Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak się przegrywa płyty dla Playstation?! (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-sie-przegrywa-plyty-dla-playstation-2688/)

M@X 16.04.2005 07:56

Zajrzyj do tematu "Nagrywanie gier na konsole wszelakie" a pytania zadawaj w "Nagrywanie gier na konsole wszelakie - pytania" :bicz:

teppic 18.05.2005 13:41

Why nie działa mi ta gra na konsoli?

Sciagnalem sobie ostatnio z eMule grę "Oddworld Abe's Exoddus"(plik .nrg cd1 i 2, spakowane rarem). Po rozpakowaniu archiwum przerobilem obraz .nrg na .iso(programem UltraISO, wersja shareware) a potem nagralem to Alcoholem120%(oczywiscie profilem "Playstation" i z predkoscią 4x). Po wypaleniu wlozylem plytkę do mojego psx-a. Odpalam, tradycyjnie pokazuje sie na ekranie znaczek SONY, potem znaczek Playstation i... czarny ekran, gra nie chce ruszyć :'(

Moze ktos wie co jest tego przyczyną i czy mozna ten plik z obrazem jakos naprawic ??? Naprawdę mi nha tym zalezy bo sciagalem ta gierke 2 dni i szkoda by bylo ja wyrzucac na smietnik :'(

sight 19.05.2005 09:16

Cytat:

Napisany przez teppic
a potem nagralem to Alcoholem120%(oczywiscie profilem "Playstation" i z predkoscią 4x).(

wypal w NERO 8 )

ed hunter 19.05.2005 09:28

Cytat:

Napisany przez teppic
Sciagnalem sobie ostatnio z eMule grę "Oddworld Abe's Exoddus"(plik .nrg cd1 i 2, spakowane rarem). Po rozpakowaniu archiwum przerobilem obraz .nrg na .iso(programem UltraISO, wersja shareware) a potem nagralem to Alcoholem120%(oczywiscie profilem "Playstation" i z predkoscią 4x). Po wypaleniu wlozylem plytkę do mojego psx-a. Odpalam, tradycyjnie pokazuje sie na ekranie znaczek SONY, potem znaczek Playstation i... czarny ekran, gra nie chce ruszyć :'( [...]

ale kombinacja alpejska :spoko: ^_^

Alkohol rozpoznaje .nrg :D :fiu:

ELFIS 19.05.2005 16:30

Błędy odszytu gier z PSX

Witam posiadam nagrywarke DVDLiteina 1653 posiadam kilka orginalnych gier z PSXa chciałem je przegrac sa w idealnym stanie lecz wyskakuja bledy odczytu , w ALCOHOLU dalem profil psx i dochodzi do pierwszego zepsutego sektora i przerywa proces w cloneCD dalem z zabezpieczeniem psxlib... i to samo tylko ze wykrywa tez bledy crach tim racing dojechal do 99% i pozostalo 2 godz <lol> z wlaczonym szybkim omijaniem bledow prosze o pomoc gry nie wszystkie tak sie kopiuje ale czesc orginalow i czesk kopi zapasowych aha i kumpel twierdzi ze u niego poszlo bez problemow
CO TO MOZE BYC ?/
Jaki program i jakie ustawienia ?
THX za każdą pomoc:)
Pozdro.

Desden 19.05.2005 20:29

dżisus nawet clone deamon'em daje rady ;]

Desden 19.05.2005 20:35

powiedzmy sobie szczerze liteon jest h***** dla gier na konsole,wiem co on potrafi ****ac na 10 płytek 8 wypalic dobrze etc.Najlepszy uwazam Lg,ale twój problem lezy w oprogramowaniu,więc pobaw sie z tym, przeciez jestes powazny i o takie pierdoły sie nie powinienes pytac ;)

