Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

Berion 30.07.2004 10:54

@Dero
Z tego wysuwam wniosek, że chcesz nagrać rip'a. Daj sobie spokój... Zniszczysz tylko konsole. PS: To, że ISO ma 825MB wcale nie znaczy, że tyle gra zajmuje na płycie.

@pijany senator
stary - wytrzeźwiej :taktak: Wszystko masz podane w tym temacie! A twoja nagrywarka obsługuje RAW-DAO 96? (nie chce mi się sprawdzać). Jeśli tak i WSZYSTKO robisz tak jak podane to znaczy, że coś jest nie tak z twoją nagrywarką/płytą/konsolą (która musi mieć modchip - jakbyś nie wiedział).

gizbern 31.07.2004 11:30

Kopiowanie PŁyt (z Netu) Na Psx-proszĘ O Pomoc!

Bardzo proszę o odp.- co zrobić w przypadku:

-ściągnąłem 3 gierki z rozszerzeniem .iso na PSX (i na PSX chcę żeby chodziły-konsolę mam przerobioną)
-CloneCD nie widzi ich, więc na nim ich nie wypalę
-mam Nero i nim jedną wypaliłem, ale na konsoli jej nie widać
-nie wiem, jak ustawić parametry, żeby ją dobrze nagraź. W Clonie wystarczyło wkleić profil z LibCrypt i wszystko grało, a jak w Nero?!!!

Bardzo, bardzo proszę o wskazówki, lub jakiś link.

Berion 31.07.2004 12:26

A po co ci akurat Nero? Jak nie masz o tym pojęcia to zainstaluj Alcochol120%. Tam masz gotowe profile! Poza tym obsługuje *.BIN/CUE, *.IMG, *.ISO, *.MDS, *.NRG (są też plugin'y do obsługi większej ich ilości). Jak masz Clone'a i uparłeś sie na niego to wrzuć ten obraz na napęd virtualny i z niego kopiuj!

Używaj opcji szukaj!

gizbern 31.07.2004 12:45

ukłony dla beriona! :taktak:
właśnie ściągam alcohol120% i mam na dzieję, że tym razem się uda
-czy tam też się wybiera tylko profil (LibCrypt, czy też Playstation) i OK?

Dero 31.07.2004 19:21

3 lata nie stety jade juz na ripach :) jakos trafilem na wytrzymala konsole ;] Hmm moze kupie jakies inne lepsze plytki zeby wszystko dzialo , bo juz wszytskiego probowalem :/

Maciej 31.07.2004 20:10

Cytat:

Napisany przez gizbern
[...]-czy tam też się wybiera tylko profil (LibCrypt, czy też Playstation) i OK?

Alcohol 120% ...posiada profil PlayStation 1 i PlayStation 2

Pijany senator 12.08.2004 15:36

BERION moja nagrywka obsługuje RAW DAO, konsola przerobiona Ripperem. Nagrywka jest wporządku, bo jak kopijue gry (z płyty na płytę) to wszystko jest ok. Mam nagranego Crasha Bandicoota 3 (i nie tylko) z oryginału na zwykłą płytkę (taką za 50gr.). Nagrywał sprzedawca sklepu:) Od niego normalnie chodzą takie nagrane gry. Próbowałem nagrywać już na Esperanzie,Datawrite,Titanum Samsung i jeszcze na jakiejś. Mam PSX i PS2. Sprawdzam zawszę na obydwu konsolach. Na PS2 działają nagrywane, bo też takie kupuje:) Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Jeszcze raz pytam: KTO NIGDY NIE SPALIŁ (no, prawie nigdy:) ŻADNEJ PŁYTKI I WSZYSTKO MU CHODZI ZAWSZE I DOBRZE??!!??!! JAKI JEST NAJPEWNIEJSZY SPSÓB NAGRANIA PŁYTKI??!!??!!

Pijany senator 12.08.2004 15:38

Aha! Jak CoŚ To Moje Gg 6471319 Bardzo Was ProszĘ O Pomoc, ŚciĄgaŁem GrĘ Z NadziejĄ Pogrania Sobie A Tu G...o Wielkie!!!!!!!

RamzesXXXII 07.09.2004 16:02

EZ CD Pro 2.1 i PSX

Niedawno naszła mnie ochota na pogranie na nieprzerobionej konsolce w kopie gier. Dowiedzialm sie takze ze to jest mozliwe dzieki Boot Cd.
Zdobylem kilka obrazow plyt niby boot cd, sprawdzilem jak dzialaja w emulatorku i rzeczywiscie na niektorych pokazuje sie komunikat aby wlozyc kopie gry. Wszystko byloby fajnie gdyby jeszcze takowe Boot CD dalo sie nagrac. W instrukcji pisza aby nagrac to programem EZ CD Pro 2.1. Niewyobrazalem sobie jak takie cos trudno zdobyc ( nigdzie w necie nie ma dopiero z pomoca przyszlo DC++). Zrobilem to co tam pisze wlozylem do konsoli i nic sie nie pokazuje (widac eran kart pamieci i odtwarzacza cd)

Powiedzcie czy takie cos jest wogole mozlie (Boot CD) czy to moze byc wina ze nagrywam obraz na CD-RW ??

Jak uruchomic program cdrwin 4.0 (wyskakuja mi jakies bledy pod win 2003)
bo jeszcze nim bym sprobowal nagrac ??

Obraz w formacie .iso gdyby ktos chcial to daje do niego linka (niecale 1mb po rozpakowaniu 40MB 8-) 8-) 8-) )
Tutaj obraz

Yetixxl 07.09.2004 16:54

PSX nie widzi płyt CD-RW.

RamzesXXXII 07.09.2004 17:32

Nawet gdybym mialprzerobiona ??

Yetixxl 07.09.2004 19:08

Tak nawet przerobiona konsola nie widzi płyt CD-RW mam przerobioną konsolę sprawdzałem.

RamzesXXXII 07.09.2004 19:26

Dzisiaj moze jutro sprawdze na normalnym cd i powiem jak wyszlo. 8-) :czas:

Berion 07.09.2004 22:58

Cytat:

Napisany przez RamzesXXXII
Dzisiaj moze jutro sprawdze na normalnym cd i powiem jak wyszlo. 8-) :czas:

I powinno "pójść". Bez kalibracji lasera PSX nie widzi RW! (ale lepiej tego nie robić - zaprawdę).

Tego obrazu mi się nie chciało sprawdzać ale mogę ci polecić inny progs jeśli z tym nie wypali. Mianowicie ImportPlayer.

RamzesXXXII 08.09.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez Berion
Tego obrazu mi się nie chciało sprawdzać ale mogę ci polecić inny progs jeśli z tym nie wypali. Mianowicie ImportPlayer.

To znaczy ze ten obraz do ktorego dales link zostal przez ciebie sprawdzony (dziala na nie przerobionej konsolce ( mozna na niej puszczac kopie gier ??)) ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01.