansa'y, Verbatim'ów i TDK'ów. ****...ałem mnóstwo płyt! Soul Blade'a już przegrałem (a raczej nagrałem - ściągnąłem eMule'm) i jest ok. Do dziś nie wiem "o co chodzi jakby" i w głowę zachodzę:) .A jak przegrać "tamtego" Soul Blade'a i czym jest zabezpieczony? Ta myślmi spokoju nie daje! A co do gier na PS2 to szczerze odradzam korzystania z przegrywek (DVD-R'ów), nie mówiąc już o z'Rip'owanych na CD'ekach grach! Wiem co mówię! Szkoda lasera -naprawdę. Sony montuje straszne gówno do swoich konsol. Nie to co kiedyś... Ekhm...rozmażyłem się. No więć: bezpieczne wydają się tylko tłoki (DVD-Rom) (i oczywiście oryginały). Kończę bo muszę wyjść z psem... |
Nagrywanie gier na PSX1, prosze o pomoc
Witam
Mam problem z odpowiednim nagraniem giier na PSX. Obrazy ktore posiadam na dysku w wiekszosci sa stworzone za pomoca Clona. Niestety po nagraniu gry konsola jej nie odczytuje lub odczyt sie zawiesza. W jaki sposob powinienm nagrywax gry na PSX tak aby wszystko bylo ok? Dodam ze konsola jest przerobiona i nie ma problemu z dzialaniem gier przegrywanych bezposrednio z plyty na plyte czy wypalonych juz wczesniej. Bede bardzo wdzieczny za pomoc. |
W Clonie jak nagrywasz masz od wyboru rodzaj CD: game, data itd. Wybierz data i sproboj. Powinno byc ok. Jak robisz zrzut cd tez wykorzystaj jako data a nie jako game :) Pozdrawiam!
|
Nagrywaj za pomocą Alcohola i ustaw profil PS 1/2. Nagrywaj 8x i możesz również zmień płyty na inne ;) jażeli probelem będzie się powtarzał.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:23. |