DVD może tak, ale nie CD... - Berion

ELFIS 20.05.2005 00:16

THX za podpowiedz i dobrze sie sklada bo wlasnie mam zamiar zmienic nagrywarke tylko jeszcze niewiem na ktora moze mi cos podpowiesz czytalem forum i doszlem do wniosku ze nagrywarke dvd najlepiej kupic pioniera lub nec.
Neca dlatego ze moj kumpel ma i zero problemow a pionier z waszych wypowiedzi typu jak chcesz miec dobrze wypalona plyte kup pioniera itd.
mniejsza , co mam wybrac ? NEC czy PIONIER a moze jakas inna zeby plytki DVD fajnie smigaly bo na tej odczyt jest hu... i zapis poprawnie tylko na Verbatimach i TDK .
Pozdro
p.s tak dla sprostowanie to chce tylko zgrac gre na image potem na dvd

Desden 20.05.2005 10:57

NEC:
http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...rticleId=12314
Pionek:
http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...rticleId=12802

Zapomniales sprostowac ze chce w to grac na emulatorze, a nie psx'ie ;]

Piotrek1985 20.05.2005 11:05

Pomocy - Backup Oryginała z PSX - PS2

Witam.
Mam problem tyczy się oryginalnej gry w NTSC Chrono Cross. Do przegrania używałem programów Clone i nośników Verbatim'a (nagrywałęm w prędkościach od 1 do 4) oraz Alcochol 120% (prędkość 8) też na tym nośniku.
Oczywiście gra wypaliła się , nie sprawdzałem zabezpieczeń na płycie ale po wypaleniu działa , tylko że...
Kiedy wkładam grę do konsoloi (PS2) gra w niektórych momętach i czasami na samym początku strasznie szybko się rozpędza - czasami tak szybo , że niszczy się płyta (robią się rysy) , niektóry momęty ładują się bardzo wolno , za wolno , natomiast laser dostaje szału słychać jak ciągle chodzi. Mam nagrywarkę LG 24x10x40 , PS2 z Riperem 3 no i oryginała w NTSC - gdy go kupywałem miał jeszcze plombę na pudełku , gra jest nowa , żadnych rys i dlatego chcem pograć na backupie , poprostu szkoda mi oryginała (130zł.)...
Więc jak nagrać aby działała poprawnie?
Pomocy!

Desden 20.05.2005 11:53

Ogulnie zecz biorąc często sie też tak zdaża że mimo iż płyta jest w 100% dobrze wypalona,ps2 ją będzie czytac jak szalona.Ale mi jeszcze rys nie zroibiło,lecz takie objawy mialem i szybko resetowałem i jeszcze ras włączałem od nowa...
Kup moze esperanzy lub tdk-pewniejsze,wypalaj najlepiej zawsze w alcoholu z profilem dla psx/ps2.
Zobacz czy nie masz w menu konsoli włączoną opcje szybkiego czytania płyt ;]

M@X 20.05.2005 13:22

NEC'a polecam - z jego pomoca wykonalem dzialajaca kopie Gran Turismo 4 na DVD-DL. Zwazywszy ze jest to obecnie najtrudniejsza do skopiowania gra mozna przyjac ze NEC to bardzo dobry sprzet do konsol!

ELFIS 20.05.2005 16:04

DVD REC PIONEER DVR-109
czy
DVD REC.NEC R/RW+/-ND-3540/GNS czy GEN

Prodze o odpowiedzi typu pionier albo nec bo na testach zabardzo sie nieznam
i chce tylko poprawnie wypalac plytki DVD do odczytu mam cos innego bo z liteonem mam jaja nero wypali niby ok ale potem albo nie czyta calej plyty lub poszczegulnych plikow.

Bramka nr.1 Pionier czy Bramka nr. 2 NEC

loki7777 20.05.2005 16:15

m@x ci napisal łykaj nec'a

ELFIS 20.05.2005 17:30

juz po fakcie w hurtowni poradzili mi ze pionier 109
szkoda ze wczesniej nie zerklem
Ale przetestuje ja zobaczymy co bedzie
:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17.