![]() |
Tragicznie nie bedzie, najwyzej bedziesz plul sobie w brode:)
|
Gra na PSXa
Mam obraz gry na PSX jednak tylko w formacie *.bin . Czym i jak go nagrać aby odtwarzała go konsola. Próbowałem zrobić plik Cue CueMakerem i nagrać przez Alcohol ale konsola nie odtwarza? Może ktoś wie jak to nagrać pierwszy raz mam taki problmik.
|
Podmontuj w DaemonTools - obsługuje .bin bez .cue.
|
Ale ja chcem to wypalić i grać na konsolce :)
|
Cytat:
|
Jęsli 1 raz masz taki problem to żeczywiscie koniec świata :D
Aha jesli wypalałes x52 to napewno ci zadziałalo :D |
jak najlepiej nagrać
Witam wszystkich
Mam pytanie Chciałbym nagrać grę na playstation(kopie bezpieczeństwa ;) ) i zależy mi na "jakości" danych. A więc pytam które rozwiązanie będzie najlepsze: -skopiowanie z "prawdziwej" płyty bezpośrednio na czystą płytę(w locie) -skopiowanie z zamontowanego w wirtualnym napędzie obrazu(w locie) -nagranie obrazu z dysku twardego na płytę Jak ktoś wie może śmiało pisać |
Najpierw poczytaj na forum pozniej pytaj, gry z play sa zabezpieczone wiec w locie kopiowanie odpada, a kopiowac mozesz np. za pomoca alkohola 120% lub CloneCD. Jakosc zalerzy od uzytego sprzetu i nosnikow
|
|
Użyj clona XXL więcej nie trzeba
|
Cytat:
Cytat:
To może wytłumaczę jeszcze raz używam Clony XXl, Profiler i Clone Cd i o dziwo wiem, że gry na PSX mają zabezpieczenie(nawet wiem jakie), i chciałbym się dowiedzieć od kogoś jaka jest różnica w JAKOŚCI między nagrywaniem: -w locie z wirtualnego dysku na cd -w locie z "prawdziwej"(fizycznie istniejącej) płyty na cd -pliku z obrazem płyty umieszczonego na dysku twardym na cd |
W zasadzie wszystko idzie na jedno kopyto choc wedlug mnie najleprzym sposobem jest nagranie bezposrednio z obrazu na dysku twardym na plytce cd bo np w jakims wirtualu jak kopiujesz to tez zalerzy czym nagrasz bo jak np nero to taka plytka ci sie nie nagra bo ma zabezpieczenie, a co do tego ze przegrywa sie w locie to masz racje moj blad
|
Dzięki właśnie tego chciałem się dowiedzieć
|
mam problem!!chce nagrac na nero płytke DVD zeby posiadał tylko strefe 2 .Jak to zrobic??
|
Nero nie ma takiej mozliwosci tzn kod regionu dotyczy tylko filmow a nie plytek z danymi, ewentualnie jesli to film to nagraj za pomoca clonedvd moze usunie region choc nie jestem pewny, bo to zalerzy czym kopiowales film i czy program ktorym kopiowales usunol zabezpieczenia i kody regionu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:20. |